Omdömen

3.0
Baserat på 25 omdömen och 153 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
11 maj 2023

Samhällsprogrammet med spårk

Nöjd med HGY

Jag började på HGY år 2003 och tog studenten i juni 2006 och gick ett program som då hette samhälle med språk som verkar ha försvunnit vilket jag tycker är synd.
Trivdes bra här med både lärare och elever.
Fick vara med om mycket roligt som att skriva för skoltidningen HGY Magazine som jag hört också inte finns samt vara med om två utebyten med Italien och Danmark.
Ska jag vara ärlig så trivdes jag bättre här än på min grundskola.
Elev
25 okt 2022

Skulle absolut inte rekommendera skolan

Började på Huddinge gymnasium ek22 och gick juridik programmet. De finns bra saker med skolan men de gör inte upp för de dåliga.
Du kan ha tur och få några av de bra lärarna som finns, men många av lärarna vet inte hur man kommunicerar med eleverna och detta märktes tydligt när de övergick till distansundervisning men var redan ett problem innan det. Vi elever tog upp detta med både lärare och personal högre upp men såg aldrig någon förändring.

när jag börja skolan fick jag informationen om att vi som max skulle ha två prov under samma vecka men då lärarna inte kommunicerar väll med varandra har det vid flera tillfällen hänt att flera prov har varit inplanerade och vi elever har fåt springa fram och tillbaka mellan lärare och be dem planera om vilket var väldigt jobbigt för oss elever när det till och med fanns ett provschema bara att lärarna inte visste hur man använde det.

Skolan använder plattformen Google classroom för kurserna vilket funkar i många ämnen men många lärare verkar inte ha blivit instruerade i hur det fungerar.

Vissa lärare är inte tydliga ledare i klassrummet vilket leder till en väldigt stökig miljö som är svår att arbeta i. Många av de elever som vill kunna arbeta väljer att gå ut i korridorerna eller gå till biblioteket då de stökiga eleverna inte blir tillsagda. Med de lärare som jag hade var detta ett problem i åtminstone hälften av mina kurser och något jag tog upp vid alla mina utvecklingssamtal och även med biträdande rektorn och rektorn och såg ingen skillnad. Skolan har ordningsregler som de presentera flera gånger men lärarna ser inte till att eleverna följer dem så eleverna vet att dem kommer undan och fortsätter därför med att störa undervisningen.

Något som inte berör alla elever men några är även frågan om extra tid på prov för de som är i behov av det eller andra stöd. Vid varje prov tillfälle behövde jag innan påminna läraren att planera in att jag skulle kunna behöva extra tid då jag har rätt till det som dyslektiker och även om jag alltid gjorde det några dagar innan kunde jag ändå bli tillsagd vid provtillfället att läraren inte kunde sitta kvar. Vissa lärare löste detta genom att låta en annan lärare vakta men vid flera tillfällen fick jag inte den extra tid jag har rätt till och detta inträffade även under ett nationellt prov. Vid nationella prov väljer skolan hur mycket extra tid de vill ge åt eleverna och då många skolor erbjuder 50% av provtiden så fick vi mindre än 25% av ordinarie provtid. Jag tog upp detta under både utvecklingssamtal och med biträdande rektorn och stötte ändå på samma problem året där på. Jag fick inte häller något annat stöd från skolan.

När jag gick på gymnasiemässan innan jag började på skolan blev jag informerad av en av representanterna där att skolan hade block scheman vilket var den största anledningen till att jag valde skolan. När jag sedan startade insåg jag att detta inte stämde helt, ibland hade vi långa lektioner men vårt schema var inte ett block schema. Jag vet inte om det var så att eleven som representerade skolan var misinformerad om det eller inte men det gjorde mig väldigt besviken när jag började där och insåg att vi inte hade det.

Skolan erbjuder några bra saker också, vi hade möjligheten att äta frukost i skolan varje dag och hade ett stort utbud på mat. Under luncherna fanns det alltid ett vegetariskt eller veganskt alternativ och vi hade ofta mer än ett alternativ på de vanliga luncherna också. Både cafeteria och personalen i matsalen är mycket trevliga och det är en bättre stämning i matsalen än vad jag upplevt på andra skolor.

Vad jag upplevde så var den delen av personalen som inte var lärare de som fick eleverna att känna sig mer välkomna av personalen. Dem var i min åsikt ofta trevligare mot oss elever och dem flesta av dem hälsade alltid på än när man gick förbi vilket gör en stor skillnad i skolans miljö. (Syftar på syv, skolsköterskan, vaktmästare, matsalspersonalen, bibliotekarien osv.)

Skolan ligger bredvid Huddinge simhall och eleverna har möjlighet att via skolan köpa ett simkort för ca 20kr (om jag minns rätt) där de kan simma två dagar i veckan i simhallen vilket var något väldigt bra.

Som nämnt läste jag natur programmet och i både biologi och kemi fick vi utföra flera labbar och spendera ganska mycket tid i labb vilket är något jag tyckte var intressant och bra då man lär sig av att göra saker.

På schemat finns det även en timme inplanerad studietid vilket är en lektion där man kan välja vilket ämne man vill plugga med och lärarna går runt bland olika klassrum vilket är bra ifall man behöver hjälp i ett specifikt ämne.

I helhet tycker jag att det finns många bättre gymnasieskolor att välja bland. Som sagt kan man ha tur och få några av de bra lärarna som finns på skolan men det finns många lärare som behöver förbättra sina sätt att lära ut. Som elev kommer man troligen inte bli hörd av lärare eller högre ställd personal när man tar upp de problem som man upplever på skolan vilket är ett av de största problemen enligt mig för det är eleverna som märker när det är problem med undervisningen men när ingen lyssnar på eleverna kommer inte undervisningen kunna förbättras.
Elev
25 okt 2022

ekonomi

Kaos och relativt dålig mat

Eleverna består enbart av kaos barn som hoppar på bord och skriker under lektionerna. Maten är också relativt dålig
Elev
11 apr 2022

ekonomi

Bra men finns bättre

Vissa lärare gör sitt jobb medan andra verkar vara helt förvirrade inom sitt yrke. Rektorn är gullig iaf. Eleverna är blandade så finns inte mycket grupperingar. Maten kan vara riktigt god en dag men dagen efter kan ni vara redo på rester.
Elev
16 feb 2022

Samhällsprogrammet

Helt okej!! Nöjd

Jag började hgy 2018. Det fanns en del bra lärare och en del omotiverande lärare. Skolan va sådär. Lokalerna samt klassrummen var bra men ibland så stinker det avlopp pga avloppsproblem. Kafeterian va grym. Väldigt grupperad mellan klasserna. Har ej haft jätte dålig upplevelse rent generellt men jag upplever inte att skolan va grym heller.
Elev
13 dec 2021

Ärligt omdöme

ej elev på HGY, Har gått på öppet hus här så jag ger en ärlig bild från mitt perspektiv

Skolan ligger i huddinge såklart, inte så centralt. Det skulle vara skönt att gå i skolan i söder eller liljeholmen till exempel då det ligger närmare allt.
Skolbyggnaden var mindre än vad jag förväntade mig, själva entrehallen e ganska liten men går man en trappa upp finns det massor av korridorer och klassrum

Majoriteten av eleverna består av blattar vilket jag tycker är bra för det känns som en mer inkluderande miljö m folk från olika länder.
Ration mellan svenskar o blattar e kanske 75/25.

Jag ska inte ljuga, cafeterian va nice. Den har allt från monster o pk till snacks o bakelser (och macka o saft o sånt också såklart). Känns som en mini ica.

Matsalen var dock ganska liten, typ samma storlek som 1.5 klassrum.

Skolan har också lyxig frukost. Andra personer från andra ställe började komma o äta där t.om. så man får ett sorts matpass tror jag som visar att du är elev på skolan.

Det är sant att det finns en biosal, jag har dock frågat flera lärare o elevambassadörer om man faktiskt får kolla film där under raster och sånt och fick ett otydligt svar eller ett nej. Biosalen är också liten, alltså inte lika stor som sergels bio direkt men fortfarande mysig.

Dessutom läser man psykologi o filosofi om man går natur vilket är ett plus för vissa för egentligen har bara ekonomi och sam dom kurserna. Då kan man lägga till andra kurser på sitt egna val sen.

Så sammanfattat: skön skola när det gäller elevers vibe, lärarna verkade ok, nice frukost o kafeteria (skolmaten verkar ganska bra), skolan är inte så mycket öppen space mer korridorer och sånt, naturlinjen ingår psykologi o filosofi, skolan ligger inte så centralt (nära stan/butiker o restauranger), lite av en lallskola då antagningspoängen ligger vid typ 200

3/5 stjärnor
Elev
16 nov 2021

Bra lärare

Jag gillar skolan och speciellt lärarna. Jag går Sam och älskar nästan alla mina lärare. Jag tycker att de flesta lärare går att prata med och dom får mig att känna mig säkra. Behöver man hjälp i ett ämne gör lärarna tid för det. Det som drar ner skolan är dock eleverna, men så är det väll på de flesta skolor.
Elev
4 apr 2021

Dunder skola

Skön skola med en stor lokal. Sköna elever och dunder frukost.
Elev
4 apr 2021

Dunder skola

sköna elever och skön & stor lokal.
Elev
7 feb 2021

Bra skola

Skön skola, som vilken skola som helst.
Föredetta elev
26 jan 2021

Rekommenderar bara till fotbollspelare.

Jag trivs inte alls i skolan, det är lätt att hamna utanför, det är massor av invandrare och bara några få svenskar i min klass, det är väldigt grupperat. Det är inte så kul att hänga med några som börjar prata annat språk med flit så att du inte ska förstå, och det händer ofta på hgy. Jag tycker att lärarna var ganska bra men jag skulle ändå inte rekommendera den här skolan till någon som bryr sig om sina betyg. Många av eleverna tar inte skolan på alvar och när man ständigt hör gnäll och klagomål är det lätt att man blir omotiverat.
Om man är någon som gillar fotboll så tror jag dock att den här skolan kan vara bra för dig, det är typ det ända grabbarna snackar om.
Elev
28 dec 2020

Enkelt val.

Likt många andra recensioner av HGY kan jag inte annat än intyga all kritik som jag har läst. Dåliga lärare som är rent av omotiverande. Lärarna visar inte respekt gentemot elever och det finns inget sätt för eleverna att påverka.
Det finns en diversitet i vilka typer av elever som går på skolan, vilket som jag håller med andra källor om att det hjälper när man ska skaffa vänner. Men jag skulle inte rekommendera skolan till någon som bryr som om sina studier eller som vill uppnå något.

Skriver inte detta för att hata, utan för att kanske hjälpa andra motiverade, studieinriktade personer som tar sin utbildning på allvar, att hitta rätt.
Elev
16 dec 2020

BÖRJA INTE HÄR

Skulle inte rekommendera Skolan. Jag blev helt enkelt lurad. Riktigt dåliga lärare, man kan knappt prata med dem. Skäller ut dig för ingen anledning. I lektionerna så känns det som tortyr. Blir inte taggad när jag har en lektion med en specifik läkare för att hon behandlat mig olika och respekterar inte mig. Skolan fick mig att bli mindre taggad för lektionerna och att komma till de. Eleverna är ganska sköna och man får lätt vänner där. Men skulle inte rekommendera att komma in hit. Vill du misslyckas så kan du komma hit. Men rekommenderar verkligen inte skolan. Du blir inte lika behandlat oavsett hur skötsam du är i lektionerna. Kortfattat: lärarna är stänga och riktigt taskiga och ger dig kan ge dig dålig betyg, de är olika typer av elever där av etniciteter. Bra med vänner men dåligt med lärandet. Dem bryr sig inte om ditt åsikt!!! BÖRJA INTE PÅ HYG!
Föredetta elev
14 dec 2020

Skulle inte rekommendera skolan.

Började på Huddinge gymnasium ht17 och gick natur programmet. De finns bra saker med skolan men de gör inte upp för de dåliga.
Du kan ha tur och få några av de bra lärarna som finns, men många av lärarna vet inte hur man kommunicerar med eleverna och detta märktes tydligt när de övergick till distansundervisning men var redan ett problem innan det. Vi elever tog upp detta med både lärare och personal högre upp men såg aldrig någon förändring.

när jag börja skolan fick jag informationen om att vi som max skulle ha två prov under samma vecka men då lärarna inte kommunicerar väll med varandra har det vid flera tillfällen hänt att flera prov har varit inplanerade och vi elever har fåt springa fram och tillbaka mellan lärare och be dem planera om vilket var väldigt jobbigt för oss elever när det till och med fanns ett provschema bara att lärarna inte visste hur man använde det.

Skolan använder plattformen Google classroom för kurserna vilket funkar i många ämnen men många lärare verkar inte ha blivit instruerade i hur det fungerar.

Vissa lärare är inte tydliga ledare i klassrummet vilket leder till en väldigt stökig miljö som är svår att arbeta i. Många av de elever som vill kunna arbeta väljer att gå ut i korridorerna eller gå till biblioteket då de stökiga eleverna inte blir tillsagda. Med de lärare som jag hade var detta ett problem i åtminstone hälften av mina kurser och något jag tog upp vid alla mina utvecklingssamtal och även med biträdande rektorn och rektorn och såg ingen skillnad. Skolan har ordningsregler som de presentera flera gånger men lärarna ser inte till att eleverna följer dem så eleverna vet att dem kommer undan och fortsätter därför med att störa undervisningen.

Något som inte berör alla elever men några är även frågan om extra tid på prov för de som är i behov av det eller andra stöd. Vid varje prov tillfälle behövde jag innan påminna läraren att planera in att jag skulle kunna behöva extra tid då jag har rätt till det som dyslektiker och även om jag alltid gjorde det några dagar innan kunde jag ändå bli tillsagd vid provtillfället att läraren inte kunde sitta kvar. Vissa lärare löste detta genom att låta en annan lärare vakta men vid flera tillfällen fick jag inte den extra tid jag har rätt till och detta inträffade även under ett nationellt prov. Vid nationella prov väljer skolan hur mycket extra tid de vill ge åt eleverna och då många skolor erbjuder 50% av provtiden så fick vi mindre än 25% av ordinarie provtid. Jag tog upp detta under både utvecklingssamtal och med biträdande rektorn och stötte ändå på samma problem året där på. Jag fick inte häller något annat stöd från skolan.

När jag gick på gymnasiemässan innan jag började på skolan blev jag informerad av en av representanterna där att skolan hade block scheman vilket var den största anledningen till att jag valde skolan. När jag sedan startade insåg jag att detta inte stämde helt, ibland hade vi långa lektioner men vårt schema var inte ett block schema. Jag vet inte om det var så att eleven som representerade skolan var misinformerad om det eller inte men det gjorde mig väldigt besviken när jag började där och insåg att vi inte hade det.

Skolan erbjuder några bra saker också, vi hade möjligheten att äta frukost i skolan varje dag och hade ett stort utbud på mat. Under luncherna fanns det alltid ett vegetariskt eller veganskt alternativ och vi hade ofta mer än ett alternativ på de vanliga luncherna också. Både cafeteria och personalen i matsalen är mycket trevliga och det är en bättre stämning i matsalen än vad jag upplevt på andra skolor.

Vad jag upplevde så var den delen av personalen som inte var lärare de som fick eleverna att känna sig mer välkomna av personalen. Dem var i min åsikt ofta trevligare mot oss elever och dem flesta av dem hälsade alltid på än när man gick förbi vilket gör en stor skillnad i skolans miljö. (Syftar på syv, skolsköterskan, vaktmästare, matsalspersonalen, bibliotekarien osv.)

Skolan ligger bredvid Huddinge simhall och eleverna har möjlighet att via skolan köpa ett simkort för ca 20kr (om jag minns rätt) där de kan simma två dagar i veckan i simhallen vilket var något väldigt bra.

Som nämnt läste jag natur programmet och i både biologi och kemi fick vi utföra flera labbar och spendera ganska mycket tid i labb vilket är något jag tyckte var intressant och bra då man lär sig av att göra saker.

På schemat finns det även en timme inplanerad studietid vilket är en lektion där man kan välja vilket ämne man vill plugga med och lärarna går runt bland olika klassrum vilket är bra ifall man behöver hjälp i ett specifikt ämne.

I helhet tycker jag att det finns många bättre gymnasieskolor att välja bland. Som sagt kan man ha tur och få några av de bra lärarna som finns på skolan men det finns många lärare som behöver förbättra sina sätt att lära ut. Som elev kommer man troligen inte bli hörd av lärare eller högre ställd personal när man tar upp de problem som man upplever på skolan vilket är ett av de största problemen enligt mig för det är eleverna som märker när det är problem med undervisningen men när ingen lyssnar på eleverna kommer inte undervisningen kunna förbättras.
Elev
9 dec 2020

Bäh skola

Bäh skola. Dom som gått där dom vet
Personal
1 dec 2020

En lärares tankar

Synd att vi har elever som tycker detta. Jag hoppas att ni elever som tycker detta är tydliga i er kommunikation med era lärare så att tillsammans kan ändra den känslan.

Visst plockar vi in mobiler när det är lektioner. Allt för att hjälpa våra elever att hålla fokus på lektionen och dess innehåll.

Tolkningen av eget ansvar kan vara svår. För mig handlar det bla om att kunna planera sin tid, våga säga till lärare om man inte förstår så de kan förklara igen och reflektera över hur ens beteende kan påverka ens liv och prestation.

Min bild som lärare är att vi alla på HGY vill elevens bästa att vi alla vill ha en bra relationer med våra respektive elever och att vi oftast lyckas med det.

Jag håller helt med om att relationen mellan elever är väldigt bra både över årskurser och program.

Jag tycker maten är bra, rikligt med olika sallader, och grönsaker. Olika former av röror som är riktigt bra. Förstår att elever inte alltid tycker om maten men den är långt ifrån dålig. Frukosten är kanon.

Skolans lokaler är stora o rymliga.

Du som känner att vi underpresterar, kom gärna förbi mitt kontor så kan vi prata om det, jag vill lyssna på vad du har att berätta så att vi kan bli ännu bättre.

För er som funderar på att söka till skolan, kontakta oss på HGY, skaffa er en egen uppfattning.

/Micke (ekonomiprogrammet)
Elev
22 nov 2020

Kom till denna skola ifall du vill misslyckas

Skolan är helt okej. Lärarna anpassar sig inte till eleverna och hur de lär sig, de kör på som de vanligtvis gör och lägger till extralektioner ifall du misslyckas. De pratar om att eleverna har ett eget ansvar, men det går inte så bra i denna skola för man får inte ha ett eget ansvar alls förutom när det gäller att plugga hemma. Man måste bli klar i tid på lektionerna men tiden man får i skolan att göra klart uppgifterna räcker inte så då får man en hel del läxor hem. Annars så är stämningen mellan eleverna bra och alla accepterar varandra för dem de är. Det finns en hel del bra lärare men majoriteten är inte bra.
Elev
22 nov 2020

Dålig skola

Kom inte hit om du vill ha bra lärare, så dåliga lärare. De har värsta attityden, och de är skit elaka. Man lär sig 0.De säger hela tiden att man har eget ansvar i gymnasiet, men de ljuger. De samlar in mobilerna och man har bestämda platser. Maten är skit äcklig.
Elev
22 nov 2020

Dålig skola

Kom inte hit, om du vill ha bra läraren. Skolan är helt okej, men lärarna har värsta attityden, de är skit dryga och de är så elaka. så dåliga lärare, men lär sig 0. Dock är cafeterian är helt okej. De lägger för många krav och för många regler. De säger hela tiden att man har eget ansvar, men de ljuger, de tar in mobilerna på varje lektion och mam har bestämda platser. Och deras mat är hemsk.
Elev
22 nov 2020

Om skolan

Skolan är bra, men lärarna är skit. Man tror maten ska vara bra men asså den är skit. De lägger för många regler. Man får inte ha mobilen och man får även inte lägga armarna på bänken och stänga ögonen. De säger hela tiden, att i gymnasiet har man eget ansvar, men tro mig, de ljuger. Lärarna har värsta attityden. Cafeterian är dock bra.
Elev
11 okt 2020

Bra skola

Skön aura i skolan o trevliga lärare.
Elev
14 mar 2020

Som vilken skola som helst

Vanlig kommunalt gymnasium som uppfyller sin roll. Finns fantastiska lärare som bryr sig om elever och kämpar för att se till att alla når sina mål. Finns även mindre bra lärare som går att ifrågasätta. Alltså precis som vilken skola som helst. Skön blandning av folk och man hittar garanterat någon som klickar med en. Skön miljö där man kan komma som man vill, Huddingegymnasiet är inte som andra skolor där det blir en catwalk dagligen. Det bästa med skolan är nog de vuxna som finns till hands, vaktmästarna, kafeteriapersonalen och specialpedagogerna.
Elev
25 feb 2020

Vet inte vad detta är.

Skolan är fantastik med god miljö och elever dessutom med lärare som bryr sig om en. Maten är fantastiskt och HGY är bland de få skolorna som erbjuder frukost, det är även väldigt god och lyxigt frukost.
Elev
28 jan 2020

Ooo really goood school wäw

Very näääääs. Asså jag ska vara helt ärlig med er människor. Den här skolan är för bra. Omg, för bra. Asså wow. Jag blir motiverad till att gå till skolan varje dag av alla fantastistiska lärare. Så bra skola wow.
Elev
26 aug 2019

Trevlig miljö

Trygg miljö, kompetenta lärare och bra skolmat

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen