Omdömen

3.5
Baserat på 8 omdömen och 56 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
8 okt 2022

Rekommenderar eleven att byta skola inför årskurs 4

Lärarna för årskurs 1-3 är jätte bra. Det är en och samma lärare under hela lågstadiet, årskurs 1-3. Men när eleven börjar mellanstadiet är det olika lärare varje år. Och beroende på vilken lärare eleven får så kan just det skolåret vara antingen toppen eller botten. Värre blir det sedan på "stora skolan", årskurs 6-9. Dålig skolbyggnad där inte ventilationen inte fungerar riktigt som det ska trots försök att rätta till det. Varje år har det varit ett par inställda eftermiddagar pga för dålig ventilation. På vintern är det fruktansvärt kallt i lokalerna. Jag som förälder upplever det som mycket vanligare att både lärare och personal skriker åt elverna här jämfört med kommunala skolor. Detta kan bero på att det finns fler lärare och personal från annan kultur där man som vuxen har rätt att skrika på elever. Skrika först och fråga sen. Detta är inte ok med tanke på att Franska Skolan tidigt på förskoleåldern lär ut Stegvis (att man ska visa varandra hänsyn och respekt).

Skolan hyr sedan några tillbaka en fd restauranglokal pga det gamla skolköket blev för litet och inte längre godkänd för storkök. Tanken med det större köket var bra. Men flera år har gått och än har man inte kommit igång med att laga egen mat. Maten som var så god innan. Nu är det endast catering som gäller pga tvist med Göteborgs Stad om vem som ska stå för viss renoveringskostnad. Betala och renovera färdigt så att matlagningen kommer igång. Ta sedan hjälp av jurister och för en tvist mot Göteborgs Stad. Eleverna är de som blir lidande här. Observera att man inte servera fläskkött på Franska Skolan! Bra för dig att veta som har barn som älskar fläskkött.

Med allt det dåliga sagt så ska det påpekas att det ändå finns bra lärare och personal på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
7 maj 2021

Mycket bra skola

Duktiga och engagerade lärare som ställer krav på eleverna. Känns också väldigt bra att skolan drivs som en ideell förening och ej är vinstdrivande.
Föredetta elev
13 sep 2020

Älskade skola

Gick här i tre år och älskade det! Alla lärare är trevliga och kompetenta. Gick ut väl förberedd inför gymnasiet (går just nu på Hvitfeldtska) och flera i klassen började på väldigt bra skolor (kitas, samskolan m.m.)
Annat
25 feb 2020

Dålig

Skulle inte alls rekomendera skolan.
Lärarna favoriserar, blir man tvungen att stanna över på nån idrottsdag får man ingen komp, skolbyggnaden luktar otroligt illa, de ljuger för att få bra första intryck, de raderar dåliga recensioner och det är helt enkelt bara en dålig miljö.
Förälder / Vårdnadshavare
2 nov 2019

Dålig skolledning

Sätter inte fler av mina barn i denna skola.
Elev
3 okt 2019

Underbar skola

Mycket lugn och fin skola. Bra arbetsro och trevliga lärare och elever.
Förälder / Vårdnadshavare
2 okt 2019

Skolan är ett litet oas mitt i centrum kaoset

Denna skolan har inte så många elever, vilket gör att klasserna är små och lärarna ta hand av eleverna. Vid problem, då svarar och tar ansvarighet direkt. De jobbar enormt med grupputvekling och emotionell intelligens med barnen vilket gör att alla konflikter hanteras direkt och det syns på barnets trygghet. Tvåsprakighet hanteras galant, barnen som kan inte franska känner sig trygg pga det finns alltid någon som pratar svenska. Hela läroplan är på Svenska, fritids har mer franska. Har två barn i Skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
1 jun 2019

Underbara engagerade lärare!

Vi har två barn i skolan och de trivs otroligt bra. Bra balans mellan franska och svenska, de håller på att renovera lokaler så de blir fräschare. Barnen trivs och vid problem, ledning är snabbt att agera. Rekommenderas starkt även om man inte har franska som mål.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen