Omdömen

3.7
Baserat på 15 omdömen och 129 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 okt 2023

Rekommenderar skolan

Lärarna på Metapontum är otroligt engagerade och duktiga, de är bra på att anpassa och ge elever stöd och förklarar på ett bra sätt. Den sociala stämningen hos eleverna på skolan är väldigt bra, vad jag vet har det aldrig förekommit någon mobbning och som en väldigt annorlunda person känner jag att alla behandlar mig bra iallafall. Det är en fin omgivning och en vacker byggnad.

Vi åker ofta på utflykter till museum och liknande, vi har även värdegrundsdagar där dagen läggs på att prata om viktiga ämnen som diskriminering och sexualitet. Vi har även exempelvis forskarfredag och nobelldagen där forskning ligger i fokus.
Det är en hög kvalité på undervisningen och vi lär oss mycket, det är en "pluggskola" men det är ändå inte överdrivet mycket plugg, det vi lär oss är lätt att förstå och lärarna har förståelse och är alltid öppna för förhandling om deadlines för läxor osv.

Många klagar på maten (dock tycker jag personligen att den inte är så farlig), lokalen är i stort behov av att fräschas upp, och läroböckerna är väldigt slitna med gammalt innehåll (t.ex i teknikboken pratas det mycket om Mp3 och freestyles och liknande). Tekniken i skolan är överhuvudtaget inte särskilt modern, datorerna är också rätt så slitna.

Många skåp går knappt att använda, borden är vingliga, det är kvavt och toaletterna är väldigt omysiga. Det finns ingenstans att sitta i korridoren förutom på hårda fönsterbrädor. Skolgården för de yngre årskurserna är inte heller särskilt innehållsrik. Många lärare behöver bli bättre på att lägga ut information om prov och läxor, det blir lätt fler prov på en dag än vad som är tillåtet för att en lärare inte vet att en annan också har planerat något den dagen. Dessa faktorer gör att skolan inte får 5 stjärnor.

Men för mig väger det positiva över det negativa, och överlag är det en mycket bra skola. Jag har gått här sedan ettan och är väldigt fäst vid stället, jag kommer sakna klassen och lärarna när jag går över till gymnasiet. Jag rekommenderar varmt till de som värderar en engagerande och lärorik skolgång och en bra stämning i klassen, men som inte är särskilt petig med maten ;)

m.v.h, elev i 9an
Förälder / Vårdnadshavare
10 sep 2023

Bra skola för vårt 2e-barn

Jättebra.

Vårt barn är 2e, dvs särbegåvad plus autism och ADHD. Gick kommunalt i förskoleklassen och blev då hemmasittare redan första terminen.

På Metapontum har vi genom åren fått till ett gott sammarbete med personalen. Vår dotter har gått där från ettan till nian.

Hon har kunnat avancera två årsklasser, har nu utomordentligt betyg, ingen skolfrånvaro och vänner i klassen. Hon kan själv diskutera med lärarna när hon behöver särskilda anpassningar utifrån NPF.

Jag upplever att personalen är engagerade, har fokus på att lyckas, förväntar sig kompetens. Rimligt hög akademisk nivå och eleverna är i allmänhet studiemotiverade, finns flera andra barn som är 2e eller särbegåvade. Spetsmatteeleverna ger ett positivt tillskott till sin klass.

Fint med överblickbara lokaler där barnen kan gå i samma hus hela grundskoletiden. Rimligt med lugn och ro, familjär stämning.

Mycket annan trevlig verksamhet finns i samband med skolan, som schackklubben och kulturskolan i samma lokaler. Där har vår dotter bland annat spelat teater och varit med i en skrivarkurs. Skolan deltar varje år i mattetävlingen Pangea där eleverna ofta placerar sig högt.

Skolan passar säkert inte alla barn med NPF, men för vår dotter som är 2e har den inte bara möjliggjort en fungerande skolgång utan faktiskt en trygg skolgång där hon kunnat utvecklas och utmanas akademiskt. En grundskoletid hon snart kan lämna med goda betyg och framtidsdrömmar, vilket tyvärr är skämmande ovanligt för NPFbarn i dagens Sverige.
Förälder / Vårdnadshavare
8 dec 2022

En alldeles utmärkt skola. Rekommenderas varmt.

Det här är första gången jag upplever som förälder att skolverksamheten fungerar som den ska. Drivna, hungriga lärare som vill att att eleverna ska utveckla sin fulla potential. Eleverna uppmuntras till att prestera och lyckas med sina kunskapsmål. Skolan serverar också "fungerande" skolmat som ger eleverna energi till att fullfölja skoldagen. Vad mer kan man fråga efter? Det är en friskola av goda mått skulle jag säga och är utomordentligt nöjd som förälder. Det här är en skola som faktiskt vill framåt.

Till skillnad från den kommunala verksamheten som saknar ambition och vision samt ork att fullfölja verksamhetensmål så finns det här en god portion av just genuin vilja att eleverna ska lära sig och växa som individer. Det finns heller ingen märklig ideologi att man 2 dagar i veckan ska servera eleverna veganmat så att en större andel elever ska gå hungriga hela dagarna som i den kommunala skolan. Tvärtom här verkar man servera lunch som gör att man orkar med sina skolmässiga förpliktelser. Det generella kaoset som man alltid har upplevt i den kommunala skolan lyser med sin frånvaro. Det är ordning och reda i skolan och man får som förälder svar på tal när man ställer frågor. Dessutom har skolan Schoolsoft som fungerar avsevärt bättre än kommunens egna skolplattform som mest liknar ingenting.

Nu när man lämnar ett betyg på denna skola så ska man svara på hur arbetsron är, ordningsregler mm fungerar. Det upplever jag som svårt utifrån att man ska ge ett betyg som dels motsvarar vad jag vill ha ut från den svenska skolan, men också hur den kommunala verksamheten har fungerat innan som varit en katastrof. Om nu skolan placerar sig på en avsevärd bättre höjd än vad den kommunala har gjort, så innebär inte det att skolan är på den nivån som jag kanske hade tyckt varit optimalt. Därför beakta mina svar utifrån att jag kräver och förväntar mig att man ska ha en god skolgång i Sverige och utifrån det perspektivet se min betygsättning på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
23 aug 2022

Tystndskultur och ambitioner som inte subventioneras

Skola med skyhöga ambitioner som inte subvetioneras av den nuvarande ledningen. Särskillt mellanstadiet är eftersatt i fråga om personella resurser. Kritik besvaras med liggiltighet. Barn med svårigheter göms undan. Det råder en uppenbar tystnadskultur inom hela verksamheten; mellan pedagoger, mellan pedagoger och ledning, mellan ledning/pedagoger och föräldrar. Skolgården är obefintlig, liksom träslöjdssalen. Syslöjd innebär sömnad för hand då inga symaskiner finns. Nej, vi är inte imponerade och rekommenderar ingen den här skolan, tyvärr - trots att en och annan lärare kan imponera.
Föredetta elev
17 maj 2022

Bra undervisning

Hur går det ens att beskriva den här skolan? Nu var det längesedan jag gick här, men lärarna och miljön var helt fantastisk. Om ni vill ha riktigt bra undervisning så rekommenderas den här skolan starkt!
Förälder / Vårdnadshavare
8 maj 2022

Ej npf-anpassad

Rekommenderar inte skolan om en har barn med npf-diagnoser. Otroligt dåligt med anpassningar.
Föredetta elev
3 jul 2021

Bra skola

Jag gick i den här skolan 6-7 år och var jätte nöjd med skolan, maten då va från kleins kitchen så det var inte alltid det var ätbart. Eleverna är trevliga och lärarna va snälla och hjälpte och om man behövde hjälp så fick man den hjälpen man behöver! Före detta rektor var helt fantastiskt och lyssnade på eleverna och gjorde nånting åt problemen men som tyvärr nu har slutat. Skolan är nära fruängen centrum 5-10 minuter. Klasserna hade en bra stämning mellan elever o lärare, fräscha lokaler, rekommenderar!
Förälder / Vårdnadshavare
21 maj 2021

Fantastisk skola

För 7 år sedan letade vi efter en ny skola till äldsta sonen och valet föll till slut på Metapontum. Vi har nu bägge barnen här, en i mellanstidet och en i högstadiet. Engagerade lärare som involverar sig personligt i elevernas utveckling, en generellt fin stämning bland eleverna och en trevlig skolmiljö gör att vi inte har ångrat vårt beslut en enda gång! Rekommenderar varmt den här fantastiska skolan.
Elev
31 mar 2021

Älskade ******* *******

Det är en bra skola med många otroligt bra lärare och maten är också ganska bra.
Elev
31 mar 2021

Väldigt bra

******* ******* förtjänar en löneökning.
Föredetta elev
1 feb 2021

Fd elev

Skolan är sämre än vad den utger sig vara.
Elev
22 sep 2020

Fantastisk skola

Oerhört glad att jag gått på Metapontum.
Elev
1 apr 2020

metapontum

vissa saker med skolan är svinbra medans andra saker skulle kunna göras mycket bättre, jag går i nian och just nu är det helvetet på jorden
Förälder / Vårdnadshavare
13 mar 2020

Bästa skolan

Otroligt bra skola. Väldigt glad att mina barn gått där.
Elev
9 dec 2019

Skolan är okej

Skolan har vissa bra egenskaper men andra som är aids

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen