Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

23 Omdömen

4.4
Utmärkt
18
5
0
0
0

Ångrar inte mitt val

4.6
Elev · 12 april 2020
Elev · 12 april 2020
Trevliga människor och en miljö där du kan vara dig själv. Maten är utmärkt men ibland rätt kass. Dock finns det fyra rätter att välja mellan så sällan ett problem. Bra lärare men ibland dåligt planerat av vissa. Ångrar inte mitt val och vill inte byta

Fantastisk skola

4.4
Elev · 7 april 2020
Elev · 7 april 2020
Fantastisk skola. Jättebra lärare och allmänt mysig miljö på skolan. Finns många klubbar och det arrangeras många aktiviteter som man kan delta i utöver skoltid.

Spyken!

4.9
Elev · 24 mars 2020
Elev · 24 mars 2020
En så otroligt välkomnande känsla direkt när man sätter foten på spykens mark! Härlig stämning, trevliga elever och bra lärare! Dessutom en fantastisk matsal och stort utbud i estetiska kursen!

Bra skola

3.9
Elev · 16 mars 2020
Elev · 16 mars 2020
Skolan är bra överlag, dock ibland dålig planering hos lärare som inte verkar prata med varandra annars är de väldigt duktiga, de kan sina ämnen osv. Maten är dock lite överskattad för ibland är den inte så god och rektorerna kunde varit bättre.
Helt klart en av de bättre skolorna.

Superbra skola

5.0
Elev · 3 februari 2020
Elev · 3 februari 2020
Denna skolan är SJUKT bra alla här är super trevliga, välkomnande och accepterande. Lärarna här är på en heeeelt annan nivå. De hjälper en jättemycket och sätter eleven först. De flyttar prov för att vi inte ska ha det allt för stressigt och om det inte går hjälper de oss att förstå det vi behöver innan provet.
Jag går naturinriktning.

Bra på alla sätt.

4.7
Elev · 22 januari 2020
Elev · 22 januari 2020
I det närmaste en perfekt gymnasieskola. Engagerade lärare, trevlig miljö, och elever som är där för att lära sig något.

Spykenandan is real!

4.1
Elev · 20 januari 2020
Elev · 20 januari 2020
Jättefina människor. Här kan du vara dig själv. Skolmaten är underbar. Det enda jag har att klaga på är att jag inte är det största fanet av inredningen..

Spyken andan, maten, Pedra o Ehinger

4.8
Elev · 14 januari 2020
Elev · 14 januari 2020
Jag går andra året på natur musik linjen. Jag må kanske behöva pendla långt, men helt klart värt det för en så fantastisk skola som spyken. Alltså ingen skola är perfekt, o vissa lärare på denna skolan är väll lite så där men om man tänker på hur många olika människor som går här och att alla gillar olika tycker jag spyken gör ett helt fantastiskt jobb på att få så många så möjligt att må bra här. Jag längtar liksom att komma till skolan för jag har väldigt roligt, och i alla fall på natur linjen är lärarna fantastiska ( Fredrik Axén , Magnus Ehinger, Ann-Sofie Boquist, Gunnilla vår si guru, Pedra bara den bästa i världen) asså just nu älskar jag alla mina lärare ( i ettan va där en som va lite si så där). Atmosfären och spyken andan är den bästa . Maten är jävlet gööör goood. Och jag har verkligen fantastiska vänner. Jag verkligen älskar SPYKEN❤️❤️❤️

Trevlig skola

4.6
Elev · 9 januari 2020
Elev · 9 januari 2020
Mysig stämning. Alla välkomnas och jag har iallafall aldrig sett någon mobbning. Maten är nästan på samma nivå som restaurang mat. De flesta lärarna är bra, särskilt på samhällslinjen. Man får bra datorer. Kakorna i kaféet är top notch. Over all trevligt helt enkelt.

Skolan är bra, ångrar inte mitt val alls

3.8
Elev · 8 januari 2020
Elev · 8 januari 2020
Älskar skolan och skolan/klassen är i allmänhet bra men... extra anpassningar måste man kämpa för och skolan/lärarna är extremt dåliga på att hjälpa elever som behöver mer hjälp. Jag har märkt en förbättring i miljö och aktiviteter under de senaste två åren men skolan måste lägga mer tid på eleverna utanför vad skolledningen vill också som elev måste man själv planera och nästan vara kommunikatör mellan olika lärarna. Lärarna har knappt något kontakt med varandra känns det som och om man inte har en stödjande och bra klass är det svårt att klara av läs/prov planering. Samt dålig planering av kurser från lärarna. Förutom detta är atmosfären på skolan och eleverna bra. Ångrar inte mitt val och har fått många bra vänner här.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Dalbyvägen 2, 22466, Lund
Petra Karlsson
046-3597800

Gymnasieskolan Spyken - spykister och spyx i studentstaden

Spyken, med sitt underliga namn och nära läge till både Lunds nation och den botaniska trädgården, är utan tvekan ett gymnasium med en viktig roll i det som definierar Lund som stad. Skolan har anor sedan 1800-talet, men är säreget ett modernt gymnasium trots allt. Här hittar vi Naturvetenskapliga-, Samhällsvetenskapliga- och Estetiska programmet, där det sistnämnda erbjuder en spetsutbildning i musik!

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  15.8
 • Antal elever
  1145
 • Antal lärare
  82
 • Antal behöriga lärare
  77
 • Elever per lärare
  14.0