Omdömen

3.2
Baserat på 23 omdömen och 173 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 sep 2023

Sämsta jag har varit med om

Sämsta skolan Ever asså!!!
Dåliga lärare , dålig pedagoger , inget stöd asså , börja inte här om du inte tvingas gå på IM börja inte ens här om du måste gå på IM assååå de är sämst ever du kommer inse de snabbt denna skolan gör så jag vill ta livet av mig asså så värdelös är den! Alla är så idiotiska asså , polisen kommer in mkt , mkt drama hela tiden , denna skolan vill du fan inte gå på om du inte vill bli dum i huvudet asså
Elev
30 maj 2023

Otryggt

Mycket farlig skola. Kriminella nätverk leds i smyg av lärare på skolan och det har lett till bland annat att elever blivit avstängda pågrund av pistoler i skolan.
Elev
15 feb 2023

En elevs syn på Vipan

Vipan är bra skola med engagerade lärare och roliga kurser. Just nu håller vipan på att renovera byggnaderna så miljön är lite rörig men håller på att förbättras. Lunchen är okej, gillar man den inte fins det dock fil tillgängligt att äta. Då vi precis fått en ny matsal kommer skolan göra sin egen mat. Skolan sträcker sig över ett stort område och har 14 byggnader. Trots skolans storlek kommer man väldigt nära både lärare och elever då alla program är i olika byggnader.
Föredetta elev
29 jan 2023

Trist gymnasieskola på 90-talet.

Rätt trist skola när jag gick samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet under 90 talet. Man var långt ifrån staden och de flesta eleverna kom utifrån (typ Södra Sandby, Veberöd, Dalby etc.

Bland infödda lundabor sågs skolan då som ett av de sämre valen.
Elev
9 sep 2022

Vvs

Bästa val jag gjort

Gick VVS programmet. Dom flesta lärare bryr sig och gör allt för det ska gå bra för en andra inte lika mycket. Skolan kändes trygg. Rektorn va bra och VVS lärarna va bra bäst va Agge som jag hade i år 1 tyvärr fick vi inte ha han i år 2-3. Övriga lärare va helt okej.
Elev
17 jan 2022

restaurang och livsmedel

Vipan

Asså vipan är ju vipan och folk har sina fördomar om oss men ja har fan roligt varje dag och de flesta lärare e riktigt bra
Föredetta elev
29 jul 2021

restaurang och livsmedel

Sådär gymnasieskola

Gick ett år här för något år sedan på restaurangprogrammet och det var något det hemskaste jag har upplevt. Fick uppleva allt från stressade lärare, oförskämda elever och trakasserier etc. Eleverna brydde sig inte ett dugg om deras utbildning och jag var den enda som försökte uppnå bra betyg, vilket inte var särskilt motiverande. Kände mig inte alls trygg i skolan och det var en enorm lättnad att hoppa av första året.
Elev
15 jan 2021

Dålig

Lärarna förstår inte att alla är olika och första möte med mentorerna var hemsk för dem sa att jag inte kommer klara av det för min ”personlighet ” Skolan tar inget seriöst med mobbningen tycker jag och skolan är inte dirket en trygg plats.
Elev
12 jan 2021

Det funkar

Skolan är helt okej. Lärarna jag har är engagerade, bryr sig och hjälpsamma. Skulle något hända som t.ex mobbning tas det på stort allvar. Tryggheten bland eleverna är inte lika säker, många som får kränkande kommentarer, folk som skriker på en, blickar osv och många känner sig otrygga. Studieron är inte alltid heller den bästa men tror även det beror på vilka lärare man har och vilken klass och linje man går på.
Elev
3 jan 2021

Mycket bättre än ryktena!

Bra lärare som bryr sig och verkligen skaffar en bra relation med eleverna från dag 1. På de praktiska programmen är lokalerna rymliga och det finns alla verktyg men behöver.
Elev
8 dec 2020

Vipan

Lärare bryr sig knappt, ställer för höga krav , rasism och extrem feminism är saker som behöver försvinna. Det finns inga anpassningar för dom som är har diagnoser samt för hög press. Lärare bedömer dig efter din relation med dom och orkar inte kolla på dina uppgifter.. fyyyy alltså finns det en chans att ändra skola utan att gå om så hade jag gjort det för länge sedan!!!
Elev
18 mar 2020

Helt ok

Skolan är helt okej, men lokalerna gör att det känns väldigt instängt. Bland eleverna finns det ganska mycket gruppering vilket kan lämna enstaka elever utanför. Det är ganska samma personer som går på vipan vilket gör att dom som är ”samma” håller sig till dom & de som är lite ”annorlunda” håller sig antingen för sig själva eller tills de hittat sin grupp. Lärarna är bra och engagerade & dom vill ditt bästa. Annars ganska tråkigt att man inte får röka på skolgården längre då det blir väldigt backat med folk ute på trottoaren vilket påverkar de boende också. De finns ingenstans att sitta för dom som röker vilket gör att de sätter sig på ett staket som egentligen inte tillhör skolan utan boende.
Elev
7 mar 2020

Vipan äger

Jag älskar vipan! Det är den bästa skola jag gått på. Alla lärare är bra och engagerade i vad dom gör, programmen är bra och kurserna i programmen är roliga och nyttiga för mig som elev! Skolan har även lyckats att blanda programmen när man börjar tvåan för att gå individuella val och det tycker jag är asbra! Det ända som jag inte tycker är bra är att dom inte riktigt meddelar i god tid innan om en lärare är sjuk. Det har hänt ofta att jag redan sitter på bussen och får då vara på skolan i en timme eller två och göra ingenting.annars är vipan BÄST!
Elev
18 feb 2020

Allt är bra förutom typ 50% av eleverna

Grymma lärare och skitbra skola överlag, dock är det en jävla massa droger och det säljs öppet vid skolan. Ta urinprov på alla elever och skicka iväg knarkarsvinen.
Elev
18 feb 2020

Otryggt

Som elev på skolan är känslan allmänt otrygg. Detta såklart beroende på vilken byggnad man brukar vara i, samt vilket program man läser. Vid många tillfällen har man blivit visslad efter, blivit kvävd av rökmoln på platser som utanför matsalsdörrarna osv. Eftersom var byggnad har egen biträdande rektor kan jag inte tala för dom, men kan tala för mig när jag säger att jag aldrig blivit bemött på ett så nedvärderande sätt som av min. Arbetsron i korridorer finns inte, då de yngre eleverna har ett behov av att yttra sig helt genom skrik och tjut.
Elev
29 jan 2020

Bästa

Skiter i vad alla säger vipan e bäst, alla lärare är engagerade och pressen är inte alls hög bland eleverna
Elev
27 jan 2020

Vipan

Totalt värdelöst att man inte får röka inne på skolgården
Elev
26 nov 2019

Skolan är bra, eleverna däremot...

Lärarna är hur fantastiska som helst. Dock är det typ bara framtida knarkare som går där. Går man då bygg så har man inget val eftersom det är den enda skolan i Lund med den utbildningen
Föredetta elev
25 okt 2019

lärorikt

Riktigt Bra utbildningar men dock förekommer det en del skit på skolan, lätt att hamna i skiten
Dock hjälper alla på skolan till och försöker få skolmiljön till ett roligt ställe vilket kanske inte alltid uppskattat hos eleverna
Elev
24 okt 2019

Passar de flesta.

En fin skola, med mycket natur runt omkring. Doch gamla och instängda lokaler (som den bygger om nu 2019) och en bit ifrån centrum. Brukar vara svårt att få komma på buss nummer 3 som man tar till skolan då den är prop full.
Annars en bra skola med fina lärare som vill elevernas bästa. Bra utbildning.
Elev
13 okt 2019

Bra skola

Trevlig skola och bra lärare
Elev
4 okt 2019

Annorlunda skola

Stora ytor och annorlunda lokaler. Ligger avsides och med mycket natur på området.
Elev
3 okt 2019

Fräscht

Ligger lummigt i en park, tyvärr en bit ifrån centrum.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen