Omdömen

2.7
Baserat på 15 omdömen och 134 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
30 maj 2023

Skit skola.

Det är en bajs skola. Dåliga lärare, dålig mat, dåliga elever allt ät skit dåligt. Fattar inte hur man kan låta sina barn gå här. Lärare favoriserar elever och löser aldrig problem eller bråk. Lärare skriker ut elever framför hela deras klass och trycker ner dom så dom mår dåligt. Skolan är jätte fattig så dom har fan inte ens råd med penna och sudd. Man sitter och stressar ihjäl sig för man har så mycket läxor. "men det är bra med mycket läxor för då lär man sig mer" nej det gör man fan inte. Man måste stanna uppe sent för att plugga på prov och göra läxor. Sen på dagen är man trött och hänger inte med på lektionerna. Man får mycket rester och jätte mycket ångest. Maten suger. Har aldrig ätit äckligare mat än det här, vafan man kan ju inte äta maten så då är man hungrig och kan inte koncentrera sig. Man mår bara allmänt dåligt att gå i den här skolan. Man vaknar upp på morgonen och vill ba inte vara här. Det är också jätte långa dagar Liksom 15:30 eller 40 på måndagar?! Hur tänker man. Rektorn är ju inte så super heller. Förra rektorn var mycket bättre. Så tänk lite innan man skickar sitt barn till ett fängelse.
Elev
30 maj 2023

bajsskola

skolan e så fattig att lärarna måste stjäla elevernas pant
Annat
23 apr 2023

Skulle inte rekommendera skolan.

Skolans mellan- och högstadie är några av dom värsta åren jag har spenderat mitt liv på. Högstadie lärarna är inte ens utbildad till sitt ämne och kan inte lära ut på ett bra sätt. De ger oss mer uppgifter än de hinner rätta. Skolmaten är faktiskt ätbar fast budgeten för den 1/4 av en fängelses mat (per elev). Mobbning är ett vanligt problem som förekommer i alla klasser och man känner sig inte trygg. Skolans så kallade "kompisteam" blandar in sig men löser aldrig problemen. Efter vår nya rektor så har skolans utveckling ramlat ner för en stup. Lokalerna är små och deras luftventilations renovering på 80 miljoner förbättrade inte luft flödet och gjorde bara lokalerna mindre. Under sommaren så håller man på att dö för det är så varmt och under vintern är det jätte kallt. Lärarna ser loven som en möjlighet att bombardera eleverna med läxor och inlämningar. Det ända bra med skolan är att vi har regelbundna aktiviteter utanför skolan. Skulle inte rekommendera skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
26 mar 2023

Liten skola med hög kunskapskvalitet

Skola för studiemotiverade elever. Lång tradition av musik och teaterinslag och god sammanhållning bland personalen. Små klasser.
Elev
10 feb 2023

bra skola med brister

Skolan har anställt outbildade lärare men också bytt ut de till nuvarande (de flesta bra). Arbetsro på de flesta lektioner beroende på lärare. Skolmaten fungerar och matsalen är bättre än förut. Fräscha men små lokaler. Tryggheten brister då lärarna försöker motverka mobbning, men det händer inte så mycket. Klasserna får varje år delta i musikaler/teatrar, friidrottsdagar (t.ex skridskor och skidor) osv, vilket är väldigt uppskattat. Hyfsat stor skolgård och på högstadiet får man gå utanför/stanna inomhus.
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2023

En toppenskola!

Vi har två barn i skolan och är mycket nöjda. Små klasser med engagerade lärare, ordning och redan och en motiverande studiemiljö. Vi är väldigt nöjda och kan rekommendera skolan till alla som letar efter en lite skola där barnen trivs och utvecklas.
Elev
25 okt 2022

Nej tack

Kraven för prov är så höga att det är nästan helt omöjligt att få et A på betyg om du inte är Einstein. Stressigt och lokalerna (mesta) bryr sig inte om elevens hälsa om de inte är tvingade. Mobbning är en stor problem i skolan, lokalerna gör inget om det hur mycket man ens tjatar. Skolan har dött när vi fick en ny rektor. Hoppet från 6an till 7an var så stressigt därför att det var 10x mer läxor i 7an än i 6an. Bra estniska språkets lärare. Om du vill lägga ditt barn i estniska skolan att lära estniska då rekommenderar jag att vänta tills de har gått klart 6an och sen flytta de till en annan skola före det är sent och de har redan blivit begravt under en mängd av läxor, prov och läxförhör. Det är max TRE prov under veckan som är 1 för mycket!!!!!! Jag sover fett lite under natten om jag faktiskt pluggar ordentligt därför att det finns so mycket att göra. Lärarna 100% har favoriter (de som har bra betyg och har ingen personlighet) och favorit klasser. Mobil regler är helt ok, man får ha de i högstadiet men bara under lunch rasten. Klassrummen är små men det är typ 20 elever per klass så det är ingen problem. Maten har blivit bättre därför att vi har en ny matleverans så att nu är mesta ätbar. Skolan börjar 8:45 mesta dagar som är helt ok och slutar vid 14:30-15:50 i högstadiet. Man får gå till en butik och burger king nära skolan under rasterna när man går i högstadiet, inga sötsaker eller läsk i skolan, skolan är allergi vänlig. Inte mycket mer att säga än att en helt ok skola om inte lite värre än ok.
Annat
14 jan 2022

Bästa skolan någonsin

Så jävla god mat. Idrottssalen är stor som in i helvete. Lärarna behandlar alla lika alltså ingen favorisering. Alla är vänner i klasserna och ingen behöver sitta ensam och äta. Kill toaletterna är fräscha som fan alltså ingen kiss på golvet.
Föredetta elev
12 okt 2021

Skit bra skola....Eller?

Skit bra skola...
om man gillar

-dålig skolmat
-mer prov än vad de själva (lärarna) säger att man får ha
-favorisering (som in i helvete)
-outbildade lärare
-riktigt äckliga toaletter (killtoaletterna) där piss är överallt och det ligger toa-papper på golvet

Idrottshallen är så jävla liten att man kan knappt gå 10 steg utan att bryta näsan.
I skolan är man inte ens nära trygg, lärarna skiter i om något som helst bråk eller slagsmål inträffar. Men åtminstone är det inte direkt någon mobbning som det kan vara i andra skolor.
Elev
12 okt 2021

Hemsk skola

Estniska skolan kan nog vara en av de mäst stressigaste och sämsta skolorna i stan. Lärarna är sjuka favoriserare och håller inte sina löften och regler. Maten är inte ens ätbar. Den kostar 1/2 så lite av vad en skolmat ska kosta. Betygsättningen är så olika från lärare till lärare eftersom de inte ens håller skolvärkets regler och ibland inte läsar egenom uppgifter utan ger betyget genom att se av eleven brukar ligga på. Lokalerna är små och kalla. Dessutom har skolan nästan int ens råd för resursen pågund av deras pengar problem. Skulle inte rekomendera denhär skolan till någon.
Annat
20 maj 2021

Horribelt

Ett skämt till skola med mardrömslika lokaler och lärare. Kommunikationen mellan lärarna är obefintlig vilket ofta resulterar i dåligt planerade inlämningar och prov. Du kommer inte ha kul i skolan, och du kommer heller inte bli utbildad. Slutsats: Ett sorgligt försök på en fungerande skola.
Elev
20 maj 2021

Dåliga lärare

Har anställts flera skumma, outbildade lärare här under åren. Vi elever har fått ta konsekvenserna genom att inte få rätt utbildning. Man hamnar efter och har inte grundliga kunskaper i vissa ämnen.
Outbildade vikarier blir anställda endast för att de talar estniska och har hand om lektioner som de inte är kvalificerade för.
Dålig mat och små lokaler. Lärarna lyssnar inte på eleverna och eleverådet är meningslöst.
Elev
20 maj 2021

Skulle inte rekomendera för någon

1. Lärare är väldigt otydliga med sina uppgifter och hur man kan höja sina betyg

2. Maten kan vara det äckligaste jag nånsin ätit

3. Skolan bryter mot sina egna regler och ger mer uppgifter/prov än vad dem får

4. Deras favorisering är på en annan nivå, dem tittar knappt igenom uppgifter som elever som brukar på runt B-A, men så fårt man får lägre så är dem väldigt noga med felen.

5. Lärarna skriver frågor på prov som de inte ens har gått igenom, speciellt inom matematik

6. Flera av eleverna mår dåligt i denhär skolan pga av all stress de lägger på eleverna.
Förälder / Vårdnadshavare
23 okt 2020

Bra skola

Estniska skolan är en skola som mina barn vill gå till och där de känner sig stöttade och utmanade. Mycket vikt läggs på disciplin, studiero, kulturverksamhet. Hög kvalite genom hög antal behöriga lärare samt mindre klasser och nära samarbete med hemmet.
Föredetta elev
11 jan 2020

Sådär

Lärarna är sådär och maten är sämst. Man får gå ut på rasterna till butiker. Klassrummen är större än innan

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen