Omdömen

4.0
Baserat på 30 omdömen och 220 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 jun 2023

natur

Bra gymnasie skola i Stockholm

Det är bra, duktiga lärare och trevlig miljö. Skolmaten är oftast god men har blivit sämre. Tråkigt att de är lite variation Bains eleverna.
Elev
24 maj 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Jättenöjd

Sååååå bra skola, är jättenöjd. Går natur och lärarna är jättebra, man lär sig supermycket. Folk är inte så snobbiga som man kan tro. Liten och mysig vilket kanske inte passar alla men jag tycker att det är en stor fördel.
Elev
19 maj 2023

natur

Bästa EG

Så bra skola på alla sätt. Om jag hade valt om hade jag alla dagar i veckan valt EG igen
Elev
10 maj 2023

natur

Inte imponerad

Dålig skolledning som inte har koll på om lärare uteblir från lektioner under lång tid. När det påtalas, ges ingen respons och vikarier uteblir. Fusk bland elever är ett utbrett fenomen och skolan ser mellan fingrarna för det. Omprov är tex identiska med det ”riktiga” provet. Föräldrar kan lätt påverka sina barns betyg genom att ringa/maila lärare. Jag är inte imponerad. Men jag har trivts socialt, maten är bra och det finns gott om valfria ämnen. Men jag inte imponerad över undervisningens nivå och skolledningen. Man behöver en privat studiecoach för att kompensera för bristerna,
Elev
10 aug 2022

natur

Dålig skola

Liten skola, alldeles för liten man kan knappt andas i klassrummen, känns som man sitter i en bastu. Ibland saknas det 2-3 platser i klassrum alltså finns det inte platser till alla. Ingen skolgård eller något liknande, korta raster och för korta och alldeles för tidiga luncher. Att maten ska vara utstickande god förstår jag inte, skolmat som skolmat. Hade jag fått göra om gymnasievalet hade jag inte haft med EG. Skriver prov i trånga klassrum med dålig luft, inte hållbart. Snålar med skolpengen, vill ha in pengar från föräldrar för att bygga ut den kemilabb som finns nu, som för övrigt är den minsta kemilabb jag någonsin skådat. Behövs kemilabben uppgraderas och byggas ut(vilket jag ser är mer än nödvändigt) så borde skolpengen räcka till det, vet inte vad EG gör med den och hur det kan ha gått så snett.

Lycka till med ditt gymnasieval och hoppas att det här har fått dig att fatta att EG=sämsta valet.
Föredetta elev
6 jun 2022

natur

Vad gör du? Sök till EG nu!

Under tre år har jag brottat mig igenom naturlinjen på Enskilda gymnasiet, och du borde absolut göra samma sak!

Varför ska du söka till EG? För att det är en bra skola, helt enkelt. Varje dag kan du förvänta dig en måttligt god lunch, engagerade lärare och elever från A till Ö. Nej, det finns faktiskt inte bara rika snobbar här, då får du söka till Manilla om du vill ha det! (sök på riktigt inte till Manilla, det var ett skämt). Lärarna på denna skola är i särklass de bästa i Stockholm, onekligen. Visst finns det lärare som folk kritiserar men alla håller med om att de är lärare som kan vad de snackar om.

Och ja, det blir fan stressigt under vårterminen, lycka till i tvåan och trean! Men tro inte att det är något lättare att gå naturlinjen på någon annan skola. ALLA mina vänner från andra skolor pluggade fysik 1 under 1 år, medan vi på EG pluggade under 1,5 år. Vi hade 3 matteprov per termin medan andra skolor har 4. Idrotten varade under två år och inte ett, osv osv. Så om ingenting är Enskilda nästan lättare att få bra betyg i, särskilt med tanke på hur mycket lärarna bryr sig. För det gör de verkligen, man kan maila (nästan) varenda lärare och snabbt få hjälp med vad man än behöver.

Grabben i recensionerna här som klagade på att EG är en snobbskola och att man "blir mobbad om man inte passar in" är troligen på knark, för så är det ej. Enskilda är en oerhört mysig liten skola, särskilt då det endast är 3 klasser per årskurs. Alla känner alla, i princip. Ärligt talat finns ingen snobberi; det finns folk här med lägenheter för 50 miljoner vars föräldrar drar in någon miljon i månaden men det känns inte av.

Slutligen vill jag nämna några nackdelar med skolan. Du kommer att behöva handskas med sjuor, åttor och nior som går i högstadiet. Normalt är de ganska lugna men ibland är de jobbiga. Du kommer också behöver stå ut med långa lunchköer, men se det som en möjlighet att snacka med klasskamraterna :). Du kommer troligen inte få uppleva så många besök till museum/andra äventyr då skolan är ganska fattig, ironiskt nog. Dock pluggade jag hemma 1/3 av min skoltid så ta det med en nypa salt. Skolan är också den mest etniskt svenska skolan jag någonsin lagt mina ögon på, så om du inte passar in i den kategorin har du en ännu bättre ursäkt för att söka till EG. Du behövs!

Tänk såhär: om du är en engagerad pöjk eller flicka (värt att nämna att skolan är 1/3 kille, 2/3 tjejer) och vill gå på en skola utan bullshit, då är EG för dig. Inga personer som färgar håret i regnbågens färger. Inga emos. Inga politiska aktivister. Här är gott, trevligt och nyttigt folk med framtidsutsikter. Du får gott med kontakter inför arbetslivet samtidigt som du får hänga med de trevligaste kidsen i Stockholm.

Och för dig som inte är något vidare studiemotiverad, även här finns plats för dig!

Sök till EG för gött häng
Elev
3 jun 2022

natur

Bra skola med bra lärare

Bra skola med bra lärare
Elev
27 aug 2021

Bästa gymnasiet i Stockholm!

Alltid otroligt bra studiero och ordning. Intellektuell miljö, trevliga lärare och elever, mysigaste biblioteket, roliga aktiviteter. Helt enkelt bästa gymnasiet i Stockholm!
Elev
1 jun 2021

natur

Undermålig skola för sitt rykte

Det är svårt att ge en helhetsbedömning på skolan då den skiljer sig i många aspekter. Skolan (gymnasiet) har många ambitiösa elever och det är studiero på lektionerna. Det största problemet i skolan är lärarna. Några lärare är underbara och visar engagemang för elevernas kunskapsmässiga och personliga utveckling. Dessvärre är dessa lärare en minoritet på skolan. Majoriteten av lärarna har istället svårigheter att lära ut basal information vilket gör att man som elev tappar lätt engagemanget och intresset för kursen. Dessutom så är kommunikationen mellan lärarna och eleverna undermålig och det skapas ofta en stor förvirring i klasschatten. Flera av lärarna har jobbat på skolan i över 20 år. När dessa lärarna enbart har undervisat elever som i princip gått ut med alla a i skolan kommer deras bedömning av ett a vara betydligt högre än hos andra skolor. Flera av mina kompisar har skrivit prov åt andra på andra skolor och det har visat att ett c på enskilda gymnasiet är ekvivalent med ett a på en skola med 260 i intagning. Även om majoriteten av lärarna orsakar en grov migrän så fort man tänker på dem så finns det som sagt fortfarande många duktiga och omtänksamma lärare. Därför tycker jag att det är tråkigt att vissa nonchalanta och egocentriska lärare med förvriden verklighetsbild får jobba kvar på en skola med andra superduktiga lärare med en av Sveriges högsta antagningspoäng.
Elev
5 maj 2021

SNOBBSKOLA

Väldigt homogen grupp människor, som alla är överklass med rika föräldrar vilket är det som förväntas av dig om du vill passa in och om du inte känner rätt människor har rätt kläder bor på rätt ställe osv, riskerar du att hamna utanför och i vissa fall bli mobbad, här förväntas det av dig att du bor ett hus eller lägenhet värt minst 20 miljoner på rätt adress osv då du annars har svårt att bli socialt accepterad!
Elev
15 feb 2021

ENSKILDA

Börja inte här om du är under övre medelklass för då kan du förbereda dig på mobbning och att känna dig utanför. Även en liten skola med extremt snobbiga människor som kommer från överklassen. Skolan är väldigt klickig och har du inte rätt kontakter eller pengar så är det inte så kul.
Elev
27 dec 2020

En skola värd sin status.

Enskilda gymnasiet är en fantastisk skola, den är verkligen det. Alltifrån skolan till lärarna till familje-andan på skolan. Är det kämpigt? Ja. Kommer du ibland vilja rycka ut ditt hår? Ja. Men med sådana fantastiska lärare är det svårt att inte vara nöjd med sig själv och det man uppnått. Som elev på skolan nu blir jag lite less på att höra folk säga att skolan är svår. Visst behövs högt merit för att komma in, men när du väl är i gymnasiet så lär du dig samma saker under samma tid som precis varje annan natur/sam elev i Sverige. Enda skillnaden egentligen är att du har bättre lärare. Så var inte rädd över att skolan är för svår för dig, jag har mött många inte-så-skarpa människor som klarar sig finfint på denna skola. Visst finns det problem, så som att det är ganska trångt, med små skåp och stökiga matsalar, men å andra sidan pluggar man i hjärtat av Stockholm, med dussintals butiker runtom och sergels torg endast en kilometer ifrån. Många anser att eleverna är torra och tråkiga, men om du är den som söker fest varje helg blir det inte svårt att finna det på enskilda. Sen kan man ju också diskutera hur många av eleverna, ~1/3, är innerstadskids, vilket betyder en del alkohol, nikotin, droger och upptagenhet. Hittils har jag bara bemött ett par personer som är så upptagna med sig själva att de lika gärna kan gifta sig med en spegel, så det verkar inte så illa. Hursomhelst en riktigt bra skola, sök nu!
Elev
13 dec 2020

Underbar, studiemotiverad skola

En underbar skola för studiemotiverade. Det är lätt att nå höga betyg om man bara gör sitt bästa. Tempot är högt men lärarna förstår det och hjälper till. Liten och mysig skola med centralt läge. Alla personer är superhärliga och det är absolut inte så snobbigt som fördomarna tror!
Elev
11 dec 2020

Enskilda gymnasiet

Lär dig att plugga, roliga människor, kul fester, finns ett flertal dåliga lärare
Elev
6 dec 2020

Enskilda Gymnasiet är en toppenskola!!!

En väldigt bra skola!!

Om man är studiemotiverad och siktar högt är EG är perfekt skola för dig. Lärarna är inspirerande och vill att alla ska hänga med i undervisningen, och slutligen nå höga betyg. Tempot är högt, men i en miljö där de allra flesta motiverade är det inte svårt att svepas med.

//mycket nöjd elev!!
Elev
29 nov 2020

Stockholms bästa skola

Jag går naturlinjen på EG och trivs superbra! Man umgås med elever från Stockholms alla delar och det är verkligen inte så snobbigt som det sägs.

Det bästa med skolan är helt klart EG-andan. Att det bara är 3 klasser i varje årskurs för att gemenskapen och sammanhållningen mellan eleverna blir mycket starkare. På så sätt kan man också lära känna fler än om man väljer en större skola där man blir mer bunden till sin klass.

Många klagar på att byggnaden är liten, men jag tycker bara att det förstärker den familjära stämningen på skolan och man känner sig snabbt som hemma. Lokalerna är superfina och maten är riktigt god, jag äter mig mätt varje dag.

Vissa lärare är bra och andra mindre bra på att lära ut, men alla är mycket välutbildade och kan mycket om sina ämnen. Det är bra studiero på lektionerna men kan vara högt tempo på genomgångar i naturämnena. De som har gått på EG i högstadiet har en fördel i början eftersom de känner många lärare och vet hur proven ser ut samt hur lärarna bedömer, men det är verkligen inte omöjligt för de som kommer från andra skolor.

Om ni väljer EG så kommer ni inte ångra er! Det är en fantastiskt bra skola som man ser fram emot att komma till varje dag tack vare gemenskapen och den mysiga stämningen. VÄLJ EG! Stockholms bästa skola!
Elev
29 nov 2020

Stockholms bästa skola

Jag går naturlinjen på EG och trivs superbra! Man umgås med elever från Stockholms alla delar och det är verkligen inte så snobbigt som det sägs.

Det bästa med skolan är helt klart EG-andan. Att det bara är 3 klasser i varje årskurs för att gemenskapen och sammanhållningen mellan eleverna blir mycket starkare. På så sätt kan man också lära känna fler än om man väljer en större skola där man blir mer bunden till sin klass.

Många klagar på att byggnaden är liten, men jag tycker bara att det förstärker den familjära stämningen på skolan och man känner sig snabbt som hemma. Lokalerna är superfina och maten är riktigt god, jag äter mig mätt varje dag.

Vissa lärare är bra och andra mindre bra på att lära ut, men alla är mycket välutbildade och kan mycket om sina ämnen. Det är bra studiero på lektionerna men kan vara högt tempo på genomgångar i naturämnena. De som har gått på EG i högstadiet har en fördel i början eftersom de känner många lärare och vet hur proven ser ut samt hur lärarna bedömer, men det är verkligen inte omöjligt för de som kommer från andra skolor.

Om ni väljer EG så kommer ni inte ångra er! Det är en fantastiskt bra skola som man ser fram emot att komma till varje dag tack vare gemenskapen och den mysiga stämningen. VÄLJ EG! Stockholms bästa skola!
Elev
24 nov 2020

Garanterad Glädje

Förvisso har jag bara gått på tre skolor, en för lågstadiet, en för högstadiet och nu en ny för gymnasiet. Skolans studietempo kan kännas pressigt i början för de som börar på skolan, detta är förståeligt eftersom skolans lärare har som standard att alltid ligga ett steg framför.

Nog med beröm, du kom för kritik!
Skolan är trång men schemat är väldigt välplanerat så att det nästan aldrig uppstår trängsel i trapphuset eller korridårerna.
Jag hade en eller annan lärare inom de estetiska ämnena som jag önskade skulle sluta men de andra lärarna är för goa. Skolmaten är som på vilken anna skola som helst(inte perfekt men inte heller dålig). Skolan bekämpar mobbning mycket väl men skolans snobbiga och höga standard kan bidra till en hel del ångest om man är osäker.

Jag har nästan inget annat att klaga på, skolan är de bästa jag har gått i.

För dig som funderar på att börja på gymnasiet i skolan, den höga meriten kan ser skrämmande ut men om du har meriten som krävs, SÖK FÖR GUDS SKULL IN!
Föredetta elev
22 nov 2020

VÄLJ EG!

RIKTIGT BRA SKOLA! REKOMMENDERAS VARMT :)
Elev
13 nov 2020

Skit skola

Alla skriver AAAH EG ÄR SÅ BRA men min upplevelse på enskilda har inte varit så bra. Om du inte vill ha ett liv och plugga hela dagarna då är detta en perfekt skola för dig. Veckorna i 7an det ut såhär: 3 prov, 3 läxor, 1 läxförhör och 1 diagnos. Jag har inte lärt mig något för att råttan, häxan och rövhålet lät ut så dåligt🥰. Du kan se nu på min formulering att häxan inte har lärt mig skriva
Elev
13 nov 2020

Fantastisk skola, men inte för alla!!

Fantastisk skola, men inte för alla!!
Elev
14 okt 2020

Sjukt bra

Hade inte kunnat haft en bättre skolstart!
Elev
27 maj 2020

Motiverande och ambitiös skola

Till majoritet väldigt bra lärare! Otroligt bra på de dom gör och ser till att man som elev får chans o visa sina kunskaper så man kan nå de mål man siktar mot.

Ryktena om att det är snobbigt stämmer ej. Självklart finns det elever från rikare familjer men genomsnittligt så är det medelklass. Jag själv är ingen ”snobb” och känner mig inte utanför överhuvudtaget.

Bra ordning och en ambitionsnivå som är motiverande. Enda klagomålet är att skolan är lite trång men det kan man leva med.
Elev
13 mar 2020

Mycket bra skola!

Mycket bra skola. Trevliga lärare och elever. Lärarna har kunskap i sina ämnen och är välutbildade.
En generellt bra studiemiljö där elevens bästa står i fokus!
Föredetta elev
25 nov 2019

Skulle inte rekommendera

Trång skola med snobbiga ungar. Lärararna är ok men skolan har massor med onödiga och jobbiga ordningsregler och majoriteten av personalen har kontrollbehov. De serverar pannkakor typ varje vecka så man vill spy av tanken på att äta en pannkaka igen och de flesta får mycket högre betyg än de förtjänar.
Elev
17 jun 2019

Riktigt bra

En genuint bra skola där eleven sätts i centrum, man ständigt utmanas och maten är riktigt bra. Skolan är liten men samtidigt väldigt trivsam och lokalerna likaså.
Elev
15 jun 2019

Riktig bra skola! Förutom...

Skolan är jättebra och alla lärare är engagerade i elevernas lärande och försöker hjälpa alla att nå högsta betyg. Dock så är väll den största nackdelen att fysiken inte är toppen... Lärarnas sätt att lära ut fungerar ej riktigt med hur deras prov är skrivna. Man är helt enkelt inte förberedd inför fysikproven, alltså är det svårt att få högt betyg i ämnet. Men annars så är det en riktigt bra skola!
Elev
10 jun 2019

Allmänt bra skola

Extremt bra skola jämfört med de där jag gått tidigare. Jag var inför skolstart rädd att skolan skulle vara väldigt snobbig men så var absolut inte fallet. Matsalen är även väldigt liten och ibland så får man stå och vänta på plats.
Elev
9 jun 2019

Grymt

En skola där inte bara de akademiska sätta i fokus men även arbetsro och ett grymt socialliv. Skolan erbjuder många olika föreningar allt från Amnesty, studieföreningen, skoltidningen, miljökommittén och mycket mer!
Elev
3 jun 2019

Helt okej

Skolan är okej, inget märkvärdigt förutom att man måste stå upp innan lektionen börjar och hälsa på läraren. Lärarna är generellt sett bra men fysik kurserna prioriteras lågt och lärarna är inte tillräckligt kompetenta att vare sig lära ut eller göra prov på den nivån de lär ut. Därför mycket svårt att få höga betyg.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen