Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
15 omdömen
Resultat omdömen
4.5
Utmärkt
14
1
0
0
0

Den bästa skolan i Gbg, by far

5.0
Elev · 15 januari 2021
Elev · 15 januari 2021
Enkelt... Välj Sam Na så kommer du ha de bästa 3 åren i ditt liv! Mängden plugg är överdriven, visst det är en del men inte så mycket som alla får det att låta som. Man slipper mestadels statusen i det sociala och man skaffar sig fantastiska vänner för livet! Ryktet vet jag om, men ge det en chans! Du kommer inte ångra det!

Bättre än bäst

5.0
Elev · 2 januari 2021
Elev · 2 januari 2021
Absolut bästa skolan i hela Göteborg. Engagerade lärare och studiemotiverade elever. Fantastiska möjligheter till fördjupning och mycket bra förberedelse inför vidare studier! Traditionerna och sammanhållning bland elever i och över årskurser är vad som gör Samskolan bättre än bäst!

Världens bästa skola

4.7
Elev · 1 januari 2021
Elev · 1 januari 2021
Underbar traditionsenlig skola med engagerade välutbildade lärare och extremt studie motiverade elever. Skolan erbjuder den bästa utbildningen och gör dig redo för livet efter gymnasiet samtidigt som du blir en samskolit för livet. Samskolan har en ”samanda” som genomsyrar samhörighet, vänskap och samarbete och gör skolan till en familj. Jag vill aldrig sluta på gå på samskolan men jag vet att en gång en samskolit, alltid en samskolit!
93%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Visa alla resultat

Bra utbildning

4.6
Elev · 8 december 2020
Elev · 8 december 2020
Otrolig bra skola om man är ute efter en stabil grund att gå på inför framtida studier. Dock kan det vara svårt att komma in i grupperna, speciellt på vissa linjer. Det beror helt på vad man är för person. Väldigt mycket status i den sociala miljön.

Utanförskap och snobbigt

4.3
Föredetta elev · 7 december 2020
Föredetta elev · 7 december 2020
Jag hade länge tänkt välja Sam och tillslut blev det första dagen i min nya klass. Jag var glad, förväntansfull och taggad på att börja den nya skolan jag hört så mycket bra om. Kan börja med att jag älskade skolan till en början, maten, lokalerna, lärarna. Men det var klassen det var fel på och som fick mig att byta till en helt annan skola. Kände mig ibland utanför då halva klassen redan kände varandra och det var svårt att komma in i deras gängkretsar då de redan var tajta gäng vilket är tråkigt då jag hoppades på att det skulle bli en nystart för alla. Man kände även att de ansågs sig vara ”finare” än resten och allt handlade om att synas utåt och inte hur man behandlar varandra. Flera gånger var det jag och två till (som inte gick på Sam innan) som blev uteslutna från samtalen osv t.ex så var vi inte inbjudna i klasschatten, flera av de tidigare eleverna addade inte tbx på snap vilket i stort sett inte är allvarligt men trots de småsaker som bygger på känslan av att man är felplacerad, vilket jag dock var då jag aldrig kände att jag hörde hemma i den kulturen. Man kom aldrig riktigt in trots att man försökte. Trots min dåliga klass tyckte jag om resten. Välj om du vill ha god mat, bra studier och roliga traditioner. Välj inte om du vill ha en klass där alla respekterar och behandlar varandra väl, pratar med varandra och inte lämnar vara dra utanför.

Bästa skolan

4.7
Elev · 26 november 2020
Elev · 26 november 2020
Vill hålla mig kort, det bästa valet jag gjort var att börja på Sam. Fester, utbildningen, allt utanför, lärarna & traditionerna

Världens bästa skola!

5.0
Elev · 26 november 2020
Elev · 26 november 2020
Jag går i 1an på natur och är hur nöjd som helst! Jag gick redan här på grundskolan och valde att fortsätta för att jag trivdes så bra. Lärarna är underbara och väldigt engagerade lika så eleverna. Sam jobbar på ett väldigt bra sätt så att man känner samhörighet med både andra linjer och klasser i alla årskurser! Välj Sam, du kommer inte ångra dig!

Samskolan

4.9
Elev · 16 juni 2020
Elev · 16 juni 2020
10/10, allt är perfekt
87%
ger betyget bra eller utmärkt till
Rekommenderar skolan
Visa alla resultat

Världens bästa skol

4.9
Elev · 20 maj 2020
Elev · 20 maj 2020
Världens, utan tvekan, BÄSTA skola! Umgänget, lärarna, traditionerna, skolmaten, avslutningarna, eleverna, sammanhållningen, festerna, byggnaden, skolsköterskan, SYV - allt är perfekt!

Bästa skolan i Göteborg

4.8
Elev · 2 februari 2020
Elev · 2 februari 2020
Jättebra skola! Jag går tredje året på natur och är verkligen jättenöjd! Studiemotiverade elever, underbara engagerade lärare, bra skolmat och bra sammanhållning på skolan. Det finns många roliga traditioner så som folkdans, roddtävling och fotbollsmatcher mot andra skolor vilket förgyller gymnasietiden.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Stampgatan 13, 41664, Göteborg
Peter Järvsén
031-631900

Göteborgs Högre Samskola - aktiv, självständig, ansvarstagande

Som ett av de mest prestigefyllda gymnasier i Göteborgsområdet, är Samskolans gymnasium utan tvekan en stabil grund för högskolestudier. Här har du god möjlighet att påverka ditt eget skolarbete och att delta i både teoretiska studier men också aktiv deltagande i musik, bild och idrott.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  551
 • Antal lärare
  35
 • Antal behöriga lärare
  34
 • Elever per lärare
  15.7