Om

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Undervisningen kännetecknas av ordning och reda samt genomtänkt pedagogik, utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Det viktigaste för oss på Linköping Fria Läroverk är att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. För att du ska lära dig så mycket som möjligt och nå bästa möjliga resultat, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. På schemat har vi också sammanhållna lektionspass vilket innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare.

Vårt schema utgår från att fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Därför har du möjlighet att träna under skoldagen, helst flera gånger i veckan. Vi satsar också på att du ska äta bra och näringsrik lunch varje dag. Med duktiga och engagerade lärare, undervisning av hög kvalitet, bra stämning och utrymme för träning under skoldagen får du de bästa förutsättningarna för en riktigt givande gymnasietid och för en bra framtid!

Vi erbjuder följande program:
- Samhällsvetenskap
- Ekonomi
- Naturvetenskap
- Teknik
- Barn och fritid

Vi erbjuder följande träningsalternativ:

Öppen träning
För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

Träningstillval
För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200p). Följande träningstillval finns att välja mellan:
Fys och hälsa | Fotboll | Handboll | Innebandy | Volleyboll

NIU
För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Fotboll | Innebandy | Ishockey (tjejer)

Omdömen

3.4
Baserat på 4 omdömen och 26 svar
0
0
0
0
0
Elev
24 okt 2021

Den är bra

Ganska chill skola, både scheman och lektionerna. Bra om man gillar sport.
Elev
10 sep 2021

Medel

Skolan lägger mycket ansvar på eleven dvs. mycket plugg hemma! Dålig kommunikation mellan lärare vilket leder till felaktig information. Missad undervisning i brist på lärare...
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
27 dec 2020

Inte den bästa skolan

Skolan är under utveckling och detta drabbar eleverna hårt
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
13 dec 2020

Bästa

Om du gillar sport gå här!

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  475
 • Antal lärare
  36
 • Antal behöriga lärare
  -
 • Elever per lärare
  13.2
Teknikringen 3, 58330, Linköping
013-4708700
Marie Lundeborg

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan