Omdömen

2.7
Baserat på 22 omdömen och 191 svar
0
0
0
0
0
Elev
22 apr 2024

Mycket bra skola!

Jag gillar Gluntens Montessoriskola väldigt mycket! Skickliga lärare och god mat
Elev
8 feb 2024

skola som håller på att kollapsa

Skicka INTE era barn till denna skola. Bli inte lurade av att de är en montessoriskola, för montessori använder dem endast i lågstadiet. Barnen är agressiva, osmarta och kaxiga. Barnen tar varandras saker och toaletterna är ofräscha. Städarna städar inte och de stinker utanför skolan.

Lunchen är äcklig och smaklös, oftast vet man inte vad de är. Man hittar oftast hårstrån i maten och dem som jobbar i köket tänker inte på hyigeniken. De finns en så kallad "speciallkost" som är till för barn som inte får i sig näring, men dem flesta som äter de är bara kräsna. Speciallkosten får de godaste maträtterna varje dag, tex pannkakor varje vecka. Resten av skolan får pannkakor en gång om året, om vi har tur. Dem flesta äter godis eller pizza till lunch

Dem tänker inte på barnen, en gång utökade dem med en till klas trots att dem hade stor personalbrist, detta ledde till att en 18 åring fick jobb och en annan slutade efter bara 2 månader (det blev vikarie resten av terminen).

Betygen sätts främst efter favorisering och man får ingen hjälp av lärarna. Utlärningen är usel och man måste jobba hemma för att hänga med. Lärarna anspassar sig oftast inte efter eleverna och många lärarre är rädda för dem barnen som oftast ställer till med problem. Rektorn är oprofessionell och skolan är jättefattig (ingen skidåkning). Dem vet inte riktigt hur dem ska ta hand om promblemen, så dem har en konsekvenstrappa som ingen bryr sig om. Rektorn sitter mest och dricker kaffe. Upp till åk 6 måste man vara utomhus på rasterna i ca 40 minuter, rastommrådet är oftast bara asfalt eller en gräsplätt. Dem har inget rastområde som räcker till alla, istället lånar vi en konstgräsplan av kommunen. Mobbning och slagsmål är vardag. Droger och ciggaretter förekommer, oftast kommer de in obehöriga på skolan.

Barnen är konstiga och äcckliga, många petar i näsan occh luktar svett. Dem är omogna och de flesta spelar på lektionerna. Skolan har speciallärare som ska hjälpa barnen som har de tufft, men dem hjälper inget.

Sammanfattningsvis så är de en usel skola som du bara ska gå på om du vill få trauman och jobba på donken. SKICKA INTE ERA BARN TILL DENNA SKOLAN!!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
8 feb 2024

BÖRJA INTE HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag tycker att skolan är väldigt dålig. Jag har gått på den här skolan sen förskolan och det har varit hemskt hela tiden. Man lär sig ingenting eftersom lärararna inte lär en nåt. Lärarna ger en också dåligt betyg även fast man gör jättemycket på lektionerna. På väggarna sitter snus och snorkråkor. Man gör dessutom samma saker hela tiden och man får ingen tid att öva inför proven. BLI INTE LURADE AV ALLA BRA RECENSIONER för de är oftast föräldrar till barn som ljuger eftersom de blir mobbade i skolan som skriver. Skolmaten är riktigt äcklig och jag har flera gånger hittat långa hårstrån i maten. Det är väldigt dålig hygien i matsalen och det kryper larver i soptunnorna. Barnen skriker överallt och springer runt och rapar så att man mår riktigt illa. Lärarna har jättedålig andedräkt som man blir plågad av. De flesta lärarna gör ingenting för att få barnen att lyckas. De sätter bara betyg utifrån deras favoritelever. Skolan är dessutom jättefattig så de har inte ens råd att åka och simma med en klass. De flesta av lärarna har inte ens en utbildning och de är sjuka typ hela tiden. Lärarna utsätter också barnen för övergrepp och mobbning förekommer vardagligt. Det finns droger och cigaretter på högstadiet som många blir indragna i och får allvarliga skador.

SÅ BÖRJA INTE HÄR OM DU VILL HA EN BRA FRAMTID!!!!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
17 jan 2024

Mobbning!

Det förekommer mobbning här
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 nov 2023

Rekomenderar inte att börja på skolan

Det ät dålig mat 10% av skolans elever äter maten visa lärare är bra men inta alla de som är dåliga är oretvsa dumma
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 nov 2023

HEJSAN SVEJSAN

Den är bra och vi har bra lärare och bra mat.
Elev
20 nov 2023

väldigt bra.

jätte bra skolmat, bra lärande och noll mobbare.
Föredetta elev
3 jun 2023

Dålig skola som inte verkar bry sig om eleverna

Det kanske är bra i de yngre årskurserna men högstadiet är helt messed up. Jag gick där sjuan till nian och det var helt okej i början men det blev bara värre och värre med åren.

Mobbning förekommer och det åtgärdas inte ordentligt. Jag har också mycket problem i skolan vilket gjorde att det var flera ämnen jag inte var godkänd i, och istället för att ge mig hjälp så fick jag bara göra exakt samma prov om och om igen som jag misslyckades gång på gång men fick fortfarande ingen hjälp att faktiskt klara proven.

Alla lärare har sina egna sätt att lära ut och funkar det inte för dig så too bad du får inte plugga på det sättet som funkar för dig, därför kommer du få sitta hela lektioner utan att lära dig något för att du t.ex. inte lär dig av att bara läsa en bok i 2 timmar. Säger man att lärarnas sätt inte funkar så säger de ”okej men det är såhär vi jobbar”. Och sen skyller de på eleverna när de inte klarar proven.

Lärarna ger också mycket ”snällbetyg”. Jag hade tex inte alls tillräckligt för att bli godkänd i vissa saker men de gav mig ändå bra betyg för att få bra statistik för skolan tror jag. Sist men inte minst så har de så mycket regler som begränsar eleverna. Man tänker att montessori ska innebära mycket eget ansvar men så är det inte alls. Eleverna får inte ens klaga på reglerna och det hjälper inte att ta upp det på elevrådet för ingen lyssnar. Jag tror jag aldrig har sett en högstadieskola med fler regler än denna. Nu blev det här en jättelång text men jag rekommenderar iallafall inte den här skolan. Speciellt inte om man har svårigheter för man får absolut ingen hjälp alls.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
17 maj 2023

Dålig skola

Denna skola är sämst och rektorn bryr dig inte om någon hon sätter skit
På några personer hela tiden och de är inte okej dålig skolmat dåliga lärare och de stökigt
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
17 maj 2023

Skol mat vidrig med fryst tortellini

Fryst tortellini med kall mjölk PÅ, maten är vidrig och många äter inte. Oftast går man till Coop och spenderar pengar på godis. Maten är inte god för det mesta och antingen är något fryst eller bara dåligt. Gå inte här om du gillar att äta lunch.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
3 maj 2023

Rekommenderas!

Engagerade lärare, "lagom" stor skola och mestadels trevliga elever. Visst finns det en del problem, främst med elever som sökt inte till något, utan FRÅN något som inte fungerade och då hänger givetvis problemen med till den nya skolan. Hög ambitionsnivå och god studiemotivation bland många elever.
Elev
13 apr 2023

Skicka inte era barn här

Dålig mat, smutsiga och trasiga lokaler, lärarna skyller på elever och hjälper inte med problem när det gäller skolans miljö.
Känner mig otrygg för att andra elevernas och förstör andras grejer, folk tar saker från andras väskor och visar ingen respekt.
Städarna städar inte dessutom och skräp är överallt.
Ingen äter maten och många äter på Coop eller pizzerian istället.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
27 feb 2023

Inte bra

Montessori verkar bara funka för vissa barn och ledningen struntar helt i detta faktum. Leder i förlängningen till stora problem då en del elever misslyckas brutalt. Mobbing mm förkommer utan åtgärder.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
16 jan 2023

Toppenskola!

Skuggning grupp räven - årskurs 2-3
08.15 Samling - tyst och lugnt - barnen går rör sig lugnt20 elever i klassen denna måndag (endast 30% pojkar) - en lärare. Anpassningar: Ett barn med mössa mot väggen och hörlurar.

08.20 - läsning. Vissa med bok, vissa bok med bilder, vissa serietidning. Läraren läser igenom och ger kort myntlig feed back.
8.45 - larm piper. Måndagsboken-övning i fritt skrivande.

Barnet med särskilda behov (?) tappar sin penna. Läraren sätter klistermärke och förklarar för barnet att ”nu vet klassen och du att det är just din penna”.

Mitt barn kommer förbi och frågar glatt vad biblioteket hette som vi besökte i helgen. Hur man stavar följde. (Hon verkar tycka det var kul att jag besökte).

Dagens schema finns uppsatt med pictogram på tavlan, tittas av ett barn.

Mycket bra stämning, ingen som blev frustrerad/ledsen över något. Barnen drillade i rutinerna, mycket få följdfrågor till läraren.

09.00 Teknikschemat. Övning med padda och hörlurar. Lite mer liv i klassen. Tack och lov, höll på att somna!

Barnen frågar och hjälper varandra. Läraren uttrycker sig tydligt och pedagogiskt.
Ergonomin i klassen är god, lagom med plats, många olika varianter av studiehörnor som varierar från ett skrivbord, två skrivbord, en pall på golvet, fyra bord, bredvid en skärm mm.

Barnen studerar och väldigt självgående. Fortsatt väldigt lugnt. Mycket bra stämning.
Förälder / Vårdnadshavare
3 dec 2022

Väldigt nöjd!

Haft två barn på skolan. Duktiga lärare, bra skolledning.
Förälder / Vårdnadshavare
23 nov 2022

Dålig social miljö

Skolan tar inget ansvar för den sociala situationen. Mobbning pågår i flera årskurser och mobbarna får fortsätta härja fritt. De har ingen kunskap om hur man hanterar mobbningssituationer och vill inte se det för vad det är. Allt låter bra på pappret men de förstår inte hur de ska arbeta med sociala situationer. Barn kan sitta och gråta eller vara ensam på skolgården utan att någon vuxen går till dem trots att de är i närheten. Mellanstadie- och högstadieelever har ofta ingen vuxen i närheten på rasterna och barnen får klara av svåra situationer som andra barn utsätter dem för själva. Jag har tagit mitt barn ur skolan och vet andra som gjort det av samma anledning. Kan verkligen inte rekommendera denna skola.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
22 nov 2022

Låt inte ditt barn gå i denna skola !

Dålig skola mobbning, särbehandling , slagsmål förekommer .
Saker försvinner från eleverna.

Skolan saknar handlingsplan för att åtgärda problem . Gammal skola , maten inte god eleverna äter ute mest .

Lärare slutar ofta .

Dåligt ledning!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
30 sep 2022

Bra skola

Det här är en bra skola där eleverna får upptäcka och bli mer självständiga med ledning från någon lärare som finns där hela vägen.
Förälder / Vårdnadshavare
12 maj 2022

Rekommenderas verkligen inte

Det förekommer mobbning i flera klasser och lärarna/rektorn gör ingenting eller inte tillräckligt åt det.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
11 nov 2021

Mycket bra skola med genuin Montessori pedagogik

Mycket bra skola. Mina barn har gått på skolan sedan förskolan (nu högstadiet) och har utvecklats i en fin Montessori pedagogik med tydliga ramar inom vilka barnen lär sej att äga sitt egna lärande. Barnen i generellt snälla på skolan. På skolan arbetar man aktivt med skolans värdegrund, den diskuteras regelbundet. Den har vi som föräldrar skrivit under tillsammans med lärare och barn.
Generellt mycket bra lärare. Trygg miljö. Jag kan verkligen rekommendera Glunten.
Elev
17 feb 2021

Bra val!

Hej! Jag gillar verkligen gluntens montessoriskola. För det mesta skjysta elever ganska bra mat, bra lärare, bra skolgård och scheman. Går på den här skolan nu och har gjort det i snart två år. Jag i alla fall fick snabbt bra vänner och jag ser ingen ensam på rasten. Om det skulle hända att nån eller flera elver skulle bli utsatt av t.ex. en annan elev fixar lärarna det det direkt kontaktar föräldrar om det skulle vara nödvändigt m.m. Rekommenderar verkligen!
Förälder / Vårdnadshavare
5 jun 2019

Mycket nöjd!

Utmärkt skola, kompetenta lärare och bra förhållningssätt gentemot elever och föräldrar.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
-23
7
Ambassadörer
31.8%
3
Passiva
13.6%
12
Kritiker
54.5%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 22 användare
36.4%
Utmärkt
13.6%
Bra
0.0%
Medel
9.1%
Undermålig
40.9%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 21 användare
42.9%
Utmärkt
4.8%
Bra
9.5%
Medel
19.0%
Undermålig
23.8%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 21 användare
38.1%
Utmärkt
4.8%
Bra
14.3%
Medel
9.5%
Undermålig
33.3%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 21 användare
33.3%
Utmärkt
9.5%
Bra
23.8%
Medel
9.5%
Undermålig
23.8%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 21 användare
33.3%
Utmärkt
4.8%
Bra
14.3%
Medel
19.0%
Undermålig
28.6%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 21 användare
28.6%
Utmärkt
4.8%
Bra
14.3%
Medel
0.0%
Undermålig
52.4%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 21 användare
38.1%
Utmärkt
14.3%
Bra
9.5%
Medel
4.8%
Undermålig
33.3%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 21 användare
23.8%
Utmärkt
23.8%
Bra
9.5%
Medel
14.3%
Undermålig
28.6%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    450
  • Antal lärare
    36
  • Antal behöriga lärare
    30
  • Elever per lärare
    12.5
Ekeby Bruk 10 A, 75263, Uppsala
018-560869
Mikaela Mosca

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen