Omdömen

4.4
Baserat på 15 omdömen och 126 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
24 jan 2022

Väldigt nöjda!

Vi började på Krakel Spektakel då förskolan som vårat barn gick på skulle stängas. Vi va nöjda där vi va men behövde en ny plats. Vi fick snabbt hjälp och mötte en rektor som löste det smidigt med att få plats och väldigt bra kommunikation.
Vi är nöjda med pedagogerna och upplever att dom ser vårat barn men även oss vuxna. Det finns tid att prata och vi känner att dom är tillmötesgående och in lyssnande.
Det är kul att det är ett föräldrakooperativ, där man får insyn i barnens verksamhet på ett annat sätt än det vi var vana vid sen tidigare. Det finns ett forum där bilder och texter om barnens vardag läggs upp och det är ett smidigt sätt förr oss att få information.
Jag känner också en annan gemenskap bland föräldrarna, vilket känns väldigt fint.
Det finns en en väldigt bra kock på plats som bjuder på spännande mat och vårat barn pratar om honom ofta, och det uppskattas att kocken syns bland barnen och inte bara är en skugga i köket.
Jag önskar att vi hade valt Krakel Spektakel från start, och det är en sorg att vårt barn ska behöva lämna förskolan snart för att börja skola.
Rekommenderar absolut förskolan!
Förälder / Vårdnadshavare
11 jan 2022

Mysig och rolig förskola med fokus på rörelse

Vår son har gått på Krakel Spektakel i snart ett år och vi är väldigt nöjda. Det märks att han har roligt och trivs på förskolan. Språk, motorik och sociala förmågor har utvecklats på ett jättebra sätt tack vare personalen och den fina miljön, där barnen leker med både yngre och äldre barn.

Vi valde Krakel Spektakel efter att ha träffat rektorn och fått en jättebra bild av honom och förskolans inriktning. Vi blev senare erbjudna en plats på en populär förskola mycket närmare hemmet men valde att stanna kvar på Krakel Spektakel eftersom vi var så nöjda. Pedagogerna är fantastiska. De är engagerade, varma, trygga och lätta för barnen att ty sig till. Förskollärarna leder pedagogiken på ett förtjänstfullt sätt med spännande experiment och roliga projekt. Personalen delar med sig av bilder och berättelser till oss föräldrar så att vi kan se vad barnen gör på dagarna.

Den stora fina gården ger massa utrymme för sport och lek. Rörelse-inriktningen leds på ett seriöst och ambitiöst sett av rektorn som har en bakgrund som idrottslärare. Det känns jätteskönt att veta att barnen rör sig så mycket på dagarna, både inom- och utomhus.

Maten är väldigt bra och varierad.
Förälder / Vårdnadshavare
9 dec 2021

Väldigt nöjda!

Vårt barn har gått på förskolan Krakel Spektakel i ett knappt år och vi har varit mycket positivt överraskade av hur trevligt och bra det är. Vi började för att vi hade flyttat till området och behövde hitta förskola snabbt och tänkte då att vi skulle byta så snart vi fått plats på den förskola med specialpedagogik som vi från början tänkt oss. När vi väl fick plats något halvår senare valde vi att inte byta för att vi och vårt barn trivdes så bra. Krakel Spektakel är en liten förskola med varm och välkomnande stämning och vi har från början upplevt att vi fått ett mycket trevligt bemötande från personal och rektor. Rörelsetemat har uppmuntrat vårt barn att bli mycket mer aktiv fysiskt och vi ser tydlig skillnad i glädjen att vara och leka utomhus. Vi var imponerade av en ambitiös sommaravslutning där alla barn deltog och uppträdde och märker på vårt barn att de sjunger dagligen.
Vårt barn har inga särskilda behov men har haft svårigheter att komma igång med talet och jag upplever att förskolans pedagoger har uppmuntrat både oss föräldrar och vårt barn på ett bra sätt genom denna period.

Föräldrakooperativ styrning gör att man känner att man kan engagera sig och påverka utan att det är betungande. Förskolan har en egen kock som lagar god och varierad mat från grunden. Sammantaget är vår upplevelse att Krakel Spektakel är en mycket trevlig och trygg förskola för barn och föräldrar.
Förälder / Vårdnadshavare
21 nov 2021

Ett års positiv upplevelse

Vi valde Krakel Spektakel inte för att det låg närmast oss utan för det positiva bemötandet med rektor/pedagoger, lekytorna och för att förskolan inte är fullbelagd med barn.

Vår son har idag gått ett år vid Krakel Spektakel och vi har verkligen imponerats över pedagogernas sätt att se vår son på ett individuellt plan, ge honom stöd och förmedla trygghet. Framförallt under inskolningen men även nu när han behöver utmanas språkligt. Sedan har allt annat varit plus i kanten då vi får bilder/text skickat till oss digitalt om vad de gör om dagarna, maten är super eftersom de har egen kock men också för att de har en rörelseprofil.


Att välja förskola var väldigt stressigt för oss. Många av våra närmaste förskolor i Liljeholmen har väldigt stora barngrupper, liten lekyta och vi fick ingen bra känsla i bemötandet med rektor/personal. Vi fick då tips via Liljeholmkajens facebooksida om att Förskola Krakel Spektakel var bra. Vi kontaktade rektor och fick redan samma dag en personlig guidning på plats om verksamheten. Redan under det mötet kände vi att det var rätt och vi kan bara rekommendera förskolan varmt.
Förälder / Vårdnadshavare
16 nov 2021

Rekommenderar till fullo

Jättefin förskola, med supertrevlig och engagerad personal. Vår dotter har skolats in under hösten och det har skett med stor lyhördhet för henne och hennes person. Varierad verksamhet, som man får följa via mejl och bilder, väldigt kul att se. Toppenmat, lagad från grunden på plats, vilket gör att hon äter sådant hon tidigare varit tveksam till. Föräldrakooperativbiten är mild, men tillräcklig för att man ska få lära känna de andra föräldrarna och personalen lite bättre. Rekommenderar till fullo!
Förälder / Vårdnadshavare
12 nov 2021

Jättebra och lyhörd förskola

Jättebra förskola! Engagerad och närvarande personal som verkligen ser våra barn och är väldigt fästa vid dem och vice versa. Bra dialog med både personal och rektor om något problem skulle uppstå. God mat med flera varianter lagad från grunden av kocken som även är med ute bland barnen emellanåt och som varit en stor favorit för våra barn. Vårt ena barn som är väldigt kräset hemma men äter bra på förskolan säger att detta är för att vi inte lagar lika god mat som kocken. :) Vi bor en bit bort från förskolan men har ändå valt att gå kvar för att våra barn trivs så bra! rekommenderas starkt!
Annat
22 okt 2021

Varning för denna förskola

Finns mycket brister med denna förskola, upptäckte det snabbt och i samtal med andra föräldrar som haft sina barn på krakel så har jag även fått bekräftat att det tas ingen hänsyn till barnens allergier för att nämna några. Fick även bekräftat av annan förälder att de inte gör några åtgärder kring allergier och ingen annan mat erbjuds.
Tar man upp brister med rektorn så rycker han på axlarna och tycker allt är blasé.
Även hygien och renlighet är A och O
Vid feedback och frågor så fick man som svar att han inte hänger med på någonting.
Barns kläder låg slängda slarvigt på golvet och i barnens ryggsäckar så kunde de hänga på deras vagnar hela dagen istället för fint uppackade på hyllan. När man tog upp detta så bemöttes man av nonchalant reaktion från rektorn fick svaret att ”Det kommer hända ofta!”
Löss gick även på förskolan och ingen riktig åtgärd gjordes utan barn fick komma och gå som vanligt.
Fick höra också att många barn kommit och gått på denna förskola. Blir riktigt förvånad av tidigare omdömen.
Om ni är i valet och kvalet med denna förskola så rekommenderar jag er att välja en annan.
Förälder / Vårdnadshavare
12 mar 2021

Engagerad personal - rekommenderar!

Superhärligt föräldrakooperativ! Min son har gått här drygt ett år och utvecklas massor. Vi har haft perioder med lättare och svårare lämningar och personalen har alltid hanterat bra och bemött barnet och oss fint. Engagerad personal som bryr sig om barnen.

Många kulturevanemang (tror barnen haft teater/allsångsuppvisningar) 2-3 gånger senaste halvåret (utomhus givet covid-19), väldigt uppskattat och kul! Annars många olika aktiviteter på dagarna, exv. utflykter, experiment av olika slag, hinderbana, rörelse, sångstunder, högläsning, olika pyssel... Ute varje dag förmiddag och eftermiddag och ibland äts lunch/mellis ute (i somras grillade kocken på gården flera gånger, väldigt mysigt!).

Kooperativformen skapar extra gemenskap! Skönt att städ, matlagning m.m. sköts av personal.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2021

En förskola med glada och trygga barn.

Stor gård, personal som trivs och jobbat länge, bra variation av aktiviteter och projekt. Framförallt är den trygg och alla barn känner sig uppmärksammade vad jag förstår, i alla fall vårat barn. Engagerad rektor och harmonisk stämning.
Egen kock som lagar mat från grunden, i så stor mån säsongsbaserad!
Förälder / Vårdnadshavare
1 okt 2020

Hemtrevlig förskola med inriktning på rörelse

Familjär förskola med fantastisk personal, vällagad mat och fin utegård i skyddat läge. Sedan hösten 2020 inriktad på rörelse och fysisk aktivitet, vilket barnen älskar.
Förälder / Vårdnadshavare
21 sep 2020

En familjär förskola på Södermalm

En trygg förskola i familjär miljö med superfin personal och egen kock som lagar fantastisk mat. Glada barn och engagerade föräldrar bidrar till en fin stämning på förskolan.
Förälder / Vårdnadshavare
20 sep 2020

Väldigt nöjda föräldrar

Vår dotter har gått på krakel i 2 år. Vi valde krakel eftersom det var en stabil personalstyrka som har varit på skolan länge. Dessutom en stor gård och rymliga lokaler med massor av olika lekmöjligheter!
Kronan på verket för oss var en egen kock som lagar all mat från grunden, inga halvfabrikat!
Förälder / Vårdnadshavare
18 sep 2020

En stor förskola som känns liten

Har haft min dotter här i över ett år och är mycket nöjd över verksamheten. Lyhörda och flexibla pedagoger som har barnens bästa i åtanke. En stor utegård för barnen (sett till placering). Maten lagas från scratch av en kock som hjälper alla barn att få mat utifrån deras allergier. Förskolan är ett kooperativ med olika arbetsgrupper inom olika områden, vilket bidrar till en gemenskap mellan föräldrarna.
Förälder / Vårdnadshavare
1 sep 2020

Vi kan varmt rekommendera denna förskola

Vi har haft vår dotter på förskolan i ca 2,5 år och vi är mycket nöjda. Hon lär sig massor och i en rasande fart. Utöver detta ett fint och personligt bemötande, bra mat och möjligheter att som förälder påverka verksamheten. Vi kan varmt rekommendera denna förskola.
Förälder / Vårdnadshavare
21 aug 2020

Fin personal och glada barn!

Mysigt, lagom stort föräldrakooperativ men fin personal, bra utegård och fina lokaler. Viktigast för mig är bemötandet av mitt barn och jag är nöjd med flexibilitet under inskolningen och lyhördheten mot barnet. Eftersom det är ett föräldrakooperativ är det en fördel om man är beredd att engagera sig i någon form (dock sköts städning/matlagning/vikariat av proffs och inte föräldrarna, som däremot förväntas bidra med tid för fix av exv. inomhus- eller utomhusmiljön, styrelseengagemang eller liknande under barnets tid på förskolan).

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen