Omdömen

4.1
Baserat på 22 omdömen och 179 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 maj 2023

Ekonomi

Superbra skola

Fantastiskt skola på alla sätt
Elev
26 apr 2023

Science/Kemi-Fysik

En mycket blandad åsikt

Herregud, vart ska jag börja? Finns så otroligt vidriga lärare på denna skola. En av mattelärarna och en av fysiklärarna är så otroligt taskiga. Matteläraren trakasserar elever som har svårt för sig med ämnet. Narcissism är hans mellannamn. Fysikläraren är passivt aggressiv som inåt helvetet asså det är helt sjukt. VÄLJ INTE SCI FÖR ATT RISKERA ATT HAMNA MED DESSA MONSTER!!!!!

Det är också extremt högt tempo och man måste ta mycket ansvar, var mentalt redo.

Vi ska inte börja prata om skolmaten….checka skolans skolmatsinsta

De som jobbar på administrationen förtjänar dock guld, fantastiskt trevliga människor!!

Eleverna på skolan drar också upp stämningen. Europaandan flödar genom skolkorridorerna och alla är extremt trevliga mot varandra, varesig man känner personen eller inte.

Skolbyggnaderna är också på topp. Ångbåtsbryggan är nog det bästa vi har, speciellt på sommaren.
Elev
25 apr 2023

Hatar

Europaskolan måste vara den vidrigaste skolan som existerar. Lärarna är fulla av fördomar, smygrasister, dryga, extremt dömande och favoriserar som bara den, det är så pinsamt för dem. Dessutom så finns det knappt någon variation bland eleverna, alla är likadana och alla är lika hemska. De som säger att stämningen är bra lever i en helt annan värld.
Uppgifterna vi får i skolan är förfärliga, tråkiga, jobbiga, hemska och galna. Europaskolan verkar tro att vi är maskiner utan känslor och tankar, och kan inte acceptera att alla kanske inte mår mentalt bra eller har problem som gör att det blir svårare att bry sig om deras töntiga små uppgifter. Lektionerna är extremt tråkiga, det är alltid samma sak dag efter dag där man sitter stilla och lyssnar på någon som pratar i över en timme. Det går inte att lära sig på det här sättet! Vi är tonåringar för guds skull. Skolmaten ska vi inte ens tala om, kockarna tror att vi är pensionärer när de lagar till oss, äckligt.
Elev
18 nov 2022

Modern Humanities

Europaskolan Strängnäs

Over all så är Europaskolan en väldigt bra skola. Ifall du ska börja här måste du veta en sak; ta dina studier på allvar. Lärarna förväntar sig att du tar dina studier på allvar och verkligen försöker vara engagerad under lektionerna. Det är ett väldigt högt tempo, men ifall du är ute efter en extra utmaning skulle jag verkligen rekommendera Europaskolan.

Under mina 3 år här på skolan så har vi sett till att vi har gjort roliga saker, även fast en pandemi förstörde det hela lite grann. Varje år finns det studieresor att åka på. Jag själv har inte åkt på någon (pga pandemin), men eftersom jag går modern humanities, så har vi möjligheten att åka på en gratis studieresa. Vi åkte till London, England. Det var otroligt lärorikt.

Även fast jag kanske inte har den bästa motivationen i skolan, så är skolan otroligt bra. Se till så att du väljer ett program som du verkligen gillar. Plugga det du är intresserad av, annars kommer du inte att vilja lära dig det. Jag hade tur som valde MOD, det är en otroligt intressant linje med flera roliga kurser!
Elev
8 okt 2022

Science

Science

Grym skola med otroligt bra lärare, bra mat och trevliga elever.
Elev
24 sep 2022

bästa skolan asså

bra skola som har bästa rektorn 👵🏻👵🏻👵🏻
Elev
17 aug 2022

Sambetende

Bra i allmänhet

Bar och kunniga lärare, inte så bra mat enligt mig, högt tempo på studierna trevliga klasser och elever
Elev
17 okt 2021

Modern Humanities

Bra skola :-)

Skolan i sig är bra, mycket bra lärare. Dock är det ett ganska högt tempo och ifall man inte klarar av det bör man inte gå på Europaskolan.
Föredetta elev
4 jan 2021

Fantastiskt!

Fantastisk skola, är så glad över mina tre år för all utbildning och gemenskap med så väl klasskamrater som med översta elever. Väldigt förberedande för högskola och universitet samtidigt som vi genom skolan får upptäcka delar av Europa och skapa minnen för livet. Bra lärare, god mat och bra gemenskap!
Elev
10 dec 2020

:))))

Jättebra skola med fantastiska lärare.
Elev
9 dec 2020

Bäst i test

Europaskolan Strängnäs är bättre än jag hade kunnat drömma om i 9an.

Lärarna (särskilt de på spetsprogrammen) är hästlängder bättre än de jag hade i grundskolan.

Läget och lokalerna är supermysig. "Europaandan" svävar genom campuset.

5/5
Föredetta elev
1 jul 2020

Toppskola!

En otroligt bra skola med gemenskap, kompetenta lärare och hög kvalité på undervisningen!
Elev
29 jun 2020

Bästa skolan!

Finns ingen bättre skola!

Inspirerande lärare, bra lokaler, bra mat, bra stämning, älskar europaandan
Elev
21 apr 2020

Utmärkt skola

Gymnasium som på riktigt förbereder dig för högskola eller universitet, med det tempo som krävs. Liten nog för att alla ska fylla en viktig plats!
Elev
20 mar 2020

Riktigt bra

Bra skola och bra mat. Tempot är högre men man hänger med bra om man lyssnar ordentligt.
Föredetta elev
6 feb 2020

Bra, men

Bra skola och bra mat, men något för högt tempo och några mindre bra lärare
Elev
15 dec 2019

Bästa skolan!

Bästa skolan jag har gått på! De ser alla elever och man blir inte ”en i mängden” som på en större skola. Har man svårigheter så kommer man överens om en individuell plan och man får den hjälp man behöver.
I början var det jobbigt med pendlingen men nu är det absolut värt. Det är så mysigt med alla föreningar och europa- andan. Vissa tycker att det är ett högt tempo, vilket det absolut är. Men det är en högpresterande skola och det får man ha i åtanke när man söker hit.
Elev
11 dec 2019

Jättebra skola!

Finfint, trevligt med kajaker. Väldigt bra mat, tack Angelica!
Elev
29 nov 2019

Den är okej. D

Den är okej, inte den bästa. För högt tempo, mycket press. Däremot finns det många bra lärare, speciellt i Spetsprogrammen Modern Humanities och Science
Elev
15 okt 2019

Bra skola

Det är en väldigt bra skola, dock så är det rätt högt tempo och så
Elev
7 okt 2019

Superbra skola, till&med värt pendlingen

Allt är tipptopp, bra lärare, god anda, trevliga elever, intressant utbildning och otroligt mysiga lokaler
Elev
23 sep 2019

Skolan är toppen, men...

Skolan är toppen, men det finns en del faktorer som spelar en viktig del till att den inte är bäst. Skolor i allmänhet sätter för stor press på sina elever och Europaskolan bidrar. Missar man ett prov får man ingen chans till omprov och det kan vara svårt att göra alla prov då det är minst 1 prov/vecka. Det finns andra faktorer så som att ha fysik 1 i ettan när man inte går igenom matten som krävs (matte 3c) fören i tvåan. Men skolan har bra stämning.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen