Omdömen

1.6
Baserat på 10 omdömen och 90 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Personal
19 dec 2022

Undvik olympens förskolor!

Fattar inte hur olympens förskolor går runt med tanke på deras extremt dåliga rykte. Är chockerande faktiskt
Personal
18 jul 2022

Undvik olympens förskolor

Aboslut värsta arbetsplatsen jag har arbetat på som förskollärare. Rektorn ville inte ha möte eller lösa problem. Hon anställde mig med pinsam lön. Hon såg till att jag blev utstött från förskolan och skämde ut mig inför alla föräldrar och personal som inte hade en aning om vad som hände. Blev behandlat dåligt. Hon tog bort mina planeringstimmar och skrek på mig otrevligt. Hon placerade om mig med flit så att min resväg blev längre. Absolut värsta och sämsta rektorn. Snälla undvik olympen!!
Personal
28 mar 2022

Dålig upplevelse

Jag var anställd där och innan jag skrev under avtalet så hade chefen på förskolan pratat illa om den anställde som sade upp sig. Att personen hade svårt att hitta lösningar och bara gnällde. Träffade på den anställde som jag ej blev presenterad för och personen såg riktigt arg ut. Oavsett vad det handlar om så pratar man aldrig illa om sina anställda. Det är så oproffionellt som ledare och jag kände redan där en varningsklocka. Jag visste inte alls vad jag gav mig in på. Flera månader som anställd drabbades jag av psykisk ohälsa med tanke på alla kränkningar jag fick uppleva från mina kollegor, chefen och en föräldrer. Min kollega sade falska saker om mig till en förälder som inte alls stämde. Kände mig sviken av mina kollegor då jag trodde att de hade ett gott hjärta. Miljön på avdelningen var under all kritik. Fanns ingen ordning och reda, ingen struktur och kollegornas kunskaper i pedagogik var också under all kritik. Det var så långt ifrån en pedagogisk miljö som ska egentligen vara inbjudande och locka till nyfikenhet. Alla böcker var intryckta i en låda, materialen var gamla och slitna men även där hade de stora brister på material. Gamla möbler från 80 talet som jag fick en sticka när jag strök handen. Barnen hade ingen aning hur de ska ta hand om materialet eller vart de ska ställa materialet då ingen har gått igenom med dem. Skrikande kollega som skrek i flera månader och fick utbrott tills jag satte ner foten och inte accepterade ett sådant bemötande. Att ha en skrikande kollega med attityd var inte kul. Påhoppad av en annan kollega efter en vecka på jobbet som anklagade mig för saker jag ej gjort. Personalen pratar illa om varandra och till chefen. Kylig förskollärare som anklagar mig på ett otrevligt sätt utan grund och iakttar mig med sur min och stirrande blick. Dysfunktionell arbetsplats och var tvungen att ta mig därifrån snabbt. Jag ville inte komma till jobbet. Hade en månads uppsägningstid och det gällde bara att hålla ut. Kände mig befriad från att må skit till att känna hopp om att snart slutar jag och kunde se ljuset i tunneln för en gångs skull. Jag blev förvånad då mina andra kollegor kände till att jag blev utfryst och kände till att jag mådde extemt dåligt men ingen beklagade sig eller brydde sig. Fick höra ” gå vidare” Under tiden tills jag slutar så fick jag inte ta del av något som skedde i verksamheten även fast jag var kvar där i en månad. Kändes samtidigt riktigt skönt att slippa all pling från whatsappen till mobilen då jag inte kunde koppla av från jobbet och appen som är kopplad till jobbet. Kollegor som skriver konstant även utanför min arbetstid.
Fick inte ta del av deras app längre, inga reflektioner, planeringstid som egentligen ska vara ett slag mot mig men kändes riktigt skönt för min del. Föräldrar och barn fick otydlig information att de trodde att jag hade slutat men jag var kvar ytterliggare en månad. Under tiden jag jobbade så missade jag tre planeringar på grund av ständigt underbemanning. Jag funderade på att byta yrke efter detta. Ingen ska behöva uppleva sådant på en arbetsplats. Låt mig påpeka att jag har alltid fått höra att jag är en duktig pedagog som är kreativ, snäll och behandlar alla med respekt och ödmjukhet. Har alltid varit omtyckt på alla mina jobb. Jag blev så omtyckt av barnen och föräldrarna på den arbetsplatsen. Låt mig understryka att detta är riktad mot en specifik avdelning. Jag har alltid varit starkt emot kollegor som pratar dåligt bakom ryggen på en och tar avstånd från det. Berättar detta då jag tycker att det är viktigt att att veta min upplevelse. Oerhört viktigt att förebygga sådant på en arbetsplats.
Annat
27 mar 2022

Stora brister på förskolan

Kan tyvärr inte rekommendera förskolan då de har många brister. De som är i behov av särskild stöd får inte rätt förutsättningar. Förskolan behöver jobba mycket för att bli en förskola där både barn och föräldrar trivs. Om du söker tjänst på olympens förskolor då kan jag säga att det finns inga möjligheter till utveckling.
Personal
27 mar 2022

Absolut sämsta förskolan!

1. Bristande kunskaper i pedagogik
2. Missnöjda föräldrar
3. Barn som ej vill komma till förskolan på grund av otrivsel eller dålig inskolning
4.Brist på material till barnen
5. De behöver arbeta mer på att förebygga kränkning av barn och personal.
6. Dålig arbetsklimat. Tystnadskultur på arbetsplatsen
7. Utfrysning och falska anklagelser mot ny personal som saknar grund både av den som styr verksamheten och kollegor. Kollegor som struntar i dig
8. 99 procent är barnskötare och de flesta saknar utbildning
9. Oproffionellt bemötande av mina kollegor
10. Går emot läroplanen
11. Utemiljön är hemsk för barnen, då det bara finns en rutchkana. Alla barn trycks in i samma gård som är också liten
12. Små lokaler som gör att det är svårt att dela barnen i smågrupper.
13. Vid lunch får barnen inte någon chans att uttrycka sig eller ställa frågor i 10 minuter. Vilket gör barnen missnöjda.
11. Dålig ledarskap av den som styr verksamheten då denna person är inte villig att hitta lösningar eller kommunicera.
12. Förvirrande då peronalen pratar med barnen oftast på engelska och ibland undervisar på engelska fast det är inte en engelsk profil enligt dem? De bloggar även ibland på engelska
13. Dålig chef som struntar i vad föräldrarna önskar.
Förälder / Vårdnadshavare
14 mar 2022

Stort missnöje med förskolan!

Missnöjd med förskolan. Pedagoger som börjar och slutar snabbt har skapat otrygghet hos mitt barn. Underbemannade personal som mitt barn har berättat om. Mitt barn upplever skrik och tjat från personalen och någon av personalen ryckte hårt i mitt barns tröja inne på avdelningen. Oprofessionellt beteende från personalen.
Annat
24 feb 2022

Gå inte på denna skola!

Rektorn gör absolut ingenting för att förbättra skolmiljön. Han lovar saker, han säljer in saker, men fakta är:
Kränkingar, skrik och bråk i klassrummen. Man gör allt för att tjäna pengar och tänker inte på barnen bästa.

Fritidspersonal har inte koll på barnen. När dom är ute, inget är uppstyrt allt känns oplanerat och ostrukturerat. Att denna skola får bedriva sin verksamhet är en gåta.
Förälder / Vårdnadshavare
12 feb 2022

Iskalla och små klassrum

Arbetsmiljön är inte bra, iskalla lokaler och på barnens avdelningar. Min son har flera gånger klagat på att han fryser trots bra kläder, iskall golv. Tur att jag bytte till en annan förskola. Klassrummen är inte anpassade för förskolebarn. Jag tycker inte att min sons svenska hade utvecklats, då det är en förskola med engelsk profil och undervisningen kan drivas på engelska. Hälften av föräldrar och barn pratar engelska.
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2022

Dålig förskola

Hemskt det brister på så många ställen. Jag skulle inte rekommendera förskolan till någon. Är väldigt missnöjd.
Personal
8 sep 2021

Fruktansvärt

Jag har jobbat på förskolan. Det första rektorn berättar för mig är att alla som arbetar där är dåliga (något jag inte håller med om). Dessutom var det viktigare att ljuga för föräldrarna än att ändra på sådant som var fel. Så länge föräldrarna var nöjda så är det inget problem.
Lokalerna är trånga något som stressar små barn.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen