Omdömen

2.9
Baserat på 14 omdömen och 109 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
6 mar 2024

Varning

Arbetar som familjebehandlare i samma kommun och har under mitt yrkesliv aldrig samverkat med en skola där risken att barn far illa är så pass hög. Ser det som mitt ansvar att varna för denna skola på alla sätt jag kan.
Elev
1 okt 2023

Bra, men en bubbla

Jag går i 9an nu och har gått här sedan jag började skolan. Det viktigaste att veta är kanske att det är en skola med en specifik sorts människor. Det är en väldigt vänster skola med många personligheter och allmänt väldigt välkomnande, men jag tror att det skulle kunna vara svårt att komma in i gruppen om man har annorlunda åsikter eller har gått på en skola med andra värderingar innan. Men de flesta lärarna är bra eller i alla fall okej, och det är ofta lagom mycket plugg. Maten är oftast god, och det finns ofta helt vegetarisk mat. Om jag skulle säga en sak som var sämst med skolan är det nog lokalerna. Skolan är pytteliten, det är ofta stökigt i hallen och korridorerna på grund av det. Det är också väldigt små klasser. De flesta har kanske 20-25 elever, men i vår klass är vi bara 7 stycken (så vi har ofta fått gå i samma klass som de äldre eller yngre). Börja här om du behöver en skola som är liten men öppensinnad! Dock är det lätt att känna sig lite sedd eller som att det kan vara svårt att ändra sig, i alla fall om man går här länge.
Förälder / Vårdnadshavare
11 okt 2022

Missvisande recensioner här. Filosfiska är en bra skola.

Filosofiska är en liten skola, att säga att det jobbar 70-80 lärare på skolan är direkt fel. 25 kanske.
Märkliga recensioner annars också, inget som vi märkt av i alla fall. Filosofiska är en helt vanlig skola, passar kanske inte alla men vilken skola gör det? Vi är nöjda med allt.
Elev
28 sep 2022

Rekommenderar ej för folk med autism, ADHD och liknande diagnoser.

Det ända bra med skolan är typ 5 av de typ 70 eller 80 lärarna och pedagogerna som jobbar där, skolan är hemsk, jag vill gå på en bättre skola, men den är tydligen den bästa i området.
Föredetta elev
17 aug 2022

dålig sekt 1/10

Värdelös sektliknande skola som är jättedåliga på allt. plus de lät kajsa ekis ekman föreläsa vilket är en RED FLAG
Förälder / Vårdnadshavare
19 jan 2022

Kan inte rekommenderas

Fin utemiljö med den lilla skogen men en otäck syn på hur barn ska vara, mycket passiv aggressivitet bland lärarna till följd av ledningens värderingar att individen alltid ska böja sig för kollektivet. Detta har medfört att olika lärare utövat våld ett antal gånger mot elever genom åren, dock är ingen av dessa lärare kvar mig veterligen. Det blir problem när huvudmannen är ägaren, det finns ingen kommunal tjänsteman att vända sig till om du inte håller med rektorn.
Förälder / Vårdnadshavare
5 jan 2022

Besviken.

Var nöjd tills jag framförde en synpunkt som uppfattades som kritik. Det slog tillbaka mot mitt barn (går i lågstadiet) på ett sätt som förvånade och skrämde mig. Det är en kultur på skolan som inte tillåter ett öppet samtal även om de vill framstå som att de står för just det. Det är som att det bara är tillåtet att ställa nyfikna och utforskande frågor om man tycker som de i ledningen. Men så länge man inte ifrågasätter eller har ett barn som gör det är det toppen.
Annat
24 okt 2021

Bra skola!

Bra skola med sunda värderingar och stimulerande miljö.
Välfungerande fritids.
Rekommenderas!
Föredetta elev
18 sep 2021

UTMÄRKT.

UTMÄRKT. Gillar speciellt pedagogerna i högstadiet.
Annat
2 sep 2021

Bra värderingar

På tanke om det sist nämda negativa omdömen om kyrkliga värderingar i uppfostran. Definitivt väljer denna skolan för mina pojkar.
Elev
25 jan 2021

Filosofiska

Fina pedagoger, mindre skola som ger mina döttrar mer utrymme upplever jag.
Förälder / Vårdnadshavare
1 nov 2020

Bra skola med fina pedagoger.

Bra skola med fantastisk fritidspersonal som ser till varje individ. Arbetar mycket med samtalet mellan barnen och förståelsen dem emellan. Jobbar mycket med mjuka värden och könsroller. Fin skolgård med stor skog. Bra skolmat. Perfekt för barn som vill ha det mindre formatet av skola. Från årskurs fyra kan det vara lagom att byta då klasserna blir mindre eftersom flera söker sig vidare. Möjligen inte rätt skola om man har barn som kräver en hel del extra resurser då den är så pass liten i sin form. Fantastiska pedagoger.

Upplever att omdömen som är skrivna i negativ sak här är oerhört orättvisa och missvisande. Men kan också bero på att jag har ett barn som inte har särskilda behov och då fungerar skolan mycket bra.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2020

Avråder

Avråder bestämt från denna sektliknande friskola med en värdegrund som baseras på att individen ska stå tillbaka för kollektivet, vilket blir särskilt olyckligt för barn med npf. Skolan följer ej skollagen vad gäller anpassningar för barn med autism/adhd.
Personal
21 jan 2020

Stark varning.

Fruktansvärd skola med lärare och ledning som uppmuntrar mobbing och en frikyrklig variant av kamratuppfostran byggd på grundantaganden som direkt går emot både forskning och sunt förnuft. Usla pedagoger på det.
Horisontvägen 22-24, 12834, Skarpnäck
Eva-Britt Lilja Rönnholm
08-6048940

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen