Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

12 Omdömen

3.5
Bra
4
3
2
3
0

Rekommenderar Inte

2.0
Elev · 13 februari 2020
Elev · 13 februari 2020
Detta är en skola som fokuserar mer på ytlighet än kvalitet. Man har pyntat skolan för olika högtider och vad blir följden av det? Skolan kommer inte köpa in saker förutom det nödvändiga. Lärarna är det så blandat, vissa skulle jag vilja påstå helt inkompetenta och har inte ens en högskoleutbildning men är ändå en högstadielärare är skrattretande. Sedan är det mycket av det personliga som dras in från lärarna, där vissa elever är favoriterna och vissa inte. Varje uppgift du gör bör du göra på ett enskilt sätt för läraren, i alla fall om du siktar på höga betyg. Sen tycker jag inte att skolan bör ha någon politisk åsikt, och de har inte heller. Utan det är mer indirekt då i princip varje lärare jag har haft står vänster när det gäller politik. Det syns igenom lärarna och det skapar problematik då deras åsikter dras in i utbildningen vilket försämrar utbildningen. Sedan är det massa onödiga dagar som förekommer, som ”temavecka” som bara är en ursäkt för lärare att kunna rätta prov. Detta är frustrerande speciellt i högstadiet då tiden är knapp och så kommer en temavecka på det, helt enkelt uselt. I elevrådet händer ingenting utan man tar upp problem som borde lösas av skolledningen som t.ex arbetsro då ett sådant problem kan man inte förvänta 12-15 åringar att lösa. Och de problemen som finns blir det aldrig någon lösning på, som maten och matsalen. Maten är väll helt okej, dock tycker jag inte att man borde blanda kall mat som stått ute i en timme med ny mat då det inte blir bra. Inte heller tycker jag att man bör återanvända matrester från förra veckan på en skola. Efter 12 tar mycket mat slut och då får man vänta länge och ibland kommer inte ens maten som står på matsedeln, står det t.ex chicken Nuggets med ris och currysås kan de helt plötsligt komma fisk med nån yoghurt sås. Inte bra helt enkelt. I helhet tycker jag skolan är rätt usel och rekommenderar ingen att söka hit, skolan försämras för varje år som går och det ser bara mörkare ut för skolans framtid.

En stor trevlig skola

4.3
Förälder / Vårdnadshavare · 11 februari 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 11 februari 2020
Har barn i både lågstadiet och mellanstadiet och är mycket nöjd med skolan. Som på alla skolor finns utvecklingsområden men som papp till två barn med särskilda behov känner jag mig trygg med att personalen gör sitt bästa för mina barn. Då det är en stor skola har de en stor elevhälsa vilket känns tryggt.

Skolmaten är varierad och barnen är oftast nöjda. Har vegetariskt för alla en gång i veckan vilket är toppen.

Sen är det ju trevligt att rektorn verkar satsa på att det ska vara trivsamt och fint på skolan.

Inkompetent skolledning

2.1
Förälder / Vårdnadshavare · 4 februari 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 4 februari 2020
Eriksdalsskolan kunde ha varit en bra skola, förutsättningarna finns. Men tyvärr... Med en inkompetent rektor som lägger sin energi på det ytliga, t.ex. att julpynta, istället för att satsa på kvalitet och skolutveckling så går skolan utför i rasande takt. Studiero, trivsel och resultat sjunker i alla mätningar. Finns det ingen kvalitetsansvarig på Utbildningsförvaltningen?

Eriksdalsskolan lol

4.1
Elev · 30 januari 2020
Elev · 30 januari 2020
Skolan är bra och väldigt mysig speciellt på julen när dom dekorerar hela skolan. Jag skulle säga att upp till 8an är skolan helt perfekt men högstadie lärarna kan sätta betyg mer på hur man beter sig än ens prov resultat osv... sen brukar maten inte räcka till 8or och 9or då vi får vänta i en kvart till ny mst kommer Elr typ äta vegetariskt vilket inte alltid är så nice men annars toppen skola som bryr sig om alla elever. Dock brukar avstängningarna av elever vara i flera veckor efter bråk vilket inte är bra för eleverna missar mycket skolarbete men annars bra.

Inte så dålig som vissa anser, men dålig

2.3
Elev · 22 januari 2020
Elev · 22 januari 2020
Under den tid jag gått i denna skola så har skolledningen inte gjort något alls. Maten brukar ta slut och vi har tagit upp det på klassråden, men elevrådet är lika effektivt som en bil i vatten. Och det har hänt flera gånger att maten är dålig tillagad eller ibland t.o.m rå. Vissa lärare är bra på att undervisa men vissa inte. Skolan är nog inte så dålig som vissa elever säger att den är, men jag personligen hade inte rekommenderat denna skola. Det finns många bättre alternativ.

Ganska bra skola överlag .

3.9
Elev · 17 januari 2020
Elev · 17 januari 2020
Överlag en helt ok skola. Ganska stor vilket jag gillar. Fräscha lokaler och klassrum. Toaletterna är okej för det mesta. Maten är okej men ofta räcker inte maten till 8:orna och 9:orna så antingen får vi vänta i 10 min på att ny mat ska komma eller så får vi nån annan konstig rätt istället vilket inte alltid är så kul. Vi har berättat om detta men de lagar inte mer mat. Vissa lärare favoriserar ganska mycket eller bedömmer beroende på ens beteende och inte på ens resultat på prov osv. I ex bild så märkte jag en väldigt stor skillnad på mina betyg när jag behövde byta bildlärare vilket inte är så kul ( enligt mig hade jag bara blivit bättre) och jag är ganska säker på att jag hade fått mkt högre betyg med en annan lärare. Men annars är skolan helt ok. Inte mycket bråk osv .

Lokalen är snyggt dekorerat beroende på högtider.

3.0
Elev · 17 december 2019
Elev · 17 december 2019
Det gäller att ha vänner. Annars är klasserna väldigt grupperade. Det blir svårt att prata vardagsliv mellan dessa grupper, då man märker hur andra i gruppen kritiserar en. Personal har jobbat mycket med ”segregationen” men inte tillräckligt nog. Det gäller också att vara i ”Good terms” med sina lärare för att försäkra sina betyg. Lärare i samma ämne kan bedöma olika. Därför är det bra att veta hur dessa lärare betygsätter, typ anpassa sin text/uppgift/bild/musik till just den specifika läraren. Det finns vissa lärare som är för bra för denna skola. Maten är ok, dock så räcker det inte nästan varje dag åt alla elever. En gång var det kebab men istället fick vi (sista klassen) äta schnitzlar. Fastän det har tagits upp ett flertal gånger ser vi ingen förbättring. Toaletterna är fräscha från 07.00-12.00 sedan är det rena bajamajan.

Maten och toaletterna är ok

3.3
Elev · 17 december 2019
Elev · 17 december 2019
En skola jag har behövt ”ta mig igenom.”
Jag trivs rätt bra därför att jag hade vänner att vara med på rasterna. Det kan bli svårt att få vänner då de flesta klasser är i olika grupper. Många lärare är mycket engagerade, dock finns det lärare som är snåla med betygen och betygsätter efter elevernas beteende än resultat på prov. Men det gäller ju att redan vara på lärarens goda sida på första skoldagen.

Toppen

5.0
Elev · 14 december 2019
Elev · 14 december 2019
Super bra, har aldrig gillat Eriksdals aldrig gillat skolan. Men när jag tänker efter så är Eriksdals toppen, synd bara att denna känslan kommer nu i nian.

Toppen

5.0
Elev · 14 december 2019
Elev · 14 december 2019
När man tänker ordentligt är skolan faktiskt bra. Har aldrig känt känslan av att jag gillar Eriksdal men nu gillar jag den, kommer sakna den efter sommaren när jag går ut nian.

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Ringvägen 58-66, 11861, Stockholm
Lena Lindblad Petersen
08-50840550

Eriksdalsskolan - innerstadsskolan full av liv

Eriksdalsskolan i Södermalm är en innerstadsskola full av fart och fläkt. Här går runt 1150 elever i grundskolans alla årskurser F-9. Eleverna sitter i rymliga och funktionella lokaler med ett modernt bibliotek och en fantastisk skolgård precis utanför. Skolan ligger också väldigt nära Årstavikens strand, Tantolundens natur och Eriksdalsbadet, vilket gör skolan populär och hit reser så väl elever som personal från hela Storstockholm.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  227.9
 • Antal elever
  1137
 • Antal lärare
  91
 • Antal behöriga lärare
  84
 • Elever per lärare
  12.5