Omdömen

3.3
Baserat på 33 omdömen och 265 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Student
16 sep 2023

Barn

Älskar Drottning Blanka Vasastan

Älskar skolan!
Dbgy Vasastan är den ultimata skolan ifall man vill känna sig trygg och samtidigt ha roligt och lära sig saker!!
Other
16 jun 2023

Vacker lokal med tomt innehåll

Lekstuga och fritidsgård där det är svårt att över huvud taget ha en genomgång på mer än tio minuter eftersom alldeles för många elever inte klarar det. I princip samtliga examinerande uppgifter skrivs som "hemuppgifter", där fusk och avskrifter är vanligare än amen i kyrkan, och att lämna in i tid och respektera deadline är blott och bart en mycket vacker tanke. Fram till absolut sista dag för definitiv betygsättning är det helt grönt för elever att både lämna in, och också att förbättra uppgifter efter feedback (populärt kallat komplettering), och samtidigt ställer man sig frågan i media om det verkligen är så att bedömningen inte är likvärdig på Sveriges gymnasieskolor!?

Detta är ett företag där det viktigaste är att göra kunden (läs eleven) nöjd. Att kalla det skola med fokus på bildning och kunskap vore ett hån.
Student
6 sep 2022

Barn och fritid

drottning blanka vasastan

Skolan är bra och rolig
Former Student
27 apr 2022

Stylist

BÖRJA INTE HÄR!!!!

Skolan bryr sig inte om hur det går för eleverna, endast vissa lärare ibland. Man får aldrig veta hur man ligger till och när man frågar lärarna vad man behöver göra för att nå ett visst betyg så får man bara flummiga svar. Några lärare är sköna och roliga men lektionerna är sällan seriösa och lärorika. Skolmaten är hemsk, sällan gott och dom varierar mellan typ fem maträtter så det är ofta samma. Satsar man på högre betyg så rekommenderar jag inte denna skola! Väldigt få elever är studiemotiverade, vilket gör att man själv tappar motivationen också.

Jag gick stylist och linjen är väl bra om man verkligen vet att man vill satsa på yrket. Det är däremot inte lika glammigt och roligt som det ser ut som på skolans hemsida och instagram. Stylistlärarna är dock JÄTTEHÄRLIGA och dom vill faktiskt att de ska gå bra för en, dom är som ens kompisar. Men själva linjen och yrket är inte så enkelt som det ser ut och jag själv skulle nog inte rekommendera den. Främst pga jag inte känner att jag har gynnats av den och den har inte levt upp till mina förväntningar.

Sen är det ofta man får vikarie, i höstas hade jag nog fler lektioner med vikarie än med ursprunglig lärare. Dessutom anpassar lärarna aldrig undervisningen om man har olika behov eller svårigheter, även om man har pratat om det med studiecoach och specialpedagog.

Om det är något som har hänt eller om man har en viktig fråga så tas man i princip aldrig på allvar och lärarna gör aldrig något åt problemet.

Så jag skulle verkligen inte rekommendera den här skolan om man verkligen bryr sig om sina betyg och sin framtid.
Student
12 nov 2021

Barn och fritid

Rekommenderar!!

Jag går första året på barn och fritids programmet på drottning blanka Kungsholmen och jag trivs super bra på skolan och programmet, skola är jättebra och lärarna är grymma och bryr sig verkligen om sina elever. Skolmaten är helt okej kan vara bättre men den funkar. Är väldigt positiv överraskad på skolan för trodde inte den skulle vara så bra som den faktiskt är!! Rekommenderar starkt skolan!!
Student
22 okt 2021

Hantverk, Frisör

Frisör elev

Jag går i tvåan på frisörlinjen och tycker att skolan är superbra! Lärarna är bra och man får mycket tid på uppgifterna, inte så stränga om man lämnar in sent heller. Älskar frisörlärarna, tycker dock att man får jobba för lite med klippning och färgning, mycket permanent och uppsättningar. Maten är bra och matkortet som man har på apl funkar på många ställen. Skolan är liten och man vet knappt vilka som går i de andra klasserna men det gör inte mig något.
Student
9 dec 2020

Stylistprogrammet

Jag tycker att skolan är jätte bra. Jag har gått i många skolor tidigare men den här är helt klart den bästa! Lärarna är förstående och hjälpsamma och skolan försöker hjälpa dig till att nå dina mål och anpassar sig bra utefter ens behov. Jag går i ettan på stylistprogrammet så har inte gått så länge men har hittills inget att klaga på gällande skolan
Student
9 dec 2020

Stylist elev på dbgy

Det bästa jag skulle säga är med dbgy Kungsholmen är den personliga utvecklingen jag själv haft under de åren jag gått på skolan. Relationen mellan elever och lärare är också väldigt bra, man märker att lärarna verkligen bryr sig. Dbgy Kungsholmen erbjuder också en anpassade undervisningen på en nivå som jag inte varit med om i andra skolor jag gått på, eftersom alla inte har samma förutsättningar så borde undervisningen alltid kunna vara anpassningsbar.
Student
9 dec 2020

Bra möjligheter på skolan!

Trivs bra på på skolan. Super fina lärare som bryr sig om eleverna och vill att det ska gå så bra som möjligt för individen. Men man trivs även bland eleverna. Stämningen över lag på skolan är super bra.

Går man ett yrkes-förberedande program så finns det många möjligheter till super bra praktikplatser med bra handledare som vill hjälpa och utvecklas tillsammans.

Det finns även bra möjligheter till att påverka om det är något som inte känns rätt. Rektorn är alltid villig att lyssna på vad man säger. Vi har även studiecoacher som alltid ser till att det går bra för eleven och kollar upp och hjälper till om det är något man behöver hjälp med.

Går man program som stylist eller frisör, finns det möjlighet till att bli diplomerad eller ta gesällbrev. Vilket det är få skolor som erbjuder. Lärarna förbereder och lär ut allt man ska kunna under de tre åren man går på skolan för att man ska klara de olika proven och bli godkända.

Är genuint förvånad över vad vissa har skrivit om skolan
Student
9 dec 2020

Rekommenderar Drottning blanka Kungsholmen

När jag kom till skolan undrade jag först vart jag hamnat. Men sen lärde man känna klassen och lärarna och nu trivs jag jättebra. Tycker också skolan har förändrats till mycket bättre på kort tid. Det såklart alla lärare inte är bra men det är få och så är det på alla skolor.

Men nu har jag några av de bästa lärarna jag någonsin haft. De stöttar, ger bra och tydlig undervisning och man kan prata om allt. Det är ju en mindre skola och det känns som en helt annan gemenskap mellan lärare och elever och även elever emellan om man jämför med andra skolor. Jag gillar det för det känns som man kommer närmare varann och kan prata med vem som helst ifall man vill det.
Student
9 dec 2020

Toppen skola!

Min upplevelse på skolan är att det generellt är en bra skola. Enligt mig som läser stylistprogrammet är detta den utmärkta skolan att gå på. Toppen lärare som har bra undervisning och hjälper oss med ALLT. Lärarna har mycket kontakter vilket har gett oss elever mycket möjligheter som exempelvis att jobba på events, med fotografer etc. En skola som jag absolut skulle rekommendera andra.
Student
9 dec 2020

Helt ok

Helt ok skola, väldigt högljutt i matsalen och korridorerna. Väldigt mycket skrikande i matsalen speciellt men i princip alltid lugnt i klassrummen. Vissa praktikplatser har varit bra och andra mindre bra. Men skolan i sig är helt ok.
Student
9 dec 2020

Många möjligheter, men gäller att man tar ansvar

Jag har en diagnos som ger mig vissa svårigheter i skolan. Därför har jag gått på flera skolor men aldrig har jag träffat lärare som är så förtstående och stöttande som på detta. Jag kan gå till dem med problem och de finns alltid där.
Såklart måste man själv ta initiativ och ta ansvar- annars får man ingen bra erfarenhet från stylist linjen. Men det är detsamma som på arbetslivet.
Skolans lokaler har förbättrats under de tre år jag har gått här. Det är en liten skola men nära till kafeer och t-bana om man vill plugga på håltimmarna.
Dock det som gör att betyget sjunker lite är för att det finns stökiga elever på skolan som kan göra det obehagligt. Vissa lärare kan hantera detta och vissa inte. Men det finns alltid någon man kan ha en dialog om detta med!
Har älskat mina år här och om du är driven och seriös som jag rekommenderar jag denna skola starkt!
Student
9 dec 2020

stylistprogrammet

Jag tycker att det är en bra skola speciellt om du vill gå stylistprogrammet.
Man får göra mycket roliga saker som till exempel gå på mässor och andra event, saker som tränar en inför det riktiga livet som stylist.
Student
9 dec 2020

Skolan är bra

Gamla bra har haft det lite svårt i början men bättre rekommendera
Student
9 dec 2020

Elev på drottningblanka Kungsholmen

Har aldrig varit med om lärare som bryr sig så mycket om eleverna och att de ska lyckas, när det kommer till personlig utveckling och anpassbar undervisning som jag själv alltid känt att jag behövt så har denna skola varit bäst.
Other
8 dec 2020

Usel skola med uselt stylistprogram

Om du väljer stylist programmet på denna skola, bered dig på att få rita sminkningar på papper på dina lektioner. Lägg till värdelösa praktikplatser och lärare som har noll kontaktnät gällande styling och är sämre på att sminka än många elever som går i ettan.. Om du dessutom vill ha praktik på Zaires hårklippning i Södertälje och sopa hår så är detta utbildningen för dig! Det finns två bra praktik platser men det är också allt, och dessa erbjuder lärarna sina favorit elever. Praktik i stil med Zaires och att buntas ihop 15 elever hos halvdana fotografer är vad du kan förvänta dig där du får utbilda dig själv med stöd av en fotograf och klasskompisar som har mindre koll än dig själv. Skolan utger sig för att ha stort och brett kontaktnät, och erbjuder att få gå på Elle bla, men bered dig på att få stå i kulisserna på dessa events utan mat och dryck och få arbeta x antal timmar i sträck med att packa goodiebags. Du får knappast sminka eller styla..gott råd sök annan skola med professionella lärare som kan sminka och styla.
Student
8 dec 2020

Bästa skolan

Jag trivs så otroligt bra, är på riktigt så förvånad över vad vissa har skrivit... Känns som att det måste vara elever som inte skötte sig som skriver sådära.

Känner att det finns utrymme till att jag får studera som jag vill, vi på skolan får sminkkit som ingen annan skola får i hela stockholm. Jag känner stort stöd från mina lärare. Vi har kaffemaskin vid entrén som är gratis.

Studieron är på topp, och man känner verkligen att man valt rätt
Student
8 dec 2020

Skolan kan förbättras..

Skolan är ganska liten som gör att alla möter på varann. Biträdande rektor ger inga konsekvenser till oaccepterad beteende och det gör att skolan inte känns till 100% trygg. Lärarna är ofta sjuka och vikarie är as dåliga. Information för inställda lektioner skickas ut precis då man åkte hemifrån, tänk på att vissa åker längre än 50 min då är man redan på väg t skolan. Håltimmar är ca 2-4 timmar långa och de finns ingen plats att sätta sig som är i lugn och ro. Matsalen är helt icke respekterad då elever lägger sina tallrikar på stolen under bordet.

Vissa lärare är super fina, förståeliga och vill ditt bästa. Studiehjälpen är bra i vissa ämnen.
Student
8 dec 2020

Gott och blandat

Lärarna är sjuka KONSTANT och vikarie är dåliga. Biträdande rektorn är så oseriös och ger inga konsekvenser för oaccepterad beteende. Vissa lärare är mer seriösa och tar saker på allvar medans vissa skiter i.
Information för inställda lektioner kommer precis när man åkt hemifrån (vissa åker längre sträckor), håltimmar kan vara från 2-4 timmar och då finns det ingen plats att sitta i lugn och ro. Matsalen är inte respekterad över huvud taget man lägger liksom sina tallrikar på stolen under bordet!?

Vi har fina lärare i skolan som bryr sig massor om en och försöker göra allt för att det ska bli bra för oss elever. Bra stöd i vissa ämnen, vissa lärare är förståeliga.
Student
8 dec 2020

Rekommenderar varmt!

Jag går tredje året som stylist på skolan och är jättenöjd med mitt gymnasieval. Skolan har uppnått alla mina förväntningar både på programmet jag läser, men också mina förväntningar på lärarna som har hjälpt till och stöttat oss elever under hela skolgången. Som elev får jag extremt mycket hjälp att komma ut på arbetsmarknaden och har redan startat eget företag. Ett stort plus är också att skolan är nyligen renoverad och skolans lokaler känns fräscha.
Student
8 dec 2020

Så himla nöjd!

Skolan är så mysig och för att den är så liten får man så bra relation med elever från andra årskurser men också med lärarna. Man känner sig alltid prioriterad och det är aldrig brist på hjälp. Lärarna verkligen bryr sig och gör allt dom kan för att det ska gå bra för dig!! Jag hade inte kunat välja en bättre skola.
Student
8 dec 2020

Wow vilken skola!

En jättebra skola där man är välkomnad av alla i skolan, eftersom det är en liten skola så är det lättare att lära känna folk där.
Man trivs bra i skolan, skolmaten är god också, schemat är bra, lärarna är sköna och förståeliga när det gäller inlämningar osv.
Så drottning blanka gymnasiumskola i Kungsholmen rekommenderar jag väldigt mycket!
Former Student
8 dec 2020

Jätte bra

Jag har gått på denna skola och är så tacksam till att jag gått där. Har lärt mig så mycket av läraren och elever. Älskar speciellt att skolan är multikulturell, så viktigt att skolor är det idag tycker jag.

Verkligen tummen upp till denna skola. Bra jobbat allt!!
Former Student
7 dec 2020

Stök och kaos

Alla elever kommer från Tensta, Rinkeby. Stökigt, skrikigt och kaos, noll ordning och otryggt både i klassrum och övriga lokaler. Lärare och ledning är rädda för eleverna och inga konsekvenser för dåligt beteende. Gick 1 år innan jag bytte till en annan skola tack och lov!
Parent
6 dec 2020

Outbildad opedagogisk personal i äckliga lokaler

Skolan är endast förvaring av elever och intresset för elevpengen styr allt inklusive hur skolan profilerar sig utåt och gör reklam som absolut inte stämmer. Majoriteten av personalen är outbildad, ung personal utan någon som helst pedagogisk utbildning. Förståelse för tonåringar med särskilda behov existerar inte. Äckliga lokaler och en entre som ser ut som en soptipp full av skräp och fimpar, då eleverna står och röker under skoltid utanför dörren utan att någon stoppar dem. Inställda lektioner är vardagsmat, oftast utan någon som helst förvarning, info kommer 5 min innan lektionsstart när eleven redan är på plats och åkt 2 timmar för att ta sig till en skola som knappast kan stava till studiero. Detta medför håltimmar på ibland 3-4 timmar i stökig skolmiljö. Min dotter har tack och lov gått ut, hon gick stylist. Hon led av psykisk ohälsa genom sina tre år på denna skola och vi fick ingen som helst hjälp eller förståelse. Ett gott råd sök inte hit om du vill göra något vettigt av din/ditt barns framtid..

Arg fd mamma
Student
4 dec 2020

Älskar deeeen

Jag tycker den är skit bra rekommenderar fett mycket. Fattar inte på vilken sida av skolan alla andra har varit på om dom tycker de äf så dåligt.
Former Student
26 sep 2020

Katastrof, finns bättre skolor.

Hemsk plats. Man får ingen hjälp, de vet inte vad de ska göra med elever. Man känner sig som försöks kanin. Man får aldrig hjälp i fall man har nån problem spelar ingen roll hu mycket man klagar och ber om hjälp, de vara lovar grejer men till slut så händer ingenting. Lärare byts hela tiden, finns ingen ordning.
Former Student
26 sep 2020

Helvetet på jorden

Tror inte det går att hitta en sämre gymnasieskola.
Jag gick stylist och jag är mer än missnöjd.
Lärarna är outbildade och osympatiska. Praktikplatserna är under all kritik och vi fick en handledare som sov under våra dagar. Vi blev lämnade till att hitta på saker att göra själva.
Rektorn vill inte hjälpa till och alla lärare/mentorer slussar vidare en hela tiden. Ingen vill ta tag i de problem som finns.
Inga lärare vill stanna tillräckligt länge, jag tror vi fick byta lärare i svenska 4 gånger under ett läsår.
Smutsiga, fula och otrevliga lokaler dessutom.
Former Student
24 sep 2020

Handledare som sover under lektionstid

Vidrig plats, outbildade opedagogiska lärare och hemska elever utan mål med sin utbildning det enda de vill är att få csn och lallar hela dagarna. En fotograf som är stylistelevernas handledare låg och sov under praktiklektionerna och eleverna hade lunch 4 timmar och satt med sina mobil telefoner utan att lära sig ett jack shit. Mobbing och psykiskt ohälsa är vardagsmat både bland personal och elever. Oengagerade, lata och oseriösa lärare, som dessutom är elaka och maktgalna och mentorer som glömmer mentorstiderna och dyker upp 5 min innan det är slut. Hemsk plats, fula ofräscha lokaler och oseriös personal. Har du ett mål med dig utbildning sök inte hit
Visar 30 av totalt 33 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen