Omdömen

3.2
Baserat på 3 omdömen och 20 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
25 jan 2022

Toppen

Bra och trevliga lärare.
Annat
24 jan 2022

Bra personal

Bra skola med bra och omtänksamma lärare och personal.
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2019

Rekommenderar INTE

Under de år mitt barn gick där så var det hemskt! Så mycket skit som hände och det enda skolan gjorde var att säga åt föräldrar att hålla tyst och inte sprida dålig info om skolan. Som förälder hölls man utanför allt. "Det som händer i skolan tar vi på skolan hant om" var det svar man som förälder fick när man tog kontakt. Det hände saker som strypning, knivhot, och barn som fick sina huvuden dunkade i stenväggar av "kamrater" och inget informerades till berörda föräldrar. Jag personligen har sett tom rektorn (!) bli slagen och kastad sten på av en elev. Detta allting på LÅGSTADIET. Jag har stått utanför lärarrummet i väntan på att få prata med rektor och hört denne frusta till de andra att "Om dom jävla föräldrarna kunde sluta ringa o klaga hela tiden så jag kan få göra mitt jobb!". Det jobbet ansåg denne vara att dölja skolans dåligheter istället för att se problemen och åtgärda dom. Jag har personligen blivit uppringd av rektor och fått utskällning för att jag tala negativt om skolan och hotats med socanmälan om jag inte slutade. Soc har hjälpt oss i kampen mot skolan och för en bra skolgång och när orosanmälan till soc kom från rektor under ett möte så upprörde det socarbetaren väldigt, allra helst då rektor inte hade nånting att säga om Varför utan bara skulle göra.

Allt negativt som hände skylldes på barnen som blev utsatta och det begärdes utredningar hit o dit om diagnoser när det var skolan som borde utretts.

Härom året höll mellanstadieskolan i Forsbacka på att få läggas ner pga bristande elevunderlag. Denna brist beror inte på att det inte finns tillräckligt med barn på orten. När årskullarna börjar i 6års så är de minst 20-30st, när de går ut 6an så har klasserna varje år krymper till ca hälften för att föräldrar flyttar sina barn till Bra skolor, de bor kvar på orten men väljer att låta transportera sina barn flera mil dagligen för att de ska få nån form av vettig utbildning.
Barnen som går hela tiden i Forsbacka skola kommer upp till högstadiet med bristande kunskaper i de flesta ämnen men också har de inte ens Läst vissa ämnen, som tex fysik, som de egentligen ska ha betyg i i åk6.

Det enda positiva jag kan säga om Forsbacka skola är att den ligger nära och att det iaf funnits några lärare som verkligen kämpat för barnen trots att de inte fått stöd av ledningen. Dessa lärare har dock lämnat sina anställningar efter en termin. Omsättningen av lärare på skolan har varit väldigt hög.

Det sista jag skulle vilja säga här är att det finns en anledning till att Forsbacka skola är den enda skolan i området som inte har kö in och som kan ta emot elever när som helst på terminen...

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen