Omdömen

4.2
Baserat på 27 omdömen och 206 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Personal
6 feb 2024

economiquies

bästa sammis

10/10!! den bästa skolan på heeelllllaaaaaa planetenj. man får såå coola kompisar alla är sååå sköna OCH rikA!!!!!!. noice mat, buffen rockar varje dag. lärarna, speciellt bästa Andy och hans lektioner!!!!. en grej jag har märkt är mina stora rumpa jag har fått efter att ha gått i alla trappor. EN GÅNMG EN SAMSKOLIT; ALLTID EN SAMKOLIT, och kom ihåg alla som ska välja gymnasium snart: samtiden bygger framtiden!!!!!!!!!!!!!!.
Annat
24 maj 2022

Natur

Dåligt

Jättedålig överlag, lärarna har ingen respekt för eleverna, skrattar åt dem när de säger att de har för mycket och mår dåligt. Flera i klasserna har behövt gå till kuratorn/söka vård pga stress. Lärarna styr inte upp provschemat som lärare bör. De är diskriminerande mot vissa elever och sköter inte sitt jobb på ett bra sätt. Det ”fina” ryktet Samskolan har är inte från eleverna som faktiskt upplevt skolan utan från föräldrar och andra som tycker att samskolan är en bra skola för att den är ”lite finare lite bättre” ungefär. Finns MYCKET bättre skolor
Föredetta elev
11 jan 2022

Samhäll

Fantastisk läromässigt men mycket statushets.

Mycket bra skola med extremt engagerade och lärorika lärare. Lärarna brukar oftast kommunicera om placering av prov och läxor och om någonting krockar eller blir för mycket så kan man be dem ändra det och i de flesta fallen så gör dem det.

Maten är oftast bra, om den inte är det finns det både pizza, pasta och sushi ställen inom 200m.

Jag gick samhällsprogrammet och mina lärare var jättebra! Uppgifterna var kreativa och det var mer bedömningstillfällen än bara prov. Det är även hyfsat lätt att få bra betyg.

Det finns även roliga traditioner såsom lussedansen men även att man får åka på studieresor till Stockholm, Krakow och några åker även till Indien i trean.

Det negativa med skolan är definitivt eleverna. Om man är "en i mängden" så tror jag att det inte kommer vara något problem alls. Men om man inte är rik och har de senaste kläderna och inte har råd att festa varje helg från. första veckan i ettan så är detta nog inte rätt skola. (Detta gäller endast för SA- programmet, vet att natur inte alls har samma situation.)
Det är klassfester utan alla i klassen och grupperingar.
Det har även förekommit rasism på skolan som har gjort så att elever slutat...

Helt enkelt är det en fantastisk skola kunskap och läromässigt men det är själva status- och festhetsen som drar ner skolan lite. Men om detta inte är ett problem för dig så rekommenderar jag den starkt!
Elev
11 nov 2021

Samhäll

Grym skola

Jag skulle säga att den endast finns två gymnasieskolor i Göteborg och det är samskolan och sjölins. Du väljer samskolan om du har betygen, sjölins väljer du om inte kommer in på samskolan. Jag har gått på skolan sedan 7:an och har alltid trivts bra. Grymma lärare, bra mat och nära till allt. Men det bästa med skolan är eleverna. Med tanke på att skolan är så populär lär man känna elever från hela staden. När jag började på gymnasiet kände jag 25 av 30 elever sen tidigare så för mig var det aldrig svårt att hitta min plats i klassen.
Elev
18 sep 2021

Ekonomi

Från en i ettan på Ekonomi

Jag har gått på skolan innan och tycker skolan är den bästa och jag hade verkligen inte kunnat tänka mig att gå någon annanstans. Ryktena om Samskolan är dock till stor del sanna. Utbildningsväg är det den bästa skolan med de bästa lärare som kommer hjälpa dig att ta dig långt i livet. Det är mycket plugg och de allra flesta är studiemotiverade, men det kommer alltid finnas de som kommit in med glädjebetyg.
Människorna och andra sidan är si sådär. Som många andra säger har folk redan sina gäng och det kan vara jättesvårt att komma in i dom om man inte klarar trycket. Det finns en hets med märkeskläder, och det är bara något man får följa och stå ut med om man vill ha en bra status. Samhäll skulle jag säga är värst men ekonomi är ju inte jättemycket bättre. Jag upplever som en person som inte är högst upp i hierarkin att det inte verkar lika hemskt på ekonomi, jag känner att jag inte hade passat in på natur då det är en helt annan typ av människor. De är mycket mer nördiga vilket man måste kunna säga för det stämmer. Samhällare och ekonomiare kan kännas som blåsta och som att de lever på en annan planet men det gäller att hitta de som är genuina och som dig själv. Jag trivs bra i min klass och alla andra verkar också trivas.
Jag hoppas denna recensionen hjälpte till!
Föredetta elev
11 sep 2021

Samhäll

Utmärkt

Bra utbildning och trevliga klasskompisar som man kan ha nytta av senare i arbetslivet.
👍👍👍👍
Elev
30 maj 2021

Natur

Välj inte

Vet inte vem som kan tänkas behöva se detta men om du har inställningen att ”få en bra gymnasietid” så är samskolan helt fel skola. Vill du däremot ENDAST ha bra lärare och lära dig mycket så är samskolan helt rätt. Endast de som känner majoriteten på skolan sen innan får det bra här, resten mår skit. Toaletterna är alltid låsta på lunchtid och fulla med elever som inte har någon att vara med. Skolmaten är dock jättebra. Det känns inte som de allra mest statuskåta ungdomarna ens har en personlighet om jag ska vara ärlig. Till och med med sina allra bästa vänner snackar de antingen skit eller pratar om kläder och ytliga saker. Om du trots allt väljer skolan, bli vän med de människor som verkar genuina för du får inte ut något av att hänga efter ”de med status”.
Elev
18 feb 2021

Samhäll

Nimo abdirahman

Det är jättebra skolan Finns där bra lärare som hjälper alla eleverna tillsammans utan Rasism.
Elev
16 feb 2021

Samhäll

Grymt!

Helt fantastiks lärare som verkligen genuint är passionerade i sina ämnen, som uppslagsböcker! Studiemotiverade elever, om man väl kommer in i gänget är det inga problem!
Elev
14 feb 2021

Natur

Bästa gymnasiet i GBG, eleverna lite si-sådär

Kan säga kortfattat. Skolan är så bra en gymnasieskola kan vara, vill du komma långt i livet ska du välja denna. Däremot är det allt en för stor hype på skolan, så mitt personliga tips är att undvika linjerna ekonomi och samhäll eftersom eleverna ofta kan vara sådana som endast går på skolan för att kunna säga att de är ”samskoliter”. Det kan då vara som många andra skriver, svårt att komma in i umgänget om man inte redan är samskolit sen innan, alltså gått på grundskolan. Rådet är att välja natur, eleverna håller en betydligt högre standard och om du vill komma långt är det här du vill vara. :)
Föredetta elev
5 feb 2021

Rykerna stämmer

Bra lärare och utbildning du utvecklas utbildningsmässigt, sämre elever och klasskamrater. De flesta rykterna om Samskolan stämmer och har du inte självförtroende trycks du ner jättelätt av andra elever. På gymnasiet har det flesta redan sina kompisgäng sedan innan och det kan vara riktigt jobbigt att överhuvudtaget komma in i klassen. Jag såg hur svårt det var för de som kom utifrån att känna sig inkluderade och välkommna. I min klass var det närmare 10 personer som bytte första terminen.
Elev
5 feb 2021

Samskolan

Bra lärare och utbildning, mindre bra elever och sammanhållning. De flesta elever är väldigt ignoranta.
Elev
15 jan 2021

Den bästa skolan i Gbg, by far

Enkelt... Välj Sam Na så kommer du ha de bästa 3 åren i ditt liv! Mängden plugg är överdriven, visst det är en del men inte så mycket som alla får det att låta som. Man slipper mestadels statusen i det sociala och man skaffar sig fantastiska vänner för livet! Ryktet vet jag om, men ge det en chans! Du kommer inte ångra det!
Elev
2 jan 2021

Bättre än bäst

Absolut bästa skolan i hela Göteborg. Engagerade lärare och studiemotiverade elever. Fantastiska möjligheter till fördjupning och mycket bra förberedelse inför vidare studier! Traditionerna och sammanhållning bland elever i och över årskurser är vad som gör Samskolan bättre än bäst!
Elev
1 jan 2021

Världens bästa skola

Underbar traditionsenlig skola med engagerade välutbildade lärare och extremt studie motiverade elever. Skolan erbjuder den bästa utbildningen och gör dig redo för livet efter gymnasiet samtidigt som du blir en samskolit för livet. Samskolan har en ”samanda” som genomsyrar samhörighet, vänskap och samarbete och gör skolan till en familj. Jag vill aldrig sluta på gå på samskolan men jag vet att en gång en samskolit, alltid en samskolit!
Elev
8 dec 2020

Bra utbildning

Otrolig bra skola om man är ute efter en stabil grund att gå på inför framtida studier. Dock kan det vara svårt att komma in i grupperna, speciellt på vissa linjer. Det beror helt på vad man är för person. Väldigt mycket status i den sociala miljön.
Föredetta elev
7 dec 2020

Utanförskap och snobbigt

Jag hade länge tänkt välja Sam och tillslut blev det första dagen i min nya klass. Jag var glad, förväntansfull och taggad på att börja den nya skolan jag hört så mycket bra om. Kan börja med att jag älskade skolan till en början, maten, lokalerna, lärarna. Men det var klassen det var fel på och som fick mig att byta till en helt annan skola. Kände mig ibland utanför då halva klassen redan kände varandra och det var svårt att komma in i deras gängkretsar då de redan var tajta gäng vilket är tråkigt då jag hoppades på att det skulle bli en nystart för alla. Man kände även att de ansågs sig vara ”finare” än resten och allt handlade om att synas utåt och inte hur man behandlar varandra. Flera gånger var det jag och två till (som inte gick på Sam innan) som blev uteslutna från samtalen osv t.ex så var vi inte inbjudna i klasschatten, flera av de tidigare eleverna addade inte tbx på snap vilket i stort sett inte är allvarligt men trots de småsaker som bygger på känslan av att man är felplacerad, vilket jag dock var då jag aldrig kände att jag hörde hemma i den kulturen. Man kom aldrig riktigt in trots att man försökte. Trots min dåliga klass tyckte jag om resten. Välj om du vill ha god mat, bra studier och roliga traditioner. Välj inte om du vill ha en klass där alla respekterar och behandlar varandra väl, pratar med varandra och inte lämnar vara dra utanför.
Elev
26 nov 2020

Bästa skolan

Vill hålla mig kort, det bästa valet jag gjort var att börja på Sam. Fester, utbildningen, allt utanför, lärarna & traditionerna
Elev
26 nov 2020

Världens bästa skola!

Jag går i 1an på natur och är hur nöjd som helst! Jag gick redan här på grundskolan och valde att fortsätta för att jag trivdes så bra. Lärarna är underbara och väldigt engagerade lika så eleverna. Sam jobbar på ett väldigt bra sätt så att man känner samhörighet med både andra linjer och klasser i alla årskurser! Välj Sam, du kommer inte ångra dig!
Elev
16 jun 2020

Samskolan

10/10, allt är perfekt
Elev
20 maj 2020

Världens bästa skol

Världens, utan tvekan, BÄSTA skola! Umgänget, lärarna, traditionerna, skolmaten, avslutningarna, eleverna, sammanhållningen, festerna, byggnaden, skolsköterskan, SYV - allt är perfekt!
Elev
2 feb 2020

Bästa skolan i Göteborg

Jättebra skola! Jag går tredje året på natur och är verkligen jättenöjd! Studiemotiverade elever, underbara engagerade lärare, bra skolmat och bra sammanhållning på skolan. Det finns många roliga traditioner så som folkdans, roddtävling och fotbollsmatcher mot andra skolor vilket förgyller gymnasietiden.
Elev
11 dec 2019

hur bra som helst

Bästa skolan med bra lärare & kost samt studiemotiverade elever! I övrigt är lokalerna fräscha och festerna sjuka
Elev
27 nov 2019

Skolan är enastående!

Enligt mig den bästa gymnasieskolan i Göteborg. Sammanhållningen på skolan är enorm och dessutom gör traditionerna att detta förstärks ännu mer. Lärarna är engagerade i varje elev och undervisningen är bättre än någon annan skola jag varit på.
Elev
6 jun 2019

Studiemotiverade elever med stark gemenskap

Skolan bidrar till en studiemotiverad och trygg miljö. Det finns en hel del roliga och anrika traditioner som både skolan och elevkåren anordnar vilket bidrar till en stark gemenskap.
Elev
4 jun 2019

En toppenskola

Toppenskola! Kompetenta lärare och intresserade elever på naturprogrammet. Roliga och utmanande lektioner där teori varvas med praktisk undervisning. Skolan har även ett stort utbud av estetiska tillval i både musik och bild vilket skapar en rolig och varierad studietid.
Skolans många traditioner så som Lussedansen där hela skolan dansar folkdans ger även ett roligt inslag i skolåret.
Elev
4 jun 2019

För mycket profilhäng och yta

Samskolan är en bra skola i sig med rätt trevliga lärare osv, men eleverna håller inte alls samma nivå. 2/3 av min klass kände redan varandra sen innan och har ett stort kompisgäng som man inte får vara med i. Jag har mina vänner i klassen men känner trots detta ingen delaktighet. Sen om man inte är med i profilhänget är det inte kul att vara på skolan. Är du en av de lyckliga att få en trevlig klass med bra sammanhållning för ALLA ska du absolut gå kvar men jag väljer att byta iallafall. Dock kommer jag sakna skolmaten då den lyfter upp skolan!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen