Omdömen

3.5
Baserat på 14 omdömen och 119 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
22 jan 2024

Helt ok

Gått där i tre år, slutade förra året. När jag gick i 7an tyckte jag att skolan var jättebra, tyvärr slutade alla bra lärare (som den förra rektorn anställde) med tiden och fler sämre lärare blev anställda, flera olegitimerade lärare för den delen. Schema upplägget va helt ok, maten var helt okej förutom på onsdagarna då de alltid var fisk.
Skolan är helt okej förutom den blev sämre med tiden tyvärr. Min klass var inte fantastiskt då det är en ganska snobbskola.
Elev
30 maj 2023

väldigt bra

sjukt bra skola, gick där ca 2år. Futura kottla kommer alltid att vara den bästa skolan jag gått på jämfört med dem andra
Elev
30 maj 2023

Bästtaaa

Bästa skolan. Gått här i 3 år och det är den bästa skolan jag gått på. Maten, lärare, elever, m.m allt var super bra.
Annat
4 feb 2023

Dåliga kunskaper, men höga betyg

Bra för den som vill ha höga betyg. Mindre bra för den som vill ha kunskaper. Tyvärr visar sig betygen från Futura nästan alltid ha varit för höga när man jämför med elever som gått på nästa skolor på Lidingö och ser hur det sedan går för eleverna på gymnasiet. Futuras elever har sällan ens särskilt bra kunskaper i engelska, trots att skolan undervisar på engelska.
Förälder / Vårdnadshavare
7 mar 2022

Utmärkt skola!

Futura International Kottla är en utmärkt skola, jag har haft tre barn/ungdomar som gått/ går här, den yngsta har ett halv år kvar.
Bra lärare, bra stämning på skolan och en skolledning som lyssnar när man kommer med frågor.
Kan varmt rekommendera denna skola.
Föredetta elev
8 feb 2022

alltså nja

Alltså jag skulle kunna skriva en hel uppsats om min tid här men jag ska fatta mig kort.
När jag började på denna skola så var det fantastisk. Jättebra lärare, god mat, helt okej lokaler, roliga lektioner.
Desto längre tiden gick, desto värre blev det. Vissa lärare var hemska, andra visste inte hur man satte betyg, och några var bara allmänt otrevliga. Många nya lärare som blev anställda kändes inte proffsiga alls (gäller såklart ej alla nya lärare). Skolan blev allmänt mer oseriös och betygen var ett skämt. Vissa lärare var sjukt stränga med betyg och vägrade ge ut höga betyg medan andra bara kastade ut A till alla elever. Blev dumt sen när man skulle söka gymnasium då betyder inte alls var passande för vad man presterat.
I min klass var det även en del mobbning som pågick, skolan var medveten om det men det fortsatte. Inte jag som upplevde det, men var en del andra.
Skolan tar heller inte särskilt bra hänsyn till t.ex. det faktum att alla kanske inte hittat vänner eller att alla inte är bekväma med sin klass.
Också sjukt mycket onödiga saker som dessa ”entry & exit points” som varken lärare eller elever verka vilja ha, men som fortsätter år ut o år in.
Jag hoppas att skolan skärpt till sig efter jag slutade, för 9an va inte bra alls. 7an var nog de bästa året i mitt liv så det blev en besvikelse när skolan blev mindre o mindre seriös.
Finns såklart bra saker, vissa FANTASTISKA lärare och många roliga uppgifter. Maten är god och annan personal väldigt trevlig. Att mycket är på Engelska är jättebra! Svårt till en början men så sjukt bra nu när man kommer till gymnasiet.
Elev
19 okt 2021

Bra men finns nackdelar

dom flesta lärarna är toppen men sen finns det vissa man kan ifrågasätta. Ibland är vissa lärare riktigt hårda med betygen men oftast är det enkla betyg. Att skolan är internationell är ett stort plus. Dom har massa "skit dagar" som "entry/exit point" och "UN eller language day". På dessa dagar gör man absolut inget och alla är emot det till och med lärarna. Vi missar nästan en måndag skola pga detta vilket är ett minus då man ligger efter i allt. Detta är bara så företaget ska låta flexit.
Annat
19 apr 2021

futuraskolan kotta

den va bra, jag går där, kan vara därför. men den är bra och den har sin små brister men är nog bättre än alla andra skolor
Elev
11 feb 2021

otroligt roligt

inga kommentarer inga kommentarer
Elev
27 jan 2021

Bra men har brister

Gått här i 3 år, ångrar absolut inte att jag gick här, men skolan har sina brister. Framförallt så skulle jag vilja säga att det är vissa lärare som gjort att jag inte är helt nöjd. Det finns vissa fantastiska lärare som verkligen hjälper till när det behövs, respekterar eleverna och lär ut på ett bra sätt. Men det finns också en del olegitimerade lärare vad jag vet, och det kan verkligen förstöra. Ibland känns betygssystemet inte helt rätt då jag fick högre betyg i ämnen som jag hade svårt i, medans jag fick lägre i ämnen som jag verkligen förstår. Känns ofta som favorisering från lärarnas sida. Ibland så känns det bara som att det inte är särskilt höga krav när personal anställs. Som tur är så finns det en del bra lärare, men många har ett orimligt betygssystem och krav, även vissa uppgifter är lite konstiga. Känns bara som att vissa lärare inte har en aning om hur man sätter ett rättvist betyg då man ibland får ett mycket bättre betyg än vad man presterat, och ibland ett mycket sämre. Detta gjorde det svårt att veta vilket gymnasium och linje man skulle söka till eftersom att jag inte kände att mina betyg reflekterade mig särskilt bra.

Maten är dock väldigt bra enligt mig, även fast jag fick lämna skolan på lunchen så valde jag att äta på skolan. Som tidigare nämnt så finns det vissa fantastiska lärare som verkligen gjort upplevelsen bättre. Tycker att lokalerna är helt okej fräscha och klassrummen är stora och luftiga. Det är även ganska lätt att ta sig till byggnaden så det finns busstation utanför. Finns även väldigt bra anpassad undervisning om det är något som du har problem med eller om du till exempel har dyslexi.

Ångar mig dock inte, jag hade en kul tid. En härlig klass som gjorde upplevelsen bättre.

Sidenote att det är en engelsk skola med lektioner på engelska, men det borde man inte oroa sig över. Mina engelskakunskaper var inte helt fantastiska när jag kom efter sexan, men jag lärde mig snabbt att bli bekväm med engelska och mina engelskakunskaper nu efter tre år är helt fantastiska. Min engelska är mycket bättre än många andra som inte går på min skola, vilket ger en fördel såklart.
Elev
27 jan 2021

Helt okej

Gått här i 3 år, ångrar absolut inte att jag gick här, men skolan har sina brister. Framförallt så skulle jag vilja säga att det är vissa lärare som gjort att jag inte är helt nöjd. Det finns vissa fantastiska lärare som verkligen hjälper till när det behövs, respekterar eleverna och lär ut på ett bra sätt. Men det finns också en del olegitimerade lärare vad jag vet, och det kan verkligen förstöra. Ibland känns betygssystemet inte helt rätt då jag fick högre betyg i ämnen som jag hade svårt i, medans jag fick lägre i ämnen som jag verkligen förstår. Känns ofta som favorisering från lärarnas sida.

Maten är dock väldigt bra enligt mig, även fast jag fick lämna skolan på lunchen så valde jag att äta på skolan. Som tidigare nämnt så finns det vissa fantastiska lärare som verkligen gjort upplevelsen bättre. Tycker att lokalerna är helt okej fräscha och klassrummen är stora och luftiga. Det är även ganska lätt att ta sig till byggnaden så det finns busstation utanför. Finns även väldigt bra anpassad undervisning om det är något som du har problem med eller om du til exempel har dyslexi.
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2020

Outbildade lärare.

Mitt barn och hans klasskamrater blir varje termin fel bedömda i flera ämnen. Min son fick A på alla uppgifter i hemkunskap men fick D i slutbetyg tillexempel. Lärare är inte legitimerade och jag tycker inte att de ska få sätta betyg, framförallt när det gäller om slut betygen. Både jag och min son är missnöjda med skolan.
Elev
4 maj 2020

Var bra förrut, inte längre. Akta er!

Oprofessionella lärare, händer ofta att de helt enkelt inte dyker upp till lektionen och att vi får gå tidigare. Dålig planering mellan lärarna, vissa veckor har vi inget, andra veckor har vi fyra prov på en vecka. Skolan har dalat sedan den nya rektorn. Att elever röker med lärare förekommer ofta.
Elev
23 mar 2020

Futuraskolan kottla

Det är en bra skolan som jag skulle rekommendera till andra elever

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen