Omdömen

4.1
Baserat på 40 omdömen och 303 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 nov 2023

Estet

Älskar skolan! ;)

Om du är vänster o quirky går här! Går estet o jag får äntligen skrolla pintestest på skoltid jippieeee
Föredetta elev
17 okt 2023

Natur

Välj ej natur i Globala

Att välja naturnatur på Globala Gymnasiet som har en profil i hållbar utveckling kan kännas kul, spännande och lärorikt!
Så var det i årskurs 1 också men sen…

Sen blev detta tyvärr mitt alldeles största misstag hittills… det är frekventa lärarbyten, typ VARJE ÅR har vi nya lärare (eller iaf så var det för oss - vi har knappt lärt oss skit) och i allmänhet så suger ändå alla lärare där. De har tappat sina pedagogiska metoder och lärande egenskaper. Min teori är att de forskar så jävla mycket i sina ämnen att de glömmer bort hur man förmedlar kunskap till elever på ett Basic sätt och tror att alla e genier som dem. De ända lärare som var engagerade och kunde förmedla kunskap var de i svenska, religion, biologi och kemi, andra, näe ej så mycket.
**OBS:** Tro dock ej att dessa gillar ens att undervisa (speciellt de i NO-ämnen som hatar elever och är fördömande).

Ingen förklarar varför vi lär oss ett koncept, hur man kom fram till det och för att lösa vilket problem samt hur det tillämpas. Det är flummigt. Förvänta dig att gå hem och slösa en massa tid på youtube videogenomgångar för att hänga med, eftersom att läsa av en PowerPoint och följa efter en planering från 4år sedan är grunden för alla lärare här.

När det var min tur att söka in till gymnasiet, hittade jag bara positiva omdömen om dessa förbaskade projekt… när dem i verkligheten är bara grupparbeten med omotiverade klasskamrater som ställer om för hela gruppen.Tänk dig högstadiet, men värre och med högre krav som förmedlas på ett abstrakt sätt (ingen fattade instruktionerna). Ibland hade vi prov med 2-3 kurser som man skulle på något sätt hinna inkludera lagom mycket av, under en angiven tid och med ordgräns… Vi elever som kom direkt efter Corona tiden fick bli försökskaniner åt lärarna när de forma om sina projekt. Och sedan blev vi utskällda av specialpedagoger när det ej gick så bra och nästan ingen presterade bra/orkade bry sig längre (undrar varför..). Det är dock bättre nu för alla 07:or och kommande så vem vet 🤷🏻‍♀️

Jag gillade ett par projekt som var praktiska t.ex klimatrollspelet och till havs, men de flesta var tråkiga. En ”traditionell” skola är mycket bättre och tro mig, till och med traditionella skolor har grupparbeten, debatter, rollspel etc. Det är inget unikt som globala gör och du kommer tycka att det finns lagom mycket av det, vart än du går - därför tänker jag absolut ej rekommendera globala även för dig som gillar sådana aktiviteter eller typ av lärande. Om du går just nu i Globala och i natur, byt skola efter jullovet på åk 2. Då har du hunnit göra det mesta/roliga delen och har ändå 1,5år kvar av din gymnasiegång.

Ah juste! Glöm ej att ALLT ska vara centrerad runt dessa hånfulla grupparbeten, man kommer aldrig ifrån dem även i åk 3 eller i gymnasiearbetet. Lärare vill att alla gör enkla saker tillsammans (för att säkert slippa extra arbete) och KOMMER EJ stötta dig om du är ambitiös eller driven och vill hålla på med komplexa saker. Skolan målas som en källa till frihet där man explorera olika områden, men egentligen är den mycket mer begränsande med alla sina krav och arbetssätt/regler.

Vill även nämna att det finns en stor lutning åt samhällskunskap oavsett om man valt naturnatur eller natursam. Det gäller att läsa på centrala innehållet i kurserna, för att du kommer inta ha lärare som gör det kul eller intresseväckande för dig oavsett. Och du kommer ej heller ha drivna eller hjälpsamma vänner. Alla är ’vänner’ med varandra men alla har också vänner utanför skolan som de hellre hänger & pluggar med än med dig! Det är kulturen bland eleverna i Globala.

Om jag kunde ha gått tillbaka i tiden så skulle jag ha bytt och börjat i en traditionell skola, istället än att försöka hitta fel med mig själv och vara biased för skolan.
Elev
13 sep 2023

Ekonomi

Helst inte

Skolan är på ett väldigt bra ställe i stan, däremot är själva byggnaden extremt tråkig. Fyra våningar som ser exakt likadana ut. Lärarna nekar till att utbildningen utgår ifrån ett vänster perspektiv, men det gör det, det är inte så svårt att märka av det. Vissa lärare är bra och trivdes med rektorerna. Men vissa lärare var inte alls bra. IT tekniker på skolan anklagar elever för att ha tagit sönder sina egna laddare och datorer, även fast elektronik tenderar att förvärras och riskera att behöva reperation eller bytas ut på grund av naturliga anledningar. Lite sorgligt att ni anställer ”IT proffs” som inte kan lista ut en sån enkel grej.
Elev
15 feb 2023

Natur/sam

Välj Globala!!

Jag har gått på globala i nästan 2 är och är supernöjd! Alla är jättesnälla :) Lärarna är också väldigt bra.
Elev
5 dec 2022

Natur

Rekommenderar 100%

Fett bra skola! Lite tråkigt med skogräns:(
Elev
20 nov 2022

Samhällsprgogrammet

Några lögner men annars chill tbh

Jag har gått på globala i snart 1,5 år och det alla skriver om globala stämmer för det mesta. Bra lärare, långa projekt, sköna människor som inte bryr sig så mycket. DU kan verkligen komma till globala och se ut hur du vill och alla skiter i. Förutom när du är högljudd i matsalen och står och tjuter som 06orna. Då kommer du få blickar. Men maten är något ni alla ljuger om. När jag kommer in i matsalen, död och trött, fylls hela min kroppen med en extremt smärtfylld känsla när jag inser att det är GRYTA igen. Ibland har vi de vackra dagarna, när solen lyser starkare och man börjar tro på Gud och det goda i livet, när man inser att det är pasta. Oftast behöver jag dock sitta i misär i den lilla matsalen och försöka få ner ris med någon rip-off indisk gryta. Det jag äter varje dag är något jag själv behövde laga i 8an för att visa hemkunskapsläraren att jag förstår vad vegetarisk mat ska innebära.
Elev
20 nov 2022

Samhällsprgogrammet

Några lögner men ändå chill

Jag har gått på globala i cirka två år och allt alla skriver här är sant, förutom maten. Bra lärare, sköna elever, ingen bryr sig om vad du gör och hur du klär dig så det är verkligen en skolan där man kan vara sig själv. Men maten, asså förlåt men den är inte så bra som alla säger. Varje dag när jag går in i matsalen, död och trött, då blir jag extremt smärtfylld när jag ÄNNU EN GÅNG inser att det är en GRYTA som serveras. Ibland har vi enstaka vackra dagar där vi får pasta, men ris och grytor man gjorde på hemkunskapen i 8an för att visa att man förstår vad vegetarisk mat innebär, är ungefär det man måste stå ut med.
Elev
16 sep 2022

Samhällsprogrammet

Nice skola

Den e nice, ganska god mat men väldigt liten matsal. Ganska bra lärare, sköna människor. Om du är moderat så bör du nog vara tyst om det.
Elev
3 sep 2022

Natur/sam

Nöjd naturare :)

Super bra skola, har aldrig känt mig mer bekväm och trygg i skolan. Arbetssättet och lärarna är också riktigt bra, man utvecklas väldigt mycket!
Elev
27 aug 2022

Estet

Globbe i mitt hjärta

Jag är så glad att jag valde globala. Alla lärare är super bra och man märker verkligen att dom älskar att undervisa och vill att du ska ha det kul och lära dig tänka och fungera som en egen individ. Jag tror inte heller att man kan hitta bättre mat på ett gymnasiet än globbe. De har massvis med side dishes och ibland även nån typ av dessert eller frukt. Alla personer där är också fett sköna, har kompisar från flera linjer än min och jag har iaf inte mött en intolerant person under hela min skolgång där. Måste dock förvarna om att man gör extremt många grupparbeten och ibland klickar man inte med dom i ens grupp brukar ändå gå bra. Aja välj globbe och bevara globbe andan.
Föredetta elev
24 aug 2022

Maten bra, rektorn sådär, eleverna njaa

Vissa lärare va superbra, vissa lärare mindre motiverade. Framförallt: gå inte estet här!! Eleverna e dryga o lever för status på estet o vissa sammare med. Dom tycker dom e super unika för att dom röker o exkluderar folk enbart för att dom inte röker.

Dessutom är rektorn bara intresserad av vad som e gynnsamt ekonomiskt och bryr sig inte ens så mkt om klimatet verkar de som. Det finns t ex sopsortering men hörde att allt ändå slängs som skräp o inte sorteras ändå. Dessutom gick det en lärare här som kollade på barnporr o fick inte sparken (vad jag hört lan vara falskt) direkt förens, va de verka som, att rektorn brydde sig bara om det om många visste. För att eleverna då skulle säga till sina föräldrar o de då skulle skapa problem för henne. Dessutom inte så stort angagemang att få eleven o må bättre eller hitta någon slags underlättning i skolan om man mår dåligt. Biträdande rektorn verkar super bra dock!

Maten och matpersonalen va dock guld värd! Så god mat asså vi snackar restaurang klass! O såå gulliga o trevliga. Vissa lärare e också super fina o gulliga o bryr sig verkligen. Även mkt bra på deras ämnen och det märks att dom genuint älskar o lära ut. Sen finns de vissa jag hade på estet som va mindre bra...
Tro mig finns bättre estet program
Elev
5 apr 2022

Estet

stöld

lätt att sno saker.‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ Annars vet jag inte.
Elev
13 feb 2022

Estet

Trivdes inte riktigt bland emos

Ganska mycket dryga människor o man behöver typ ha en väldigt specifik stil och attityd för att passa in ( lite trashiga kläder o bete sig lite drygt typ) alla i min klass rökte nästan varje rast o många var drog intresserade o brydde sig inte riktigt om skolan. Jag trivdes verkligen inte i den omgivningen och fick rätt mycket ångest redan efter första dagen, nu har jag bytt skola o stormtrivs och mår så otroligt mycket bättre!!
Annat
12 dec 2021

Ärligt omdöme

Har varit på öppet hus här så tänkte att jag kan ge en ärlig bild av skolan.

Själva byggnaden är ganska bra o stor, ligger typ 4 min från zinkensdamm t-bana station vilket e asnajs.
I programmen får man ofta ha typ projekt där man arbetar om globala samhällsfrågor o sånt, det ingår flera ämnen i arbetet som ex svenska, SO, och matte osen får man betyg på det (alla ämnen individuellt).

Det är sant att ALLA elever får macbooks, dock är det inte typ senaste årsmodellen men ändå najs.

Matsalen var dock otroligt liten, definitivt mindre än de flesta grundskolors matsaler. Cafeterian var väl helt ok, fanns inte lite val men inte heller jättemånga.

Man kan också direkt se att eleverna e jätte blandade, allt från emo hippies till östermalmsvennar till sköna blattar. Ungefär 50/50 ratio mellan blattar o svennar.

Skåpen e dock ganska fula, blåa och små och vissa e en annan nyans av blå så det ser lite cheap ut.

Summan av kardemumman, skolan verkar bra. En av lärarna va jätteskön o berättade att eleverna jobbar om ämnen som minoriteter i samhället o jämlikhet o sånt. Matsalen var dock ett stort minus, men skolan ligger typ en 5 minuters promenad från donken så de e chill.
3.5/5
Föredetta elev
7 nov 2021

Samhällsprogrammet

Globbe

Bästa skolan. Rekomenderas starkt till alla som tycker att grupparbeten åtminstone är helt okej och (lite) intresserade av samhällsfrågor. Är så himla glad för att jag gick där.
Elev
29 sep 2021

Samhällsprgogrammet

elev (inte hipster)

jag älskar hipsters dom finns många här på skolan fett härligt 10/10 🐣
Elev
28 sep 2021

Estet

rekommenderar globbe!

går i estetettan och skolan är overall fantastisk. stämningen är bra, najs människor och än så länge så drunknar man inte i plugg. det enda dåliga är väl att de är kallt i skolan, och även om du själv inte röker så kommer du lukta rök när du kommer hem.
Elev
25 aug 2021

ja men bra

nyligen börjat ettan men wow vilket gymnasium! Folk är extremt öppensinnade vill jag påpeka och jämfört med hur jag upplevt grundskolan så är stämmningen på skolan väldigt ”inte dömande” här. Folk har stora personligheter och starka åsikter, det märks också av i projekten då elev är väldigt engagerade i samhällsfrågor.Räkna dock med lungcancer efter dessa 3 år
Föredetta elev
5 maj 2021

Natur/sam

Rätt så kassa lärare

Ingen vidare bra skola.
Elev
23 feb 2021

Samhällsprgogrammet

Sthlms bästa gymnasium!!!

Underbar skola!!!!! Undervisningen är så givande och allt man lär sig appliceras på olika samhällsfrågor, här lär man sig verkligen påriktigt! SUPERGOD vegetarisk mat, väldigt härliga och trevliga människor. Lärarna är fantastiska och vill verkligen ditt bästa, de bryr sig verkligen om dig! <3Globbe<3
Elev
4 feb 2021

Globbe

Så bra skola, mysig stämning, bra lärare, bra mat. Jag umgås med många från olika klasser, över linjer och årskurser, alla är måna om att lära känna varandra:) det finns en trädgård och basket plan där ute:)
Elev
24 jan 2021

Skola

Väldigt bra, jag stormtrivs.
Annat
30 dec 2020

Bäst

God mat, astrevliga lärare och elever (såklart finns det några som är mindre trevliga men det finns ju överallt). Festerna = sköna människor och musik som alla kan och älskar (inte någon jävla einar låt t ex). Rekommenderar globbe till alla jag träffar
Elev
29 dec 2020

Kom till globbe!

ÄLSKAR globbe! Bra stämning, engagerade lärare och superb skolmat! Trodde att gymnasiet skulle bli lika skit som grundskolan, men icke sa nicke! Skolan och lärarna har sett till att jag får de anpassningar jag behöver för att klara och trivas i skolan. Projekten är intressanta och man blir verkligen insatt i ämnet. Sök till globbe!
Elev
22 dec 2020

Fantastiskt!

Det ända jag inte gillar är att det är mycket grupparbeten eftersom jag föredrar att jobbba indivisuellt, men allt annat väger upp för det. Super god vegetarisk skolmat.
Elev
6 dec 2020

Tror att de flesta hade trivts på Globala!

Jag är mer än nöjd med mitt val att börja samprogrammet på globala. Majoriteten av lärarna är extremt engagerade medan vissa är mindre (dock väger de bättre lärarna upp). Extremt trevliga människor, mysig stämning på skolan bland eleverna och klassbytena varje år gör att man knyter nya kontakter hela tiden. Miljön och attityden på skolan är väldigt accepterande och inkluderande enligt mig. Vi jobbar i projekt som skapar väldigt stor förståelse för ämnet och man lär sig jobba i grupp. Projekten kan bli intensiva ibland mot sluten men det är det värt. Det är väldigt mycket grupparbete på skolan så om man inte tycker om det så är passar nog inte Globala så bra. Eleverna är mer engagerade än jag trodde innan jag började på skolan vilket är bra! Det enda jag tycker är dåligt med skolan är att det inte är så många elevdrivna aktiviteter eller föreningar på skolan men det beror nog från årgång till årgång.
Elev
1 dec 2020

Projekt

Stor trivs! Så intressanta projekt och bra övning för sammarbete
Elev
21 nov 2020

Bra skola

Fantastisk skola med fantastiska lärare. Hade dock varit bra om estetarna hade lite mer resurser
Annat
21 nov 2020

Sämre koll

Hörde av kafetjejen att den gamle rektorn glömt säga upp datakillen innan de 6 månaderna gått så skolan blev med fackets påtryckningar tvungna behålla en spelberoende mammaboende arbetsvägrande initiativlös yngling.
Elev
11 mar 2020

Börja på globbe!

En toppen skola!!! Jag trivs som fisken i vattnet. Riktigt härliga, öppensinnade och accepterande människor. De flesta lärarna är förstående och gör verkligen sitt yttersta för elevernas välmående. Engagemanget är stort! Det är en ganska bra balans mellan plugg och avslappning, lite som södras lillasyster... och MATEN -Varje vegetarisk lunch kan liknas med en middag på Grand (om inte bättre).
Något negativt är väl dock att det kan bli riktigt stressigt i vissa perioder, särskilt i slutet av projekt. Vi jobbar med intressanta ämnen, men det tenderar att vara lite halv flummigt. Svårt att veta vad som förväntas och ibland tar det en massa tid innan allting ”kommer igång”. Uppgifterna är krävande, men intressanta, då du ständigt ska resonera och argumentera djupt. Var beredd på att du kommer utmanas till max! En typisk examnintionsfråga kan typ vara ”Hur kan DU rädda världen?”.... Efter några projekt blir det lite tröttsamt, men lärorikt!
Älskar du att njuta av god mat, vill utveckla din förmåga till nyanserat tänkande (samt kunna tänka ur tre tusen perspektiv), är intresserad av globala frågor och uppskattar trevligt sällskap.... Så bör du verkligen ge Globala en chans!
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen