Omdömen

3.8
Baserat på 33 omdömen och 233 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
6 sep 2023

Sam

Välj inte skolan den är katastrof

Jag började på gymnasie år 1 2023 bytte efter en vecka till Birgitta.
Om du är svensk passar säkert skolan dig men är du invandrare tänk inte ens tanken på att börja där spelar ingen roll hur duktig du är i skolan. Alla är svenskar, dom kollar ner på dig hela tiden. Du kommer inte hitta några vänner hur mycket du än försöker. Dom kommer inte prata med dig kommer bara att snacka skit om dig bakom din rygg.
Lärarna är katastrof, dom hjälper inte dig utan bara läser av presentationen sen får du klara dig själv.
Mycket rörig skola, finns aldrig plats i matsalen.
Mycket högljutt.
Du kommer att bli deprimerad efter bara 1 dag.
Elev
10 jun 2023

Musikklass

Folkunga

Lärarna bedömmer orättvist. Det är mycket svårare att få ett A på folkunga än på de flesta andra skolorna i kommunen. Vill du ha bra betyg utan att behöva plugga i över 30h i veckan utanför skolan, välj inte folkunga.
Elev
25 apr 2023

Bra skola

Bra skola, lärarna lyssnat inte alltid och är inte de mest hjälpsamma, men oftast är allt super
Elev
27 okt 2022

Estetiska programmet

Trygg skola med bra människor

Väldigt trygg skola med bra lokaler och lärare. Folkunga har en enormt bra elevkår som ger otroligt mycket till skolupplevelsen :)
Elev
23 aug 2022

Dålig

Ja tycker den är jätte dålig
Elev
8 jun 2022

Bra mentorer

Jag som går estet kan säga att jag aldrig varit med om bättre mentorer. De tar allt man säger på fullaste allvar och är inte rädda att ta något vidare till skolledningen. De skriver tom sms om man är borta från skolan pga sjukdom eller något och frågar hur man mår.
Elev
8 jun 2022

Bästa skolan

Nämn en bättre skola och jag väntar.
Nej men seriöst, jag hade inte kunnat föreställa mig hur jag skulle kunnat haft en bättre gymnasietid än jag haft på Folkunga!🤩 Andan på skolan är riktigt härlig med mycket kärlek och skoj. Undervisningen är på en hög nivå samtidigt som det känns som de flesta lärarna verkligen bryr sig om sina elever. Jag gillar att skolan ligger centralt i Linköping och lokalerna är toppen. Vi har café där man kan plugga eller umgås, bibliotek, idrottshall med flera hallar, danssalar och omklädningsrum, skolgård, konsertsal, samt matsal med flera måltider att välja på varje dag. Elevkåren är också riktigt engagerade och bra! Det händer mycket kul på Folkunga! Aktiviteter såsom utebio, idrottsturneringar, konserter och SÄV (Skolan Är Vår, där vi övernattar på skolan). De fixar även mycket kul med balen och inför studentveckan 😍 Har träffat vänner för livet på Folkunga! Det låter som att jag är sponsrad eller något men jag bara genuint älskar den här skolan haha. Skulle rekommendera Folkunga till alla!
Elev
8 jun 2022

Bästa skolan

Nämn en bättre skola och jag väntar😳

Finns inget att klaga på. Älskar Folkunga av hela mitt hjärta och hade inte kunnat föreställa mig hur jag skulle kunna få en bättre gymnasietid än vad jag fått här. Superbra lärare, elever och lokaler. Ligger centralt i Linköping och det finns en riktigt härlig anda med mycket kärlek på skolan. Det är hög nivå på undervisningen samtidigt som de flesta lärarna verkligen verkar bry sig om sina elever. Vi har café där man kan sitta och plugga eller umgås, idrottshall med flera hallar och danssalar, bibliotek, matsal med flera olika måltider att välja på och konsertsal. Elevkåren är också toppenbra och det känns som eleverna har makt att påverka skolan. Det händer mycket kul på Folkunga. Aktiviteter såsom utebio, konserter och SÄV (skolan är vår, där vi övernattar på skolan). Nu låter det som jag är typ sponsrad men jag bara genuint älskar Folkunga. Skulle rekommendera denna skolan till alla!
Elev
2 jun 2022

Otrygg skola

Jag har aldrig i min livstid varit med om en sån oplanerad och ansvarslös skolledning, med rektor och lärare som inte kunde bry sig mindre om sina elevers framtid och mående. Det ända målet på denna skolan är att ekonomin går bra på elevernas bekostnad vilket leder till att eleverna känner sig otrygga med liten möjlighet om att faktiskt nå sina mål.
Elev
27 apr 2022

BÄSTA BREE

älskar skolan, bra mat, bra lärare





(är tvingad att skriva detta)
Elev
9 apr 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

En bra skola som kan förbättras

Skolan är bra, inget speciellt men absolut bra nog. Det finns förbättringspotential men allt som allt så fungerar den bra.
Föredetta elev
11 jan 2022

Sam

Dålig skola

Dålig skola, osköna lärare
Förälder / Vårdnadshavare
6 dec 2021

Inget bra

Inget bra alls!
Dotter som gått ifrån en glad och positiv tjej har blivit nedstämd och ofta ledsen, allt på grund av lärare med endast dålig kritik.
Elev
6 dec 2021

Ekonomiprogrammet

Dåligt.

Inga bra lärare överhuvudtaget.
Taskiga överlag, och sänker ens hopp och förtroende väldigt ofta.
Elev
16 okt 2021

Världen bästa skola!

Folkungaskolan är en extremt bra skola! Bra lärare som verkligen vill att man ska lyckas. Dom är rättvisa och snälla, men även stränga om det behövs. Maten är väldigt bra och ibland lite sämre. Matsalen är stor så det är nästan aldrig några problem att hitta en plats att sitta på. Även om det är sena dagar lär man sig ändå väldigt mycket under dom. Lite tråkigt att man inte har så många lektioner med sin klass, men det gör ändå att man kan lära känna fler från andra klasser. Eleverna är snälla och behandlar varandra med respekt. Folkunga är det bästa valet jag har gjort.
Förälder / Vårdnadshavare
28 maj 2021

En skola utan transparens

En skola med tystnadskultur utan transparens där kommunikationen mellan lärare och rektorer inte fungerar. Det finns uppenbara problem i ledningen av skolan. Jag ångrar att jag satte mina barn på Folkungaskolan.
Elev
11 jan 2021

Folkungaandan är de finaste vi har

Jättebra skola med lärare och personal som bryr sig om oss ungdomar. Man klickar inte med alla lärare såklart men överlag är lärarna superbra, ofta väldigt anpassningsbara och lyhörda över våra åsikter och synpunkter.

God skolmat, brukar finnas tre alternativ + specialkost.

Bra stämning på skolan i helhet med en elevkår som hittar på flera roliga aktiviteter, både större och mindre, under hela skolåret. Rekommenderar starkt
Föredetta elev
28 dec 2020

Skola med bra värderingar

Bra värderingar på skolan. Det är väldigt fritt och man känner ingen press om utseende osv. Bra och snälla lärare som gör allt för att hjälpa eleven att nå sina mål.
Elev
19 dec 2020

Bra skola i stort, lite svårt med anpassning

Fantastisk skolmat och otroligt duktiga lärare.
Elev
15 dec 2020

Bra men lite brister

Bra skola med bra värdegrund, men lärarna har svårt att prata med varandra för att se till elevens bästa! Inte så mycket möjlighet till anpassning trots att eleverna har flera examinationer varje vecka.
Elev
5 dec 2020

Folkungaskolan

En skola där man får vara vem man är utan att känna sig utanför. Ger en bra grund för universitetet.
Elev
3 dec 2020

Börja där!

Bästa skolan jag varit på!
Elev
8 jul 2020

Bra skola

En mycket bra skola som är bra på att skapa en trygghet för eleverna och där lärarna bryr sig väldigt mycket om alla elever. Alla får vara som de är utan att bli utfrysta. Det främsta jag kan ta upp är hur pass viktigt det är för skolan att alla ska känna sig trygga och det känns när man går där.
Elev
9 jan 2020

Gå på folkunga! Bästa valet jag någonsin gjort

Folkunga är den bästa skolan jag någonsin gått på! Bra gemenskap och man känner sig trygg och lärarna bryr sig om dig som individ. Elevkåren gör också väldigt mycket så att terminerna ska bli roliga!
Elev
8 jan 2020

Skolan är prima!

Folkungaskolan är en skola som ger dig en bra grund inför universitetet. Man får vara sig själv.
Föredetta elev
26 dec 2019

Väldigt bra

Är glad att jag gick på folkunga. Känns att man har fått en bra grund nu när man går på universitet
Elev
23 nov 2019

Skolan är super!

Hemtrevlig med bra lärare
Elev
22 nov 2019

En underbar skola

Den bästa skolan jag har gått på hittills. Sök till denna skola om du vill känna en stark gemenskap bland elever och lärare som uppskattar dig för den du är.
Elev
22 okt 2019

Skolan är jättebra!

Skolan är jättebra! Lärarna är jättebra på att lära ut och även snälla och roliga. Eleverna behandlas lika och bråk och sånt händer nästan aldrig. Man känner sig trygg där.
Elev
21 okt 2019

BÄSTA SKOLAN SOM FINNS

Attt välja estet på Folkunga är det bästa jag gjort! ❤
Visar 30 av totalt 33 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen