Omdömen

4.0
Baserat på 39 omdömen och 306 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 dec 2023

Natur

Natur-tvär

HULEBÄCK


Stor skola med hemvister vilket gör att den inte känns särskilt stor fastän att det går cirka 1700 elever. Den stora skolan ger möjlighet till många valbara kurser. Jag vill även hylla våran fantastiska elevkår som arrangerar massvis med aktiviteter. Utdelning av varm choklad, popcorn, sockervadd, godis, kanelbullar mm. sker titt som tätt. Dem arrangerar också något som kallas för ”Slaget om innerstaden” vilket är en tävling sinsemellan Göteborgs största skolor där varje skola utser lag både i rugby, fotboll sen skall en vinnare koras. Dem arrangerar också fester, tävlingar, poängjakter vilket om du frågar mig gör skoltiden betydligt mycket roligare.

Går natur-tvär och kan inget annat än att rekommendera fantastiska lärare som är sjukt engagerade och vill elevernas bästa. Det märks verkligen att de trivs och älskar sitt yrke 🥺 vilket motiverar mig till att lyckas med mina studier. Stöd finns att få i alla ämnen efter skolan på tisdagar där alla i tvär- arbetslaget närvarar och kan hjälpa till. På måndagar och torsdagar finns dessutom en räknestuga med bemannade lärare för den som önskar.

På tvär läser vi i olika projekt vilket gör underlättar för oss elever att se samband i världen. På tvär år det endast ett arbetslag vilket gör att lärarna i de flesta fallen kan uppnå önskemål om sovmorgonar/ längre tid för ombyte efter idrott/ ta bort håltimmar eller liknande vilket är fördelaktigt. I klassrummet sitter man i så kallade basgrupper bestående av 5-6 personer detta möjliggör diskussion med bordsgrannar som kan dela med sig av sina perspektiv som jag därefter kan använda mig av i mitt arbete. Basgrupperna byts var 2-6 vecka vilket gör att sammanhållningen i klassen blir mycket stark.

Det som skiljer natur-tvär åt är arbetssättet. Man får densamma behörighet som om man läser det originella naturprogrammet så det gäller bara att hitta vilket arbetssätt som passar en själv bäst.

Det enda dåliga jag reflekterat över att det ibland kan vara en aningen högljutt i matsalen. Om man tycker som jag finns det möjlighet att äta lunchen på annan plats på skolan än i matsalen.

Om Hulebäck verkar som något för dig tveka inte på att komma på öppet hus/skugga en elev!
Elev
9 maj 2023

Estet teater

Miljö

Ganska bra men lite stökig miljö.
Elev
22 apr 2023

Barn och fritid.

Barn och fritid, rekommenderar starkt denna skola.

Otroligt fin skola, bra lärare som gör sitt bästa för eleverna och vill eleverna väl.
Elev
29 sep 2022

Estet, bild och form

Hulebäck mobbning problem

Jag gick i bild och form linjen. Otroligt mycket mobbning och harrasment, folk tog bilder på oss, skrek saker efter oss och gjorde ett hat konto på Instagram. Vi tog upp detta med skolan och inget hände, vi gick personligen till rektorn men det ända som hände va att dem skickade ut mail till dem mobbades familjer. Utbildningen är bra men vissa lärare försvinner under lektionerna och handla lärare visar triggade ämnen utan att ge en varning. Rekomenderar inte.
Elev
15 sep 2022

Estet media

Bra skola

Bra skolmat, stort salladsbord om man tycker om sallad. Stor skola men lätt och hitta. Hemvister där man ofta håller hus, kanske inte esteterna då jag har varit runt överallt men men.
Föredetta elev
8 sep 2022

En skola där mobbning och rasism ses mellan fingrarna av lärarna

Det här är en skola som vill ge en bild av att vara en perfekt och felfri skola men sanningen är någon helt annan. Det förekommer mobbning och rasism på skolan och lärarna på skolan blundar för det. På skolan kan man se elever som är ensamma ofta och man kan också se att skolan är uppdelad när det kommer till etnicitet. Eleverna med invandrarbakgrund är ofta på en del av skolan eller klassrummet och de svenska eleverna är på en annan sida. Lärarna är medvetna om detta men ser mellan fingrarna för de ser ingen vinst med att lägga sig i eftersom det inte gynnar de själva. När det tas upp med lärarna så bagatelliserar de det. De använder den makten de har som lärare för att komma undan med det. Främlingsfientliga åsikter förekommer även bland lärarna. Om du har invandrarbakgrund och har tänkt börja på denna skola, så tänk om. Antingen kommer du bli ensam eller om du har tur hänga med de få andra i din klass eller skola som har invandrarbakgrund.
Elev
30 apr 2022

Samhäll

Väldigt bra skola men maten sämre

Hulebäck är en bra skola, bra lärare som är mycket pedagogiska och har kunskap. När det kommer till maten är det sämre, det serveras mest kyckling. Det är ungefär samma mat man får på högstadiet i andra skolor som här.
Elev
19 apr 2022

Estet, bild och form

Fett bra skola

Jag själv går i 2an pp Bild och form och tycker väldigt mycket om det. De flesta lärarna är jättebra och vill elevernas bästa. Såklart finns det fåliga lärare, men dessa försöker min mentor få bort.
Själva eleverna är ju så bra det kan bli. Klär man sig ett dugg alternativt kan man förvänta sig en kommentar. Själv har en kille filmat mig, och sen har jag sett flera ta foton (snälla var inte den personen).
Maten är väldigt bra för att vara en skola och det finns mycket att välja från.
Elevkåren skulle kunna jobba mer till att minska hatet mot estet, men annar är de bra.
Föredetta elev
30 mar 2022

Natur

Skolan är okej, men inte mer än det

Okej överlag, men skulle det uppstå problem i klassen. Med din undervisning eller liknande så är de extremt svårt att få hjälp och kunna lösa detta.

Jag var i kontakt med både kurator, skolsköterska, SYV, rektor och tät kontakt med mentorer och det hände ändå inte så mycket med de jag ville ha hjälp med.

Deg hela slutade med att började om ettan på annat gymnasie.
Elev
22 jan 2022

Estet, bild och form

Hulebäck ger mig hopp över att klara skolan

Jag går bara mitt första år på Hulebäck just nu men herregud vad nöjd jag är med mitt gymnasieval!
Under mina skolår så har jag haft viss problematik med att vara med på lektionerna och att hålla betygen uppe (har adhd och andra diagnoser) men när jag kom till hulebäck så blev jag chockad över hur förstående alla lärare var och hur dom genast satte igång med att börja förändra lite i mitt schema m.m så att jag kunde vissa min sanna potential!
Dessutom så är det ganska trevlig stämning på skolan, ifall man klär sig alternativt kommer man kanske få någon kommentar ifall min inte är på estet våningen men absolut ingen mobbning som märks av!!
Rekommenderar starkt.
Elev
13 nov 2021

Estet, bild och form

VÄLJ detta

Detta är bästa skolan, maten är bra, lärarna är bra, elevkåren är fantastiskt, det finns godisregn massa fester och aktiviteter. schemat är också jättebra.
Elev
19 sep 2021

Ekonomi

Börja inte Hule

Fyfan att ett gymnasium med så mycket status som hule ska ha esteter
Elev
9 sep 2021

Estet, bild och form

En estetares åsikt

Jättebra skola, maten är fantastiskt och lärarna är jättebra. Hulejåren är mycket hjälpsam och man känner sig säker i korridorerna.
Elev
6 sep 2021

Teknik design och produktutveckling

Bästa skolan

Detta är lätt den bästa skolan jag gått på
Föredetta elev
5 sep 2021

Natur

En helt ok skola

En helt ok skola. Lokalerna är bra och det är generellt bra men vissa lärare kan vara sjukt knepiga.
Elev
27 aug 2021

Barn och fritid.

Tänk om

Det pratas my let om mobbning för att det ska låta bra utifrån. Men i skolan är det ingen lärare som vill eleverna väl. Går själv på barn och fritid och min mentor vill inte mitt mående väl och inte heller hjälpa mig med det jag har svårt med i hennes kurser. En Respektlösa lärare. Vet inte hur det är på andra linjer men på just barn och fritid har vi inte det lätt.
Elev
3 jan 2021

Rekommenderar starkt

Jag är supernöjd men Hulebäcksgymnasiet. Jag gick inte på hulebäck från början men jag kom in i klassen väldigt snabbt.

Det finns många aktiviteter att gå med i och det är en fin gemenskap mellan klasser och elever.

Lärarna har stor förståelse för eleverna och låter oss hjälpa till och planera skolarbetet. Man hat stor chans att utvecklas på här.

Däremot hade distansundervisningen kunnat ske på bättre sätt men för hoppningsvis får vi återkomma till vanlig skola så snart som möjligt.
Elev
28 dec 2020

Hulebäck

Rekommenderar Hulebäck starkt!! Det en en skola som man trivs på där elever o lärare kommer bra överens. Trivs alltid när jag går in på Hulebäck och är väldigt nöjd med mitt gymnasieval.
Elev
14 dec 2020

Jättenöjd!!

Skolan i sig har varit väldigt bra på att få en att känna sig välkommen! Tycker att det är en väldigt mysig skola som har många aktiviteter året om för eleverna :) för att inte tala om kåren som är störtskön och får allt att bli ännu roligare! Lokalerna utanför klassrummen är väldigt mysiga och skolmaten är superbra! Nybakat bröd och tre olika rätter varje dag. Välj huleeee!!
Elev
11 dec 2020

Skum skola

Skolan är ok men lärarna är dåliga ngl. Så många elever som berättar för sina mentorer och lärare om pågående mobbning och trakasserier och inget görs. Istället skrattar de och struntar blankt i det. Lektioner fungerar ok men folk och lärare är totala as. De preachar om att maten ska vara bra men matsalen är så full att man inte kommer in och därför struntar man i lunch för att hinna till sin lektion. Ingen tas på allvar.
Elev
9 dec 2020

Jätte bra skola!

Den är bra, mycket aktiviteter att göra. Men pga så stor skola och så många olika inriktningar blir det många olika människor med många olika åsikter och kan gör att minoriteter kan utsättas av kränkningar av elever. Finns inte heller så gott veganskt alternativ.
Elev
4 dec 2020

10/10 REKOMMENDERAR STARKT<3

Lärarna, lokalerna, schemat, skolmaten, ALLT är 10/10. Alla lärare är så sjukt förstående och tack vare dem fick jag ej F i flera ämnen under en period jag mådde psykiskt dåligt. Fick istället chansen att göra klart allt efter betygen satts och därefter få betyg.

Lokalerna är stora med massor av fönster överallt. Det känns aldrig instängt. Varje linje har sin del av byggnaden vilket känns väldigt bra och organiserat. Huvudkoridoren i mitten utav allt har flera meter till tak. Där finns café, mysiga soffgrupper och andra sittplatser. Även jättemånga toaletter och sedan stora dörröppningar och trappor som leder till de olika klassrummen och matsal.

Schemat är välstrukturerat utan massa onödiga håltimmar utan istället 5 minuters paus mellan lektionerna + längre lunchrast. Det gör att dagarna ej blir så långa.

Skolmaten är så sjukt bra, aldrig sett någon bättre. Det finns två stora salladsbord med allt möjligt (ex. Majs, fetaost, paprika, morot, ärtor, ananas, små tapas, frön, nötter och såser). Sedan finns det olika val utav mat varje dag. Brukar vara ett vegetariskt alternativ, ett med kött/fisk och sedan någon typ utav streatfood.

Dessutom har skolan en elevkår som gör skolan så mycket roligare. De hittar alltid på nya saker. Tillexempel godisregn, kanelbulleätartävling eller så bjuder de på olika saker till alla. De håller även i fester och andra arrangemang.
Elev
2 dec 2020

Bra skola

Bra skola som har mycket resurser och har bra mat
Elev
25 nov 2020

Bra skola

Bra skola, bra lokaler, god mat. Går natur, är nöjd med både lärarna och klasskompisarna. Bra syv, kurator, skolsköterska osv. Överlag bara bra skola.
Elev
22 nov 2020

hulebäck

bra
god bambamat
tycker lärarna är bra och människorna där är för det mesta snälla
Elev
19 mar 2020

Allt som kan tänkas behövas på en skola finns

Najs skola, go mat o trevliga lärare iaf på natur
Föredetta elev
29 feb 2020

Fd elev

Mysig, inkluderande och bra skola.
Föredetta elev
19 feb 2020

Toppklass

En trivsam miljö med god samanhållning på skolan.
Mycket bra elevaktiviteter vid sidan av skolarbetet.
Föredetta elev
19 jan 2020

Stor skola med stora möjligheter att utvecklas!

Jag tog studenten år 2019. Skolan är väldigt stor men uppdelad på ett bra sätt mellan olika program så det inte blir för stökigt. Lokalerna är fräscha och likaså toaletterna. Det finns en stor yta i mitten av skolan där alla program möts, främst på lunchrasterna. Mindre ytor på de enskilda programmen finns också. Bra studieytor, i korridorer, grupprum men även i tysta studierum.Ibland blir det dock väldigt stökigt och högljutt i korridorerna. Maten är okej, inget att klaga på där och finns alltid olika alternativ. Dock kan det bli långa köer till matsalen.

Det anordnas flertalet temadagar på skolan. Till exempel kärleksdag, arbetslivsdag och andra intressanta och lärorika dagar. Närhet till kollektivtrafik direkt in till stan och butiker såsom Coop. En vacker sjö och skog finns precis utanför skolan, bra om man vill få lite frisk luft en rast. Det finns även en idrottsplan och slingor i skogen som används på idrottslektionerna. Även en stor idrottshall precis intill skolan med mycket möjligheter och utröstning.

På samhällsprogrammet jobbar bra och engagerade lärare. Finns stor variation på lärare dock, vissa som tar sitt jobb på största allvar och lärare som tar det lugnare. Överlag är lärarna bra. Övrig personal på skolan är hjälpsamma och trevliga.

Ett stort plus med skolan är elevkåren som man även kan engagera sig i om man vill påverka sin skoltid. Den är väldigt aktiv och ordnar bra saker både i skolan såsom fika vid speciella tillfällen och en stor aktivietsdag med hela skolan. Även utanför med fester och aktiviteter t.ex insparksfest för 1orna. De har även mycket samarbeten med rabatter på t.ex gym, körskola och hemmakväll. Mycket aktiviteter i trean kring studenten anordnas ifall man är intresserad av det, till exempel 100-dagars och en festlig bal.

Det har förekommit oroligheter runt skolan men det har hanterats på bästa sätt av lärare och övrig personal, och är därför tryggt.
Elev
10 dec 2019

Skolan är väldigt bra!

Skolan har bra lärare som man har en god relation med och som är duktiga i sina ämnen. Lugn miljö på skolan då den är uppdelad i program runt om i skolan. Skolmaten är helt okej men blir ofta långa köer.
Visar 30 av totalt 39 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen