Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
20 omdömen
Resultat omdömen
4.4
Utmärkt
16
3
1
0
0

Nimo abdirahman

2.9
Elev · Samhäll · 18 februari 2021
Elev · Samhäll · 18 februari 2021
Det är jättebra skolan Finns där bra lärare som hjälper alla eleverna tillsammans utan Rasism.

Grymt!

5.0
Elev · Samhäll · 16 februari 2021
Elev · Samhäll · 16 februari 2021
Helt fantastiks lärare som verkligen genuint är passionerade i sina ämnen, som uppslagsböcker! Studiemotiverade elever, om man väl kommer in i gänget är det inga problem!

Bästa gymnasiet i GBG, eleverna lite si-sådär

5.0
Elev · Natur · 14 februari 2021
Elev · Natur · 14 februari 2021
Kan säga kortfattat. Skolan är så bra en gymnasieskola kan vara, vill du komma långt i livet ska du välja denna. Däremot är det allt en för stor hype på skolan, så mitt personliga tips är att undvika linjerna ekonomi och samhäll eftersom eleverna ofta kan vara sådana som endast går på skolan för att kunna säga att de är ”samskoliter”. Det kan då vara som många andra skriver, svårt att komma in i umgänget om man inte redan är samskolit sen innan, alltså gått på grundskolan. Rådet är att välja natur, eleverna håller en betydligt högre standard och om du vill komma långt är det här du vill vara. :)
83%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Visa alla resultat

Rykerna stämmer

3.8
Föredetta elev · 5 februari 2021
Föredetta elev · 5 februari 2021
Bra lärare och utbildning du utvecklas utbildningsmässigt, sämre elever och klasskamrater. De flesta rykterna om Samskolan stämmer och har du inte självförtroende trycks du ner jättelätt av andra elever. På gymnasiet har det flesta redan sina kompisgäng sedan innan och det kan vara riktigt jobbigt att överhuvudtaget komma in i klassen. Jag såg hur svårt det var för de som kom utifrån att känna sig inkluderade och välkommna. I min klass var det närmare 10 personer som bytte första terminen.

Samskolan

3.6
Elev · 5 februari 2021
Elev · 5 februari 2021
Bra lärare och utbildning, mindre bra elever och sammanhållning. De flesta elever är väldigt ignoranta.

Den bästa skolan i Gbg, by far

5.0
Elev · 15 januari 2021
Elev · 15 januari 2021
Enkelt... Välj Sam Na så kommer du ha de bästa 3 åren i ditt liv! Mängden plugg är överdriven, visst det är en del men inte så mycket som alla får det att låta som. Man slipper mestadels statusen i det sociala och man skaffar sig fantastiska vänner för livet! Ryktet vet jag om, men ge det en chans! Du kommer inte ångra det!

Bättre än bäst

5.0
Elev · 2 januari 2021
Elev · 2 januari 2021
Absolut bästa skolan i hela Göteborg. Engagerade lärare och studiemotiverade elever. Fantastiska möjligheter till fördjupning och mycket bra förberedelse inför vidare studier! Traditionerna och sammanhållning bland elever i och över årskurser är vad som gör Samskolan bättre än bäst!

Världens bästa skola

4.7
Elev · 1 januari 2021
Elev · 1 januari 2021
Underbar traditionsenlig skola med engagerade välutbildade lärare och extremt studie motiverade elever. Skolan erbjuder den bästa utbildningen och gör dig redo för livet efter gymnasiet samtidigt som du blir en samskolit för livet. Samskolan har en ”samanda” som genomsyrar samhörighet, vänskap och samarbete och gör skolan till en familj. Jag vill aldrig sluta på gå på samskolan men jag vet att en gång en samskolit, alltid en samskolit!
78%
ger betyget bra eller utmärkt till
Åsikter och värderingar tas på allvar
Visa alla resultat

Bra utbildning

4.6
Elev · 8 december 2020
Elev · 8 december 2020
Otrolig bra skola om man är ute efter en stabil grund att gå på inför framtida studier. Dock kan det vara svårt att komma in i grupperna, speciellt på vissa linjer. Det beror helt på vad man är för person. Väldigt mycket status i den sociala miljön.

Utanförskap och snobbigt

4.3
Föredetta elev · 7 december 2020
Föredetta elev · 7 december 2020
Jag hade länge tänkt välja Sam och tillslut blev det första dagen i min nya klass. Jag var glad, förväntansfull och taggad på att börja den nya skolan jag hört så mycket bra om. Kan börja med att jag älskade skolan till en början, maten, lokalerna, lärarna. Men det var klassen det var fel på och som fick mig att byta till en helt annan skola. Kände mig ibland utanför då halva klassen redan kände varandra och det var svårt att komma in i deras gängkretsar då de redan var tajta gäng vilket är tråkigt då jag hoppades på att det skulle bli en nystart för alla. Man kände även att de ansågs sig vara ”finare” än resten och allt handlade om att synas utåt och inte hur man behandlar varandra. Flera gånger var det jag och två till (som inte gick på Sam innan) som blev uteslutna från samtalen osv t.ex så var vi inte inbjudna i klasschatten, flera av de tidigare eleverna addade inte tbx på snap vilket i stort sett inte är allvarligt men trots de småsaker som bygger på känslan av att man är felplacerad, vilket jag dock var då jag aldrig kände att jag hörde hemma i den kulturen. Man kom aldrig riktigt in trots att man försökte. Trots min dåliga klass tyckte jag om resten. Välj om du vill ha god mat, bra studier och roliga traditioner. Välj inte om du vill ha en klass där alla respekterar och behandlar varandra väl, pratar med varandra och inte lämnar vara dra utanför.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Stampgatan 13, 41664, Göteborg
031-631900

Göteborgs Högre Samskola - aktiv, självständig, ansvarstagande

Som ett av de mest prestigefyllda gymnasier i Göteborgsområdet, är Samskolans gymnasium utan tvekan en stabil grund för högskolestudier. Här har du god möjlighet att påverka ditt eget skolarbete och att delta i både teoretiska studier men också aktiv deltagande i musik, bild och idrott.