Omdömen

2.9
Baserat på 23 omdömen och 207 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
21 mar 2024

Förälder

En liten familjär skola där barnen kan känna sig trygga!

Den här skolan fick upp min dotter på fötterna.
Från att ha varit utsatt i en annan skola och tappat tron på allt och alla så gick personalen i den här skolan varsamt fram och fick henne att lita på de.

Min dotter är idag glad och trivs i skolan, hon har vänner och är trygg igen.
Elev
15 sep 2023

Superbra skola

Superbra skola! Mycket sällan konflikter och alla i personalen är mycket trevliga och hjälpsamma när det gäller utvecklingen av kunskap. Man får även mycket utrymme till att vara kreativ och maten är även den mycket bra. Det är nästan alltid kul att komma till skolan! Entréskolan Eskilstuna är verkligen att rekommendera!
Elev
12 maj 2023

Dålig skola

Jag har gått på skolan i många år och mycket har förändrats och blivit bättre men mycket är fortfarande skit.
Enorm favorisering.
Minst två lärare slutar varje termin
Vår so lärare slutade då fick vi en ny lärare som var inkompetent och när man kom tillbaka terminen efter då hade bild läraren slutat, vår so lärare blev bildlärare och vi fick en ny so lärare.
Maten har blivit bättre men den är fortfarande dålig vissa dagar. Pasta och ris som inte är färdigkokt och hårt.
Det är skönt med liten skola men det är stora klasser och vissa elever vet inte hur man beter sig.
En kille sa till men tjejkompis att hon borde gå hem och raka mustachen och då sade hon jag kan iallafall växa en då skrek den här killens tjejkompis horor och hela deras gäng bara satt och skrattade.
Det händer mycket mobbning och antar som lärare inte vet om och när de vet om gör de inget för att hjälpa.
Ber man om hjälp med en uppgift i klassrummet kan det ta hela lektionen innan du får hjälp för läraren tar sina favoriter först
Förälder / Vårdnadshavare
16 mar 2023

Rekommenderar skolan

Vi har fått höra från vår dotter att skolan är jättebra. Hon trivs och uppskattar att skola är liten och att alla lärare känner alla elever vid namn. Som hon uttryckte, ”en slags familjekänsla fast utan släkt”. Vi rekommenderar skolan. //Förälder åk 7
Elev
3 mar 2023

Bra skola

Det är en liten skola så jag känner mig trygg. Dom flesta lärarna är jätte bra och lär ut på bra sätt som man fattar. Maten är det som är dåligast men jag tror att skolmat är dålig på alla skolor. vill du utveckla dig i bild så har dom en ny bild lärare som är bästa läraren!!! Därför ska man söka hit.
Elev
9 jan 2023

Sök inte hit snälla

Ganska dålig. Nästan inget stöd för mental hälsa. Den enda anledningen att jag går kvar är den kreativa profilen. Många i personalen är otrevliga. De kan inte hantera högstadie barn. Mycket trakasserier händer utan att det märks. Förbättra er.
Föredetta elev
16 aug 2022

Värsta skolan jag gått i

Så jag har hittills gått i 4 olika skolor, och Entré skolan är definitivt den värsta.
Jag har alltid haft problem med att plugga och lämna in uppgifter, och det har lett till att jag hade Underkänt i nästan alla ämnen.
Lärarna hjälper NOLL med detta.
Min mamma hade haft mer än 5 samtal med lärarna om att jag borde få specialhjälp, och efter flera veckor sv tjatande började jag få 60 minuters extra hjälp i veckan. Men läraren kom till typ 4 lektioner och sedan var det slut.

Favoriseringen av elever är så klar och alla kan se att folk inte är lika mycket värda i lärarnas ögon.
Min egen mentor pratade aldrig med mig och hjälpte inte mig med någonting.
Mobbning är ett stort problem även fast skolan säger att dem inte har det. Folk pratar skit om varandra bakom deras ryggar hela tiden och folk kallade alltid en kille i min klass för ”bög” varje gång dem såg honom. Lärarna gör ingenting åt denna sak. Elever har kastat sudd på mig, skrattat åt mig och kommenterat på min kropp.
En gång hällde en av personerna Penn-skräp på min kompis.

Lärarna ger eleverna för mycket uppgifter och hjälper inte till när dem inte klarar uppgifterna. Om man frågar efter hjälp så får man ingen ordentlig hjälp. Minst två lärare lämnar skolan per termin. Lärare är dryga och favoriserar. Lärarna ger eleverna uppgifter och låter eleverna göra allt annat jobb helt själv, dem ger ibland källor men inget annat. T.e.x. ”Din uppgift är att skriva en novell. Gå in på källorna och se hur en novell är formerad. Max 3 sidor. Lycka till!”

Elever tar droger, snusar och dricker alkohol i skolan. De vandaliserar också skolan.

När jag sa att jag skulle lämna skolan så sa rektorn och skolkuratorn: ”nej! Vi kommer på något som ska hjälpa henne att fixa sina betyg. Vi fixar det i nian!”

Maten är skit, salladen är torr och maten smakar som att den inte rört ett ända salt korn och sedan stått i solen en månad.

Trånga korridorer utan plats att sitta och ingen utspelats att vara på. Man måste hinna med buss för gympan för byggnaden ligger i Årby.

Jag rekommenderar DEFINITIVT inte skolan för någon
Elev
24 maj 2022

Älskar skolan!!!

Skolan är skit rolig men en gång så gav jag rektorn en komplimang och han golvade mig i trapporna. En annan gång så sa min klasskompis att han var stilig i håret så han rånade hennes mamma. Äsch jag vet inte rekommenderar väl inte bli golvad.
Föredetta elev
23 maj 2022

Entreskolan

Känner mig generös att jag ens ger den där "skolan" en stjärna. Rektorn är konflikträdd som vi alla vet och börjjar skaka när föräldrar drar sig in. Man märker på lärarna själva att de tycker att de är ett helvete där, dessutom låtsas att de bryr sig när elever mår dåligt eller har svårt med konsentrationen. Om du börjar på skolan rekommenderar jag att du ska vara en NORMAL! vit blond tjej. Passa dig jävligt noga om du ger skolan kritik rektorn kanske kidnappar dig!! Ingenting i skolan är de vuxnas fel 99,9% är elevermas. Juste lärarna skäms inte alls att berätta hur dåliga de tycker eleverna är. "Jobbig", "sämst", "trög" etc.
Förälder / Vårdnadshavare
2 dec 2021

Mkt bra skola

Enligt min dotter som för närvarande är elev på skolan,så tycker hon att skolan och dess form passar henne mkt bra!
Elev
2 dec 2021

Kunde vart bättre.

Jag går fortfarande på entréskolan och känner lite att skolan tas oseriöst.

Maten är kass. Ätbar ibland men annars måste man typ till McDonalds för att få i sig något överlag.

Lärarna är helt okej men finns 2 lärare som är lite skumma rent beteende vis.

Enda positiva är att folk faktiskt iallafall försöker men det går inte alltid bra.

Cred till Kuratorn dock!
Annat
2 nov 2021

SKolmaten

Dålig skolmat, Får inte i sig all näring man behöver. Och respektlösa vid bordet
Föredetta elev
23 sep 2021

Rent ut sagt den sämsta skolan jag har gått på.

Verkligen under all kritik. Jag har gått på 5 olika grundskolor i Eskilstuna och Entréskolan tar priset som den sämsta. Lärarna är inte alls kompetenta och vissa verkar knappt ha någon utbildning. Jag slutade där för 3 år sen och alla som jag känner som går där nu säger att det är samma sak. Skolan marknadsför sig som en skola med många estetiska inriktningar. Under min tid fanns det bara drama och dans under en kort period innan läraren slutade. Det var heller inte speciellt gynnande att gå på t.ex drama då de eleverna som gjorde det missade andra lektioner och fick ta igen. Schemat var inte gjort för att vara en ”estetisk” skola för man värnar om de ämnena. Om man hade drama var man kvar sena eftermiddagar och man gick mitt i den sista lektionen.

Det byttes lärare varje termin, utan att överdriva. Ingen av de lärarna jag hade för 3 år sen är kvar, ingen! Då förstår man att det är något tokigt för det hör inte till vanligheten. Rektorn är den enda som försöker hålla ihop skolan, och han gör ett tappert försök. Men det är svårt för en person att styra en hel skola med inkompetenta lärare och stökiga elever.
Lärare var ofta sjuka också, och vi elever fick aldrig veta det förens vi gick runt och frågade andra lärare om de visste vart vår lärare var. Ibland hoppade rektorn in som lärare, på vilka lektioner som helst, trots att han säkert inte hade någon utbildning i ämnet.

Kommunikationen bland lärarna var under all kritik. Man hade, och har, vissa ”projekt” som man jobbar med samtidigt i alla ämnen. T.ex andra världskriget. Man skriver en text om det i svenskan, lär sig grunden i so, och bygger ett koncentrationsläger i miniatyr i träslöjden t.ex. Men för att detta ska funka måste man ju ha mycket kommunikation mellan lärarna så att de planerar något bra och givande tillsammans.

Maten var nästan aldrig bra, bara några få elever i min klass gick till matsalen.

Man kände sig otrygg runt vissa lärare då de hade ett konstigt ”temperament” och var väldigt speciella. Vissa lärare blev ofta arga utan någon direkt anledning eller förvarning, kanske för att det var ett dåligt klimat att arbeta i? Vet inte.

Min mentor var väldigt speciell och många var rädda för hen. Om hen blev arg på en person i klassen så gick en hel lektion åt att hela klassen satt tysta och lyssnade på när vår mentor skällde på oss alla, utan grund. Vår mentor kallade oss för saker som inte alls ska vara acceptabelt. Inga elever får använda ovårdat språk, men lärarna använder det mot eleverna? Inte okej. När man tog upp dessa händelser så skedde heller ingenting.

Det var också en väldigt stor favorisering av elever. Vissa var sämre, och vissa sattes på en pedistal. Vissa elever som var ”favoriterna” hade en privat chattgrupp med mentorn där bara de var med. De som var sämre blev uteslutna.
Jag mådde väldigt dåligt under min tid på entreskolan och jag kände inte att jag hade någon där att vända mig till. Har hört att de nu har arbetat mer på elevhälsan och att de har en mer engagerad kurator, vilket är bra!

Sammanfattningsvis rekommenderar jag inte entreskolan i Eskilstuna till någon. När jag började på gymnasiet kände jag mig inte lika förberedd som de i min klass där. De hade gått igenom saker som jag inte hade lärt mig.
Det fanns också en del droger, rökning och mycket festande och stökigheter på min tid där. Hoppas det är bättre med det nu, men tvivlar.

Allt var såklart inte superdåligt, men allt negativt gör att jag bara kommer ihåg tiden på entreskolan som en dålig tid. Jag fick inga direkta bra vänner så kan inte säga att det var en bra stämning och acceptans mellan elever och klasser. Vissa lärare ville hjälpa, men de visste inte hur. De var och är inte i grunden elaka, men de visste bara inte bättre.

Entreskolan måste jobba på en bättre skolledning som själva besöker skolan och åtgärdar de problem som finns. De borde göra mer enkäter osv för att få reda på hur eleverna känner. Många är rädda för att säga vad de tycker då de inte blir lyssnade på. De borde också ha en större budget för mysigare samlingsrum, möbler som är hela, och bänkar i korridorerna.
Föredetta elev
18 jun 2021

Aldrig mer hit.

Favoriserar elever och hjälper inte till när vissa elever mår dåligt.
Att öppna munnen och ge konstruktiv kritik till skolan är förbjudet! Skolan vill inte ha dåligt rykte, men dom har ju redan det ändå.
Alla elever i skolan blir behandlade på olika sätt beroende på sin åsikt om skolan.
Att prata med skolkuratorn, rektorn eller ETH som är dom "utbildade" fungerar inte. Det är som att prata med en betongvägg. Man säger sina problem, dom säger att dom ska ta tag i det. Man går och väntar men inget händer. Inte ens efter 3 månader. Att tjata sig till det gör inget bättre. Gå direkt till en professionell kurator där dom förstår och tar tag i problemet direkt innan det blir värre.

Skolmaten är knappt ätbar. Har spenderat hela år av skollunch på stan.
Elev
8 jun 2021

Totalt skadat

1. Lärarna är jätte dåliga på att lösa konflikter

2. Maten går inte att äta en gång var det råa chickennuggets

3. Planering är INTE deras grej

4. Stökiga elever som lärarna inte
bryr sig om

5. Smutsigt, det är bra att samhall har någonstans att vara men jag hittar hår i café maten och det dom tar hand om blir lite halvdant
Expressen är bättre än Aftonbladet
Elev
27 maj 2021

Bästa lunchen

AS bra skola As go lunch bästa lunchen ***** e BÄSTA läraret BÄSTA Uteplatsen
Elev
27 maj 2021

Väldigt bra skola- från en Elev

Väldigt bra skola. Den har utvecklats väldigt mycket på senaste åren.
Annat
16 jan 2021

F-F-F-F-F

fruktansvärt på alla möjliga sätt
Föredetta elev
6 jan 2021

Dålig skola bra mötesplats

(Vill säga att de är 3 år sedan jag slutade på skolan, men källor tyder på att skolan inte ändrat sig under åren.

Entréskolan en katastrofal skola men fantastisk mötesplats.

Skolan ska inte bara ha skit , de gjorde mycket bra och så en fantastisk gemenskap och den lilla skolan som den faktiskt är skapade en galen trygghet, alla visste vem man mötte i korridoren.


Jag kände att de flesta lärare inte hade rätt tjänst. Dock ska jag ge full cred till Rektorn. Han var fantastiskt då han faktiskt brydde sig om skolan och eleverna , hans "Produkt" kanske inte var den bästa men han inspirerade många på skolan till att se saker på ett mera positivt sätt. Nu till riset.


Den korta versionen är: Vill du gå på en skola med trygghet och gemenskap välj Entréskolan. Bryr du dig om framtida kunskaper välj något annat.

Entréskolan är en liten skola vilket skapar en fantastisk trygghet. Dock lever skolan inte upp till förväntningarna man har på en svensk skola.

1. Usel planering , kändes inte som att lärarna pratade med varandra , kunde få viktigt information samma dag eller bara dagarna innan, och då kunde vi få höra 5-6 olika versioner av samma info.

2. Skolan bytte lärare/personal konstant. Tror jag under min tid på skolan haft 5-6 mentorer utan att överdriva. Lärare kunde helt plötsligt sluta för att komma tillbaka 3 månader senare för att sedan sluta igen.

En situation jag kommer ihåg tydligt var att Våran mattelärare som var fantastiskt slutade , då fick SO läraren ta över... Under en längre period. Sedan kom våran riktiga mattelärare tillbaka för att sedan sluta igen.

3.Det absolut största problemet med Entréskolan är att skolan försöker vara något den inte är nästan som att ledningen pressar lärarna till att tvinga fram reslutat.

4. Varför jag började på skolan var för att skolan utlovade ett spännande sätt att arbeta på, Digitalt lärande, inga läxor(Om man inte låg efter),och sist men inte minst SMÅ KLASSER OM MAX 10 ELEVER.

Detta var saker som fick mig att välja skolan men efter första terminen så började man ta bort dessa. Vi började som 4 klasser om 10 Personer men redan efter första terminen slog man ihopp oss till 2 klasser, sedan efter första året tog man in och dubblade elevantalet. Sista året var vi ca 30 personer i klasen, vad hände med små klasser? Ingen vet.

Läxor eller som skolan kallade de för, Hemuppgifter flög in från alla håll och kanter , återigen ingen kommunikation kunde gå veckor utan någon som helst Hemuppgift. Men helt plötsligt hade vi SO,MATTE,NO,Svenska, engelska och andra språks uppgifter att göra samtidigt hemma,. Och så tyckte lärarna att vi inte skötte vårat jobb när vi på riktigt inte hann med.

Det digitala lärandet minskade då ingen i lärarkåren klarade av det utan vi återgick fort till traditionella arbetsätt.

Vi hade nästan aldrig genomgångar utan fick uppgifter där vi fick självutbilda oss och när man bad om hjälp fick man endast källor som tips.

Skolmaten var på riktigt katastrof, 9/10 dagar var de oätligt.

Källor där vänners små syskon går på skolan idag , tyder på att skolan har förbättrats då man faktiskt utvecklat sin produkt efter flera års misslyckande, lärande mässigt. dock så har HELA lärar kåren bytts ut under de senaste 3 åren och endast rektorn är kvar...

Hoppas innerligt för elevernas skull att skolan förbättrats sedan mintid där.
Föredetta elev
15 dec 2020

Oseriös skola utan kompetens

Jag tycker att denna skola är under all kritik det sker en enorm favorisering bland elever och de barn som inte är perfekta får aldrig någon chans att lyckas på Entreskolan i Eskilstuna. Skolan har blivit värre med åren och lärare slutar varje termin då de är så trötta på rektorn och skolan i sig. I sexan bytte jag mentor ca 5 gånger och lärarna hade inte riktigt någon kompetens. Skolan är väldigt bra på att marknadsföra sig som en super bra estetisk skola och ger ständigt ut reklam för att de vill att folk ska börja där men allt jag kan säga är AVSTÅ om du inte vill få en problematisk skolgång. Det finns även ingen skolgård utan endast en fyrkant av asfalt som tidigare tillhört en parkerings plats. Maten är extremt dålig.
Elev
7 sep 2019

Toppen skola med toppen lärare

Tycker den är super bra för att man lär sig på en kul sätt
Elev
1 sep 2019

Väldigt rolig

Jag tycker att den är rolig, man lär sig mycket, flesta lärarna är väldigt bra, men jag tycker man borde få lite bättre teknik i skolan för att datorerna vi har nu är inte så jätte bra. Sen så tar skolan inte tag i bråk/draman så bra. Jag gillar skolan, men vissa saker är ganska dåliga med den, t.Ex toaletterna och maten.
Elev
27 aug 2019

Skolan är trevlig.

Skolan är bra för det är lugnt för det mesta på lektionerna och de har tillval t.e.x drama eller dans. Maten är sisådär skolan har åk 4 till 6. Tyvärr är skolgården ganska liten men man får plats och ibliand går vi till rinmansparken och har rast där. Och om man åker i rullstol finns det en hiss. Det förekommer mobbning ibland men inte ofta och de flesta elever är bra kompisar med rastvakterna.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen