Omdömen

3.0
Baserat på 18 omdömen och 137 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 okt 2022

Nana

Dåliga rektorer

Jag vill egentligen inte hänga ut någon. Men jag är det några jag måste kritisera är rektorerna och deras arbeta på skolan. Otrevliga och lyssnar aldrig på eleverna. De går i princip inte att snacka med dem. De använder hot om att stänga av elever utan grund. Riktigt dåligt. Skolan är förövrigt bra. Skolmaten är som skolmat brukar vara. Ingen luftkonditionering.
Elev
8 maj 2022

Teknik

Bara nej.

Inte det värsta men väl ifrån det bästa.

Detta gymnasiet är ett helt okej val men inte något jag rekommenderar. Maten är förjävlig, finns icke utbildade lärare som säger åt en att bara "läsa i boken" och lägger upp uppgifter som man får göra utan någon genomgång eller hjälp "Torbjörn som exempel" och atmosfären är skit. Det luktar illa, finns elever i skolan som beter sig som sju åringar men får för någon anledning vara kvar.

Stäng ner denna skola.
Elev
7 apr 2022

Natur

Tänk över ditt val om natur

Jag går på naturprogrammet på Ehrensvädska. Skolan över lag är väll inte så farlig. Men flera lärare tar för givet att man redan kan allting när man kommer dit, sedan skyller allt på dig att du får dåliga betyg och att de inte har ens något med det att göra. Min matte lärare vill också att jag ska byta skola för att jag inte har godkänt i en kurs och säger med andra ord att jag inte borde vara här och att jag kommer misslyckas i framtida kursen. De skiter i att hjälpa mig som elev att lyckas få ett godkänt betyg men istället kasta bort mig till en annan skola för att jag inte är ”smart nog”
Elev
7 apr 2022

Naturprogrammet

Välj en annan skola

Det är dåliga lärare som inte vet hur man lär ut och om man får dåligt på ett prov istället för att hjälpa eleven säger dom att man ska byta skola eller att man är en dålig generation. Rektorn bryr sig inte om eleverna och skyller på att dom inte har tid när man klagar på något i skolan som bör förbättras. Man blir utskälld av kökspersonalen utan anledning. Man får inte säga fula ord som ”bög” för här anses det vara ett kränkande ord och om man säger det blir man inkallad till rektorn. Skolan är väldigt dammig och jag som damm allergiker måste ta tabletter varje dag för att överhuvudtaget kunna andas i skolan. Och de va allt jag ville säga så mycket om du tvekar på om du vill gå naturprogrammen eller inte GÖR INTE DET välj Chapman eller något istället om du inte vill hamna i depression och på riktigt vill tappa hela ditt självförtroende.
Föredetta elev
27 jan 2022

Teknik

Ganska dålig skola

Jag går inte längre kvar på denna skola. Flera dåliga lärare som varken är utbildade eller kunniga inom ämnet. De flesta lektionerna var mycket tråkiga, främst på grund av upplägget. Men vissa lärare var jättebra och gjorde lektionerna intressanta. Lokalerna är ganska sunkiga men det funkar, jag upplevde även att det var kallt överallt. Maten är väldigt dålig skulle jag säga. Många lustiga maträtter som antingen smakade ingenting, eller smakade äckligt. Dåligt upplägg med mitt schema där jag gick till kl 16 4 dagar i veckan. Sedan är var lärarfrånvaron hög, men det kanske berodde på corona? Många inställda lektioner vilket gjorde att man hamnade lite efter. I allmänhet ganska dålig skola men den funkar. Om du har bra vänner så klarar du dig, men skulle inte rekommendera skolan.
Elev
13 dec 2021

Natur

Bra gymnasieskola

Allt är bra, skolmaten, lärarna eleverna
Elev
2 dec 2021

Ehränsvädska ej bra för dig med psykisk ohälsa

Ehränsvädska gymnasieskola är inge bra för er som har psykisk ohälsa. Jag har gått där ett tag med min svåra depression och svåra ångest, har varit på flera möten eftersom jag ej går i skolan pga min psykisk ohälsa, vissa lärare är underbara och förstår en medans andra inte tror på att man mår dåligt utan har attityd mot en och säger olämpliga t.e.x ”jag bryr mig inte om du går i skolan, jag får mina pengar ändå”. Tycker inte att det är lämpligt att säga så till en elev som har svårt att gå till skolan, känner mig även inte välkommen på skolan av personalen. Skolan gav mig ett stöd men sedan tog de bort det efter två veckor och har ej fått något nytt stöd. Dem uppmanar mig även att jag ska sluta på skolan då de BARA ger förslag att sluta på skolan och inget annat på hur vi ska lösa situationen. Skulle ej rekommendera Ehrensvädska om du har svårt att gå i skolan pga psykisk ohälsa då man inte får någon hjälp.
Elev
6 okt 2021

Elev på skola

Bra skola i sig… men rektorerna är hemska. Det går inte att få igenom sina förslag då de nekar dem direkt. Dålig mat och små klassrum med tanke på hur stora klasserna är. Bara en sådan sak som att lamporna ska fungera har de misslyckats med.
Elev
30 sep 2021

Teknik

Trevlig skola

Bra lärare, men svårt
Annat
29 jul 2021

Natur

Skolan borde stängas ner

Oartiga lärare, de borde lära sig lite hyfs. De svär åt eleverna och kan inte anpassa sig till tiden. Läraren visar tydligt vem de gillar och de inte gillar. De flesta lärare har personligt kontakt med eleverna, som är inte tillåtet! Skriver och chatta med de på fritiden. Personalen gillar verkligen inte att ser en invandare barn lyckas, jag ville blir läkare men de sa till mig att jag har inte det som krävs! Vissa skrev 3 sidor på biolog provet och fick A, jag skrev 10 sidor och fick E... senare tog jag reda på att de har något på gång med varandra! Är det skolan eller haffbar?
Sprang efter en lärare för ett helt år för min betyg, jag hade fått B på alla min prov på den kursen men fick E som slut betyg.. jag har bild på alla mina prov och resultat som bevis.
Läraren tyckte inte om mig eftersom jag lät inte de vara respektlös mot mig, jag sa alltid ifrån mig. Till de läraren som sa jag skulle aldrig blir läkare, shame on you, jag blev antagen till lunds universitet
Och sist men inte minst, när man går och pratar med rektorn så bryr sig han inte. Gick för att prata med rektor om något som hade hänt i skolan men han började prata om vad han fick på högskoleprovet och att jag skulle aldrig kunna blir läkare.
Elev
2 jun 2021

Nana

Ett bra gymnasium!

Många lärare är väldigt duktiga på det de gör! Många elever men jag tycker allt är strukturerat på ett bra sätt.
Elev
2 maj 2021

Mycket bra gymnasieskola

Kunniga lärare med bra undervisning! Välkomnande miljö och ett mångfald av elever.
Elev
11 feb 2021

Nana

Mycket bra lärare

Är jättebra. Distans är drygt, men alla lärare jag haft på programmet har varit väldigt bra (speciellt de inom matte, kemi, fysik och biologi då jag går Nana och inte haft speciellt mycket kontakt med andra de programmens ämnen)
Elev
2 feb 2021

Fett dålig skola

Skolan är hemsk, dåliga lärare, de ger en falska förhoppningar, de ger en frånvaro fast om man är där, vissa är otrevliga, fett äcklig mat, men finns 2 bra lärare.
Föredetta elev
3 jan 2020

En gammal elev tycker till

Förberede mig perfekt för högskolan med en bra rektor och underbara elever.
Föredetta elev
23 okt 2019

Superskola!

Suuuperbra skola! Fin värdegrund och bra lärare. Foajén är nyss ombyggs och mycket fräsch. Kan inte annat än att rekommendera!
Elev
24 sep 2019

Funkar

Finns många bra grejer med skolan tycärr mer dåliga just nu
Elev
21 sep 2019

Riktigt bra!

Extremt bra skola med trevlig personal. Massa grupprum och bra atmosfär. Maten är god och varierande med en mycket trevlig salladsbuffé.
Om man har problem med skolan erbjuder de möjligheter för att underlätta, så som att läsa på 4 år istället för 3. Perfekt för mig som har ångestproblem.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen