Omdömen

3.8
Baserat på 70 omdömen och 548 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
1 jul 2023

Samh

för det mesta horribla lärare

Jävligt fin skola men även jävligt dåliga lärare. Man undrar ju lite hur dem kan få lära ut i en sån bra skola som Hvitfeldtska.
Elev
17 maj 2023

Pingisbord >>>

För stor skola, man lär sig inget och ingen personlig koppling till läraren. Dom har inget pingsbord heller.
Elev
5 maj 2023

Ekonomi

Tråkig

Dålig mat, dåliga lärare
Föredetta elev
12 apr 2023

Läget på programmet

Ditt gymnasieval är viktigt så byt skola om du inte trivs och mår bra där du går. Inte stor variation i personligheter bland eleverna på den tiden, Så testa och se vad du tycker. Du ska ändå gå 3 år på gymnasiet så gillar du det inte har du rätt att byta skola eller klass så länge det finns plats på klassen/skolan du då byter till. Mycket skvallrande elever, uppblåsta och statussökande personer där som fryser ut o mobbar. För lite kontakt med lärarna om man behöver det. Inte mycket till ordningsregler heller om du föredrar att ha det lugnt. Bambamaten var inte speciellt god heller.
Föredetta elev
12 apr 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet

Hvitfeldtskas samhällsprogram

Gick på samhällsprogrammet . Ditt gymnasieval är viktigt så byt skola om du inte trivs och mår bra där du går. Du ska ändå gå 3 år på gymnasiet. Mycket skvallrande elever, uppblåsta och statussökande personer där som mobbar. För lite kontakt med lärarna om man behöver det. Bambamaten var inte speciellt god heller.
Elev
8 dec 2022

Bra resultat

Jag tycker att den är jättestor som är ett positivt omdöme.
Elev
5 dec 2022

Ekonomi

Generellt

Jävligt bra lärare men väldigt krävande, handlar helt och hållet om vad för klass man hamnar i. Många evenemang, dålig mat och otrevlig biblioteks personal.

Svar från Hvitfeldtska gymnasiet

Vi håller med om att våra lärare är riktigt bra och de har höga förväntningar både på sin undervisning och på eleverna. Det är en av anledningarna till att vi kan erbjuda avancerade kurser och se er vinna internationella och nationella utmärkelser och priser.

Det är tråkigt att höra att du fått en sådan negativ bild av bibliotekspersonalen och vår skolmat. Vårt bibliotek har fått utnämningen Skolbibliotek i världsklass och vi vet att bibliotekspersonalen arbetar hårt med att ge bra service till alla elever. Precis som vårt kök arbetar hårt för att göra god och näringsrik mat för att ge er energi och kraft till studierna. Kontakta oss gärna så att vi vet hur vi kan göra biblioteket och maten ännu bättre.
Föredetta elev
26 nov 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inför val av Hvitfeldtska

För att hjälpa dig att göra ett bättre val är det bra att känna till historien, hur Hvitfeldtska såg ut för 11-12 år sedan skriver jag denna recension, det kan se ut så även idag. Du är inte ensam om du också är med om detta.
Eftersom elever talade högljutt och gapade på lektionerna fick man dåligt med studiero. Duktiga och trevliga lärare i de flesta ämnen.
Gick i en stor klass, samhällsprogrammet så lärarna i kurserna hann inte hjälpa alla elever tillräckligt. Extra mattehjälp fanns då. Många otrevliga, osköna på mer än ett sätt ,och tykna elever som mobbade andra. Medel och överklass, några skulle säga fjortisar eller snobbskola. Flera som bytte skola. Dåligt med information från lärare om uppgifter och provdatum online som du inte kunde ta reda på om du inte har vänner att fråga. Något att klaga på om detta inte ändrats.
Kursen idrott hade man 3 i år för er som inte vill ha det. Kolla så att andra kurser inte är extra långa om ni inte vill ha det. Man kan ha kursen idrott avklarad på 1 år på många skolor.
Elev
19 nov 2022

Ekonomi

Så nöjd man kan bli!

Så bra, kan verkligen anpassa utbildningen utifrån vad du själv vill lära dig osv. Även mycket roliga aktiviteter att de del av tack vare elevkåren och super bra mat
Elev
16 nov 2022

Hvitfeldtska skolan

Det är en bra skola, roliga aktiviteter, bra lokaler. Passar alla.
Elev
6 nov 2022

Handel

Super!

Bra och fin skola, rolig utbildning. Väldigt bra elevkår som anordnar roliga grejer för oss elever på skolan.
Elev
26 okt 2022

Naturvetenskapliga

Hvitfeldtska gymnasiet, ett utmärkt val

En väldigt bra skola för de som vill ha bra lärare och studiero. Dessutom får man bra kondition av trapporna och en utvecklad orienteringsförmåga när man ska hitta sig runt i skolan.
Elev
25 okt 2022

Ekonomi

Så nöjd med Hvitfeldtska !

Så nöjd, både me skolan men också min linje. Jag går ekonomi att Hvitfeldtska har ett så bra ekonomi program som fu verkligen kan anpassa så de passar dig på så många sätt. Skolan i sig är också så bra, otrolig bamba mat och engagerade lärare! Rekommenderar starkt !!!!
Elev
2 sep 2022

Naturvetenskapliga

Saker du förmodligen vill veta

Detta är först och främst avsett till de som redan skall börja på Hvitfeldtska och vill veta mer om miljön på naturvetenskapsprogrammet.

Om du tror att du kommer vara omringad av socialt inkompetenta nördar så har du fel. Du kommer att vara bland ambitiösa elever som strävar efter att ligga på topp, både med betygen och på popularitetshierarkin.
Nästan alla är stiligt klädda och det är vanligt bland tjejerna att både locka håret och göra en full face makeup look till skolan varje dag. Se bara till att hålla det naturligt.
Klädstilen är trendig men ändå rätt så preppy och formell. Man går liksom inte till skolan i mjukisbyxor eller träningstights. Vissa killar klär sig i skjorta och finbyxor (sök på ”stylish formal” om du vill ha en mer visuell förklaring) fast det går givetvis också bra med jeans och t-shirt, så se det inte som ett krav. Bland tjejerna är det vanligt med en fin crop top eller skjorta, jeans eller finbyxor och sneakers eller loafers. Kom ihåg att om du läser detta år efter jag har skrivit det, så kan modet ha förändrats och att jag bara syftar på naturvetenskapsprogrammet.
Jag berättar detta då jag själv önskar jag visste detta innan jag började här i år, då jag hade en helt annan uppfattning om hurdan skolan skulle vara.
Det första intrycket är viktigt. Det är ett diskret slagfält första veckan här då alla försöker skaffa vänner och hitta sin grupp för att inte spendera sina 3 år i utanförskap. Det är däremot mer civiliserat än på grundskolan så mobbning eller liknande kommer vanligtvis inte förekomma. Det värsta som kan hända är att du blir utfryst och stämplad som ensamvarg/konstig. För att undvika detta är det viktigt att skaffa så många relationer du kan med personer du kan upprätthålla relationer med. För att säkra relationen gäller det att dra ut fiskespöt så fort du ser att någon nappar. Du vill ju inte att fisken simmar vidare, eller hur?
Du får däremot inte glömma anledningen till att du valde naturvetenskapsprogrammet. Du kom hit för att skapa en bra framtid åt dig själv med ett prestigefyllt och välavlönat jobb. Du vill komma in på ett bra universitet, kanske till och med på läkarlinjen? Då behöver du väldigt bra betyg, så glöm inte dina prioriteringar. Håll bra relationer med dina lärare, men se till att inte framstå som en rövslickare. Lämna in dina uppgifter med bra kvalité och innan slutdatumet. Skriv mycket, konkret och detaljerat och lär dig så mycket du kan. Du vet, det vanliga.
Lycka till
Föredetta elev
19 aug 2022

Estetiska programmet, musik

Fantastisk musikutbildning

Många otroligt bra lärare och resurser. Trygg studiemiljö med lärare som är erfarna, förstående och bryr sig.
Rekommenderar varmt för musikstudier i alla genrer, kanske speciellt inom klassisk musik.
Elev
8 jun 2022

Samhällsvetenskap

Göteborgs bästa skola?

Supernöjd med skolan! De flesta lärarna är grymma på det de gör, att skolan är stor är inte något dåligt utan gör det snarare möjligt att lära känna fler och att skolmaten är bra ger ett extra plus.

Svar från Hvitfeldtska gymnasiet

Tack för de fina orden. Det är alltid roligt att höra om elever som är nöjda! /Lasse Keybets, rektor Samhällsprogrammet
Elev
1 jun 2022

Ekonomi

Otrevliga människor på ekonomi

Tycker att skolan är jättebra när det kommer till lärare, klassrum, relation till mentorer och själva undervisningen. Mitt problem här har dock varit klassen och människorna på skolan.

Eftersom jag valde ekonomi kan man kanske förvänta sig att det är en viss grupp av människor man förväntas möta och mina erfarenheter har verkligen uppfyllt det. Andra dagen blev man automatiskt ihop placerad med någon och sedan var det försent att lära känna fler personer. Har snart gått klart ettan och hela mitt år gick ut på att försöka komma in i klassen, men pga de personerna som jag blev ihopsatta med var det ett hopplöst försök.

Det är verkligen synd för jag tycker som sagt om själva skolan i sig. Men hamnar man med "fel" personer eller helt enkelt väljer en linje som ekonomi, påverkar det hela ens undervisning och skolan blir inte kul längre. Vet att det är många som byter just på grund av detta, så inte bara jag som känner så.

Tror detta är en skola som passar de mer estetiska programmen, just för att människorna där är mycket trevligare. Det finns också fler aktiviteter som riktar sig till de linjerna, än t.ex. natur, ekonomi och samhäll.
Elev
20 maj 2022

Naturvetenskapliga

Hvitfieldska som skola

Ingen respekt. Otrevliga elever och lärare. Alltid kalla eller för varma salar, dålig luft, luktar illa.
Annat
2 maj 2022

Utseende

Viktigt! jag går INTE på skolan.

Jag har övernattat där, det är en stor skola med gammaldags stil. Ganska små klassrum och en gammal liten gympahall. Mysig skola skulle jag säga men kanske inte om man föredrar det moderna. Nu dömer jag bara på utseende.
Personal
26 apr 2022

IMA

Ingen kunskap om Npf diagnoser .

Har man någon typ av funktionsnedsättning bör man akta sig att gå här . Det finns ingen kunskap i tex Npf diagnoser.Tyvärr Mobbing och kränkningar förekommer både från elever och lärare , speciellt på IMA programmet.
Elev
25 apr 2022

Samhällsvetenskap

Bra skola med vissa nackdelar

Bra skolan men mattehjälpen är urusel. Aldrig haft problem med matte förens matte 2b och läraren lägger allt ansvar på eleverna att man ska få godkänt i kursen. ”Extra matten” är lika dålig den också.
Elev
11 feb 2022

börja inte på hvit :)

Trodde att det skulle bli bra vid tanke på att skolan är relativt populär med rätt så högt intagningspoäng men var snabbt motbevisad. Usla lärare som inte kan planera över huvud taget och som är dåligt på att lära ut, ingen enpati har de heller. Shemat i år 1 var okej men i år 2 sjukt många onödiga håltimmar och långa dagar. Ingen trevlig miljö, konstant högljutt och massor av elever. Maten är ok men ingen höjdare och så är matsalen dålig på flera sätt. Man får knappt någon fritid och trots detta F:ar många flera ämmen pga dåliga lärare. Det värsta är nog att man har idrott alla tre år man går.
Elev
9 feb 2022

Naturvetenskapliga

Sök till denna skolan!

Bra lärare och skolmiljö
Föredetta elev
9 jan 2022

Naturvetenskapliga

Välj Hvitfeldtska!

Jag älskade min tid på Hvitfeldtska! Utmärkta lärare, stort utbud på kurser, hjälpsam personal och oerhört omhändertagande elevkår! Jag kommer alltid vara stolt över att ha gått på Hvitfeldtska.
Elev
31 dec 2021

Naturvetenskapliga

Hektiskt

Inte särskilt mysigt och kan vara lite hektiskt i korridorerna så om du kommer från en liten skola som jag kan det bli en liten chock
Elev
18 okt 2021

Naturvetenskapliga

Mycket bra skola

Bra och motiverad skola. Natur mycket svårt men bra om man gillar matte. Roliga människor och mycket bra och engagerade lärare som brinner för sina ämnen. Skolmat mindre bra, kallt på vintern och varmt på sommaren. Mycket högt tempo.
Elev
17 sep 2021

Samhällsvetenskap

Inte för alla

Lärarna är bra, eleverna är inte elaka och maten är ok.

Börja bara om du är redo för att plugga 1-2 timmar per dag.
Föredetta elev
26 mar 2021

ATT VARA ELEV PÅ HVITFELDTSKA REKOMMENDERAS!

En trygg och underbar skola där man får mycket bra lärare och skolledning. Fick en bra utbildning + bonusen var att man förbereddes för livet som vuxen. Min tid som elev på Hvitfeldska minns jag med glädje och jag har haft mycket nytta av min utbildning. Jag rekommenderar skolan till er som vill satsa hårt på er utbildning!
Elev
21 jan 2021

FÖR höga ambitioner

Går samhällsprogrammet och och är nära att bli utbränd av all stress som dagligen läggs på en. Inte bara i stress med att få in uppgifter i tid utan den press det innebär att gå på hvitfeldtska. Vi i klass tar upp problem om stress o psykisk ohälsa o de svar vi får är ”vi förstår men ni måste förstå att ni valde hvitfeldtska” som om de skulle vara en ursäkt till att ha högre betygskriterier än andra skolor o stress. Allt blir opersonligt då lärare utöver mentorer knappt vet vem du är och kan därför inte identifiera när du mår dåligt eller skapa ett band. Du får även svårt med vänner utöver din klass skolan är för stor för att skaffa skaffa massa vänner.

Utöver detta en skola med vettiga människor men bra värderingar o jag vill tacka flera av mina lärare för dem visat hur en lärare bör vara. Om jag idag kunnat hade jag gjort ett annat val.

Bra att ha på CVt kanske men du får offra din psykiska hälsa.
Elev
20 jan 2021

Vanlig skola 🏫

Jag gick naturprogrammet och tog studenten 2020. Kom in i en tyskt-sektionsklass trots att jag läser annan modernt språk vilket var väldigt tråkigt att inte få åka med till Tyskland när de andra klasskamraterna gjorde det. Under min studietid var det mycket ombygg i skolgården och i flera månader nästan ett år och när det blev klart såg man knappt någon skillnad.

Många lärare är kunniga och kreativa med undervisningen medan andra lägger knappt tid på att komma ihåg elevernas namn. Det är dessutom väldigt svårt att få högt betyg då lärarna sätter skyhöga krav. Gäller dock att ha tur gällande lärare och elever.
Visar 30 av totalt 70 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen