Omdömen

2.6
Baserat på 37 omdömen och 311 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2023

Skola i fritt fall

Vi har haft flera barn på Eriksdalsskolan. Skolan har blivit jättemycket sämre de senaste åren. Mycket svag skolledning. Inte intresserade av dialog. Många bra lärare har slutat. Många dåliga lärare bland dem som är kvar.
Elev
22 maj 2023

värre än helvetet

den sämsta skolan, alla tar påriktigt droger och röker plus lärarna är för rädda att säga till de elever som mobbar andra i högstadiet.
Förälder / Vårdnadshavare
17 maj 2023

Bättre handlingsplan för elever med behov eftersökes

Vårt barn började förskoleklass här men vi bytte då första intrycket var för mycket "kal storskola utan värme". Det är en stor sak för både barn och föräldrar att börja skolan, så här tycker jag de kan anstränga sig mer och vara mer inbjudande. Nåväl, av olika anledningar kom vi tillbaka till årskurs 1.
Årskurserna 1-3 var fantastiska. Jättebra lärare och fritidspedagoger (även om fritidset i sig kanske inte var lika inbjudande) och fina barn som umgicks bra.

Sedan blev det nya klasser till 4an och allt gick åt skogen. Fortfarande bra lärare. Fritidspedagogerna här har jag sämre kontakt med tyvärr. Men nu var klassen plötsligt full av barn med behov samt några som stökar och mobbas. Skolledningen var oerhört sega med att ta tag i problemen och ärligt talat har de väl inte lyckats helt nu heller.

Summa summarum så blir det så att vi tillsammans med fler andra familjer byter skola. Oerhört trist då både jag och mitt barn annars gillar skolan. Läget är jättebra med nära till Årstaviken t.ex.

Önskan till ledningen:
* Ge föräldrar och barn ett bättre första intryck vid inskolning.
* Gör ALLA fritidshemmen fina och inbjudande istället för att ta bort det som var bäst. (Ren idioti)
* Agera myyyycket snabbare när mobbing uppstår.
* Ta föräldrar och barn på allvar och bemöt oss med (åtminstone spelad) förståelse.
* Skaffa tillräckligt med resurspersonal för barnen som kräver det.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2023

Katastrof

Ingen skola för den som behöver stöd, förståelse, insikt och vilja
Elev
8 feb 2023

Hur det känns i TSK 4-6

Personligt det här ställen är tokig, det här skolan blandar ihop 4a och 6a tillsammans, det där är som att mixa godis med en lök. Barnen i TSK är så tokiga de skriker de springer överallt. De är som kängurur på knark. Maten är som nån trodde det var en bra ide att lägga rå kyckling på tallriken och dumpa gräddsås på kycklingen, och någon annan tyckte det var också en bra ide med att dumpa paprika all över kycklingen. Jag hellre ville svälta och att äta inget än att äta har. Pojkens idrotts omklädningsrum är en jävla fest inne där, en dålig fest. Det är därför jag är alltid redo för att gå hem.
Elev
2 feb 2023

Dåliga lärare

Jag har gått på skolan sedan årskurs 4 tills nu, halva 9an. Den är så otroligt dålig. I mellanstadiet var klasserna ok och lärarna bättre än nu men det var fortfarande en hel del favorisering och sådant. Vissa stökigare elever fick inte någon hjälp och det fick inte heller de elever som blev utsatta pga de stökigare eleverna. I mellanstadiet var maten ändå helt ok men den har försämrats med tiden. Nu i högstadiet är den ok vissa dagar men ofta är den kall eller bara äcklig. I mellanstadiet hade vi alltid en soppa eller yoghurt/fil som alternativ om man inte gillade maten men båda har försvunnit. Det fanns alltid olika såser som typ hummus eller liknande men det ända som kvarstår nu är ”salladsbuffen” dvs, vattninga tomater eller typ pizza sallad. Nu i högstadiet har lärarna blivit mycket värre, även de jag hade i mellanstadiet med. De vägrar anpassa sina utlärningsmetoder efter eleverna och om en elev har klagomål eller feedback till lärarna tar de det som en personlig attack, det spelar ingen roll hur snällt man formulerar det. När man inte fattar något blir de sura och upprepar surt det de redan har sagt. Man ifrågasätter verkligen vem som är barnet. Flera har blivit anklagade för orimliga och omöjliga saker lärarna kommer på utan någrasomhelst bevis eller något alls att basera anklagelserna på. Fick liksom hemringning en gång klockan 10 på kvällen och dagen efter klagade min lärare på att mina föräldrar inte svarade. Hemringningen var inte heller av någon rimlig anledning utan över något jag inte ens hade gjord, boven var min klasskamrat, vilket läraren i fråga visste. Har helt enkelt bara ett fåtal bra lärare, men jag kan ge dem att de lärare som faktist är bra är riktigt bra. Utom det har jag också bytt lärare i språk flera gånger sedan 6an, ett tag hade jag en lärare som knappt kunde svenska eller engelska för den delen, kan meddela att jag inte lärde mig mycket den terminen. Jag har också bytt hemkunskapslärare en gång. Sista terminen vi någonsin skulle ha hemkunskap och samma gällande idrottslärare. Skolan verkar också ha lite svårt att hantera deras pengar bra då våra klassrum är sunkiga och trasiga, projektorerna slutar funka konstans etc. Samtidigt dyker det upp nya dekorationer vid varje högtid. I julas räknade vi ett tjugotal julgranar bara i en byggnad, visst dekorationer glädjer oss men jag skulle bli gladare om mina lektioner inte bestod 50 till att få projektorn att *kanske* funka.

Utöver det åker vi KNAPPT på utflykter eller aktiviteter, men skolan ÄLSKAR att skryta om allt vi får göra. ”vi” syftar då på särskolan och eventuellt lågstadiet. Resten av vi-et får nästan inte göra någonting i jämförelse med dem, de kunde väl iaf ge oss lite mer kul att göra.

Annars är skolan allmänt dålig på att lyssna, det spelar ingen roll om man går genom elevrådet eller mailar rektorn, inget händer. Ja och *flera* andra i min årskurs har väldigt länge klagat på att omklädningsrummen är ofräscha och att vi inte har några dusch draperier. Alltså vi har klagat senast årskurs 4.

Något jag aldrig skulle klaga på dock är skolbiblioteket som är jättefint men en så fin och trevlig bibliotikarie. Annat bra är våran SYV som är jättesnäll och bra. Annars har jag inte mycket mer jag verkligen gillar. Allt annat är antingen mediokert eller dåligt.

Och man känner sig ju inte direkt trygg heller när man ser klipp på lärare som skriker på eleverna och typ kastar stolar eller bara skriker på en i matsalen.

Helt ärligt tror jag typ att skolan bara inte bryr sig om högstadiet, de lyssnar inte på oss och skolan har blivit så mycket sämre sedan jag börja här.

Sammanfattningsvis tycker jag alltså att skolmaten har blivit sämre, lärarna har blivit mycket sämre, stökiga elever får fortfarande inte nog med hjälp och att våra hemska klassrum måste förbättras. Låt snälla INTE dina barn börja här.
Annat
27 okt 2022

Konflikter

Dåligt med personal, finns aldrig personal tillgänglig när det uppstår bråk mellan elever på mellanstadiet. Om det har uppstått ett bråk skarvar personalen ihop en historia som de tror har hänt. De tar inte tag i problemet mellan eleverna som bråkar och hjälper dem att lösa konflikter. Undrar vilken utbildning de har på pantrarna.
Elev
2 aug 2022

Världens sämsta arbetsro

Jag gick där under högstadiet och hamnade i en jätte stökig klass. De skrek och var jättestöriga för andra elever och lärare medans de mer skötsamma fick höra på skäll av lärare nästan varje vecka. Arbetsron var jättedålig och man fick huvudvärk varje dag efter vart i samma klass som de som skrek. Eleverna kastade även sudd på varandra och lärarna och pappersflygsplan. De flesta lärarna var bra på att undervisa men några var lite flummiga. I maten var det ofta hår eller så var maten helt mosig eller torr. För 9orna fanns det ofta ingen mat kvar så vi fick äta ibland rester. Vegetarisk mat var inte heller så bra, det var alltid samma gryta eller biff.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jun 2022

Blivit sämre

Har varit både upp och ner. Lågstadiet var vi jätte nöjda med. Mellanstadiet var inte bra men så lite bättre på högstadiet igen. Hört lågstadiet ska göras om och ingen vill det. Det fattar jag inte eftersom det var jättebra. Varför inte göra om det som inte är bra. Skolledningen som styr nu verkar mest bry sig om sina karriärer och inte de som går där och jobbar där och inte lyssnar de på oss föräldrar. Så därför blir det en tvåa istället för en fyra
Elev
24 jan 2022

Emot skolans undervisning och val

Har gått i skolan sen förskoleklass går nu i hälften av 7:an och kan säga så här: Lågstadiet: Lärarna var helt ok däremot så va klasserna inte lika bra, några enstaka klasser med extremt stökiga elever inget gjordes för att hjälpa utan det blev rykten som gått bland lärarna och nya vikarier om ”stökiga klassen” (hört själv) 3 fritids med väldigt olika aktiviteter. Vissa Fritidspedagoger var väldigt otrevliga och uppförde sig som en väldigt dålig förebild och verkade inte tycka om sitt jobb medans vissa andra var tvärtemot. Kan tycka att maten var betydligt mycket bättre än nu, när man själv som yngre va mer kräsen med maten än nu. Mellanstadiet: Bra blandade klasser, dock väldigt mycket mobbning mot lite speciella elever som inget hjälpte. Det fanns typ två bra lärare och väldigt dåliga lärare. En konflikt rädd som verkligen inte kunde hålla reda på oss elever och kunde knappt säga till över huvudtaget. Lite obehagliga lärare också. Maten har blivit mycket sämre och när man tar upp på elevrådet så säger man att de inte går att ändra på. Elevrådet va också väldigt dåligt uppstyrt och inget ändrades.
Högstadiet: Visa klasser bra blandat vissa inte, betydligt dåliga lärare som fått kritik genom enkäter, men slutat med att hjälp från studierektor vart me på lektioner och hållt reda på elverna istället för tvärtom. Lärare som klagat på elever får då eleven straff medans elever som klagar på lärare är det elevens fel. Maten har blivit väldigt väldigt dålig då de bara serveras konstiga grönsaker och mat som typ bara vuxna tar, vuxna tar berg med mat för att passa på att inte äta annat och tycker maten är toppen medans elever som är hungriga inte får i sig och studerar sämre på lektionerna och får köpa mat på rasterna/äta hemma, eller inget alls som också kan leda till ens fördel. Frågat andra på skolan i olika åldrar och dom tycker ungefär samma sak. Har man svårt med vissa ämnen så man tex behöver anpassad undervisning så hjälper inte lärarna/skolan till, om dom inte fått information för det innan eleven börjat i skolan. Dock så är hemspråk och extra hjälp med att prata svenska ganska bra har jag hört.
Annat
24 okt 2021

Riktigt riktigt dålig skola.

Vill du att ditt barn går igenom hela lågstadiet utan att ens kunna skriva eller läsa? Sök då dit! - det mörkas och kommunikationen brister.
En ledning som består av inkompetenta karriärister som enbart är intresserade av att allt ser bra ut på pappret.
En del lärare är så dåliga att det är ett under att någon lär sig nåt.
Blir också extremt stökigt ju högre upp i klasserna man kommer.
Annat
7 maj 2021

En mindre bra skola

Kan absolut inte rekommendera denna skola- osund arbetsbelastning med oklara direktiv samt tydlig hierarki inom organisationen.
Ojämn kvalitet bland lärare och en skolledning med svagt ledarskap som i praktiken inte värdesätter utbildning.
Eleverna får inte det stöd de har rätt till och många underpresterar kunskapsmässigt, stökigt i vissa klasser.
Mycket tid läggs på ytligheter, såsom pynt och dekoration i dess olika former.
Elev
29 mar 2021

Bra men det finns ju problem

Är en elev som går i nian just nu och jag har märkt att skillnaden på lärare är stor beroende på årskurs. Nästan alla mina lärare är väldigt bra, men har märkt att det inte är så för sjuorna då det är skillnad på vad man gör och hur man betygsätts beroende på lärarna vilket jag tycker är sämre. Tycker också att skolan ibland varit dålig med att ge riktiga åtgärder åt folk som var skolans "gangsters", då dem har bettet dig så dåligt att dem fått andra att byta skola men inte gjort något åt "gangstern" och låtit dem gå kvar. Jag tycke ratt det sprider en viss osäkerhet och vissa är rädda för dem personerna. Annars har min skolupplevelse varit väldigt bra. Bra lärare, ok mat (många överdriver då jag aldrig träffat en person som någonsin gillat sin skolmat) bra klass osv. Gick bara in på mindre bra upplevelser men annars har jag verkligen haft en bra skolgång.
Personal
10 jan 2021

Hög personalomsättning

Varför slutar så många på Eriksdalsskolan? Sjukskrivna eller tjänstlediga för att sedan säga upp sig.
Elev
29 nov 2020

En intressant skola

Tråkiga lektioner och opedagogiska lärare
Föredetta elev
21 okt 2020

Riktigt bra skola, med toppkvalitet på lärarna

Som en tidigare elev på skolan måste jag säga skolan är mycket bättre än vad många säger. Lärarna var av topp kvalitet och saknar många nu när jag börjat gymnasiet. De är alltid glada och hälsar på en i korridorerna
Maten var ofta riktigt bra men kunde ta slut ibland vilket var rätt jobbigt.
Dock måste jag säga att jag gärna hade sett någon mer typ av ”riktig” tema dag.
Men måste ge senaste rektor kreed för att man faktiskt såg henne runt i korridorerna och gjorde riktigt mysiga inredningar vid högtiderna
Föredetta elev
20 sep 2020

Prima skola

Jag gick där från 1an till 9an och måste säga att de är en ganska bra skola, de flesta lärarna är engagerade och vill hjälpa dig att få så pass bra betyg som möjligt. Nackdelen med skolan är att de kan vara stökigt i vissa klasser och vissa elever kan tycka de blir för lite arbetsro. Maten är fenomenal nästan varje dag jag som börjat i gymnasiet och gått två olika eftersom jag inte trivdes på första måste verkligen ge skollunchen cred. När jag gick där så kan jag säga ärligt att jag tyckte maten va dålig men nu när jag jämför med andra skolor så är de ingen match för lunchen i Eriksdal.
Elev
6 aug 2020

Rekommenderar!!

Jättebra skola!! Har gått här hela mellan- och högstadiet och kan verkligen rekommendera skolan!! Jättebra lärare, personal och mat.
Elev
6 aug 2020

Rekommenderar starkt

Jag tycker att skolan är väldigt bra, den har blivit bättre genom åren. Rektorn lägger ner mycket tid på att fixa så, enligt mitt perspektiv blir skolan mer trevlig, mysig samt att man kan ha ett hyfsat lugnt ställe att sitta på om man skulle vilja/behöva det. Maten är en stor variation både den veganska och vegetariska är bra men även den vanliga, kökets personal är snälla och trevliga när man kommer in i matsalen. Om man ska hitta något negativt är det att maten ofta tar slut till vissa 8:or och de flesta 9:or vilket gör att man måste vänta på maten och lunchrasten blir kortare. Personalen på skolan är över förväntan skulle jag nog säga, de flesta är trevliga och många hälsar även fast man ej ”känner” varandra. Elevhälsoteamet är super bra, sjuksköterskorna är förstående och hjälper än när man behöver hjälp. Kuratorerna är super trevliga, kuratorn för högstadiet är extremt bra, snäll, trevlig och duktig, alla skolor borde ha en sån bra kurator. Lärarna är ganska bra och man lär sig mycket av de flesta, jag skulle verkligen säga att om man är uppmärksam lär man sig massa saker. Om man faktiskt fokuserar på lektionerna är dom väldigt lärorika. Biblioteket är super bra, det är stort, man har mycket att välja på, det är en lugn plats man kan sitta i på rasterna. Bibliotekarien är super bra och trevlig, hon hjälper än mer än gärna med allt möjligt. Socialpedagogen, kamratstödjare och specialläraren i matematik är super snälla, trevliga och hjälpsamma. Tror inte att jag hade klarat av skolan utan deras hjälp. Ännu en positiv sak är att man faktiskt ser rektorerna i skolan, dom sitter inte bara på sina rum utan man ser dom ganska ofta vilket skapar en trygghet i skolan. På rasterna finns det alltid något att göra, tack till Cafeterian kan man låna olika kortspel, bollar, spel och det finns även ett Xbox man kan spela. Jag skulle starkt rekommendera skolan.
Som elev får man vara med och tycka till, tack vare elevrådet går det mesta att fixa.
Elev
2 aug 2020

Bästa

Bytte till denna skola till mellanstadie och kunde inte valt en bättre skola. Det är en stor skola, men man känner sig sedd. Den ligger bra vid vattnet som man får springa vid på idrotten, samtidigt man har nära till stan. Ämnerna blandas även ibland in i varandra och man får roliga uppgifter. Man kan prata med massa peroner om man mår dåligt. Inte heller stökigt
Elev
19 maj 2020

Perfect

Skolan är utmärkt och helt perfect. Rekommenderar hundra procent Erikdalsskolan.
Elev
16 maj 2020

Inte alls en bra skola

Jag har gått i skolan i 5år och den är inte alls bra jag äter aldrig lunch där och lärarna är inte bra vissa av de kan vara ok men de är inte bra på att lära ut så att man förstår. Skulle verkligen inte rekommendera jag ska byta skola till nästa termin.
Elev
16 maj 2020

Bläää

Den är inte alls bra har gått där sedan 4an och nu går jag i högstadiet den va okej i början men maten är usel och det finns bara få bra lärare, lektionerna är också tråkiga och vissa lektioner så gör man ingenting. Tänker byta skola äntligen.
Elev
2 maj 2020

Sämsta Skolan och lärare

Riktigt dålig skola Är en elev från nian ingen lärare bryr sig och regler finns men ingen följer. Maten är sämre än hemlös diet
Elev
18 mar 2020

Dålig skola enligt alla

Hat gått i erisdals sedan 6års. va nöjd med skolan fram till högstadiet. Klasserna är tråkiga och lärana är fruktansvärda.
Man får bättre mat i fängelset. Tack för mig
Elev
13 feb 2020

Rekommenderar Inte

Detta är en skola som fokuserar mer på ytlighet än kvalitet. Man har pyntat skolan för olika högtider och vad blir följden av det? Skolan kommer inte köpa in saker förutom det nödvändiga. Lärarna är det så blandat, vissa skulle jag vilja påstå helt inkompetenta och har inte ens en högskoleutbildning men är ändå en högstadielärare är skrattretande. Sedan är det mycket av det personliga som dras in från lärarna, där vissa elever är favoriterna och vissa inte. Varje uppgift du gör bör du göra på ett enskilt sätt för läraren, i alla fall om du siktar på höga betyg. Sen tycker jag inte att skolan bör ha någon politisk åsikt, och de har inte heller. Utan det är mer indirekt då i princip varje lärare jag har haft står vänster när det gäller politik. Det syns igenom lärarna och det skapar problematik då deras åsikter dras in i utbildningen vilket försämrar utbildningen. Sedan är det massa onödiga dagar som förekommer, som ”temavecka” som bara är en ursäkt för lärare att kunna rätta prov. Detta är frustrerande speciellt i högstadiet då tiden är knapp och så kommer en temavecka på det, helt enkelt uselt. I elevrådet händer ingenting utan man tar upp problem som borde lösas av skolledningen som t.ex arbetsro då ett sådant problem kan man inte förvänta 12-15 åringar att lösa. Och de problemen som finns blir det aldrig någon lösning på, som maten och matsalen. Maten är väll helt okej, dock tycker jag inte att man borde blanda kall mat som stått ute i en timme med ny mat då det inte blir bra. Inte heller tycker jag att man bör återanvända matrester från förra veckan på en skola. Efter 12 tar mycket mat slut och då får man vänta länge och ibland kommer inte ens maten som står på matsedeln, står det t.ex chicken Nuggets med ris och currysås kan de helt plötsligt komma fisk med nån yoghurt sås. Inte bra helt enkelt. I helhet tycker jag skolan är rätt usel och rekommenderar ingen att söka hit, skolan försämras för varje år som går och det ser bara mörkare ut för skolans framtid.
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2020

En stor trevlig skola

Har barn i både lågstadiet och mellanstadiet och är mycket nöjd med skolan. Som på alla skolor finns utvecklingsområden men som papp till två barn med särskilda behov känner jag mig trygg med att personalen gör sitt bästa för mina barn. Då det är en stor skola har de en stor elevhälsa vilket känns tryggt.

Skolmaten är varierad och barnen är oftast nöjda. Har vegetariskt för alla en gång i veckan vilket är toppen.

Sen är det ju trevligt att rektorn verkar satsa på att det ska vara trivsamt och fint på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
4 feb 2020

Inkompetent skolledning

Eriksdalsskolan kunde ha varit en bra skola, förutsättningarna finns. Men tyvärr... Med en inkompetent rektor som lägger sin energi på det ytliga, t.ex. att julpynta, istället för att satsa på kvalitet och skolutveckling så går skolan utför i rasande takt. Studiero, trivsel och resultat sjunker i alla mätningar. Finns det ingen kvalitetsansvarig på Utbildningsförvaltningen?
Elev
30 jan 2020

Eriksdalsskolan lol

Skolan är bra och väldigt mysig speciellt på julen när dom dekorerar hela skolan. Jag skulle säga att upp till 8an är skolan helt perfekt men högstadie lärarna kan sätta betyg mer på hur man beter sig än ens prov resultat osv... sen brukar maten inte räcka till 8or och 9or då vi får vänta i en kvart till ny mst kommer Elr typ äta vegetariskt vilket inte alltid är så nice men annars toppen skola som bryr sig om alla elever. Dock brukar avstängningarna av elever vara i flera veckor efter bråk vilket inte är bra för eleverna missar mycket skolarbete men annars bra.
Elev
22 jan 2020

Inte så dålig som vissa anser, men dålig

Under den tid jag gått i denna skola så har skolledningen inte gjort något alls. Maten brukar ta slut och vi har tagit upp det på klassråden, men elevrådet är lika effektivt som en bil i vatten. Och det har hänt flera gånger att maten är dålig tillagad eller ibland t.o.m rå. Vissa lärare är bra på att undervisa men vissa inte. Skolan är nog inte så dålig som vissa elever säger att den är, men jag personligen hade inte rekommenderat denna skola. Det finns många bättre alternativ.
Visar 30 av totalt 37 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen