Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
13 omdömen
Resultat omdömen
2.1
Dåligt
0
0
3
10
0

Mina vänliga ord om Fjällenskolan<3<3 XOXO

1.6
Elev · 29 september 2020
Elev · 29 september 2020
Låt mig bara säga att om Sverige någon gång inför en "purge" så är det första jag kommer göra att bränna ner helvetet till skola. Ända anledningen till att jag inte slutar är för att jag inte får en plats i någon annan skola OCH för att om jag lämnar så lämnar jag också mina vänner. Om jag lämnar mina vänner ensamma med lärarna här kommer de gå in i väggen eller ta livet av sig. Skolan är skit börja inte här om du inte vill ha ostabil mental hälsa och limiterad kunskap. De ända ungdomarna som börjar här har gått här sen dagis eller fick inte plats i sitt första val, om du utvecklas till ett fjällenbarn kommer du bli igenkänd som ett särbarn. Ta mitt tips och boka tid med en terapeft innan du ens sätter foten i den fula entrén. (endast runt 4 lärare är bra men de är sällsynta och är förmodligen gravida och mamma lediga eller har försvunnit spårlöst.)

Ça su fi maintenant

2.2
Elev · 4 juni 2020
Elev · 4 juni 2020
Jag går ut nian om en vecka och vill bara berätta om hur det verkligen är. Till att börja med SUGER 90% av lärarna. Det finns vissa få bra lärare men flesta kan inte ens prata svenska och därför har det svårt för eleverna och lärarna att förstå varandra. Den här skolan är ganska kaos. Senast för ca två veckor sedan var det en skottlossning utanför skolan. Alla stängdes därför in i klassrummen men det varade bara i ca en timme. Sedan gick allt tillbaka till det vanliga, som att det aldrig hade hänt. De flesta säger att skolmaten på deras skola är dålig...det här är en helt annan nivå. I början serverades det t.ex kött med potatis. Men nu förstörs grytor, lasagne, fisk osv med rotfrukter, eller så byts köttet ut mot tofu. Jag kommer helt ärligt inte ihåg senaste gången det serverades en vanlig lasagne utan rotfrukter eller en kall fisk som inte ligger i vatten.

Jag skulle inte rekommendera den här skolan.

C'est une catastrophe

1.6
Elev · 4 juni 2020
Elev · 4 juni 2020
Jag går ut skolan om 1 vecka. Snälla skicka aldrig ditt barn hit, första gången i mitt liv bryr jag mig om människor, så kom aldrig hit. Skolan blev från ingenstans en orten skola.

Lärarna kan inte prata svenska, jag förstår att det är brist på lärare i Sverige, men det här går över gränsen. En konversation kan se ut såhär:
Eleven: "jag fick inte det där pappret du gav alla igår, kan jag få de nu?"
Läraren: "do inta fick papper? Jag alla gav papper...varfor do inta har papper?"

Maten. Sveriges skolmat är sämst, men maten här går inte ens att beskriva med ord,"BLUEAAAGGRHKAHDIUAHDÖKSHOUDHBEJHFASÄPDGYIU". Vi får inte normal mat. Lasagne? HELL NAH HÄR FÅR DU ROTFRUKTER. "kan vi få kött?", NEJ ÄT VEGETARISK MAT. Snälla kom inte hit, tack vare den här maten har min hjärna nog inte utvecklats sen jag började här.

Lärarna skiter fullständigt i allt och alla verkar det som. Det finns lärare som bryr sig om eleverna. Men det ä väldigt vanligt att lärarna har någon favorit.

Kom aldrig hit. Seriöst. Om jag t.ex om 10 år kommer jobba någonstans, på något kontor säger vi. Om jag ser på nyheterna att skolan brinner. Då kommer jag skita i jobbet och springa hit för att kolla på hur skolan äntligen brinner.
0%
ger betyget bra eller utmärkt till
Stimulans
Visa alla resultat

Fjällenskolan

1.4
Elev · 3 juni 2020
Elev · 3 juni 2020
Jag skulle inte rekommendera denna skola. Jag själv har gått i denna skola hela mitt liv och tycker bara att det försämras. Det är stökigt överlag och saker som mobbning arbetas inte på rätt sätt. Det sker lärarbyten ofta. Min klass har haft 9 mentorer under högstadiets tid. Majoriteten av lärarna vi har haft säger att vi har varit en jätte bra klass och vi har skött oss. Ändå har det skett overkligt många byten. Maten är även katastrof. Lärare håller med om att maten inte är bra. Det finns inte undervisnings material till alla elever. Korridorerna är stökiga. Det kommer folk springandes och skrikandes utan att det blir konsekvenser. Man tappar arbetsron och det är svårt att kunna få klart sitt arbete. Det finns brister när det gäller kommunikation mellan elev och lärare. Det svenska språket finns inte där hos alla lärare vilket gör det svårare att kunna ha en bra relation med läraren. Lärare har även en tendens att favorisera elever. Vissa elever får mer fördelar än andra så som får gå ut och jobba i grupprum. Covid-19 har inte heller tagits på så stort alvar. Vi elever märker ingen skillnad i skolan med andra regler som t.ex. avstånd mellan varandra.

Hemskt dålig skola

1.9
Elev · 3 juni 2020
Elev · 3 juni 2020
Om du ska välja en skola så ska du inte välja Fjällenskolan. Skolan har mycket dåliga ordningsregler och problem med säkerheten i korridorerna. Det sker lärarbyten hela tiden. I våran klass så har det varit ca 8 olika mentorer för våran klass. Vissa lärare är inte ens utbildade till det dom har och en del har vi svårt att förstå eftersom att dom pratar dålig svenska. Skolmaten är väldigt dålig och arbetsmiljön är nästan alltid dålig. Stökiga elever blir inte ordentligt tillsagda och skolledningen verkar inte göra någonting åt problemen. En del saker som är bra är att vi har en del aktiviteter och det finns även bra anpassad undervisning.

Kass skola

1.6
Elev · 21 maj 2020
Elev · 21 maj 2020
Skolan är kass, går i nian och lärarbyten är vår vardag. Känns inte som att lärarna vågar säga till de elever som stökar samt förstör. Känner inte heller att skolan eller lärarna gör något om trakasserier, mobbning osv. Det enda bra är att personalen i maten är trevliga (i min länga). Åter igen bygger de om i köket så maten kommer från Viksjöskolan och den är hemsk. Vi har inga böcker, vi förstår oss inte på lärarna och våran syv är inte utbildad i det. Min kemilärare är inte heller utbildad i kemi.

ganska okej

2.5
3 mars 2020
3 mars 2020
skolan är ganska stökig men maten är okej och så är alla trevliga

välj inte

1.8
Föredetta elev · 23 januari 2020
Föredetta elev · 23 januari 2020
Gick ut skolan för nåt år sen och kan säga att högstadiet är ytterst rörigt. Väldigt många lärarbyten, vi hade haft 7 eller 8 mentorer efter vi hade gått ut. Många lärare var bra men väldigt favoriserande. Vissa elever får bättre betyg än andra trots samma prestation. Väldigt stökigt på lektionerna. Skolmaten är dålig. Det var inte så mycket mobbning när jag gick men är du lite annorlunda kan du få en del kommentarer.
med andra ord ska du inte välja den här skolan åt ditt barn
0%
ger betyget bra eller utmärkt till
Arbetsro
Visa alla resultat

Skolan är ej att rekommendera

1.8
Förälder / Vårdnadshavare · 17 januari 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 17 januari 2020
Rekommenderar ej denna skola. Elever som är elaka får fortsätta vara elaka mot andra elever utan vidare konsekvenser. Skolledningen på denna skola arbetar på fel ställe, de vill inte ta tag i det som behövs. Lärarna är inte tillräckligt motiverade till att lära ut. Väldigt stökig skola överlag utan tydliga regler som efterföljs.Många elever byter skola.

Mycket stökig och rörigt med lärare

2.4
Elev · 30 december 2019
Elev · 30 december 2019
Skolan har ganska många bra lärare men väldigt många dåliga lärare som inte kan hålla koll på klassrna efter åk 3. Det finns fyra avdelningar: röd gul grön och blå och särskilt röda längan är väldigt stökig, men det är inte så mycket mobbning på nån länga. Eleverna är inte så jätte motiverade heller, vilket dels beror på att en ganska stor andel lärare föredrar att sätta låga betyg framför höga. Så t.ex. ett A på en annan skola blir ett B eller C i fjällenskolan. Många lärare byts också efter varje årskurs så eleverna hinner aldrig bli bekväma med en lärare. Sammanhållningen i klasserna är rätt okej. Vissa klassar har dålig sammanhållning och vissa jlasser har bra men de flesta har helt okej.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Ekollongränd 1, 17549, Järfälla
Johan Hjertvinge Nyström
08-58029774

Fakta om skolan

 • Antal elever
  769
 • Antal lärare
  48
 • Antal behöriga lärare
  42
 • Elever per lärare
  16.0