Omdömen

3.3
Baserat på 22 omdömen och 173 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 mar 2024

Naturprogrammet

Bra skola

Har läst tredje året på gymnasiet här och måste säga att jag har lärt mig mer än vad kommunala skolor har lärt mig. Bra lärare och professionella inom sina ämnen.
Personal
16 mar 2023

Lärare

Jag har undervisat i ungefär åtta år. Både på högstadiet och gymnasiet, på flera olika skolor. Ledningen, rektorer, arbetar extremt hierarkisk och är oprofessionella mot både lärare och elever. Elever kan få opassande kommentarer från rektorerna, sexuella trakasserier. Även jag som lärare behövde utså blickar och nedvärderande kommenterare från rektorerna. Lärare som väljer att arbeta kvar har antingen anpassat sig eller anser att beteendet är acceptabelt. Rektorn utser vissa lärare till att ha mer makt än andra och springer därför ärenden åt rektorerna. Detta skapar ingen god sammanhållning. Vilket i sin tur påverkar eleverna negativt eftersom det inte finns en gemensamt struktur. Man blir även som lärare rätt kass på att undervisa om man går runt och mår dåligt på sitt arbete, vilket även flera andra kollegor berättade om. Det är hög personalomsättning, det visar på att personalen inte trivs. Även det i sin tur påverkar eleverna negativt då dom behöver byta lärare ofta. Väldigt många lärare ger glädjebetyg, med pressen uppifrån. Det kan säkert vara lockande för många elever, men planerar man som elev att läsa vidare på universitetet, så kommer inte det vara till ens fördel om man lätt kan få höga betyg. Dels får man inte med sig dom kunskaperna som krävs och man kommer därför ha det kämpigare än sina övriga klasskamrater på universitet. Samt att man kanske kommer in på en utbildning som man faktiskt inte klarar av.
Elev
23 feb 2023

ekonomi

Heeej

Grymma lärare och bästa eleverna <3
Elev
6 feb 2023

ekonomi

Bra :)

Skön skola med nice elever.
Elev
6 feb 2023

Bra läge och bra lärare

Bra lärare

Lite små lokaler men mycket bra lärare. Engagerade och bryr sig.
Elev
25 jan 2023

Börja inte denna skola

Skolan är helt värdelös. Maten tar slut snabbt. Rektorn snålar med maten och eleverna går hungriga varje dag. Hjälper inte att klaga. Ingen bryr sig. Inga aktiviteter, ingenting arrangeras utanför skolan. Allt för att snåla och maximera vinsten.
För hårda regler, en minut försening och du får inte komma in i klassen. Du får en 1 timmes frånvaro. Det skapar CSN strul. Ingen tänker på elevernas bästa utan bara vinsten som styr skolan.
Skolan är för trång och man få stå I led för att komma till sitt skåp vilket gör att man inte hinner komma till lektionen i tid. Det är föööör många elever på en liten skola. Jag skulle ha gett minus stjärnor om det fanns men blir tvungen välja 1 av systemet.
Elev
5 okt 2022

samhäll

Ett riktigt ärligt omdöme- ta det här som en varning!

Värsta skolan någonsin!!!

Den här skolan är verkligen det konstigaste man kan hitta och är objektivt sagt inte så bra som resten av dessa omdömen säger. Vill du ha ren ärlighet så bör du läsa detta eller gå dit själv och kolla. Till och börja med så ligger denna skolan mitt i stan, detta leder till att sannolikheten till att man kommer sent på grund av kollektiv trafiken är ganska hög. Detta berättade skolan själv, när jag var på öppet hus här och där sa självaste skolchefen att de hänvisar till detta. Nu när jag nästan har gått här i tre år kan jag säga att de inte alls gör det. I början var det så att man inte fick komma in även fast man var 1 minut sen och behövde istället vänta i en kvart för att bli insläppt och man får därmed en kvarts försening. Detta var okej i början där man fick en kvartsförening även fast man kanske var 20 minuter sen. Notera dock att detta gäller endast på sin första lektion och är man sen till lektionen efter första lektionen får man inte komma in alls.

Numera får man endast komma in på lektionerna som börjar vid 9:40 eller 08:30, är man sen till sin första lektionen som börjar senare än dessa tider kan man inte bli insläppt alls, även fast det är första lektionen på dagen. Asså vah, va hände med att de tar hänsyn?
Även har de väldigt stränga regler där i princip allt kan leda till avstängning. En annan grej är att man måste skicka in ett intyg om du är sjuk. Alltså måste man till vårdcentralen varje gång man är sjuk i mer en fem dagar för att få ett intyg som bevisar att man verkligen har vart sjuk. Gör man inte detta så tar de bort den sjukanmälan man har gjort och får frånvaro för de dagarna man inte vart i skolan.

Maten här är inte det bästa men det funkar väl, den vegetariska maten ser ibland ut som hundmat, skojar verkligen inte. Det känns ibland som att skolan sätter eleverna på en diet med maten som vi får serverat, eftersom det inte går att äta. Dock är det ibland, så i vissa stunder är maten faktiskt god!! Notera även här att folk bokstavligt talat hämtar mat från donken och äter det i bamban eftersom maten inte går att äta.
Även är glasen alltid slut och bamba tanten(hon är jätte snäll och trevlig) blir tvungen att tvätta de för hand. Det känns som en överlevnads show där man får slåss för att få glas, det är verkligen först till kvarn, Även är glasen ibland smutsiga- inte de som bamba tanten tvättar men de som kommer med leverantören.

Enda andledningen till att jag ger det två stjärnor är på grund av lärarna. Lärarna här på skolan ( samhällslärarna i alla fall) är ganska bra där de förklarar väl så att man förstår. Även så ställer de alltid upp om man behöver hjälp där de ger feedback så mycket som de kan. Skulle säga att de genuint gillar sitt jobb och försöker sitt bästa.
I ju med hur hela skolan är dålig så skulle jag inte förvånas om det fanns dåliga lärare i de andra programmen.

Även har man handledningstider på skolan där lärarna kan hjälpa en, vilket är bra.

De säger även att de lyssnar på vad vi elever har att säga, men inget som i princip alla på skolan klagar över tas på allvar eller ändras. Skolchefen skämtar bort det man har att säga och tar inte en på allvar. Vi har fått en ny rektor som är bättre än den förra så det är bra!

Vill inte ens nämna schemet vi har, där vi har dubbelpass i en heldag. Det vill säga dubbelpass på ett ämne sedan lunch för att däpå ha ett dubbelpass på ett annat ämne. Man blir så trött av att ha samma ämne i två timmar, även börjar vi tidigt och slutar sent!

Med det sagt, är du en person som älskar att klaga och bli irriterad minst fem gånger i veckan? Då kan jag säga med all självsäkerhet att gymnasieakademin är en skola gjord för dig!
Föredetta elev
2 maj 2022

Handel

Inte alls bra!

Nej börja inte här om du vill ha en framtid! Under alla mina tre år här så kan jag helt ärligt säga ett denna skola inte alls är bra! Första året var helt ärligt helt ok rektorn var bra och klasskamraterna var sköna men senare i tvåan och trean så märkte man den mörka sidan av skolan.

Det blev allt mer uppgifter och prov och nu menar jag på riktigt att vi hade ungefär tre till fyra prov i veckan vilket är helt sjukt sedan så blev undervisningen mycket slarvigare i två och trean och dessutom så blev det förändringar på schema vilket resulterade till att vi fick sluta ungefär klockan 5 varje dag.

Jag pluggade väldigt hårt i alla tre åren på skolan fast än jag gjorde bra på uppgiften och proven så blev mina slutbetyg mycket lägre än på proven vilket är väldigt märkligt. Som sagt så är skolan helt ok under ettan men i tvåan och trean är där allt elände börjar!
Föredetta elev
1 maj 2022

Handel

Det finns klart mycket bättre skolor att gå på!

Sämsta skolan i GBG visst skolan var bra för några år sedan men efter att lärare byts ut så har skolan bara blivit sämre och sämre. Väldigt svårt att få bra betyg, jag fick själv arbeta väldigt hårt men ändå så fick jag inte så höga betyg. Det finns klart mycket bättre skolor att gå på.
Elev
25 mar 2022

Naturprogrammet

Naturprogrammet

Skolan är bra generellt, ÄLSKAR lärarna och det vill att eleverna ska lyckas. De bryr sig om eleverna och gör allt i sin makt för att man ska uppnå sina mål. Finns något som kallas för handledningstider som är som läxhjälp och man kan gå dit för att få tex extra hjälp i matten! Min motivation till att gå till skolan är pga min klass och lärarna, du kan skämta med dem och man har en bra relation med dem även. Skolan är liten men det gör att det skapas en familjör miljö vilket är positivt. BIG SHOUTOUT till min biologi lärare och matte lärare! Grymma! Enda nackdelen med skolan skulle vara maten då den är katastrofal vissa dagar samt att vissa lärare från andra program beter sig som tonåringar och ibland kan det kännas oproffesionellt.
Elev från naturprogrammet!
Föredetta elev
29 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Göteborgs sämsta gymnasieskola

Byter lärare väldigt ofta, lärarna är sällan närvarande i skolan. Inställda lektioner eller vikare som inte kan något om ämnet, oftast är vikarierande gamla elever från skolan, som är ca 19/20 år utan erfarenhet. De ger inte bra betyg och lärarna samt rektorerna håller samman, så det hjälper inte med att säga till en personal i skolan när man inte trivs eller känner sig rättvist behandlad, då alla i personalen hållee ihop och har samma tankar. Skolchefen Babak bestämmer vilka kurser man ska läsa, om man vill byta inriktning ex i natur så säger han vad han tycker och därav får du ej byta, dock får andra byta, de beror på vad Babak själv vill. Många lärare har ingen licens, och har haft oprofesionella relationer med deras elever.
Elev
18 jan 2022

Den bästa skolan i hela GBG

Bästa skolan! Älskar lärarna på denna skolan som verkligen hjälper en och finns där för en. Okej, skolan är liten men jag älskar det och det känns verkligen som bra gemenskap med lärarna men oxå mellan alla elever. Alla känner alla och man har tvär bra connection. Rektorerna och skolchefen är det roligaste någonsin. Jag har aldrig ens vetat vem rektorn varit innan på andra skolor men här vet både rektorn och skolchefen namnet på alla elever och de är verkligen trevliga och hjälpsamma och försöker alltid ställa upp. Vill du gå på den bästa gymnasieskolan i gbg då ska du söka till akademin!!
Elev
18 jan 2022

ekonomi

jättebra skola

Skolan är jättbra, lärarna är underbara och man känner sig otroligt tyrgg när man kommer till skolan.
Elev
9 dec 2021

Sämsta skolan i Göteborg

Otroligt trånga korridorer, inga sittplatser, alldeles för liten skola för så många elever.
Opassande rektorer, tar inget seriöst och skämtar på ett väldigt opassande sätt, blir obekväm i deras närhet.
Elev
30 nov 2021

Handel

OKEJ SKOLA, INGET SPECIELLT

Trånga korridorer och dålig luft i skolan. Om du vill ha huvudverk kom till denna skola varje dag. Det är lätt att få bra betyg. Okej mat. Okej lärare. De har en speciell rektor...
Föredetta elev
19 jul 2021

nu Gymnasieakademin

Är en skola som bytt namn flera gånger under åren, varför kan man fråga sig?

Rektor och lärare som inte engagerade sig när man tog upp skolarbete och betyg. De då tillräckligt ansvarsfulla och sjysta lärarna jobbar inte längre kvar, men de som betedde sig sämst mot en stannade kvar. Nära kontakt och privata fester med elever och med lärare deltas inte i dessa och har man ett artigt och vanligare sätt, bidrog detta (ja!) också till att jag till slut fick sämre betyg och underkänt i ämnen. Den värsta var en lärare som betedde sig rätt illa och respektlöst mot mig många gånger, sa också opassande sexuella saker som nog inte bara jag inte ville höra. De flesta eleverna, men inte alla, betedde sig trevligt.

Flera år senare finns det nu mycket ny personal på skolan enligt deras webbsida som kan vara bra, men tveka inte för mycket på att byta skola.
Elev
17 jan 2021

REKOMMENDERAR!!

Jag rekommenderar starkt, lärarna är bara så trevliga och hjälpsamma, de finns alltid när du behöver hjälp, ger den bästa betyget.
Elev
7 nov 2020

Ganska bra

Funkar ganska bra med lektionerna osv på Skype och zoom,men matten som jag själv behöver mer hjälp med är svårare o fatta utan hjälp på papper. Sedan är schemat inte det bästa till distansundervisningen, och vägras anpassas
Elev
9 nov 2019

Skolan är underbar

Det finns inget bättre än en skola där du trivs till 100%.
Elev
3 nov 2019

Jag rekommenderar skolan starkt för att..men...

Jag bytte till gymnasieakademin från en annan gymnasieskola och är så nöjd med mitt val. Lärarna får en och känna sig som mer än bara en elev. Vissa får dig att känna dig som deras vän (på ett bra sätt). Dem skämtar med elever och lyssnar på eleverna. Lägger även ner tid på att hjälpa dig och svara på dina frågor vare sig det var under lektionen, efter lektionen eller att du möter på läraren under en rast. Till skillnad från min förra skola så får jag alltid hjälp. I min förra skolan fick jag räcka upp handen under hela lektionen och fick nästan aldrig hjälp och när jag väl fick det var det ett snabbt svar som inte ens var till hjälp. Här så får jag ordet så fort jag räcker upp handen och får ett fullständigt och väl förklarat svar (angående uppgifter, att jag ej förstod osv). Rektorerna känner igen alla elever på skolan och skämtar och skojar med dem. Klasskamraterna är jättetrevliga och man kan lätt få vänner både i klassen och från andra klasser man måste bara vara trevlig och våga prata med andra för så fort man pratar med någon elev vare sig eleven läser samma ring och linje som en eller annan ring och annan linje så blir man bemött på ett vänskapligt och trevligt sätt. Visst det finns säkert otrevliga och arroganta elever såsom det gör på alla skolor men sådana får man bara hålla sig undan från och istället socialisera med de trevliga. Maten är ganska bra. Tycker man ej om maten någon dag så är det bara att vända sig till pastasalladen som nästan alltid finns på plats och grönsakerna samt salladerna som alltid finns att välja mellan. Bambatanten i skolan är jättetrevlig och hjälper alltid till. Aldrig träffat någon så snäll bambatant som han som jobbar i gymnasieakademin. Alltid glad och sprider glädje. Nästan alla lärare har en speciell dag där de under 1-2 timmar sitter i skolans bibbla och har läxhjälp. Skolan är ganska liten av sig och bamban samt biblioteket är ganska små men det är väl inte det som är viktigast? Sen i medföljd med att skolan är liten blir det att det blir mer fokus på eleverna jämfört med de stora skolorna där det inte alls finns någon fokus på eleverna som individuella (som på min förra skola). Dock har jag hört att många elever från samhälls linjen klagar på lärarna men i naturlinjen är lärarna jättetrevliga och har även hört at naturlinjen har de bästa lärarna. Annars tycker jag man ska prova på en dag innan man börjar för att göra sin egna omdöme av skolan.
Elev
26 sep 2019

Skolan är effektiv

Jag gillar skolan för att de får saker gjort, lärarna hittar tid för en och hjälper elever för att nå sina mål. Rektorer är aktiva och känner till varenda elev på skolan, det får en känna sig hörd och viktig, för de är inte eleverna endast "elever" utan personer. När jag först kom till skolan kände jag mig obekväm men senare blev jag en del av min klass och detta blev en trygghet, jag gillar min klass och skulle inte velat byta den till annan. Jag skulle även rekommenderat skolan för att den är lokaliserat på ett bra ställe(Brunnsparken).
Elev
11 jun 2019

Jättebra lärare

Jättebra lärare som bryr sig och är bra på att lära ut. Trevlig miljö och bra arbetsro.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen