Omdömen

2.7
Baserat på 23 omdömen och 188 svar
0
0
0
0
0
Elev
17 maj 2023

BÖRJA INTE DU KOMMER ÅNGRA DET NÄR DITT BARN ÄR DEPPRIMERAD

Sämst trivs inte vill byta lärarna är sämst dålig mat racistiska och sexistiska lärare.skriker på en hela tiden. Vi är utbrända och deprimerade. Ljuger för föräldrarna im hur bra vi har det. Supermycket krav.
Pluggade 4. Språk som 12 åring asså ska plugga 5 i åttAn
Tips börja inteee
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
25 apr 2023

Blandade känslor

Blandade känslor. Vissa lärare är värda sin vikt i guld men vissa delar av skolan är inte bra alls.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
10 mar 2023

Sämsta skolan

Så himla dålig skola jag har gått där i tre år, det var den värsta åren någonsin.
Maten är möglig och skolan vill inte erkänna det. Öppen mobbning och lärarna bryr sig inte. Lärarna skriker på er var tredje sekund.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
20 feb 2023

Hemsk skola, öppen mobbning,

Skolan var bra från en början…eller kanske inte!
Öppen mobbning och många vuxna blundar! Alla har i stort sätt sina egna barn i skolan och de har egna regler eller inga regler.
Allt tystas ner, man ber eleverna att inte prata hemma för då blir problemen för stora!
På riktigt, en skit skola!
Ska byta pga flytt och det känns så skönt!

Arbetar själv inom skolvärlden och på Franska är det tydligt att man skiter totalt i skolverkets regler
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
6 feb 2023

Hemsk

Mobbing och skolans lärare blundar!
Alla har sina egna barn på skolan och dom eleverna får göra som dom vill
Allt tystas ner!
Skolan var bra för några år sedan men från mellanstadiet har det bara gått utför!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
5 feb 2023

Nej bara nej

Mobilförbud. Möglig mat då och då. Ingen skola för de som vill ha fritid
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
18 okt 2022

hemskt

Det ända nice är vie scolaire
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
9 jul 2022

Börja inte på Franska Skolan

Franska skolan i sig har en bra utbildning. Arbetsron kan variera med olika lärare. Vissa lärare ser inte till för att det ska bli en bra arbetsro. Och många snobbar för sig omkring i skolans korridorer.

Favoriseringar bland elever är mycket vanligt. Elever som inte framstås som ''överklass'' eller sådana som räcker upp handen får stark kritik. Dessa typer av saker kan leda till att vissa elever får orättvisa betyg även fast de har jobbat mycket hårt på lektionerna. Elever som är blyga framstås alltså som elever som aldrig jobbar. Ibland går det att skriva hur bra prov som helst men vid bedömningen favoriserar lärarna eleven starkt och även fast man förtjänar ett B får eleven ett E. Många lärare ger ut dåliga slutbetyg bara för att man har misslyckats på en enda uppgift även fast man har lyckats på en A-nivå.

Mobbning sker bland eleverna och lärarna är mycket dåliga på att hantera situationen. Exempelvis var det en pojke med autism i högstadiet som var mycket mobbad, lärarna visste väl om det men gjorde inget åt saken. Inte bara eleverna utan också lärarna skrattade och hånade pojken. En annan typ av mobbning förekommer i skolan då vissa elever hånar någon för ens etnicitet alltså rasism är mycket vanligt.

Om du som vill börja på skolan lider av psykisk ohälsa rekommenderar jag dig inte att börja på Franska skolan. Lärarna skiter fullständigt i elevernas psykiska hälsa och gör inget åt saken.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
17 jun 2022

Utmärkta regler m mobiler

Utmärkt skola som dessutom har infört mobilförbud under skoltid. Så bra. Barnen pratar och leker med varandra utan att blanda in skärmar, appar mm.
Annat
17 jun 2022

Mobilförbud - bra

En positiv sak (som elever kanske inte gillar där och då) är de generella regler som finns att inte använda mobiltelefoner i skolan/under skoltid. Som förälder känns det som en bra och nyttig regel och som vi hör diskuteras att införas på andra skolor.

Våra barn leker på rasterna och pratar med varandra, medan vi ser att mobiler tenderar användas flitigt på raster på andra skolor.
Förälder / Vårdnadshavare
16 jun 2022

Mycket nöjda

Mycket nöjda med skolan. Upplevt engagerade lärare och om än höga krav på att ta ansvar för sina studier så finns en lyhördhet i lärarkåren där vi upplevt att de lyssnat på elevernas synpunkter. Svensk läroplan som omgärdas av lättsam fransk kultur och språklektioner.

Klassena har haft elever från alla möjliga stadsdelar och kringkommuner, har en känsla att föräldrar valt skola av intresse och engagemang och vi har inte upplevt generaliserande snobbism eller elitism som folk kan tro.

Vi kan jämföra med andra skolor barnen berömmer maten på Franska. Men det är ju subjektivt.
Förälder / Vårdnadshavare
10 jun 2022

Franska Skolan

Bästa skolan i Stockholm!
Förälder / Vårdnadshavare
3 jun 2022

klassism in 2022?!

Mycket mobbing och ingen bryr sig; oelegant klassism
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
18 mar 2022

Om du vill ha en framtid, välj denna skola.

Lugn, helt okej lärare på att undervisa, vill bara bra för barnen och hög lärarkvalité.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jan 2022

Blandade känslor

1. En del lärare i franska behärskar språket dåligt och gör / undervisar grova grammatiska fel. Många franska föräldrar som hoppas att sina barn ska behärska det franska språket skriftligt genom att gå på denna skola är därför besvikna.
2. Alldeles för många konstiga läxor som tar en massa tid att göra och som har väldigt lågt pedagogiskt värde. Det gör att många föräldrar gör läxorna istället för sina barn eller hjälper till för att låta barnen fokusera på viktiga uppgifter när tiden inte räcker.
3. Betygsättningens kriterier varierar enormt mellan lärarna och känns därför ofta godtyckliga.
4. Många dåligt uppfostrade högstadieelever som skapar problem i skolan och i skolans område (KFUM, COOP).
5. Knark verkar cirkulera och skolan lyckas inte lösa problematiken.
6. Gruppering och mobbning förekommer, lärarna och ledningen försöker faktiskt agera och det fungerar till en viss grad.
7. Mycket stress i slutet av varje termin när alla prov kolliderar (som lärarna ofta kallar för "övrig uppgift", "minikoll" för att låtsas att det inte är ett prov och inte bryta mot max 2 prov/vecka regeln)
8. Alldeles för många prov som förbereds med så kallade "instuderingsfrågor" dvs. eleven behöver söka information själv och lära sig sina egna svar.
9. Enorm betyghets bland eleverna och föräldrar. Ett C betraktas ofta som ett katastrofalt betyg, vilket det är om man vill komma in på gymnasierna i närheten liksom Enskilda Gymnasiet, Norra Real osv, vilket de flesta vill.
10. Alldeles för mycket Youtube i undervisningen.

Dock också:

1. En del mycket bra lärare, framför allt i matte och NO, idrott, musik, spanska, men även svenska om man har tur.
2. Bra kommunikation mellan skolan och föräldrarna generellt.
3. Bra undervisningsinnehåll i de flesta ämnena (t ex val av skönlitteratur).
4. En del old school lärare (över 60) som vet vad de håller på med, är förutsägbara när det gäller uppgifternas och provens format. Tyvärr en minoritet.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
8 dec 2021

10 år bortkastade

Låt mig inleda detta med att jag gick på denna skola i 10 år, från sexårs till nian. Jag må säga att det var (för det mesta) ett elände. Franska Skolan bryr sig nämligen mer om image och mindre om elevernas riktiga upplevelser. Om du passar in i innestadsnormen (vit, cis, hetero, attraktiv, farsan är inkomstmiljonär) kommer du säkerligen finna gemenskap här. Annars får du väl bara gilla läget och stå ut, precis som jag.

Visst så lärde jag mig en hel del franska här, som jag förmodligen kommer ha nytta av i framtiden. Dock var franskautbildningen inte värt resten av kaoset. ”Vad är då kaoset?”, kanske du undrar. Tillåt mig att ge några konkreta exempel. Skolsköterskan är borta mestadels av tiden. Kuratorn är värdelös. Det blir aldrig någon arbetsro på lektionerna. Elever langar sprit och droger på skoltid. Samhörigheten mellan eleverna är kass. Klagomål från elever tas sällan på allvar. Elever kan inte påverka undervisningen på något sätt. Det satsas ingenting på de praktiska ämnena. Det råder noll kommunikation mellan lärare angående prov. Flickor får inte ha på sig smink (inte ens läppglans) förrän de börjar högstadiet, vilket jag aldrig förstått mig på. Elever kan öppet uttrycka sig rasistiskt och/eller homofobiskt utan konsekvenser. Elevrådet kan aldrig driva igenom förslag. Den enda riktiga ”franska traditionen” är att lågstadieeleverna tvingas ha på sig samma groteska blåa rock som skoluniform.

Min personliga utveckling har inte varit tack vare denna skola. Tvärtom kändes Franska Skolan rentav kvävande. Jag skulle aldrig blommat ut som person om det inte vore för allt jag gjorde utanför skolan.

Mina upplevelser på denna skola var självklart inte bara negativa. Det var exempelvis mycket lärorikt att observera hur otroligt ouppfostrade ungar beter sig. Man kan säkert använda Franska Skolan till fältforskning om bortskämda ungdomar i sin vardag. Elever har även utvidgat mitt ordförråd med diverse skällsord.

Att placera mina framtida barn i denna skola skulle nog klassas som barnmisshandel.

Tack för er uppmärksamhet.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
10 nov 2021

helt ok

Lärarna är skit bra men de flesta eleverna är väldigt jobbiga och dumma i huvudet.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
4 jun 2021

dålig

dålig mat sketchit ställe ok lärare men alla är snobbar och tror att dem är coola med att prata franska bra skola om du vill att ditt barn ska bli mobbad om han inte har dyra saker
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
22 aug 2020

Änglar möter helvetet

Denna skola är en riktigt fjant skola. Den består bara av alla dessa Moncler töntar som tycker det är sunkigt att bo på Södermalm. Detta är en skola som jag absolut inte skulle rekommendera om du har dig lyckan kärt. Dina första steg på skolan sugs all lycka och glädje ut. Lärarna är änglar från ovan men eleverna är snorungar med äcklig attityd.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 jan 2020

Lärarna är bra men

Lärarna är bra. Dom har väldigt konsitga tegler och skolmaten är kass. Om man planerat byta byt inte hit. Hela stället är fullt av snobbar. Om du vill att din barns ska börja på en skola för första gången är det en bra skola
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 jan 2020

Skolan i allmänhet är väl bra

Lärarna är väldigt bra oså men det finns ju vissa regler som e fuckt up. Skolmaten suger och personerna i den. Kanske bara har otur men önska att jag aldrig bytt till den
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 jan 2020

Mycket trevligt , rekommenderar starkt

Hela skolan ät utmärkt, förutom högstadie eleverna. Droger och alkohol langas i skåpen och mycket drama mellan eleverna
Elev
1 dec 2019

Det är lätt att lära sig med bra lärare

Skolan är jätte härlig och mysig. Med bra lärare och god skolan mat med flera alternativ.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
-43
6
Ambassadörer
26.1%
1
Passiva
4.3%
16
Kritiker
69.6%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 22 användare
27.3%
Utmärkt
9.1%
Bra
22.7%
Medel
9.1%
Undermålig
31.8%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 20 användare
25.0%
Utmärkt
30.0%
Bra
5.0%
Medel
15.0%
Undermålig
25.0%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 20 användare
15.0%
Utmärkt
15.0%
Bra
25.0%
Medel
10.0%
Undermålig
35.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 21 användare
14.3%
Utmärkt
19.0%
Bra
28.6%
Medel
19.0%
Undermålig
19.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 21 användare
9.5%
Utmärkt
4.8%
Bra
14.3%
Medel
33.3%
Undermålig
38.1%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 20 användare
15.0%
Utmärkt
15.0%
Bra
15.0%
Medel
20.0%
Undermålig
35.0%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 20 användare
40.0%
Utmärkt
15.0%
Bra
10.0%
Medel
15.0%
Undermålig
20.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 21 användare
14.3%
Utmärkt
9.5%
Bra
14.3%
Medel
23.8%
Undermålig
38.1%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    657
  • Antal lärare
    41
  • Antal behöriga lärare
    36
  • Elever per lärare
    16.0
Döbelsgatan 9, 11140, Stockholm
08-59888900
Björn Kullgard

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen