Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

20 Omdömen

3.5
Bra
8
3
2
6
1

Rekommenderar!!

4.8
Elev · 6 augusti 2020
Elev · 6 augusti 2020
Jättebra skola!! Har gått här hela mellan- och högstadiet och kan verkligen rekommendera skolan!! Jättebra lärare, personal och mat.

Rekommenderar starkt

5.0
Elev · 6 augusti 2020
Elev · 6 augusti 2020
Jag tycker att skolan är väldigt bra, den har blivit bättre genom åren. Rektorn lägger ner mycket tid på att fixa så, enligt mitt perspektiv blir skolan mer trevlig, mysig samt att man kan ha ett hyfsat lugnt ställe att sitta på om man skulle vilja/behöva det. Maten är en stor variation både den veganska och vegetariska är bra men även den vanliga, kökets personal är snälla och trevliga när man kommer in i matsalen. Om man ska hitta något negativt är det att maten ofta tar slut till vissa 8:or och de flesta 9:or vilket gör att man måste vänta på maten och lunchrasten blir kortare. Personalen på skolan är över förväntan skulle jag nog säga, de flesta är trevliga och många hälsar även fast man ej ”känner” varandra. Elevhälsoteamet är super bra, sjuksköterskorna är förstående och hjälper än när man behöver hjälp. Kuratorerna är super trevliga, kuratorn för högstadiet är extremt bra, snäll, trevlig och duktig, alla skolor borde ha en sån bra kurator. Lärarna är ganska bra och man lär sig mycket av de flesta, jag skulle verkligen säga att om man är uppmärksam lär man sig massa saker. Om man faktiskt fokuserar på lektionerna är dom väldigt lärorika. Biblioteket är super bra, det är stort, man har mycket att välja på, det är en lugn plats man kan sitta i på rasterna. Bibliotekarien är super bra och trevlig, hon hjälper än mer än gärna med allt möjligt. Socialpedagogen, kamratstödjare och specialläraren i matematik är super snälla, trevliga och hjälpsamma. Tror inte att jag hade klarat av skolan utan deras hjälp. Ännu en positiv sak är att man faktiskt ser rektorerna i skolan, dom sitter inte bara på sina rum utan man ser dom ganska ofta vilket skapar en trygghet i skolan. På rasterna finns det alltid något att göra, tack till Cafeterian kan man låna olika kortspel, bollar, spel och det finns även ett Xbox man kan spela. Jag skulle starkt rekommendera skolan.
Som elev får man vara med och tycka till, tack vare elevrådet går det mesta att fixa.

Bästa

4.9
Elev · 2 augusti 2020
Elev · 2 augusti 2020
Bytte till denna skola till mellanstadie och kunde inte valt en bättre skola. Det är en stor skola, men man känner sig sedd. Den ligger bra vid vattnet som man får springa vid på idrotten, samtidigt man har nära till stan. Ämnerna blandas även ibland in i varandra och man får roliga uppgifter. Man kan prata med massa peroner om man mår dåligt. Inte heller stökigt

Perfect

5.0
Elev · 19 maj 2020
Elev · 19 maj 2020
Skolan är utmärkt och helt perfect. Rekommenderar hundra procent Erikdalsskolan.

Inte alls en bra skola

1.6
Elev · 16 maj 2020
Elev · 16 maj 2020
Jag har gått i skolan i 5år och den är inte alls bra jag äter aldrig lunch där och lärarna är inte bra vissa av de kan vara ok men de är inte bra på att lära ut så att man förstår. Skulle verkligen inte rekommendera jag ska byta skola till nästa termin.

Bläää

1.7
Elev · 16 maj 2020
Elev · 16 maj 2020
Den är inte alls bra har gått där sedan 4an och nu går jag i högstadiet den va okej i början men maten är usel och det finns bara få bra lärare, lektionerna är också tråkiga och vissa lektioner så gör man ingenting. Tänker byta skola äntligen.

Sämsta Skolan och lärare

1.1
Elev · 2 maj 2020
Elev · 2 maj 2020
Riktigt dålig skola Är en elev från nian ingen lärare bryr sig och regler finns men ingen följer. Maten är sämre än hemlös diet

Dålig skola enligt alla

2.0
Elev · 18 mars 2020
Elev · 18 mars 2020
Hat gått i erisdals sedan 6års. va nöjd med skolan fram till högstadiet. Klasserna är tråkiga och lärana är fruktansvärda.
Man får bättre mat i fängelset. Tack för mig

Rekommenderar Inte

2.0
Elev · 13 februari 2020
Elev · 13 februari 2020
Detta är en skola som fokuserar mer på ytlighet än kvalitet. Man har pyntat skolan för olika högtider och vad blir följden av det? Skolan kommer inte köpa in saker förutom det nödvändiga. Lärarna är det så blandat, vissa skulle jag vilja påstå helt inkompetenta och har inte ens en högskoleutbildning men är ändå en högstadielärare är skrattretande. Sedan är det mycket av det personliga som dras in från lärarna, där vissa elever är favoriterna och vissa inte. Varje uppgift du gör bör du göra på ett enskilt sätt för läraren, i alla fall om du siktar på höga betyg. Sen tycker jag inte att skolan bör ha någon politisk åsikt, och de har inte heller. Utan det är mer indirekt då i princip varje lärare jag har haft står vänster när det gäller politik. Det syns igenom lärarna och det skapar problematik då deras åsikter dras in i utbildningen vilket försämrar utbildningen. Sedan är det massa onödiga dagar som förekommer, som ”temavecka” som bara är en ursäkt för lärare att kunna rätta prov. Detta är frustrerande speciellt i högstadiet då tiden är knapp och så kommer en temavecka på det, helt enkelt uselt. I elevrådet händer ingenting utan man tar upp problem som borde lösas av skolledningen som t.ex arbetsro då ett sådant problem kan man inte förvänta 12-15 åringar att lösa. Och de problemen som finns blir det aldrig någon lösning på, som maten och matsalen. Maten är väll helt okej, dock tycker jag inte att man borde blanda kall mat som stått ute i en timme med ny mat då det inte blir bra. Inte heller tycker jag att man bör återanvända matrester från förra veckan på en skola. Efter 12 tar mycket mat slut och då får man vänta länge och ibland kommer inte ens maten som står på matsedeln, står det t.ex chicken Nuggets med ris och currysås kan de helt plötsligt komma fisk med nån yoghurt sås. Inte bra helt enkelt. I helhet tycker jag skolan är rätt usel och rekommenderar ingen att söka hit, skolan försämras för varje år som går och det ser bara mörkare ut för skolans framtid.

En stor trevlig skola

4.3
Förälder / Vårdnadshavare · 11 februari 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 11 februari 2020
Har barn i både lågstadiet och mellanstadiet och är mycket nöjd med skolan. Som på alla skolor finns utvecklingsområden men som papp till två barn med särskilda behov känner jag mig trygg med att personalen gör sitt bästa för mina barn. Då det är en stor skola har de en stor elevhälsa vilket känns tryggt.

Skolmaten är varierad och barnen är oftast nöjda. Har vegetariskt för alla en gång i veckan vilket är toppen.

Sen är det ju trevligt att rektorn verkar satsa på att det ska vara trivsamt och fint på skolan.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Ringvägen 58-66, 11861, Stockholm
Lena Lindblad Petersen
08-50840550

Eriksdalsskolan - innerstadsskolan full av liv

Eriksdalsskolan i Södermalm är en innerstadsskola full av fart och fläkt. Här går runt 1150 elever i grundskolans alla årskurser F-9. Eleverna sitter i rymliga och funktionella lokaler med ett modernt bibliotek och en fantastisk skolgård precis utanför. Skolan ligger också väldigt nära Årstavikens strand, Tantolundens natur och Eriksdalsbadet, vilket gör skolan populär och hit reser så väl elever som personal från hela Storstockholm.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  227.9
 • Antal elever
  1137
 • Antal lärare
  91
 • Antal behöriga lärare
  84
 • Elever per lärare
  12.5