Omdömen

3.0
Baserat på 9 omdömen och 81 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 jul 2023

Förändring krävs

Skolan försöker leva upp till mycket saker som dom inte lever upp till
Elevhälsoteamet???
Skolcoachen stod jag i kö till i 3 terminer men hann sluta innan de blev något. Skolsköterskan borde bytas ut då hon är så bitter och tjurig att ingen vill gå dit när man faktist behöver man får bara. Hälsosamtalet som alla ska genomgå i 8an gjorde dom sedan om så att man valde själv så då var de ingen som gjorde de då Pia är så sur och bitter. Maten är ju otrolig dålig då dom kallar 3 olika sallader för kyckling skinka eller vegetarisk. Men nu ska jag vara positiv och lyfta dom bättre sakerna. Linda Marie Åsberg är den bästa läraren och gjorde so lektionerna intressanta, Ringårds fru Ulla är så härlig. Mattelektionerna måste struktureras om. 2 klasser har samma lektion i ett större klassrum med 2 lärare. Det fungerar inte för många. Man måste ha hörlurar för att ha en chans att kunna jobba. Det fanns ingen möjlighet att få sitta utanför klassrummet. Ella fürst är en superpeppande vikarie och så hjälpsam. Sen brister skolan där dom säger att dom är tobaksfri skola men super många lärare vet om snusandet men dom säger bara lägg undan den där, eller de där är inte bra. Jag vet om ett tillfälle då en lärare har tagit en dosa och slängt den och sen ringt föräldrar. Sen vet jag ochså att de är utfrysning bland vikarierna. Jag är så tacksam för den nya musikläraren hon gav oss alla superbra förutsättningar för att utvecklas. Jag har inte tagit upp alla bristningar här nu men fler finns och dom kommer fram på annat sätt
Föredetta elev
17 okt 2022

Helt ok

Jag kan börja med att Hälften av alla lärare är outbildade eller vikarier, några av dom har satt betyg på mig fast dom inte ens är kvalificierade. Tex i hemkunskapen var det en "vikarie" som satte mitt betyg, hon typ sa alltså till en annan lärare med riktig utbildning hur jag hade jobbat så satte hon mitt betyg fast hon inte ens haft mig i ämnet. Lärare kommer och går som dom vill, dom slits ut och byts som strumpor. Hade en mattelärare som av nån anledning bestämde sig för att jag var ett barn av satan, och hatade mig. Kändes ofta som hon särbehandlade mig och var trevligare mot alla andra. Hon skulle alltid man splaina allt eller dum förklara mig när hon visste att jag hade det tufft inom matte. Sen musik läraren var typ helt borta, I slutet av nian väntade jag och mina kompisar på att han skulle ta närvaro sen drog vi hem, detta hände flera gånger och han märkte ingenting. Vi kollade typ ändå bara film på den lektionen. Sen hade vi en vit lärare som sa n ordet, och en elev började gråta men ändå vägrade hon be om ursäkt. Vi gick till rektorn men inte så mycket hände, antar att dom hade ett snack eller nått men hon bad aldrig om ursäkt iaf.


Rektorn är jätte trevlig men känns som han inte tar saker på allvar. Det är en friskola med kö in så man kan ju säga att det är en vit rik snobb skola, så rasism händer ofta om man säger så. Två killar i min klass sa massa rasistiska, sexistiska, homofobiska saker mm och jag rapporterade det till rektorn, ingenting hände. Rektorns fru som jobbar i kiosken är dock underbar (Vi älskar dig Ulla).

Skolmiljön känns för jävlig. Vissa klassrum har ju typ minusgrader för att dom vägrar fixa elementen, och så får man inte ens ha jacka på sig, rena rama nordpolen. Allt är slitet eller förstört, och är det inte det så tar det ungefär 2 veckor innan någon elev haft sönder det. Glömmer du en mapp utanför klassrummet och kommer tillbaka för att hämta den är det garanterat att den är vandaliserad eller nerkastad i trapphuset. Korridorerna är hemska, Alltså inte själva korridorerna utan människorna där i. Jag och min kompis blev skriken åt och trakasserade i månader och ingen gjorde något. Är du inte epa raggare eller orre blir du uthängd och kallad emo, vilket såklart ingen gör nått åt heller. Skolsystern är aldrig där, skulle fått en ryggkoll för tre år sen i sjuan, men den blev ju såklart aldrig av.

Maten är ju ett skämt. Vi hade någon app där man kan "välja" mat vilket är bullshit, det enda man kan välja är typ 3 olika sallader (dom byter ut typ kyckling vs skinka och kallar det en helt annan rätt), torr pasta eller dagens varm rätt då. Köttet är från typ Thailand och man får samma mat varannan vecka. Dock kan man få efterätt typ en gång per år vilket är nice, men tar hellre normal mat. Hade ett skit schema i åttan och vi åt typ alltid sist, så ibland kunde det vara slut på mat, då fick man äta typ potatismos och en knäckerbrödsmacka.

Utomhus miljön är skräp, det enda som finns är två baskettplaner som alltid är upptagna av p12or som kastar bollar på en om man kommer nära. Samma med pingisborden där inne, alltid upptagna och är du inte epa raggare och skulle våga fråga om att få vara med eller spela så blir du mobbad.

Det sammanfattar typ allt jag har att säga, hellre här en alirskolan känner jag dock. Men är du inte epa raggare, rik, eller med svensk bakgrund så borde du akta dig för denna skola.
Föredetta elev
13 okt 2022

Helt okej

Jag gick ut ur skolan i somras. Bra skola! De flesta lärarna är engagerade som vill utmana dig och försöker göra undervisningen intressant men det finns en del lärare som är oprofessionella. Lärarna är trevliga men tyvärr finns det alldeles för många vikarier, vikarierna är schyssta mot eleverna. Rektorn är fantastisk. Det är en väldigt vit och rik skola och eleverna kan skrika ut glåpord i både korridorena och klassrummen. De är väldigt rasistiska och taskiga samt omogna. Maten är ganska bra men det serveras ungefär samma maträtter hela tiden så du blir lätt trött på maten men den är definitivt bättre än kommunal. Schemat är okej men det beror på vilken årskurs och klass du går i. Under min tid på skolan kände jag inte att jag fick den hjälp jag behövde i mina studier, lärare kom inte fram till mig och hjälpte mig när jag räckte upp handen men då fick jag hjälp av en annan lärare att kritisera den lärare och det är jag evigt tacksam över att jag fick. Auran är lite "alla känner alla" men om du inte har särskilt många vänner kommer du känna dig utanför. Om du har många vänner, är rik och är eparaggare så är det till din fördel och du kommer passa in i denna skola perfekt.

Övrigt:
- Ingen studiero eller disciplin. Finns ingen studievana bland eleverna.
- Grupperade klasser med dålig sammanhållning.
Föredetta elev
25 jun 2022

Lust & Lära

Har gått på skolan hela min högstadietid (3 år).
Nästan hälften av alla lärare är outbildade, och jag har haft flera lärare som fått sätta mina betyg när dem inte ens är utbildade och har behörighet för att sätta betyg. Övrigt är lärarna ganska trevliga, skolan har många vikarier och rektorn är fantastisk och många lärare bryr sig om sina elever.
Det är en väldigt vit och rik skola, och om du inte är helsvensk kan du ha en tuff tid då dem flesta eleverna är väldigt taskiga och rasistiska. Jag upplevde att jag inte fick hjälp av skolan när jag sträckte ut en hand efter att ha blivit milt retad, hotad m.m av elever som är yngre än mig. Man känner ett visst ”utanförskap” eftersom 80% av alla som går på skolan är vita homofobiska, rasistiska, och sexistiska.
Maten är ganska bra, definitivt bättre än kommunal såklart. Schemat är helt okej, varierar för vilken årskurs och klass du går i.
Jag säger bara såhär, gå på skolan om du är helsvensk och vit, och att vara eparaggare är till din fördel!
Elev
14 dec 2021

Lust och Lära

Bra skola!
Mestadels engagerade lärare, fantastisk rektor och relativt nya och fräscha lokaler. Maten är diskuterbar men själva skolan är 100 gånger bättre än de kommunala alternativen. Dock är vissa lärare inte speciellt proffesionella och det är lite "alla känner alla". Vissa lärare är helt fantastiska medans andra är lite motsatsen.
Men som sagt, mycket bättre skola än alternativen och rektorn samt vissa lärare är helt underbara.
Elev
28 mar 2020

Sämsta skolan

Maten smakar skit... var helt ok i början men blev bara sämre och sämre. Svårt att få höga betyg och bara få lärare som faktiskt är bra.
Elev
26 mar 2020

Betygen? Annars suverän

Jag älskar skolan och det flesta lärare är pedagogiska men finns också nyblivna unga lärare som har lätt att komma överens med eleverna. En suverän kombination det ända jag vill poängtera är att det är väldigt svårt att uppnå höga betyg och att det ses på ett lite annorlunda sätt. Om jag som elev jämför mina insatser med elever som får A på andra skolor ligger jag också på ett A. Men annars som sagt suveränt! Mycket lugn och sammansvetsad skola men roliga friluftsdagar och andra aktiviteter.
Elev
28 jan 2020

Lolärokej

Ja asså de är väll bra förutom att några lärare gör än väldigt obekväm, de känns lite också som att man blir favoriserad efter betyg och sånt, maten är sjukt bra däremot så aa.
Elev
28 nov 2019

Helt ok

Den är bra, vi får välja mat, vattnet smakar inte skit, ofta bra lärare (några inte så bra), och en FANTASTISK rektor.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen