Omdömen

3.4
Baserat på 32 omdömen och 250 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
16 maj 2023

Teknik

Teknikprogrammet

Överlag stabil skola men mestadels schyssta lärare(vissa av dem är dock helt pantade). Helt ok mat. Nyrenoverat. Bra cafeteria och stabil skolledning.
Elev
29 apr 2023

Samhälle

Inte bra!

För det första så är det extremt tråkiga korridorer, trist färg och dålig ventilation. Det renoveras ständigt så de borras när ni sitter och gör prov och det låter inte lite. Skolmaten är under all kritik och ibland har det serverats rå kyckling vilket inte får hända. Har faktiskt inte mycket bra att säga…
Elev
5 okt 2022

Teknik

Bra personer, fattig skola

Lärarna är bra och det finns en aktiv elevkår på skolan. Däremot är skolan ganska "fattig" och har inte pengar nog för att bedriva en utomordentlig bra undervisning.
Elev
18 maj 2022

Samhälle

Det är inte eleverna det är fel på

Det är många elever som mår psykiskt dåligt. Många av dem berättar inte det för lärare och andra som jobbar på skolan utan vänner får höra det. Dessa elever är både högpresterande och ligger på E nivå. Det finns inte rimligt med tid mellan prov och inlämningar vilket orsakar en fruktansvärd stress. Det finns ingen tid för det sociala. Skolans lösning på elevers dåliga mående är att träffa en kurator eller uppmana till att skaffa sig en aktivitet utanför skolan. Det finns varken tid för att gå till en kurator eller skaffa sig en aktivitet utanför skolan. Eleverna sköter för det mesta provschemat eftersom det krockar eller är det tidsmässigt orimligt. När problem finns med lärare och det gått så pass långt att elever behöver gå till rektorn händer det inget. Eleverna får leva med att de behandlats dåligt, de får acceptera att de har fått sämre betyg än vad de förtjänar, de får acceptera att de inte får rätt verktyg.
Elev
30 apr 2022

Teknikprogrammet

Kunde vart bättre

Skolan kunde varit bättre, men när du har så långa dagar och dåligt schema med usla luncher blir det svårt att prestera. Det är för övrigt omöjligt att fokusera på sommaren för skolan har ingen fungerande AC.
Elev
29 apr 2022

Hässleholms tekniska skola

En skola med mycket potential, tyvärr utnyttjar ekonomilärarna sin makt och skrämmer eleverna. Men bra elevhälsa och för det mesta bra rektorer
Elev
25 mar 2022

Hemsk skola

Gör aldrig samma misstag som jag gjorde och valde HTS, lärare där känns som de är tvungna och vara där. Dom har aldrig tid och hjälpa elever och man får inte säga nej till något för då man säger "emot" och respektera inte lärare. Rektor tar aldrig något seriös och man kan se tydlig att han inte bry sig om elever som klagar. Man kan inte känna sig trygg i klassen och man kan inte säga något utan att alla ska gå emot
Elev
15 jan 2022

INT SA

Skolan utan mat

Bra skola, stor variation mellan lärarna vilket både är positivt och negativt. Dålig mat då vi flera gånger blev utan lunch
Föredetta elev
24 nov 2021

Estetiska programmet

Mycket hjälpsamma

Gick estetlinje, det var väldigt hög kvalité på linjen. Även lärare i de andra ämnena var jätteduktiga. Fick all hjälp jag behövde, även i perioder jag mådde sämre uppmärksammades detta av skolsköterskan och jag fick upp en plan för att förbättra mitt mående (handlade mest om sömnrutiner), men det fungerade mycket bra. Fin skola allmänt absolut en bra skola för ungdomar.
Elev
11 okt 2021

Int Na

Bra skola

Jag går internationella programmet och är väldigt nöjd med mitt val. Jag vet inte hur det är på de andra linjerna, men lärarna på int är i alla fall bra. Dessutom kommer man närmre dem eftersom man har mindre klasser. Maten är helt okej, bättre än på högstadiet. Framförallt har de lagt fram frukt som man får ta av på lunchen. Skolan generellt har ganska dåligt rykte, men jag skulle nog anse att det är överdrivet. Jag kan ju såklart inte tala för alla programmen, men jag hade definitivt valt HTS framför att behöva pendla långt varje morgon, särkilt eftersom jag ändå kan rekommendera int. Om man väljer int får man ju dessutom ett eget arbetsrum och man får resa.
Elev
30 sep 2021

Int Na

Bra skola

Överlag en väldigt bra skola. Finns såklart lärare som beter sig som idiotern men många lärare (speciellt på int) är sjuk engagerade och trevliga. Biologi läraren och historie läraren är så sjukt bra! Kan verkligen rekommendera internationella programmet. Har hört att andra linjer inte lever upp till samma standard. Skolmaten är överkomlig.
Elev
12 sep 2021

Estetiska programmet

Bra skola

Går estet där och tycker att lärarna är bra på att hjälpa en när man behöver hjälp :D
Elev
22 aug 2021

INT SA

Helt okej skola

Skolan är helt okej. kan bara utrycka mig om de internationella programmet eftersom det är de jag går, vissa lärare märker man att dom bara jobbar där för pengar och struntar i eleverna. Läraren i geografi sa hela höstterminen att vi skulle be om hjälp oftare men när man bad om hjälp så hjälpte han inte och han kunde säga att uppgiften va godkänd innan man lämnade in men när man fick betyget på uppgiften så va den underkänd. Men sen finns de lärare som verkligen bryr sig om eleverna, tex historieläraren. Maten är okej, det går att äta men inte mer än så. väldigt mysigt i entrén med cafeteria osv.
Elev
16 jan 2021

Estetiskaprogrammet

Går på estetiskaprogrammet på HTS. Finaste lärarna där. De bryr sig om vårt mående och har otrolig medkänsla och peppar oss till det bättre. Hade det inte varit för det programmet hade jag med 99% säkerhet hoppat av gymnasiet. Nu kan jag med 99% säkerhet få en gymnasie-examen. Det känns helt otroligt.
Föredetta elev
9 jan 2021

Vet inte riktigt

Vet inte riktigt, började på skolan slutade efter bara några veckor. Skulle inte säga att lärarna var så intresserade i eleverna utan var mer bara där för pengarna. Inte mycket plugg alls har jag fått höra av dem som går kvar men om lärarna inte vill vara engagerade i ens svårigheter så är lite plugg inte något jag prioriterar. Jag slutade pga lärarna, lokalerna och personerna på skolan. Absolut verkade folket på andra program snälla men teknik tyckte jag alla kollade snett. Skolan tycker jag har en mobbningsaura och jag är glad över att jag bytade. Lokalerna är tråkiga, man kan bli blind av den fina ingången med café och laddarställen men i själva verket är lokalerna känslolösa och tråkiga. Datorn man får är bra och vissa lärare är absolut engagerade och bra men majoriteten brydde sig inte om att lära känna oss och vi fick namnen som "du längst där bak" eller "du med blå tröja". Jag hann inte gå länge innan jag bytade vilket betyder att jag absolut kan ha fel insikt på hur det är men jag ville gå på en skola där det sa klick direkt och det gjorde det tyvärr inte här:(
Elev
26 dec 2020

Mycket bra

Bra skola med trevlig personal och ganska najs folk.
Elev
4 dec 2020

Hej hej

Den är bra, mycket beror nog dock på vilket program man väljer.
Elev
24 nov 2020

hässleholms tekniska skola

jättebra! rekommenderar starkt
Elev
23 feb 2020

Pissigt dålig

Det är fan en redigt jävla skiten skola fy fan. De lärare som inte är dumma i huvet är sexister istället.

Säkerheten suger med där sprängdes ju en bomb förra året så :) Där är ju spänning å så
Elev
16 feb 2020

Bra skola!

Fantastiska lärare på det estetiska programmet. Majoriteten av resten av lärarna är också bra. Jag uppskattar att lärarna bryr sig om sina elever mer än hur det går för dem i skolan, utan också hur dem mår och bryr sig om dem.
Det förväntas dock otroligt mycket av än och där är en del saker man helt enkelt får klara av själv. Men tack vare att vi har bra personal utanför lärarna som kuratorer, cafépersonal och städerskor som är fantastiska så blir allt bra! Bästa skolan jag gått på!
Elev
10 feb 2020

104.%32 narvaro och endast E+

Hej >:(. Denna skolna är schollig. Jag går 6 av 5 dagar i väckan och är här 104.32% (tack A i matte <4) och men har endast E+ och legre i bertyg. Vad man göra? 104.%32 närvaro ska = med A i alla ämnẽn.
Elev
9 jan 2020

Jättehärlig skola!

HTS LRF en jättebra skola! Lärarna där är jätteduktiga och visar verkligen att de vill lära ut till eleverna. Man blir accepterad hur man än är, och behöver man hjälp med något så finns den hjälpen att få. Skolmaten är helt okej
Föredetta elev
7 dec 2019

Natur äger

Gick naturvetenskap. Där var alla lärarna helt underbara med undantag för historia.
Ifall du vill gå natur eller teknik är detta rätt skola, annars rekommenderar jag en annan.
Elev
6 dec 2019

Tråkig skola, tråkiga lokaler, äcklig skolmat

Inställda lektioner hela tiden, tråkiga lokaler och en allmän brist på bra lärare
Föredetta elev
26 nov 2019

Skolan rekommenderas!

Majoriteten av lärare är otroligt bra och intresserade av sina respektive ämnen. Gav mig en bra grund för fortsatta studier vid högskola.
Elev
4 okt 2019

Toppen skola

Bra lärare på teknikprogrammet!
Elev
27 sep 2019

Bra skoltid tack vare härliga klasskompisar

Väldigt varierande kvalité på lärare. Vissa är super på att lära ut och visar att dem verkligen vill vara där. Medans vissa inte borde få vara anställda. Matematikundervisningen måste förbättras!
Elev
25 sep 2019

Skolan är bra

Jag tycker skolan är bra, lite sämre mat ibland o godare mat ibland. Lärarna har lite tråkig inlevelse och tonläge.
Elev
28 jun 2019

Bra och dåligt!

Jag har bara erfarenhet av de två internationella programmen på skolan med naturvetenskaplig och samhällsvetenskaplig inriktning. Dessa två linjer är väldigt bra och högskoleförberedande. Det finns många lärare på skolan som inte beter sig ok, vissa borde verkligen inte vara kvar. Men om du går int. slipper du många av de sämre lärarna, fast på int finns också lärare som bedömer orättvist, kanske 3 av 17, inte ok men ändå bra i jämfört med vad jag hört om de andra. Annars väldigt fräsch skola och de flesta i personalen är väldigt trevliga, speciellt den ''allmänna'' personalen t.ex städerskor, receptionen, sjuksköterskorna, kuratorerna. En dålig sak är att alla snusar på skolan så det är snus överallt, i taket, bänkar, golvet osv. Lärarna vet att alla snusar men de bryr sig inte utan snusar typ med eleverna. Elever bryr sig en hel del om popularitet men finns även många som inte gör det. Skulle rekommendera skolan ändå. Jag kände mig väldigt trygg.
Elev
27 jun 2019

Underbar skola

Det enda som går att klaga på är vissa enskilda lärare och värmen på vintern. Det blir väldigt kallt på skolan... Jag har haft tre fantastiska år på HTS.
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen