Omdömen

3.3
Baserat på 20 omdömen och 168 svar
0
0
0
0
0
Personal
21 sep 2023

Pedagog

Är pedagog på Miro och trivs väldigt bra. Från dag 1 märkte jag hur trygga barnen är och hur de blir sedda på ett sätt som tidigare förskola som jag jobbat på inte lever upp till samma förhållande.
Förälder / Vårdnadshavare
9 dec 2022

Dålig atmosfär

Tråkig atmosfär, ingen återkoppling om barnens utveckling, vi slutade
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Personal
8 nov 2022

Pedagog

Jag skriver i egenskap av pedagog som haft god insyn i verksamheten. Jag valde att gå från denna arbetsplats på grund av osäker och otrygg arbetsmiljö. Jag har fortfarande bra insyn i vad som sker tack vare kontakt med personal som fortfarande är kvar.

På Miro Kids vill man gärna visa utåt vilken bra förskola det är, med trygga barn och nöjda pedagoger. Jag kan säga att det är allt annat än hur verkligheten såg ut när jag arbetade där, och hur det fortfarande är enligt andras vittnesmål.

Det råder en obehaglig tystnadskultur på den här arbetsplatsen. Ledningen är strikt med att ingen information om missförhållanden får läcka ut till föräldrar. Vi blev uppmanade att inte berätta för föräldrar om något avvikande sker med deras barn. Personal som påpekar något fel har mer ofta än sällan blivit föremål för mobbning från ledning och annan personal (nepotism råder) och därefter uppsagda. Det var tydligt vilka favoriterna var i personalstyrkan. Man blir verkligen skrämd till tystnad om man skulle våga stå upp för det man tycker är fel. Det stämmer även att personalomsättningen är extremt hög. De flesta sägs upp efter den sk ”prövotiden”.

Det talades extremt illa om föräldrar som påtalade olika fel. Det var konstant föräldrakonflikter mellan rektor/ledning och föräldrar. Det råder ingen tystnadsplikt på stället, mycket privat information om föräldrar läckte till andra föräldrar. Om det var via pedagoger eller ledning vet jag inte. Ett exempel på det ser man på en tidigare recension.

Jag har fått information om att förskolan blivit föremål för utredning på olika instanser (vilket bekräftas i tidigare recensioner). Och jag känner bara BRA! Äntligen görs något. Jag har även fått information om att ledningen sagt åt personalstyrkan att de ska skriva gott om förskolan och uppmana föräldrar att skriva bra recensioner på SchoolParrot.

Media borde kontaktas angående denna förskolas arbetsmiljö. Anledningen att jag skriver denna recension är för att jag länge följt utvecklingen den senaste tiden och känner bara att nu får det vara nog.

Jag håller mig anonym pga rädsla för repressalier mot både mig och de anställda.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
8 nov 2022

Världens bästa förskola

En fantastisk förskola som alltid sätter barnen i första rummet.
Har haft mitt barn på förskolan i 3 år nu och hon har trivts sedan dag 1! När vi är lediga så längtar hon tillbaka till förskolan och alla kompisar, vilket jag anser är det högsta betyget en förskola kan få.
Man jobbar med lärande på ett fantastiskt sätt där mycket är utifrån barnet och vad denne tycker är roligt men på ett pedagogiskt och strukturerat sätt. Det finns en delaktighet i allt från att hjälpa till med dukning till att följa med till affären för att handla till olika roliga experiment eller annat som dom hittar på.

Precis som på alla arbetsplatser finns givetvis en viss personalomsättning men skulle inte säga att det är ovanligt högt. Det märks att alla som jobbar på Miro Kids älskar sitt jobb och även våra barn.

Till en början var jag lite tveksam till att förskolan inte har någon riktig gård. Detta ser jag dock bara som en fördel. Tänk vad mycket dom får lära sig på vägen till de olika parkerna dom brukar hänga i. Trafikvett, roliga sånger, spännande äventyr mm.

Jag känner mig trygg till 200% och vet att mitt barn gör detsamma. Alla barn borde få gå på en sån förskola som mitt barn gör!
Förälder / Vårdnadshavare
6 nov 2022

Rekommenderar Miro Kids

Vi har nu vårt andra barn på förskolan Miro Kids (fem års sammanhängande erfarenhet, där vi varit på alla avdelningar). Vi har alltid varit trygga med pedagogerna som är engagerade och hittar på roliga aktiviteter för barnen. Våra barn har också trivts och trivs fortfarande.
Vi upplever inte att det är särskilt stor personalomsättning på Miro Kids. Jag tror att det är svårt att komma ifrån viss personalomsättning. Personalstyrkan är densamma sedan ett bra tag på Miro. Personal flyttar mellan avdelningarna men barnen känner all personal väl då det är en relativt liten förskola.
Stort fokus läggs på showerna som visas till FN-dagen, julavslutningen och sommaravslutning (möjligt att jag missat att nämna någon show). Barnen sjunger och dansar och det övas flitigt hemma på sångerna. Vi har bara gott att säga om förskolan Miro Kids och de underbara pedagogerna.

Som jag förstått pågår en smutskastning av förskolan av en enskild förälder. Föräldern har blivit anmäld till soc (med rätta) därav missnöjet från föräldern.
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2022

Min recension av MK

Hej!

Jag skriver här för att berätta min upplevelse av Miro Kids då vi blivit uppmanade av förskolan att ge positiva recensioner, vilket är oroväckande och varför jag måste skriva en recension om min och många andras uppfattning. De positiva recensionerna är alltid skrivna kort efter varje negativ recension, vilket får en att misstänka att något inte stämmer. Dessa är också utformade som att man gör reklam för förskolan, vilket spär på misstankarna.

Mitt barn har gått på förskolan i sex månader, innan dess hade jag ett barn som gick där i 3 år.

Vi väntar plats på ny förskola i skrivande stund då vi inte är nöjda alls. Förr var förskolan bra, men rektorer byts ut regelbundet och likaså personalen vilket lett till ett kaos. Väldigt många vårdnadshavare är i konflikter med tidigare rektor som fått sluta, och nya tillfälliga rektorn är tillsatt ett tag till och ska själv vidare samt en ny tillsättas. Lika hög personalomsättning är på personalen som alltid är på dåligt humör vid lämning och hämtning. En pedagog förklarade den höga personalomsättningen med att arbetsgivaren skriver provanställning på 3 månader med personalen med löften om tillsvidareanställning efter prövotiden, och sedan sägs man ändå upp.

Förskolan har en sång- och dansprofil men denna tillämpas inte i lika hög utsträckning längre som för 3 år sedan. Barngrupperna är stora då man har stängt ner en avdelning till. Jag har personligen inte drabbats av någon specifik händelse, men är medveten om flera föräldrar som har.
Jag har däremot själv bevittnat hur en pedagog frustrerat skakade om ett barn som grät och inte ville gå med gruppen. En annan gång har en manlig pedagog hårt och aggressivt satt ner ett barn på marken för barnen inte lyssnade.
Jag hade önskat att pedagogerna var mer involverade i barnens lek, istället står de ofta i grupp och pratar om annat. Ofta sitter de små barnen ensamma i sandlådan. Ett välkänt rykte på förskolan går om att barn har sprungit ifrån parken och varit borta ett bra tag, utan att föräldrarna blivit informerade. En mamma till en flicka som slutat berättade hur hon vid en tidig hämtning ser barnen sitta i stora rummet framför en stor bildskärm, tittandes på Babblarna för att hålla barnen tysta och lugna.

Annars är skolmaten bra, vissa pedagoger är jättefina och försöker sitt bästa! Lämningen kan vara väldigt jobbig då den sedan covid har skett i olika parker långt från förskolan, vilket är väldigt problematiskt. Vid hämtning är det ibland svårt att få kontakt med pedagogerna. Ofta får jag dra ut svaren från vissa pedagoger om hur dagen har varit då de inte är så pratglada. Förskolan har väldigt många APT-dagar där förskolan är stängd hela dagen eller stänger tidigare. Mycket behöver göras för att denna förskola ska bli en trygg plats att lämna barnen på!


Med vänlig hälsning,
A.E
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
14 okt 2022

Förskolan under utredning hos kommun, DO och Barn- och elevombudet!

Förskolan är under utredning hos Skolinspektionen (Stockholms kommun), DO och barn- och elevombudet pga flertalet missförhållanden på förskolan.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
12 okt 2022

Våra barn älskar Miro

Har idag ett barn på Miro - han är 4 och har gått sedan han var 1 år. Tidigare gick även storebror som nu går i tvåan. Som familj har vi därmed över sex års erfarenhet från förskolan.

Pedagogerna har alltid varit mycket bra med barnen, mina barn har alltid känt sig trygga på Miro - dock var det ganska hög personalomsättning för några år sedan, Det som var bra då var att det fanns en struktur så att barnen inte kom i kläm pga detta.

Idag upplever jag dock att det är superstruktur och ett stabilt och mycket engagerat pedagoggäng med en högre andel förskolelärare än tidigare Jag uppfattar att personalen söker sig till förskolan pga inriktning dans, musik, drama och det finns såväl danspedagogerna, duktiga sångare, instrmentspelande bland pedagogerna. De har nyttjat detta väl speciellt de senaste åren. Det har tex varit Astrid Lindgren tema där (personalen varit utklädd) Emil, Pippi, Karlsson etc besökt barnen och dramatiserat ett kompisdilemma som barnen fått lösa och sjunget med barnen. Barnen får också flera gånger per år vara med och framföra olika shower för oss föräldrar och under pandemin spelades en videoshow in. Vidare går man på Skansen, naturhistoriska, teater etc någon gång ibland också. 😊

Vi föräldrar får dagliga uppdateringar med bilder kopplat till aktiviteterna de gör. Och även personliga bilder och kommentarer kopplat till våra egna barn med jämna mellanrum.

Min son som lämnat Miro för skola var mycket väl förberedd både socialt och kunskapsmässigt (kunde tex läsa) och fyraåringen har antagligen tack vare uppmuntran på förskolan också ett stort intresse för lära sig läsa, skriva, räkna etc. Man har idag även bra tillgång till digitala verktyg - smartbordsy och digitala program för träning kring matematik och läsning.

Men för oss är det viktigaste trots allt att barnen trivs och känner sig trygga - och våra barn älskar Miro. 💕
Förälder / Vårdnadshavare
5 okt 2022

Lever upp till sitt rykte

En förskola som lever upp till sitt dåliga rykte. Skulle tro att 90% av de positiva recensionerna är rektorn/ledningen själv då ingen jag känner på förskolan (förädrar + pedagoger) är nöjda med förskolan. En blandning av dålig styrning och missnöjda pedagoger gör förskolan till en dålig plats för barn att vistas på.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2022

Vi är väldigt glada att vara på Miro!

Förstår inte alls kritiken som Miro får. Vi är genuint glada att ha barnen på Miro. Tycker inte personalomsättningen är hög längre. För något år sedan ja men nu är det inte mer än på någon annan arbetsplats.
Tycker inte alls att alla pedagoger är oengagerande, det finns extremt engagerade pedagoger på Miro och det finns normalt engagerade pedagoger på Miro.

De gör mycket olika saker med barnen, åker på mycket utflykter och barnen är väldigt trygga och ser fram emot förskolan. Det är stora barngrupper men många pedagoger per grupp, absolut inte fler barn/pedagog än på någon annan förskola. Det är oftast de som är missnöjda som hörs mest och när jag såg detta kände jag att jag behövde ge en annan bild av förskolan. Vi skryter om att vi går på en fantastisk förskola och att barnen rör sig mycket, är ute mycket, får testa olika saker, en förskola som tydligt håller sig till sin profil, att barnen lär sig mycket och är trötta och glada när de kommer hem.

Tycker tvärtemot vad som skrivits innan. När jag haft någon fundering har den tagits på stort allvar och en konstruktiv dialog har upprättats och möjliga åtgärder utifrån verksamheten har satts in omgående.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2022

Ingen bra förskola

Många föräldrar (ex vi) som byter från denna förskola pga dålig ledning och dåliga pedagoger. Hög personalomsättning och stora barngrupper. Alltid vikarier pga personal som slutar. Ledning inte öppna för kritik och lyssnar inte på oro man har. Mitt barn trivdes inte alls.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
29 sep 2022

En kreativ förskola!

Miro Kids förskola drivs i enskild regi och verksamheten utgår från förskolans profil med sång, musik, dans, rörelse och drama tillsammans med de nationella styrdokumenten för förskolan. Förskolan arbetar ständigt kvalitetssäkring av verksamheten och värnar om goda relationer till så väl barn som deras vårdnadshavare.

Miro kids förskola arbetar med målet att skapa ett gott samhällsklimat och en god värdegrund som vuxenvärlden, förskola och utbildning ska förmedla till våra barn.

Förskolan välkomnar alla typer av feedback som ges på ett konstruktivt sätt och de har goda rutiner för uppföljning inom organisationen och när de samarbetar med utomstående myndigheter.

Vill ni komma på besök eller veta mer om förskolan är ni varmt välkomna att ta kontakt med Miro Kids!
Förälder / Vårdnadshavare
27 sep 2022

Varning för denna förskola!!!

Fruktansvärd förskola, fruktansvärd personal, fruktansvärd ledning.

Mina två barn gick på denna förskola på Kungsholmen och INGENTING fungerade. Extremt hög personalomsättning och extremt många barn som slutar från denna förskola pga missförhållandena. Min ettåring vantrivdes och grät varje dag efter förskolan. Han mådde verkligen dåligt där pga oengagerad personal. Flera gånger kommer jag till förskolan och min 1-åriga son satt ensam i sandlåda gråtandes. De brukade skicka bilder på hans ansikte när det var fullt av torkat och blött snor som de inte torkar bort, och säga att vi ska hämta honom. Flertalet föräldrar som varit i konflikt med rektor och flera som bevittnat hur personalen varit fysiska mot barnen. Min stora son kom hem och berättade att en personal slagit honom i huvudet med en mobiltelefon, och rektorn förnekade det direkt och sa att pojken ljuger utan att göra en utredning. Förskolan är anmäld till skolinspektionen!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
11 apr 2022

Fantastiska pedagoger!

Otroliga pedagoger. Till skillnad från andra förskolor på Kungsholmen vi hört om så är pedagogerna på Miro (St erikgsgatan) otroligt engagerade och pedagogiska. Struktur blandas med lekfullhet. Vi rekommenderar. vår förskola till alla vi känner.
Förälder / Vårdnadshavare
31 mar 2021

dålig styrning

Dålig kommunikation från förskolan men nöjd med de som tar hand om barnen. Ledning inte intresserad av feedback
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
10 mar 2021

Fantastisk förskola!

En väldigt bra förskola med bra struktur och fantastiska pedagoger och rektor! Har haft två barn på denna förskola och vi är mer än nöjda. Kan inte tänka mig bättre och tryggare pedagoger att lämna mitt barn till. Rekommenderas varmt!
Förälder / Vårdnadshavare
10 mar 2021

Bra pedagoger

Fina pedagoger men dålig ledning och en rektor med bristande kunskaper. Pedagogerna dokumenterar barnens dagar och håller oss föräldrar uppdaterade vilket uppskattas mycket.
N/A
2 mar 2021

Jättebra förskola

Vi tycker Miro kids är en jättebra förskola. Framförallt roligt att de använder profilen så mycket som möjligt nu när de mest är utomhus.
Duktiga och omtänksamma pedagoger som tar hand om mitt barn varje dag.
N/A
20 okt 2020

Trevlig och bra förskola

Jag tycker att Miro Kids förskola är en bra förskola
Förälder / Vårdnadshavare
10 sep 2020

Liten och bra förskola

Fina pedagoger men ledningen verkar ha svårt att behålla personal. Vet ej om det är unikt för Miro dock. Bra mat och rutinerna har blivit tydliga. Små men fina lokaler. Förskolan har ingen egen innergård vilket betyder mycket tid i parken. Något jobbigt vid hämtning och lämningar under höst och vinter då Förskolan är en bit ifrån vilket innebär mycket släpande av kläder. Men annars positivt med mycket utevistelse. Över lag mycket nöjda då barnen trivs.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+15
11
Ambassadörer
55.0%
1
Passiva
5.0%
8
Kritiker
40.0%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 20 användare
55.0%
Utmärkt
5.0%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
40.0%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 19 användare
57.9%
Utmärkt
5.3%
Bra
5.3%
Medel
0.0%
Undermålig
31.6%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 18 användare
55.6%
Utmärkt
5.6%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
38.9%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
44.4%
Utmärkt
16.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
38.9%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
33.3%
Utmärkt
11.1%
Bra
11.1%
Medel
11.1%
Undermålig
33.3%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 18 användare
61.1%
Utmärkt
5.6%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
33.3%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 19 användare
47.4%
Utmärkt
10.5%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
42.1%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 18 användare
55.6%
Utmärkt
0.0%
Bra
5.6%
Medel
0.0%
Undermålig
38.9%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal Barn
    47
  • Heltidstjänster personal
    9
  • Antal behöriga förskollärare
    2
  • Antal avdelningar
    4
  • Personaltäthet
    5.2
SANKT ERIKSGATAN 50 NG, 11234, Stockholm
46 8 605 80 81

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen