Omdömen

3.0
Baserat på 24 omdömen och 193 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
14 maj 2023

Välj ett annat gymnasium

Lärare har ofta ingen utbildning, skolan bryr sig inte om elever, dålig skolmat, skolan lovar mycket men inget sker mycket snack ingen verkstad, skolan spenderar hellre pengar på att rektorn ska köra fin bil än att köpa möbler så elever kan sitta:)
Elev
30 nov 2022

Samhäll

Hvilan ❤️

Skolan är skön, skönt folk. Lärarna lovar mycket men sällan de håller de. låg merit nära stan, ligger nära tvärbanans station. börja här tycker jag
Elev
6 sep 2022

samhäll beteende

BÖRJA INTE

Hatar skolan, börja fan inte här, idrottsläraren är helt jävla sjuk å galen samt att jag blir mobbad i klassen men de vägrar byta klass på mig för de tydligen är ”för fullt” trots att de ser hur jag blir behandlad. Lärarna är nonchalanta mot elever och typ as konstiga
Elev
25 aug 2022

samhäll beteende

Sam-beteende

Horribel studiero. Människorna är hemska, lärarna rasistiska och man lär sig ingenting. Nästan alla är svenska östermalmstjejer som tror de är för bra för skolan trots den låga meritantagningen. Börja inte här!
Föredetta elev
16 aug 2022

ekonomi

Börja aldrig Hvilan

Har aldrig varit med om någon sämre skola. Eleverna är antigen knarklangare eller knarkare. Lärarna är nästa aldrig där och ställer in lektioner via dm på Instagram. Dem lär inte ut bra och hjälper verken till eller motivera för att plugga. Rekommenderar inte skolan till någon.
Elev
19 jun 2022

ekonomi

Helt okej skola

Jag har nu klarat första året på gymnasiet och känner att det varit bra men kunde ju ha varit bättre. Själva skolan i sig är stressig, tuff och ansträngande. När jag började hvilan var det den sämsta arbetsron jag varit med om, det skreks och pratades medans läraren hade genomgång och även fast läraren försökte säga till så sket eleverna fullständigt i vad läraren sa även fast dem fått flera varningar och lämna klassrummet, arbetsron har blev bättre i klassrummet nu i slutet av 1an eftersom det fick införa starka hot mot elverna.

Folk på skolan är riktigt schyssta och det är en skön stämning på skolan! Elever från ekonomi och samhälle är med varandra ofta och snackar medans natur är lite utanför och hänger mest med varandra.

Skolmaten är riktigt äcklig oftast, de har sagt till oss att vi ska få ett nytt kök och kunna laga mat på skolan men det är något som verkar dröjt.

Men avslutningsvis tänkte jag bara säga att jag kan rekommendera hvilan men att det beror på lite vem du är, om du är någon som vill ha en skön stämning och kunna snacka me de flesta skulle jag rekommendera ekonomi eller samhälle!
Förälder / Vårdnadshavare
17 jun 2022

Samhäll

Undermålig skola utan vikarier och sjuka lärare

Verkar som om de aldrig har vikarier utan istället alltid väljer att låta eleverna få håltimme, mitt barn hade över 30 timmar när ingen lärare dök upp på lektionen. Ingen uppföljning heller så det gavs inga instruktioner om vad de skulle läsa för att komma i kapp. I stort sett ingen ingen information gavs om någonting under hela läsåret. Dessutom fick de ingen idrott i nya skolan som inte var färdig när de flyttade in.
Elev
26 jan 2022

Natur sam

Går 2:an, natur

Jag skulle förmodligen varit neutral in min recension till skolan om den inte flyttat från Frescati. Överlag var skolan helt ok då, med de stora plusen, omgivningen och maten (vi fick äta med universitetet). Eleverna och stämningen kan jag inte redogöra för då pga distans. Men nu... det är så dåligt att jag övervägt att byta flera gånger. Maten är absolut vidrig, särskilt för veg, jag har tbh knappt ätit hela första terminen. Omgivningen är det sorgligaste någonsin, det är bara ombyggda gråa kontor. De andra eleverna är rätt otrevliga (borderline mobbare om man vågar sticka ut), vår känsla av gemensamhet är ett skämt (även om det kan bero på pandemin).
Men det jag faktiskt känner att man behöver varna för är skolans relation till ledningen (med ledningen menar jag förresten de som sitter i Skåne Kabbarp, inte rektorn på skolan). Redan sen ettan har det synts här och där att de inte riktigt kommunicerar med sina anställda men när vi skulle flytta blev det extra tydligt, det kom helt utan förvarning extremt sent. Jag tycker väldigt synd om våra lärare också, för de märks att det är väldigt stressade och verkligen kämpar på, men att ledningen inte riktigt verkar lyssna. Det är riktigt dåligt. Exempel på detta är hur lärare sa att vi skulle få riktigt kök under jullovet, medans jag läste på hemsidan och det stod under sommaren 2022. Och med tanke på att det tog dom ett halvår att fixa skåp och labb medans de sa några veckor i början, tvivlar jag starkt på det.
Och du skulle vilja välja skolan för att den är "grön", så finns det inget som skiljer Hvilan från en vanlig skola, både det och rymdprogrammet var nog tänk från när vi låg i Frescati med universitetet.
Det känns lite hopplöst att gå här, och att skolan inte bryr sig alls om eleverna.
Elev
20 jan 2022

Natur rymd

Snett i början, men blev väldigt bra tycker jag!

Personligen tycker jag att det är en helt okej skola, men kan vara för att jag hamnade i en supertrevlig klass där alla kan prata med alla och vi har en pluggchatt och vanlig klasschatt. Största majoriteten av lärarna är trevliga och lär ut bra. När det kommer till studiero så kan det variera. På språkklasserna (Spanska, Franska, Tyska, Italienska, Kinesiska) så kan det vara lite mer högljutt i jämförelse med lektionerna med min klass, men det är alltid tyst på prov och när alla ska läsa tyst. När det kommer till maten så finns det alltid tre olika alternativ och en av dem är alltid vegetarisk och det finns alltid grönsaker och knäckemackor. Det finns också gratis te och kaffe i matsalen. Det finns också ett Café som säljer gott fika med ganska stor variation, är öppet ganska ofta också. Kommunikationen mellan lärare och elever var lite halvdålig i början eftersom skolan hade precis flyttat och saker som skåp och liknande tog sin tid att komma fram till skolan. Vis-rektorerna och rektorn är också väldigt trevliga och tar problem som man kommer till dem väldigt seriöst och tar itu med dem på än gång. Men jag har nu börjat i vårterminen i mitt första år och nu är allting back on track. Så om denna skolan skulle passa för dig vet jag inte, men jag är nöjd med mitt val i alla fall.
Elev
14 dec 2021

samhäll beteende

Skolan tar livet av mig

Alla elever är falska har varit deprimerad ända sen jag började kuratorn är **** och tror typ allt är hemifrån men det är inte så. Lärarna suger halva de är rasister de andra bryr sig inte och ger utt F bara för de inte orkar rätta. Jag vet inte ens vad******* gör för skolan vi gör inget roligt , alla möbler är fkn upp och ner hela Tiden,******* ***** som går runt med 30 tjejer var och om du skulle gilla en person skulle hela skolan bitchblicka dig. Maten suger får elever att spy och det är inte en fkn från skola. Visst du får röka och snusa men det är för att skolan inte följer sina egna regler, elever på fkn amerikanska är där hela tiden och skapar bråk med alla , du kommer inte må bra förutom om du är typ en pick me girl eller en svensk tjej från Östermalm böja inte där för ert eget bästa.
Elev
29 nov 2021

samhäll beteende

......

Dåliga lärare med usel kommunikation. Har lärare som inte kan lära ut och dumförklarar elever. Skriver inte vad vi kan göra för att lyckas på provet utan tror att vi plötsligt ska lära oss magiskt.
noll arbetsro och lärare gör inget åt de elever som stör konstant.
Hemsk skolmat, vi har flera gånger fått kött som är rått. Pasta som är okokt. Blir aldrig mätt.
Annat
12 nov 2021

Har möjligheten att bli bättre

Inte bra skola, dåliga aktiviteter på raster, schemat kan vara bra om du har tur, brist på sittplatser utanför lektioner och ordningsregler som inte följs, mycket skärp som ligger runt. Lärarna är dock inte dåliga, de flesta är bra på att lära ut, men vissa ser inte till så att de finns arbetsro i klassrummet. Jag tror att problemet ligger i eleverna, de flesta är stökiga men det är skolan som borde vidta åtgärde
Elev
22 sep 2021

Samhäll

Bra skola med negativa inslag

Trevliga lärare och elever. Studierna går i medel takt, så att alla hänger med. Lärare ser över viss stök i klassrummen. Några veckor in på terminen och vi har fortfarande inte fått skåp. Maten kommer från en leverantör och pastan är alltid hårdkokt
Elev
14 sep 2021

Samhäll

Kungligt

Kunglig skola rekommenderar starkt, är en så start gemenskap bland skolan alla känner alla jämfört med andra skolor
Föredetta elev
25 aug 2021

Natur natur

En bra skola!

Jag är väldigt nöjd med min utbildning
Elev
23 aug 2021

Nej.

Helt ok, få vettiga lärare som faktiskt har bra kommunikation. Extremt dålig kommunikation från rektor och it tekniker osv. Absolut ingen arbetsro nånstans. Kan inte koncentrera mig i klassrummet. Sen bytte dom även från block schema, som hade lektioner på 3 timmar en gång i veckan så man hann komma igång o faktiskt koncentrera sig, till nu vanliga 1 timmes lektioner…. Samt otrevliga elever, går människor i min klass som ser ner på andra människor, stökar på lektioner, är allmänt högdljudda och otrevliga men lärarna bara ser över det.
Förälder / Vårdnadshavare
26 mar 2021

Natur natur

STÄNG TILL PÅSKEN

Jag har en dotter som går i skolan och jag tycker det är sjukt att nu när det är så hög smitta bland ungdomar så väljer dem att ha det öppet så det alltid är många personer där speciellt när det är en sån liten skola. Dem kunde ha distans åtminstone till påsklovet. Distansen har ju gått väldigt bra. Andra skolor har distans på heltid för dem tänker på andra och visa har var tredje vecka vilket är bättre. Gör rätt så att det blir distans till påsken och tänk på dem äldre och sjukvården. Och så är det sjukt att treorna och tvåorna är mindre i skolan en ettorna när det är ettorna som går ut snart.
Elev
28 jan 2021

Trevlig skola

Underbar skolmiljö både ute som inne. Asså skit bra mat (går inte att stressa de nog). Lärarna är förstående och rektorn är väldigt trevlig samt lyssnar på allt o alla.
Enda negativa är nog de lilla avstånd som finns mellan skolmatsalen till skolan.
Även ligger en bit ifrån så kan va svårt ibland att ta sig dit.
Elev
6 dec 2020

nöjd med hvilan

underbara lärare, fint område, mysigt! jag är så glad att jag valde denna skola. 10 min till odenplan
Sofia Isaksson
Elev
4 dec 2020

Rekommenderar

Älskar lärarna, härliga elever och kul att se hur skolan växer fram. Sjukt fin skolmiljö, både inom byggnaderna och skolan är lokaliserad.
Övrigt sätt god mat med många alternativ.
Elev
22 nov 2020

Rekommenderas verkligen

Maten är supergod (!), alla lärare jag har tycker jag om väldigt mycket, EXTREMT fin skola och miljön runtomkring!
Elev
22 nov 2020

Riktigt bra

Hvilan är super bra. Snälla lärare väldigt förstående är de flesta, riktigt bra och god mat, väldigt få läxor och de är en familjär känsla på skolan. Rekommenderar!
Elev
21 nov 2020

nej från mig

nej, så undan gömd. ingen arbetsro. få tal lärare som är vettiga.skolmaten är iaf bra
Elev
12 nov 2020

Riktigt bra!

Riktigt bra genom varannan vecka distans. Bra för då får man både vara hemma under dessa tider men också tillbringa en liten tid i skolan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen