Omdömen

3.3
Baserat på 13 omdömen och 116 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2022

Personligt, med modern Waldorfpedagogik i naturskön omgivning

Fin skola med grundat helhetstänkande- en plats för barn att leva och växa i eget utforskande och egen takt.
Föredetta elev
28 maj 2022

Dem stänger salafisternas skolor men inte den här skithögen?

Dem stänger salafisternas skolor men inte den här skithögen? Jag skojar bara den är rätt så bra, inte för att man lära sig något. Det ställs inga krav på en elev fram tills nionde klass och skolan bryter jämnt mot skolverkets instruktioner. Hur länga man behöver ha ett specifikt ämne i skolan, hur fullständig/rättvis bedömning är.

Stämningen var god i den klassen jag gick i men jag har hört att andra klasser inte haft det lika bra, där massvis med elever slutat t.ex.
Föredetta elev
26 apr 2022

Inte bra för kunskapsutvecklingen.

Jag gick här för ett tag sen men har hört hur det fortfarande är idag.

Skolan bryr sig mer om sin ideologi än eleverna. Lärarna tar ej hänsyn till elevernas ambitioner och ger i princip alla samma betyg utan att behöva göra något. Föräldrarna styr mer eller mindre skolverksamheten inifrån och dikterar så att just deras barn får som den vill.

Majoriteten av eleverna som går ut skolan har kunskapsbrister då skolan inte ens ger möjligheten till en riktig utbildning. Dyrbar lektionstid på högstadiet togs till flummiga genus möten varje vecka under månaders lång period och ibland hela dagar. Stämningen var inte alls seriös eller på något sätt akademisk fram tills nionde klass då nästan alla elever började bete sig som småbarn när de sattes krav på dem för första gången. Detta eftersom skolan inte utfärdar betyg fram tills slutet av höstterminen i nionde klass.

"Waldorfsystemet" är inte kompatibelt med dagens svenska samhälle. Detta är såklart inte skolans fel men det innebär också att man måste inse att det inte går att bedriva en sådan verksamhet i det här landet.

Vi bytte lärare konstant och därav blev bedömning inkomplett men det spelar ingen roll eftersom för att uppnå bra betyg där behövs endast en "härlig attityd". Du känner lika mycket på att ha en destruktiv personlighet som du gör på att plugga.

Vissa lärare var mycket kunniga och bra pedagoger så det var positivt.
Elev
8 apr 2022

noice

helt fantisktiskt. älskar skolam
Elev
8 apr 2022

SANINGEN ÄR STOr

U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH U NEED THE TRUTH
Föredetta elev
8 apr 2022

Detta hände mig!

Hej jag har mycket experience av denna "skola" jag har gått har i 9 år och idag kan jag inte läsa eller skriva på kinesiska vilket är synd.
Elev
3 mar 2022

Bruuhhh

Jag fick inte A i alla ämnen, va fan !!!
Förälder / Vårdnadshavare
2 okt 2021

Mycket speciell skola

En skola där det inte uppmuntras att vara annorlunda och där värderingarna känns urgamla. Steiners idéer är hela tiden närvarande och skolans arbete angående jämställdhet och inkludering är i princip obefintligt. Mångfald, i dess olika bemärkelser, existerar inte på denna skola
Förälder / Vårdnadshavare
9 sep 2021

En sekt

En sektliknande skola djupt förankrad inom antroposofin och som inte tolererar olikheter. Barn med speciella behov ses som problem och skolan har ett elevhälsoteam som försöker bota dessa ”små sjuka människor”. För barn utan speciella behov gör kanske skolan ingen större skada men jag skulle aldrig under några omständigheter rekommendera denna skola.
Annat
13 maj 2021

Sektliknande skola

Extremt dåliga erfarenheter av skolan. Sektliknande som skyddar sig själv. Trots väldigt stor frånvaro på barn anmäler skolan inte det till myndigheterna, utan endast till den egna styrelsen varpå det där beslutas att inte göra något åt saken. Och värst: barn som mobbas ses som problemet och inget görs på flera år. Skolan skyddar sig själv och kan inte hjälpa barn som har svårigheter. Säkert en skola som funkar för barn som inte har några utmaningar, men om du har det kan det gå riktigt illa på denna skola. De lyckas inte hjälpa alla barnen att uppfylla kunskapskraven.

Betyg: 0
Elev
11 nov 2020

En oslagbar skola!

Jag har varit på många olika skolor, men den här är absolut bäst!
Lärarna är välutbildade och vet vad de snackar om. De är roliga och bryr sig om eleverna, vilket är väldigt viktigt.
Eleverna är otroliga och riktigt konstiga, vilket är bra om du frågar mig :)
Alla verkar trivas bra på skolan och det är helt ärligt fett gött!
Vi är konstiga men trevliga, välkommen till Idunskolan!
Elev
20 sep 2020

fett!!!

ganska fett men ändå ganska töntigt
Förälder / Vårdnadshavare
18 jun 2019

Superbra!

Personlig och proffsig med en levande och modern waldorfpedagogik. Fint läge vid naturen, lagom storlek.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen