Omdömen

4.0
Baserat på 46 omdömen och 360 svar
0
0
0
0
0
Förälder / Vårdnadshavare
7 jul 2023

en upprörd mamma

Lärare får utbrott och favoriserar en tjej med dålig syn, när alla andra åkte på klassresa fick åka till gröna Lund!! Inte ok, jag önskar att mina barn aldrig började, man har lust att gå till rektorn och skälla ut hen
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
10 jun 2023

Natur natur

Sök! Sök! Sök!

Fantastisk skola!!! Går i 1an nu och har valt helt rätt skola. Går i en härlig liten klass (om man inte gillar små klasser/skolor är franska nog inte rätt) Alla lärare är helt fantastiska, stötande och skolan är väldigt förstånde och bra på att stötta dig och anpassa undervisningen till dig. Skolokalerna är sådär men helt okej, skolmaten är ganska dålig, men mest av varierande kvalitet. Men sök hitt, fantastiska lärare och härlig miljö och trevliga klasskompisar!
Elev
17 maj 2023

Börja snälla

Jag hatar den här skolan. Alla lärare är super taskiga en av dom kallade mig och min kompis grisar och att ” vi åt sämre än hennes tre åriga dotter!” Alla i vår klass är typ deprimerad och ingen lärare bryr sig. Börja snälla inte!! Alla lärare är faktiskt feminister. Vi får skäll varje dag och dom skyller alltid på barnen med typ ADHD. Och sen så favoriserar dom en tjej med synskada!? ALLA lektioner blir förlängda?! SÄÄÄMMST
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
15 maj 2023

Nat

Franska skolan

Bästa skolan jag gått på hittills i Stockholm, hyfsat små klasser, bra lärare och snälla elever. Kan dock vara lite jobbigt ibland att årskurser F-G3 är i samma byggnad (för naturarna i alla fall).
Elev
2 feb 2023

Samhällskunskap

HAMBURGER!

Hej! Jag går i samhälles klassen i första ring. Det jag har möts med det senaste halvåret har varit extremt välkomnande. Lärarna är bra och sunda. Det finns laddaruttag i klassrummet. man har en egen stol och bänk. finns toaletter, för båda könen såklart. Finns ett fritidsrum där man kan umgås och spela biljard samt ping pong. HAMBURGER! helt ärligt så är den rätt så chill,
Elev
9 nov 2022

naturprogrammet

bra skola, inga kattiga personer.

Franska skolan är ganska chill, dock så finns det litet utbud på snygga killar. Ekonomi personerna är skumma och samhälle. Natur är dock chill och vi har en bra klass.
Föredetta elev
13 feb 2022

Trivdes inte

Jag måste säga att ryktena om att skolan är snobbig inte alls stämmer. Det är mer så att ifall man är normal blir man mobbad och utstött. Jag kan till exempel säga att jag inte bara vantrivs i skolan, utan också att jag rent av fruktar att gå till skolan varje morgon. Vissa elever är rätt oberäkneliga vilket är lite skrämmande. Lokalerna är också ganska ofräscha. Ingen i min klass verkade trivas i skolan alls när jag gick där. Många har har hybris och är otrevliga helt utan anledning.

Svar från Franska Skolan/Ecole francaise Gymnasium

Hej Föredetta elev,

Vad tråkigt att du inte trivdes på skolan. Du har en hel del allvarlig kritik förstås och jag vill gärna kommentera något av det. Mobbing och trakasserier accepteras inte på skolan och all personal är inblandade i det förebyggande arbetet med trygghet på skolan. Vi i personalen tillsammans med Elevkåren och Elevrådet strävar ständigt efter att vara lyhörda och samtidigt agera för att förbättra skolans hela lärmiljö som ska varar både trygg och trivsam. Det är ett ständigt pågående arbete och vi ser positiva resultat för i den senaste skolenkäten framgick det att 93% av eleverna är trygga på skolan och trivs. Vi arbetar förstås för att det ska bli 100%.

Vi ser gärna att du tar kontakt med oss i skolledningen för att berätta om din upplevelse. Välkommen.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
13 feb 2022

Ingen gymnasiekänsla

Ingen gymnasiekänsla. Lokalerna påminner lite om när man gick i fyran, likaså att skåpen är i samma klassrum och att man har varje lektion det klassrummet. Många elever känns rätt omogna men man kan ändå hitta några att vara med. Skolmaten är inte särskilt god. Litet o familjärt så om man gått där innan eller vill ha sån känsla så är det värt att söka men om man vill ha en mer vanlig gymnasieupplevelse är franska skolan kanske inte rätt. Hela grejen är lite lågstadiekänsla. Trots att det inte är nån press på hur man ska vara eller se ut, man skulle kunna gå i en sopsäck utan att någon brydde sig, så har jag nog aldrig mått så dåligt som jag gjort där. Enda bra är vissa lärare.

Svar från Franska Skolan/Ecole francaise Gymnasium

Hej Elev,

Kul att du tycker att lärandet fungerar bra hos oss, det är ju det viktigaste.
Sedan är det tråkigt att du inte riktigt lika nöjd med andra delar i skolan. Vi är en liten mindre skola där det finns stora möjligheter att vara med och påverka gymnasiekänslan. Det är något som många elever har gjort genom att engagera sig via exempelvis Elevkåren och/eller Elevrådet. Deras arbete är viktigt för att skapa en bra och härlig känsla på skolan. Det sker många roliga aktiviteter och insatser kring er elever tack vara dem. Sedan har även skolan ett antal föreningar vars syfte är att öka kontaktytorna och möjligheter till att lära känna fler på gymnasiet.
Vi ser fördelar med att ha hemklassrum eftersom det skapar bättre sammanhållning av dagen för klassen och minimerar onödigt spring mellan lektioner, för er elever. En del tycker om maten andra inte, men mer än 70% tycker att maten är bra. Matsalen är mindre än vi önskar, och vissa tider kan det bli lite trångt, men äter eleverna på sina schemalagda tider så fungerar det bra. Det främjande och förebyggande elevhälsoarbete är en viktig del av skolans verksamhet. Skolan strävar ständigt efter att förebygga och främja elevernas välmånde. Det sker genom ett "helaskolan" -perspektiv och alla skolans olika professioner ingår i det elevhälsoarbetet som syftar till att stödja elever.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
9 jan 2022

Inte så snobbig

Många anser att skolan har en snobbig attityd, men egentligen är den inte mer snobbig än en vanlig medelklass skolan utanför tullarna. Det finns snobbar och folk med äcklig attityd överallt, bara att snobbigheten uttrycker sig olika på varje ställe. Här inne i stan handlar det om var man bor, båt, rika föräldrar, dyra semestrar men utanför tullarna är det märkeskläder och moppe/moppebil som gäller. Även om det låter läskigt så är det långt ifrån alla som tänker så, majoriteten på skolan har en avslappnad attityd och ser dig för vem du är på insidan.
Elev
6 jan 2022

Sök till Franska skolan!

Jag kan varmt rekommendera Franska skolan av ett antal anledningar:

1. Majoriteten av lärarna är verkligen kunniga, skickliga och klarar att hålla ordning.
2. Jämfört med andra skolor är skolmaten toppen.
3. Eftersom det är en liten skola med ett snitt på 25 elever/klass blir man verkligen sedd av läraren och får hjälp om man behöver.

Alla läser franska på olika nivåer, i ettan läser de flesta steg 3 medan det brukar vara ett antal från varje klass som är nybörjare. Det finns också en spetsgrupp som läser på steg 5.
Undervisningen är på svenska och skolan följer den svenska läroplanen. Det är inte så att vi elever brukar prata franska med varandra eller att allt kretsar kring franska.

Nackdelar är att lärarna ibland kan vara lite väl krävande och det brukar alltid vara fullpackat med prov och inlämningar innan lov. Man får vara beredd att ägna mycket tid hemma åt skolan och är man inte van vid det sen högstadiet kan den första tiden här vara ansträngande, fast visst vänjer man sig.
I gengäld får man en en utmärkt grund inför fortsatta studier.

Är själv supernöjd med mitt val och hoppas att du har med Franska skolan i din ansökan.
Föredetta elev
27 dec 2021

Välj Franska!!!

Jag har vuxit upp på denna skola då jag gått här från 6-16 års ålder och jag kunde inte vara mer tacksam för min fantastiska grundskoletid. Denna skola har varit så stor del av mitt liv och fått mig att blomma ut som person.

Jag har kunnat känna mig trygg när jag gått till skolan varje dag i 10 år. Ända sedan jag var liten har jag längtat till skolan eftersom det blir så roligt att lära när lärarna är så motiverande och uppmuntrande.

Alla barn/ungdomar förtjänar att se tillbaka på grundskoletiden med så mycket kärlek och lycka som jag gör. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad. Välj Franska Skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
27 aug 2021

Grundutbildning

Bästa skolan!

Bästa skolan! Älskar Franska skolan, lärarna är fantastiska!
Föredetta elev
2 jul 2021

Tidigare elev vid Franska Skolan

En skola som ger en mycket god bas för framtida akademiska studier är det jag främst tagit med mig från mina år på FS.

Vänner för livet, mysiga lokaler, perfekt läge och anrik miljö är några saker som gör Franska Skolan unik gentemot andra gymnasieskolor. Möjligheter till utbyte till fransktalande länder och praktiken i Paris (som sker vanligtvis, dock inte nu under corona) är fler anledningar Franska Skolan erbjuder och som ger dig en unik skolupplevelse.

Rekommenderar Franska Skolan/ Ecole Francaise om du vill bli en bildad person och hitta vänner för livet!
Annat
20 jun 2021

Besviken

Inte en kvalitativ undervisning där lärarna inte bibehåller kontakt med eleverna. Dålig kommunikation och otydliga uppgifter.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
26 maj 2021

Samhällskunskap

Grundskolan kass, gymnasiet bättre

Grundskolan är helt katastrofal, gymnasiet är 100 ggr bättre. Gymnasiet har (för sammare och humsammare) en egen byggnad separerad från grundskolan vilket är det bästa med den här skolan. Det är litet och tryggt. Skön och neutral stämning. Ingen större hets med prestation etc utan ganska avslappnad attityd. Lärarna är de flesta bra och kunniga. Vissa ämnen blir till och med intressanta pga lärarnas metoder och attityd. Ingen social hets och status spelar typ ingen roll alls. Känns liksom skönt att gå till skolan. gymnasiet har en egen matsal, nere i källaren dock, men det är också en skänk från ovan för man slipper alla snorungar som skriker. Förutom på tisdagar men men. Väldigt mysig och trivsam. Om du är orolig för gymnasiet och bara vill ha en trevlig liten skola att gå i tycker jag du ska överväga franska.
Annat
16 maj 2021

Bra, matten kan förbättras

Skolan erbjuder kvalitativ undervisning i alla ämnen, lärarna arbetar professionellt och hårt för att eleverna ska få så bra förutsättningar som möjligt att lyckas. Det gör de genom så mycket feedback som möjligt, muntliga och skriftliga återkopplingar.

I vissa fall kan det bli lite mycket läxor i några av ämnena, framförallt språkämnena då det är mycket glosor som ska pluggas in och grammatiska regler som man ska lära sig.

Det enda som är negativt är matteundervisningen, särskilt förra året då det var många klasser som inte hade en tydlig förstelärare i matematik. Det blev en del vikarier som snurrade runt. Ibland kunde det till och med vara en ny lärare varje vecka.
Annat
11 maj 2021

Humanistiska programmet

Jag går på humanistiska programmet första året. Kul med många språk samt en liten linje som inte många pratar om.
Därför blir det mer unikt att gå den linjen.
Annat
30 mar 2021

Kul med latin

Jag gick förra året på latin, rolig kurs med utmanande övningar samt varierande lektioner. Det var ett helt nytt ämne, ett språk som det inte talas om allt för ofta.
Annat
29 mar 2021

Stark gemenskap

Alla hjälper alla, lärare stöttar elever i den mån som går.
Bra med handsprit direkt när man kommer in, visar på att skolan tar ansvar.
Overall bra lokaler, lärare samt gemenskap.
Annat
27 mar 2021

Bra med franskan

För att vara en så litet gymnasium så håller den måttet. Det finns tre bra linjer att välja på med många ämnen att välja till.
Dessutom läser alla franska, i olika steg och nivåer, detta för att ge dem som är nybörjare mer hjälp redan från början. Tvärtom blir det för dem som läser högsta nivåerna, som för läsa specialistnivå.
Annat
27 mar 2021

Underskattad

Med tanke på skolans storlek så blir relationen med lärarna bättre.
Undervisningen som bedrivs är seriös.
Skolan har höga ambitioner, det märks på både lärare och elever.
Annat
11 mar 2021

Förstaårselev

Jag har nu gått här i en och en halv termin, är nöjd med skolan hittills. Lärarna bemöter eleverna med respekt, desamma gör eleverna gentemot lärarna.

Skolan är stor, med god möjlighet för att hålla distans till varandra, i trappan har det markerats två vägar. En väg för de som går upp, en väg om man ska ner.

Det visar på att skolan tar stort ansvar, nu när det är som viktigast att hålla distans till varandra. Dock finns det vissa som slarvar, då blir de direkt påminda av förbipasserande som snabbt reagerar.
Annat
11 mar 2021

Språkundervisningen är kvalitativ och bra.

Många av lärarna håller hög klass, stöttar och hjälper till när det behövs som mest.

Bred undervisning med stor variation. I språk genomförs olika övningar där man får möjlighet att samtala, träna grammatik samt öva att skriva.
Annat
10 mar 2021

Bra, med tanke på omständigheterna

Skolan har under rådande pandemi försökt att hjälpa eleverna i största mån som går. Vissa lektioner går att bedriva i skolan. En sak som är särskilt bra är att idrottslektionerna bedrivs som vanligt.

Viktigt för en eleverna under distansen att få 1 & en halv timme att röra på sig, vare sig det är simning, dans eller skridskor.
Det fungerar bra, dock blir det svårt i detta svåra läge som vi befinner oss i just nu.
Annat
24 feb 2021

Tidigare gymnasieelev

Distansen fungerar bra, lärarna är samarbetsvilliga och flexibla. Proven ändras snabbt och hastigt med tanken på råden. Lärarna tar ett stort ansvar, vilket ger ett stort förtroende från eleverna.

Skolan i sin helhet är en bra skola, undervisningen är kvalitativ samt rolig med olika bedömningsuppgifter.
Annat
24 feb 2021

Gymnasieelev

Stora lokaler, möjliggör att hålla distans mellan elever. Under rådande situation är det viktigt.
Gott om handsprit, nära till hands.

Distansen fungerar bra, med tanke på omständigheterna.
Annat
18 feb 2021

Jag gillar skolan

Bra skola med trevliga människor samt lärare.
Lektionerna är roliga, olika övningar samt bra flexibilitet när det gäller prov.
Annat
16 feb 2021

Bra skola

Bra och engagerade lärare, trevliga.
Skolmaten är bra, fler alternativ finns.
Skolan har ett fint läge. Bra skola, helt enkelt.
Annat
15 feb 2021

Bra skola

Bra och engagerade lärare. Skolmaten är bra, fler alternativ finns.
Skolan ligger bra centralt, närhet till tunnelbana.
Annat
9 feb 2021

hjälp mig

Den här skolan har gjort så att jag inte har någon livslust kvar, eleverna är otrevliga men lärarna är faktiskt ganska bra förutom *** ********* ** ******* på högstadiet. Denna skolan är rena helvetet jag vill verkigen inte leva när jag är här. De flesta eleverna är hemska människor. Det skriker demonisk aktivitet om eleverna.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Visar 30 av totalt 46 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+37
28
Ambassadörer
60.9%
7
Passiva
15.2%
11
Kritiker
23.9%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 46 användare
60.9%
Utmärkt
15.2%
Bra
4.3%
Medel
10.9%
Undermålig
8.7%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 44 användare
59.1%
Utmärkt
22.7%
Bra
6.8%
Medel
2.3%
Undermålig
9.1%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 45 användare
64.4%
Utmärkt
11.1%
Bra
2.2%
Medel
6.7%
Undermålig
15.6%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 43 användare
41.9%
Utmärkt
37.2%
Bra
2.3%
Medel
4.7%
Undermålig
14.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 44 användare
38.6%
Utmärkt
22.7%
Bra
13.6%
Medel
11.4%
Undermålig
13.6%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 44 användare
38.6%
Utmärkt
29.5%
Bra
11.4%
Medel
9.1%
Undermålig
11.4%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 5 användare
20.0%
Utmärkt
20.0%
Bra
20.0%
Medel
0.0%
Undermålig
40.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 43 användare
44.2%
Utmärkt
25.6%
Bra
9.3%
Medel
14.0%
Undermålig
7.0%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    300
  • Antal lärare
    28
  • Antal behöriga lärare
    27
  • Elever per lärare
    10.7
Döbelsgatan 9, 11140, Stockholm
08-59888900
Interim Rektor Anna-Lena Bresell

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen