Omdömen

2.6
Baserat på 32 omdömen och 250 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
10 jun 2023

Lyssna

Tog studenten precis därifrån och kan säga såhär: även om skolledningen säger att det som skrivs på den här hemsidan är trams eller dramatiskt så vill jag vara fullt ärlig och säga till dig som funderar på att börja där att: nej. Gör det inte. Det är inget trams eller att någon i omdömena är dramatiska så som lärarna och ledningen påstår. Det som skrivs här har faktiskt hänt. Så one pal to another, börja inte här.
Elev
2 apr 2023

Hemsk

Skolan är fruktansvärt dålig. Väldigt elaka, kränkande och diskriminerande lärare. Antingen är man en favorit eller är man utdömd att bli hatad. Man känner sig bara dum och går in i väggen. Finns absolut ingen hjälp att få om man har svårigheter istället lämnas du i stycket och riskerar att behöva hoppa av gymnasiet. Ingen planering överhuvudtaget. Skolan kan förbättras men det kommer inte hända. Lärare i svenska/ matte osv behöver bytas ut. Hela skolans tankesätt. Gå inte här
Elev
8 sep 2022

Djursjukvård

Tyvärr inte vad som utlovats

Hade jag vetat hur det skulle bli innan jag började, hade jag aldrig sökt! Skolan har NOLL framförhållning. Inställda lektioner osv får man reda på 1 minut innan. Saker man blivit lovad ang utbildningen, uppfylls inte alls. I och med pandemin har hela vår utbildning på evidensia försvunnit och vi blir inte kompenserade överhuvudtaget för detta. Det sägs en sak, men utgången blir en helt annan. Urusel kommunikation mellan lärarna och rektor, då alla säger olika saker. Information når inte eleverna, utan det är vi som får efterfråga information ang lektioner eller likande. Vi som elever har inte mycket att säga till om när det gäller förändringar och man känner sig inte lyssnad på för ”det går tyvärr inte att göra något åt”. Finns alltid underbara lärare och trevliga vänner, men skolan överlag är inget att rekommendera.

Överlag trevligt folk på skolan, god arbetsmiljö och fräsch lokal, men det negativet överväger helt klart!
Elev
9 jun 2022

Djursjukvård

Välj en annan skola.

Rektor och ägare behöver se över skolan. Finns mycket som behöver ändras. Lovas mycket från rektors håll men som sedan inte följs. Vissa lärare behövs bytas ut till nya förmågor. Finns många händelser i denna skolan som inte är ok, vissa av dem är verkligen över gränsen och hade kunnat leda till anmälan. Går man inriktning häst brukar skolan vara bättre för dig. Väljer du istället inriktning smådjur kommer skolan verkligen göra dig onöjd.
Annat
11 nov 2021

funkar

helt okej skola faktiskt,dock väldigt liten och det finns inte mycket utrymme om man vill sitta någonstans på rasterna förutom matsalen.
Elev
27 okt 2021

Djursjukvård

Överlag bra, men finns förbättringspotential

Bra skola med kompetenta lärare och bra kontakt med eleverna. Vissa lärare behöver man jaga mer än andra. Det märks att det är ridklasserna som är i fokus och vi djursjukvårdare blir lätt bortprioriterade. Framförhållningen och planeringen är kanske inte på topp och det finns inget provschema så det händer att vi får flera prov och presentationer på samma dag. Tyvärr har vi inte fått så mycket tid på Evidensia p.g.a. corona, men den tid vi fått har varit mycket lärorik och rolig. Överlag nöjd med skolan, men det finns absolut förbättringspotential.
Elev
20 okt 2021

Djursjukvård

Väldigt missnöjd

På öppet hus så blev jag lovad massa grejer som sedan inte hänt, bland annat va de sagt att vi skulle ha 15 veckors apl och utöver de också 1 dag i veckan på djursjukhuset. Jag fick berättat för mig att den dagen i veckan som vi är på djursjukhuset är för att vi inte har några egna djur på skolan och att vi ska få den praktiska delen där. Detta har ju då som sagt inte hänt, när jag väl började 1an så var det bara en halv dag varannan vecka, likaså i 2an. När vi kommer till de lovade 15 veckornas apl fick vi bara 8. Skolan startade upp med bara de så kallade hästklasserna och det märks. De eleverna som går inriktning häst får åka på studiebesök på fina gårdar och se massa kända ryttare träna. Vi som går djursjukvård har inte fått göra något sådant över huvudtaget. Dom köper in nya fina hästar till de eleverna och vi får just nu inte någon praktiskt i vår utbildning alls. Det är en skam med tanke på att jag valde en yrkesförberedande linje och just nu känner jag mig lika förberedd att gå ut i arbetslivet som om jag hade gått direkt från 9an. På öppet hus sa dom även att de tar hänsyn till sina pendlande elever för dom har elever som pendlar från flertal kommuner runt om i landet men det har jag inte känt av. Det har hänt mer än 1 åt att vi har 1 lektion på en hel dag. Att åka mer kollektivtrafik än ha lektionstid är inte att ta hänsyn till de som pendlar. Schemat kunde ha organiserats upp på ett mycket bättre sätt. Som många andra säger så är framförhållningen på denna skola inget som fungerar bra och utöver det så tycker jag tycker att vi har blivit felbehandlade och lurade och om du funderar på att välja djursjukvård på Helsingborgs ridgymnasie så välj en annan skola. Väljer du den ridande profilen kommer du ha en helt annan uppfattning
Elev
2 okt 2021

Djursjukvård

Fundera på detta innan du väljer detta gymnasiet

Absolut finns det bra saker med skolan men de dåliga överväger absolut! Hade jag vetat vad jag skulle stå ut med så hade jag aldrig gått här. Går du en rid inriktad klass så prioriteras du mycket mer och har absolut en bättre skolgång än vad de andra klasserna och jag självt upplevt med utflykter mm. Som andra nämner är vissa lärare super och motiverar och sätter individen själv i fokus men det finns de som trycker ner dig, går emot regler för vad lärare får säga till dig som elev eller mycket värre ta upp det för hela klassen. Det har gått så långt att flera kompisar väljer att inte gå vissa kurser och ta risken med att plugga upp dom på komvux för att de inte orkar stå mentalt med det vi om och om möter vänder varenda lektion. Som många andra också skriver så är framförhållningen urusel och att få någon som helst kontakt med rektorn är näst intill omöjligt. Det är som att prata med en vägg när vi elever nämner allvarliga problem som personpåhoppning och schema ändringar 10 min innan lektionen startar. Ingenting görs åt dessa grejer vilket är helt sjukt. Först när vi hotar om att gå vidare med problemen till exempelvis tidningen eller skolstyrelsen sker någonting och så ska det absolut inte vara. Skolan vill som regel bara sopa allt under mattan och låtsas som det inte hänt. Vi har visserligen svin god mat och bra scheman i grunden men det räcker absolut inte för mig. Det känns som att skolan har lite gammalt tänkande kvar om att vi bara är barn och inte ska höras eller synas, bara göra vad de vill.
Elev
31 maj 2021

Djursjukvård

Väldigt dåligt

Vissa lärare är bra men resten bryr sig inte om eleverna utan gör bara ”sitt jobb”. Rektorn lyssnar inte på elever och skolan är urusla på att planera. Hade jag vetat detta från början hade jag inte valt denna skolan. Ridklasserna prioriteras. Mycket ska se bra ut utifrån.
Elev
30 maj 2021

Djursjukvård

Helt okej

Bra skola, vissa lärare är lite sämre. Men vissa lärare är WOW😍
Planeringen & framförhållningen är dock inte jätte bra, men är nöjd i sig
Föredetta elev
31 jan 2021

Rekommenderar

Bra skola! Man fick alltid den hjälp, stötting och anpassning som man behövde. Lärarna brydde sig mycket om en. Det som hade kunnat bli bättre är planeringen och framförhållningen.
Elev
27 jan 2021

Favoriserar och dålig på att återkoppla

Favoriserar vissa klasser eller enskilda elever. Svårt att få svar av både rektor eller lärare om man blir oftast lämnad själv utan stöd.
Elev
25 jan 2021

Behöver förbättras

Rektorn går inte att få tag i. Dem bryr sig inte om individen eller om man behöver hjälp. Favoriserar rid-klasserna. Är inte nöjd med personal eller undervisningen.
Elev
17 jan 2021

Ångrar val av skola.

ingen som bryr sig om elever, finns NOLL stöd. Börja inte här.. speciellt inte med diagnoser. Lärare trycker bara ner en.
Elev
12 jan 2021

Omdöme

Härlig kontakt mellan elever och lärare, och mycket lärande för en god framtid inom ridsporten eller åt andra håll 👍
Elev
12 jan 2021

Hade inte valt denna skolan

Lärarna har dina favoriter, rektorn går inte att få tag i
Elev
28 dec 2020

Super nöjd!!!

Inget att klaga på. Mycket nöjd🥰
Elev
28 dec 2020

Jätte trevlig skola💕

Jättenöjd med mitt val🥰 Trivs super och är väldigt fina och utbildade skolhästar. Man utvecklas mycket i sin ridning 👍 Perfekt skola om man vill satsa inom ridningen
Elev
19 dec 2020

Bra yttre, dåligt inre

Dålig planering av rektor/lärare. Mycket favoritisering av både specifika elever, men även klasser, alltid de som går ridning. Djursjukvårdsklasserna glöms bort lite. Mycket är oklart gällande kurser med mera. Rektorns måtto är lite som ”vi hör vad ni säger men vi har glömt vad ni sa”, tar inte itu med problem som elever framfört trots att det har gått uppemot 10 år sedan problemet togs upp. De tänker mer på skolans yttre än på eleverna. Lockar alltid elever till skolan och säger att den är så bra, men när man väl går där så är det skit. Många som hade velat byta skola när de väl hade kunnat.
Elev
4 dec 2020

En bra skola

Tycker skolan är bra, gillar att man blandar in ridningen så som dom gör! Lärarna är bra och trivs jätte bra!
Elev
4 dec 2020

Ingen bra skola

Skolan är konstigt och dålig.
Lärare hjälper inte elever med svårigheter, och får oss istället att känna oss dumma i huvudet genom onödiga kommentarer.
Dem förebygger inte mobbing, och favorisering av elever sker ofta. Varken lärare eller rektor svarar på mejl och man känner sig bortglömd som elev, stöttningen är bristande!
Elev
4 dec 2020

Vill du söka så SÖK!!

Så himla nöjd. Jättebra lärare som man får en bra relation med. Dom gör allt för att lektionerna ska bli så bra och roliga som möjligt och för att vi ska trivas. Mycket gemenskap. Riktigt fina hästar. Lär mig så mycket och man får minnen för livet. Rekommenderas starkt.
Elev
4 dec 2020

Fantastisk skola!

Jättenöjd med Helsingborgs ridgymnasium! Vill man utveckla sin ridning och häst kunskaper är det verkligen rätt skola! Superfina skolhästar och bra upplägg med team och tävlingsinriktning.
Elev
4 dec 2020

Välj inte denna skolan

Mycket favorisering, skolan tar väldigt lite ansvar och är inte villiga att hjälpa eleverna. Rekommenderar inte
Elev
4 dec 2020

Inte jättenöjd

Dålig framförhållning och känner inte att de finns någon lärare att vända sig till när man undrar något/behöver hjälp/ mår dåligt osv.
Elev
4 dec 2020

Skit skola :)

Riktigt usel får eleverna må skit och säger respektlösa saker och favoriserar elever, lovar massa saker som aldrig händer och får eleverna gå in i väggen!
Elev
3 dec 2020

Trivs inge

Lärarna favoriserar både enskilda elever och klasser. Dem är otrevliga och visar inget stöd alls.
Rektorn för ingenting för eleverna, han säger han ska fixa problemen men har nu gott 2 år och dem har inte gjort nått för mig vilket är skolans skyldighet.
Önskar att jag hade bytt när jag hade chansen
Elev
3 dec 2020

Trivs inte alls

Trivs super i klassen.
Däremot är lärarna riktigt otrevliga och visar ger inget stöd till eleverna.
Rektorn får man knappt nått stöd över huvudtaget, man är ensam till att lösa sina problem själv och förvänta dig inget stöd från någon vuxen.
Favorisering av båda enskilda elever och klasser.
Elev
21 apr 2020

skolan är inte bra

Skolan favoritiserar specifika elever och klasser, man får aldrig veta planer innan de faktiskt händer och när de väl planerar något så skapar det problem för eleverna som vi sedan får försöka lösa själva medans skolan inte gör ett dugg hh för att hjälpa. Otrevliga och ej hjälpsamma, förebygger inte heller mobbning överhuvudtaget.
Elev
21 dec 2019

Skolan är bra

Bra skola
Bra gemenskap i klassen
Bra lärare
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen