Omdömen

2.7
Baserat på 33 omdömen och 291 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
27 okt 2023

Aktivitet

Närhet ok, skolidrott bra
Föredetta elev
20 jul 2023

Skitdålig skola

Ingen bra skola alls. Började redan precis när jag började med att jag inte fick gå på min inriktning som jag hade valt då eftersom jag tydligen ”var för dålig” för att kunna spela den sporten jag valde. Senare på terminen blev jag in princip mobbad från tjejerna i klassen. Fick absolut ingen hjälp från lärare på skolan när jag behövde dem som mest. Fick gå till kuratorn då och då och han skulle hjälpa mig sa han men inte ett skit hände. Rektorn blev inblandad flera gånger med han skickade bara vidare problemen till mina mentorer som inte gjorde något heller. Sedan ger lärare fel betyd och ljuger om att man har varit flamsig och pratar när jag inte ens har gjort det över huvud taget.
Elev
5 jun 2023

Dåligt

Dålig dålig dålig och dålig, alla elever är dryga och lärarna dåliga på att lära ut och extremt sega
Elev
27 apr 2023

Dåliga elever

Eleverna kan vara rätt galna. Lärarna är väldigt snälla men elverna kan inte vara tysta
Elev
27 apr 2023

Lärare, Mat, Kameror

Jag tycker skolan är bra och de har koll med kameror. Jag gillar också maten men lärarna känns inte som de bästa i vissa fall
Elev
5 apr 2023

dåligt

dålig, har gått här länge fast den är inte bra
Personal
16 jan 2023

öhö öhö öhö öhö öhö

Jag är en lärare som undervisar elever med svårigheter i skolan. Pågrund av det så tror de andra lärare att jag öhö
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2022

Lärare utan utbildning

Saknar helt utbildade lärare i vissa ämnen. Katastrofala "kunskaper" bland svensk- och engelsklärarna vilka har stora brister i ämneskunskaperna. Flera saknar utbildning. Allt handlar om vinst, vinst, vinst. Betala lärarna så litet som möjligt så blir vinsten större.
Elev
8 aug 2022

Oberhörig personal

Många "lärare" som saknar utbildning och därför saknar rätt kompetenser för att rätta arbeten och sätta betyd. Oerhört frustrerande. Rektorn (en pajas) hänvisar till nån "ansvarig lärare", men en och samma lärare kan inte vara insatt i alla elever prestation - en omöjlighet med 7 parallelligt. Är man så tarv på pengar att man inte ens kan ha utbildad, behörig personal?
Förälder / Vårdnadshavare
6 aug 2022

Inga utbildade lärare - allt handlar om vinst

Skolan har satt i system att ha fritidsledare, sångpedagoger, springvikarier och eg vem som helst som lärare; spelar ingen roll, bara det går att utnyttja personen med en skamlön. Ger en enorm omsättning på personal - alla utan behörighet och utbildning. Riktigt uselt. Handlar enbart om att behöva betala så låg lön som det går. Sonens svensklärare kan öht inte tillräcklig svenska själv men kallar sig ändå "huvudlärare". Rent bedrövligt.
Förälder / Vårdnadshavare
6 aug 2022

Inga utbildade lärare - allt handlar om vinst

Skolan har satt i system att ha fritidsledare, sångpedagoger, springvikarier och eg vem som helst som lärare; spelar ingen roll, bara det går att utnyttja personen med en skamlön. Ger en enorm omsättning på personal - alla utan behörighet och utbildning. Riktigt uselt. Handlar enbart om att behöva betala så låg lön som det går. Sonens svensklärare kan öht inte tillräcklig svenska själv men kallar sig ändå "huvudlärare". Rent bedrövligt.
Förälder / Vårdnadshavare
20 jun 2022

Futuraskolan international Bergtorp

Bergtorpskolans musikklasser är en utbildning av hög kvalitet, även i en skoltät kommun som Täby. Skolan har en engagerad ledning, och lärare som verkligen bryr sig om sina elever.
Ja, problem uppstår ibland, som på alla arbetsplatser/skolor, men skolan är alltid öppen för dialog och försöker verkligen hantera problem som uppstår. Jag har under 4 år aldrig upplevt att synpunkter som framförs, oavsett om det är från föräldrar eller elever, nonchaleras. Det finns en lyhördhet och vilja att låta eleverna komma till tals, och man lyssnar på deras argumentation och låter dem ta del i olika demokratiska processer, vilket också är ett lärande. Åk 9 var tuff studiemässigt, men det är som det ska och lärarna försöker hjälpa till så att det ska fungera. Jag upplever inte att skolan ger överbetyg, vilket kan förekomma i Täby, eleverna får kämpa för sina resultat.
Min son har älskat skolan, utvecklats som individ och elev, och kommer att ha ljusa minnen av sin högstadietid.
En extra eloge till skolans engagerade musiklärare!
Föredetta elev
6 jun 2022

Bra skola. Tro inte på några killars orättvist bedömning.

Bra skola. Tro inte på några killars orättvist bedömning.
Föredetta elev
27 apr 2022

Bra skola

Skolan är bra, de flesta lärarna är bra, förutom spanskalärarna som e helt värdelösa. Man lär sig mycket men får dåliga betyg jämfört med typo engelska skolan.
Elev
5 mar 2022

Bästa skolan

Det är en bra och lärorik skola och alla är snälla
Föredetta elev
13 feb 2022

Helt ok

Själva skolan är typ bra, ändå helt ok lärare (finns två som är sjukt duktiga, inom matte och SO), man lärde sig ändå mycket och jag var väl förberedd inför gymnasiet. Men eleverna var hemska. Vet inte om jag hade otur och att det var just min årskurs men jag fasade för att gå till skolan. Ogillade min klass enormt och kände mig bara generellt väldigt otrygg. Annars var det ändå någon slags gemenskap på något vis, så ändå godkänd. Skulle aldrig vilja gå tillbaka till mina tider där dock!
Föredetta elev
13 dec 2021

Helt okej

Jag tycker att skolan överlag är helt okej. Skolan har en del bra lärare. Lokalerna tycker jag inte var så rena som de kanske borde. Trygghetsteamet på skolan är en trygg punkt! Samtidigt som jag tycker att de skulle kunna göra mer för att förebygga kränkande behandling och hjälpa elever som behöver. Skolans värdegrund PER (progressivitet, energi och respekt) tycker jag inte märks särskilt på skolan.

Om jag jämför med den gymnasieskola jag går på nu tycker jag verkligen att Futuraskolan Bergtorp saknade bra planering. Det var oftast en veckoplanering, men det var svårt att hänga med.

Samtidigt som det finns en del förbättringsområden är det fortfarande en bra skola.
Elev
18 aug 2021

halvbra

Den är bra men det finns en lärare som inte är så bra som ***** **** *.
Föredetta elev
25 jul 2021

Jättebra skola!

Jag gick ut 9an nu i år. Tråkigt att läsa alla negativa kommentarer om att skolan skulle vara sexistiska och dåliga lärare. Jag tycker de allra flesta lärare har varit bra, och många har varit mycket bra. Det är höga krav och 9an var jobbig. Men jag tror att jag har bra kunskaper för gymnasiet då.
Vad jag och mina kompisar på skolan fått höra så var det några killar som hittade på grejer som inte var så bra. Inbrott på kvällen i skolans lokaler och andra grejer som inte var okej. Om man gör inbrott är det väl inte konstigt att det blir anmälan till polisen? 🙄
Mina killkompisar har aldrig sagt att de fått skulden för nåt som tjejer gjort. Verkar ner som om det är några killar som är missnöjda (samma som gjorde inbrott?) som gnäller här och snackar skit om skolan. Fyra av omdömena som säger dåligt om skolan är också skrivna på exakt samma dag. Samma missnöjda killar som bestämt att skriva dåligt?
Vi har alltid vetat planeringar och när prov är. Visst var det ibland många prov samma vecka men hallå - vi gick i 9an! Att vissa lärare inte är så bra på svenska är väl för att skolan är tvåspråkig, alltså lite av lektionerna är på engelska så vi hade några lärare som var bättre på det än svenska.
Om nåt hände på skolan eller man blev ledsen eller nåt så fanns det alltid nån vuxen att prata med. Skolan skiter inte alls i mobbning och sånt.
Elev
30 jun 2021

Skolan är okej

Skolan är okej,dem har blivit bättre när det gäller att hantera mobbning men det är många dåliga lärare och många lärare som inte kan svenska. Det finns vissa lärare som ställer för höga krav på elever och ger inte tillräckligt med pluggmaterial inför provet. Kommunikationsinriktning är ganska tråkigt. Läraren i skolan är sexistisk speciellt när det gäller idrotten. På vissa ämne så bytts lärare rätt ofta men de flesta är okej. Maten är som vanlig skolmat. Skulle rekommendera denna skola om ni söker efter musik/specialidrott. Annars så finns det mycket bättre skoler.
Annat
17 maj 2021

Bra skola.

Har läst alla omdömen och det är uppenbart att de killar som tycker att skolan är sexistisk mot pojkar inte vet VAD sexism är!
Skolan är mycket bra. Ja, det är mycket plugg men man lär sig massor och betygen matchar kunskaperna. Så när man kommer till gymnasiet kan man hänga med. Många från andra skolor där dom fått A eller B hänger inte med och måste hoppa av kurser eller råplugga.
Skolans musikprofil är super med bra och engagerade musiklärare.
Föredetta elev
10 maj 2021

Skolan är inte bra

Hej! Jag gick på den här skolan förra året. Jag rekommenderar att inte gå på bergtorp. Skolan är extremt sexistiskt mot killar och så fort man gör nått eller någon gör nått så är det alltid vi som får ****. Tjejerna bara anklagade oss för saker som dem gjorde och lärarna tror på dem även fast alla killar säger att det var dem.
Elev
27 apr 2021

bergtrop

Denna skola är inte bra
Elev
27 apr 2021

Rekomenderar INTE Bergtorp!

Uselt. Dåliga lärare, dålig mat, inga förebilder på något vis. Rekommenderar inte.
Elev
27 apr 2021

Otroligt dålig skola

Av alla skolor i hela Täby måste denna vara den sämsta. Lärare som ej brinner för sitt yrke, lärare som inte ens kan det svenska språket. Skolan är extremt sexistisk mot killar, då det alltid är "killarna som gör fel". Så fort man hamnar i något slags skit så hotar dem med polisanmälan mm vilket gör att man inte ens vågar uttrycka sig på det sättet man vill.
Välj en annan skola, för ditt eget bästa!
Elev
27 apr 2021

Bergtorp

Bergtorp har mycket dåligt allmänt, alltifrån lärare, planering,mat osv. Dem berättar om prov 1 vecka innan dem ska ske oftast och lärarna planerar inte tillsammans vilket leder till många prov samma vecka. Dem sätter ett tema inom maten som Earth Week vilket innebär att det endast finns vegetarisk mat att äta. Lärarna är katastrofala och kommer hit för sin lön och klagar och går sen hem. Det är sjukt hur samhället kan se ut nu för tiden. DEt har även hänt att lärare har missförstått incidenter och gett en skit för något som inte hänt. jag skulle aldrig rekomendera denna skola.
Elev
8 feb 2021

Bra. mycket plugg men bra lärare och personal.

Ja, mycket plugg men bra
Elev
21 jan 2021

Bergtorp

Lärarna kan inte planera. Berättar att vi ska ha prov 1-2 veckor innan. Alla prov läggs samtidigt. Hade 9 prov och 3 inlämningar på en vecka. Misstag av lärarna sköts dåligt.
Rektor bryr sig endast om skolans rykte och inte om eleverna. Skämtar bort problem när vi elever tar upp de.
Annars fin inomhusmiljö och bra musiklärare!!
Elev
2 jan 2021

Lärarna..

Mycket favorisering bland lärarna, och vissa lärare som inte ens är utbildade tillräckligt. 6-8 var bra, men i 9an fick vi fler lärarer som inte kunde undervisa förståeligt.
Föredetta elev
25 nov 2020

Allting

Dålig dålig dålig!! Mycket mobbning, iallafall när jag gick där
Visar 30 av totalt 33 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen