Omdömen

2.3
Baserat på 22 omdömen och 186 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
8 mar 2024

Bästa Skolan För Ditt Barn

LÄS DETTA

Hej, jag är en föredetta elev på Herrängens skola som har gått där sedan förskoleklass hela vägen upp till 6:an. Jag ska nu börja gymnasiet men jag vill gärna berätta lite om Herrängens Skola.

I lågstadiet hade jag helt okej lärare, vi båd mentor tre gånger under 3 år +förskoleåret. Men det är helt okej, såklart förståligt att lärare ibland behöver sluta. Dock vet jag att andra klasser böt lärare upp till 7 gånger på två år, vilket inte är bra såklart. I lågstadiet hade vi helt okej lärare, såklart finns det alltid några man inte tyckte om.

Men det som gör Herrängens Skola så bra var tiden i mellanstadiet. Tillskillnad från min nuvarande skola kan jag nu se tillbaka och säga att gemensakpen man fick med sin klass var otrolig. mellan lågstadiet och mellanstadiet bytte man klasser, jag hade några kvar från min tidigare klass men fick många nya också. Gemenskapen man fick med nya klassen gick otroligt snabbt och kan än idag vara lite avensjuk på att jag inte har det på min nuvarande skola.

Vi hade många aktiviteter med våran klass, vi sparade ihop pengar till en klassresa i slutet av 6:an till barnens Ö i tre dagar och vi hade också pengar över för paintball. Andra klasser åkte till Gröna Lund minns jag.

Bästa grundskolan!!!
Förälder / Vårdnadshavare
5 aug 2023

Mitt omdöme

Jag tycker att skolan kan förbättras, skolans mat måste bli bättte riset är hårt och vi får sällen variation på mat. skolgården är bra men vi skulle behöva mer personal.
Elev
13 maj 2023

Dåliga lärare

Dåliga lärare. De är sexister. Vi lär oss inget och gör alltid samma sak på lektionerna
Förälder / Vårdnadshavare
30 nov 2022

Sämsta skolan i Älvsjö

Sämsta skolan i Älvsjö. De har obehöriga lärare, som förälder får man ingen information om hur det går för barnet. När man ber om information får man oförskämda svar om att bedömningen görs i betygssättningen utan att varken förälder eller barn fått veta något innan. De ger inget stöd till barn som har svårt att fokusera och visar noll intresse av samarbete med föräldrarna. Välj en annan skola.
Elev
1 okt 2022

Inte bra efter lågstadiet

Jag går i årskurs 6 på herrängensskola. Jag har alltid haft väldigt enkelt i skolan. Det finns lärare som ger ”utmaningar” men utmaningarna är lika enkla som allt annat. I te.x matte, jobbat klart efter tio min. Vad ska jag göra nu? Gör utmaningen, klar efter tio min med hela boken. Skolan har inte tänkt på att folk också har enkelt i skolan.

Lunchen är helt okej men ”fisktisdag” har de ju tappat idéer om. Stekt torsk? Nej, fiskpinnar.
Laxnuggets är det gudomliga de gör.
De har haft bra mat men slutade med pannkakor och chicken Nuggets om du inte betalat för dig. För jo, om du har ”läkarintyg” får du chicken Nuggets och pannkakor varje dag.

Vissa lärare är jättebra, alla på lågstadiet och några få i mellanstadiet (L,J,T,C,A,J) men sen finns dem som jämför klasser med varandra 24/7.

De tog bort paviljongen sex år efter de byggde färdigt matsalen. I de flesta årskurser är det tre klasser, fullsmockade av elever då de bestämde att efter de nuvarande sexorna göra tre klasser i varje årskurs.

När de tog bort paviljongen är det nu ett stängsel överallt.

Om jag får säga själv skulle jag säga att inte söka till herrängensskola. Eller iallafall inte gå kvar i mellanstadiet
Föredetta elev
26 sep 2022

Händelserika skolår

Hejsansverjsan allesammans.

Jag är en föredetta elev på herrängens skola, gick där i sju år. Vetefan hur jag överlevde, antar tack vare ica som ligger några hundra meter bort som gav mig mat under skoldagarna. Kanske var det också två av mina lärare som stöttade mig genom min kamp om att inte tappa det helt.

Skolåren gick snabbt så låt mig dela med mig.

När jag började på skolan hade de något som kallades kompisdagar, så alla de utan kompisar skulle få kompisar. Det funkade inte, antagligen så insåg skolan det för efter några mörka och långa år togs det bort.

under mitt tredje år i skolan revs hela matsals bygganden och vi levde i baracker under stora delar av skolgången. Skolgården va helt okej för att vara ärlig. Jag har mågna fina minnen av att försöka bryta mig in på rasterna för det var snöstorm och -25 grader celsius. Eller gömma mig på skoltoan tills lärarna hade gått. Kläder efter väder som man brukar säga, dock var ju lärarna aldrig ute under dessa dagar...

Maten var inte det bästa, eller jo. Laxnuggetsarna var på en ny nivå av perfektion, undrar dock vad som hände med pannkakorna. De slutade med pannkakor efter det välkända pannkakskriget år 2016. Men jag hörde en fågel viska i mitt öra att de gjort en comeback 2022.

Lärarna var jättebra. Speciellt de jag hade på mellanstadiet, eller ja några av de kan ifrågasättas. Jag vill inte låta oproffesonell men jag kan ju säga att musiklektionerna var en smärre hjärtinfarkt och idrotten gjorde mig mörkrädd. Men i övrig höll lärarna standarden, det är mer än vad man kan säga om fritidspedagågerna. Oj oj oj vad jag har historier.

Det var en kall höstkväll år 2017. Jag och min käre vänn, låt oss kalla hen M. M och jag hade lekt varje dag efter skolan i 2 dagar i streck. Inte visste vi att det var lag på att ens stackars päron va tvugna att komma till skolan och skriva upp på en tavla att man skulle leka med någon (det var väldigt viktigt för fritidspedagågerna vad vi gjorde på vår fritid) minst 1 dag innan. Tredje dagen på min och M:s lekperiod blev vi stoppade i dörren... Jag snurrade runt med hjärtat hård klappande. En häxliknande varelse med svart tovigt hår stegade fram till oss. "Vart ska ni någonstans" Frågade hon. "Ö hem?" svarade jag. "Tillsammans?" frågade hon. "Ja, asså vi bor ju grannar så vi ska ta sällis". "OAKSELTABELT". Long story short. Hon slog sönder en dator skrek, slog på bordet, låste in mig i ett mörkt klassrum, ringde hem, skrek på pappa för han svarade "OK?" och sedan skickade hem oss två gråtande.

Tror hon slutade men inte helt säker, vad jag försöker säga är. Fritidspedagågerna kan ju förbättras.

Jag har fler historier men jag kan inte gå in på de nu.

Är du en av de lyckliga och får Johan eller Catha på mellanstadiet gå och köp en trisslott. All min kunskap kommer från de, så angagerade och utbildade. Med idéer på hur elever som har det lite tuffare ska klara sig med bra betyg. Jag sörger än idag att de inte började jobba på min nya skola. Sjukt att det snart va två år sedan jag såg de senast.

Jag gick ut med nästa bara A:n och välförskänta sådanna.
Bilden i skolan var väl inte den bästa men slöjden var fan det. Träslöjssalen är som att komma in i alla dina drömmars träslöjds sal. Sjukt tacksam att de nya eleverna får känna den lycka som jag aldrig fick.

Skolgården är relativt bra, en liten skog i närheten. Dock inga gungor som jag tror togs upp på vart ända elevrådssamtal sedan skolan byggdes, legenden säger att det togs upp på elevrådssamtalen långt innan skolan ens byggdes.

tror vi gjorde utflyckter till parker och skogar nästan varje dag på lågstadiet. Det var kul... nej men jag förstår lärarnas tanke.

Jag rekomenderar denna skola till alla föräldrar med barn som planerar att börja här.
Förälder / Vårdnadshavare
25 sep 2022

Trevlig skola

Trevlig skola men bra lärare och bra lekplats. Bra Fritids
Förälder / Vårdnadshavare
18 maj 2022

Hemskt

Det finns många dåliga lärare som har jobbat på skolan i många år. Ledningen beklagar
Förälder / Vårdnadshavare
31 mar 2022

Rekommenderas!

Har två barn i skolan och är väldigt nöjd! Engagerade lärare och pedagoger och trevliga klasskompisar.
Elev
27 feb 2022

Inte bästa skolan

Skolan är bra i sig men om du har det enkelt i skolan får du inte mycket utmaning och om du får utmaning så är det inte någon skillnad på det som det andra jobbar med och det du jobbar med. Sen tar skolan inte så jättebra hand om mobbning och trakasserier
Elev
23 feb 2022

Börja inte här, jag varnar!!

skolan är jätte dålig, maten är hemsk, i maten har jag hittat insekter och hår! Mat tanterna slänger cigaretter utanför så det blir smutsigt. lärare där är obrydda om det händer något, de gör inget åt de jobbiga sakerna. Lärarna är dumma och otrevliga och lägger mycket stress så man blir utbränd. De bryr sig inte om mobbning och trygghetsteamet suger. Kuratorn är sämst men det enda bra är jumpa läraren Johan, han är den bästa som finns! Mådde skit under den skolgången
Förälder / Vårdnadshavare
14 feb 2022

Trygg och trevlig skola.

Mycket bra skola, trevlig personal och kunnig.
Barnen känner sig trygga på denna skola.
Annat
11 feb 2022

braaaaaaaaaaaaa

väldigt braaaaaaaaaaa
Elev
26 jan 2022

bara gå någon annan stans

helt otroligt dålig skola tar hellre bussen en halv timme till någon annan skola
Föredetta elev
23 jun 2021

Jag ber er sök inte hit

Den en av de sämsta skolorna jag fick INGEN hjälp med mobbning utan lärarna sa ”det är tyvärr inget vi kan göra nått åt” har även sätt lärare skrika på en elever som har det svårt i skolan. Det finns en sak som de kallar för studion där de sägs att man ska få extra hjälp men egentligen så blir du bara ner skickad i ett rum med okända elever mot din vilja. Jag hade även en skol- hund men de kostade för mke pengar för skolan så de tog bort den (mitt ända hjälpmedel) har även haft 7 olika extra lärare då alla velat sluta. Sen så ligger även skolan back ca 4 miljoner så inget bra skolmaterial som stolar, böcker, bord osv +SKIT ÄCKLIG MAT
Elev
23 jan 2021

Börja inte där snälla

De gör inget åt mobbningen som ofta uppstår, trygghetsteamet är helt värdelöst de ställer sig på mobbarnas sida
Förälder / Vårdnadshavare
29 nov 2020

Se upp Vid inlärningsproblem .

Vid samtal ang stöd för min dotter ang ute bliven stöd och bristfällig hjälp för dyselexi
Skolans rektor har beklagat att mentorerna har dåliga kunskaper att ta barn med olika problematik i klassrummet.
Bristande kunskaper på Spec tema som jobbar mot mellanstadiet Många barn har farit illa under åren och i detta föds mobbing.
Elev
18 nov 2020

värsta skolan

lärarna bryr sig inte om mobbning osv dem säger att de har ett trygghets team men det märks inte ens. det är otroligt stökigt inomhus, det luktar avlopp på skolgården och det finns inga roliga leksaker för de mindre barnen...
Elev
15 nov 2020

Sämst

Skolan är den värsta jag gått på lärarna sa till mig att mobbningen var mitt fel!
Elev
6 sep 2020

Bedrövligt när man har behöver stöd.

Mycket dålig kunskap om barn med särskilda behov.
Dåliga Special lärare och ledning som aldrig är anträffbara och tar sitt ansvar
EHT Teamet som beklagar sig att skolan är som en stor fiskdamm
Mycket mobbning bland elever
Elev
2 jun 2020

gå inte här

skolan har sämst mat och sämst lärare. Börja inte där. gör det bara inte jag är en snälla och bra elev och vet att jag inte kommer låta mina barn gå där.
Annat
22 mar 2020

Inte den bästa skolan för ditt barn

Engagerande lärare och bra miljö att lära sig på men det är ingen koll på eleverna och min dotter mobbades i 4år innan vi kom in på en annan skola i området.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen