Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

11 Omdömen

4.3
Utmärkt
8
3
0
0
0

Börja på globbe!

4.7
Elev · 11 mars 2020
Elev · 11 mars 2020
En toppen skola!!! Jag trivs som fisken i vattnet. Riktigt härliga, öppensinnade och accepterande människor. De flesta lärarna är förstående och gör verkligen sitt yttersta för elevernas välmående. Engagemanget är stort! Det är en ganska bra balans mellan plugg och avslappning, lite som södras lillasyster... och MATEN -Varje vegetarisk lunch kan liknas med en middag på Grand (om inte bättre).
Något negativt är väl dock att det kan bli riktigt stressigt i vissa perioder, särskilt i slutet av projekt. Vi jobbar med intressanta ämnen, men det tenderar att vara lite halv flummigt. Svårt att veta vad som förväntas och ibland tar det en massa tid innan allting ”kommer igång”. Uppgifterna är krävande, men intressanta, då du ständigt ska resonera och argumentera djupt. Var beredd på att du kommer utmanas till max! En typisk examnintionsfråga kan typ vara ”Hur kan DU rädda världen?”.... Efter några projekt blir det lite tröttsamt, men lärorikt!
Älskar du att njuta av god mat, vill utveckla din förmåga till nyanserat tänkande (samt kunna tänka ur tre tusen perspektiv), är intresserad av globala frågor och uppskattar trevligt sällskap.... Så bör du verkligen ge Globala en chans!

Bra skola

4.5
Elev · 5 mars 2020
Elev · 5 mars 2020
Lagom mycket med hipsters, moderater och afghaner. Rekommenderar starkt!
Emanuel Hagerblom

Superb!

4.2
Elev · 15 januari 2020
Elev · 15 januari 2020
Alla utom naturarna är ju shady. Väldigt bra lärare!Dock störigt att folk inte tar av sig skorna trots skoförbud. Nästkommande ettor, snälla ta av er skorna!!! Fysik är bäst!

Bra skola

3.8
4 december 2019
4 december 2019
Bra skola rekommenderar

Toppen skola

4.3
Elev · 28 november 2019
Elev · 28 november 2019
Älskar att gå till skolan de e så jävla najs! Jag trivs verkligen. Maten är svin god, lärarna är bra. Men om man inte gillar grupparbeten så blir nog ens skolgång på globala ganska så bökig.

Den är överlag rätt bra

4.4
Elev · 1 november 2019
Elev · 1 november 2019
Bra mat, småstökigt ibland men jättebra stämning som präglas av omtanke och elevdemokrati

Skolan kan vara det bästa som hänt mig.

4.6
Elev · 15 oktober 2019
Elev · 15 oktober 2019
Skolan är underbar, känslan är jättemysig. Alla är verkligen välkomna och det känner man. Alla på skolan är trevliga och lärarna är dunderbra! Jag älskar Globala! Även om ryktena som hörs om den ganska väl stämmer in så är det på bästa sätt. Och maten är det bästa som finns.

Mysigt!!

5.0
Elev · 9 oktober 2019
Elev · 9 oktober 2019
Jättemysig skola med jättemysiga lärare och människor, även jättebra och stöttande rektorer. Skolmaten lagas på plats och är vegetarisk och oftast god men de är ju en smaksak:) nära till tuben och fint läge, ibland lite jobbigt att gå upp för backen på morgonen menmen. Börjar du här kommer du troligtvis börja röka och förstöra dina lungor men de vet nog de flesta.

Globbe=

4.2
Elev · 1 juli 2019
Elev · 1 juli 2019
Globala e jättebra om du är den som inte vill plugga, röker som en skorsten, ligger med alla, tar narkotika på toan och är vänster så de bara skriker om det!! Men helt totalt usel om du har över 200 i merit, tar munbloss, pluggar istället för o dra på rave i en skog, älskar skolan och är allt annat än vänster. Dvs sosse, moderat, miljöpartist och allt däremellan!

Bra skola!

4.5
Elev · 17 juni 2019
Elev · 17 juni 2019
Känner mig alltid trygg. Lärarna lyssnar på en och anpassar undervisningen för att den ska passa. God mat! Härliga elever

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Hornsgatan 93, 11728, Stockholm
Jenny Hyenstrand
08-50839850

Globala Gymnasiet - en hållbar framtid från FNs globala mål

Globala gymnasiet sägs passa för den som fått upp ögonen för orättvisor i världen, och erbjuder en profil för att lära ut hållbar utveckling och tvärvetenskapliga arbetssätt. I syfte att skapa en hållbar framtid arbetar skolan utifrån FN:s globala mål. Skolan ligger på Södermalm och har 700 elever och 60 lärare. Unikt för skolan är att lunchmenyn är helt vegetarisk!

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.1
 • Antal elever
  681
 • Antal lärare
  36
 • Antal behöriga lärare
  35
 • Elever per lärare
  18.9