Omdömen

2.9
Baserat på 66 omdömen och 541 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 nov 2023

En skola jag är stolt över

Den här skolan har fått högsta betyg av Skolinspektionen. Vad kan det bero på?
Det beror på elever, vårdnadshavare, all skolpersonal, EHT och rektorerna.
Eleverna är vänliga, hjälpsamma, inlyssnande och varje dag bidrar de till att skapa trygghet, trivsel och gemenskap på skolan.
Vårdnadshavarna är vänliga, hjälpsamma, tålmodiga och förstående. De bästa vårdnadshavarna jag har jobbat med.
Lärarna är engagerade, hjälpsamma, kompetenta, experter inom sina ämnesområden och alla har en till viktig sak gemensamt: de är den sortens lärare som varje elev behöver. Dvs. lärarna ser till att de anpassar sig efter varje elevs behov vilket är precis vad varje enskild elev ska ha.
Ett elevcafé som bemannas av en varm skolvärd som alltid står med en trygg, varm och öppen famn för alla elever.
En trevlig matsal med en uppmärksam och varm skollunchvärdinna som också står med öppen famn för alla elever och som spelar lugn musik för att det ska vara lugnt och tryggt när elever äter.
Ett välfungerande EHT där varje deltagare ser till att vara ute i klassrummen, i korridorerna, i allrummen och där dialogen inom och utanför EHT bygger på samarbete med lärare, elever och vårdnadshavare.
Socialpedagog som finns tillgänglig hela veckan och som alla elever känner väl och känner till att den här härliga vuxna kan man alltid stoppa i korridoren och ha ett samtal med.
En kurator som stöttar både elever, lärare och EHT och alltid välkomnar alla på skolan med sitt varma leenden.
En speciallärare som är to die for, på riktigt. Alltid tillgänglig, alltid varm, förstående med ett hjärta som slår för hela skolan.
En biträdande rektor som alltid finns i gemensamhetsutrymmena för att främja trygghet och studiero genom att förebygga innan incidenter uppstår och som alltid har ett leende till hands och tid för att prata med elever.
En rektor som är tillgänglig varje dag för alla elever, vårdnadshavare och skolpersonal och som känner alla elever, deras namn och fritidsintressen och alltid kommer ihåg att fråga hur den där fotbollsmatchen gick, hur var det nu med den där tävlingen och vad händer nu till helgen och som har mött mig som f.d. anställd med stor respekt och uppskattning.

Som f.d. vårdnadshavare var jag väldigt nöjd med bemötande av mitt barn som fick med sig mycket kunskap och klarar sig alldeles utmärkt på gymnasiet. Och som f.d. anställd är jag stolt över att ha jobbat på den här skolan även om det bara var en kort tid. Men det är en anställning som jag alltid kommer bära mig. Alla människor som finns på Innovitaskolan Johanneberg är människor som jag för alltid kommer bära i mitt hjärta. Jag är enormt tacksam för vad den här skolan, som tidigare hette Fenestra, har gjort för mitt barn och jag är enormt tacksam för vad den har gjort för mig som f.d. anställd. Innovitaskolan Johanneberg rekommenderas varmt eftersom det är en skola att vara stolt över.
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2023

Nej, nej och åter nej!

Min son har studerat på denna skola i snart 3 år (9:an nu). Tyvärr har jag inte mycket positivt att säga. Pedagogerna är i princip som bäst mediokra. Någon enstaka pedagog som faktiskt får lära ut "sitt" ämne kan vara bra. Det verkar dock som de flesta som undervisar inte ens är utbildade lärare. Det finns t.ex lärare i matematik som inte kan multiplikationstabellen (chockerande). Man byter pedagoger väldigt ofta och då menar jag inte att det kommer nya lärare till skolan, nej man byter skolklass eller ämne. Dessa byten skapar brister i relation pedagog/elev och påverkar betyg och motivation. Rektorn har i samråd med sig själv infört mobilförbud i skolan, vilket kanske i sig inte behöver vara ett problem. Tråkigt nog driver hon vissa av pedagogerna till att hota eleverna med repressalier om de inte lämnar ifrån sig mobilen så som frånvaro på lektion, nekad närvaro på lektion, samtal till föräldrar och kollektiv bestraffning (längre lektion/kortare rast). Uppmaning till rent kriminellt beteende faktiskt! Det finns däremot stöd i lagen för åtgärder om en elev stör undervisningen genom användande av mobil, varför inte utnyttja det istället? Insamlandet tar väldigt mycket undervisningstid i anspråk, helt i onödan. Lektionerna är oftast så stökiga att det är rent omöjligt att få studiero. På rasterna är det så illa att om man inte är beredd på att försvara sig rent fysiskt så riskerar man slag och knuffar eller värre.

Läromedel saknas ofta. Man har ofta lite inskannat material från olika böcker i digital form. Ofta är det otydligt vilka kunskaper som förväntas till prov och diagnos. Ofta bristande information rörande lokaler/tider trots det digitala hjälpmedlet Schoolsoft.

Maten på skolan är en katastrof! Oftast äter inte ens pedagogerna maten. När maten trots allt är uppskattad så placerar man personal vid maten som påpekar att man minsann bara får ta en hamburgare eller 2 st kycklingnuggets så det räcker till alla. Pedagogerna och de elever som fullständigt ger fasiken i vad någon säger, de tar naturligtvis precis allt de vill ha.

Skolinspektionen gjorde helt nyligen en utvärdering av skolans rektor/miljö/undervisning och gav skolan bästa betyg. Här ligger definitivt en hund begraven, eftersom jag vet hur illa det står till. Jag kan absolut inte rekommendera någon att utsätta sitt barn för denna institution.

En uppgiven och besviken förälder som inte längre orkar kriga med myndigheter om rätten till en acceptabel skolgång.
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2023

Bra skola!

Vårt barn började där för ungefär ett år sedan. Vi läste kommentarer på nätet och var lite oroliga innan hon började hur det skulle gå för henne. Det blev jättebra, vi är supernöjda!
Det är alltid någon som står vid entrén och möter barnen, oftast är det rektorn. Hon verkar också ha koll på alla elever.
Lärarna är mycket duktiga och trevliga. Det gillar vi föräldrar och vår dotter är också jättenöjd.
Även kommunikationen är bra, vi får alltid svar snabbt när vi ringer eller mejlar.
Föredetta elev
16 jun 2023

BÖRJA DÄR

BÄSTA skolan. Kommer sakna Noor mest walla
Föredetta elev
16 jun 2023

Mycket bra skola man kan faktiskt komma långt om man försöker

Mycket bra skola lärarna är duktig man kan få mycket bra betyg om man verkligen försöker
Elev
24 maj 2023

BÄSTA NOOR OCH DINA

Shoutout till Noor och Dina tvär stabila lärare. (Skolans elevers åsikt) Så fort man kollar på sitt schema och ser att man har dem som lärare nästa lektion så kickar humöret in grovt. Dem två borde bli rektorer, dem hade ägt sönder skolan inte som Jenny går runt och skrämmer eleverna. Hade varit trevligt om denna förändringen skedde helst igår. Lilla aktuellt borde ge dem pris för årets lärare.
Elev
21 maj 2023

Noor borde bli rektor

Personligt tycker jag att skolan är ganska bra. Men något som är dåligt är att skolan inte styrs av Noor, hon borde bli rektor istället för Jenny hon är läskig. Noor är bäst och hennes kamrat Dina. Hon borde få ett pris för årets bästa lärare och sen vinna den om och om igen.
Elev
17 apr 2023

varför?

vill du att det ska vara svårt? varför
Elev
24 jan 2023

Noor och Dina världens bästa lärare

Helt ok skola. Dom ändra bra lärarna som finns i skolan är Noor och Dina. Dom är anledning till att jag slutat skolka
Annat
24 jan 2023

Äckligaste skolan i sverige

Studieron på denna skolan är allt annat än grymt! Hatar rektorn men älskar jenny!
Det finns ingen Snöras på skolan vilket är ett minst sagt stort minus.
De ringer hem så fort man lyfter en jävla fjäder. Skolmaten smakar wellpap blandat med ugnsbakad brevlåda. Personalen på skolan (förtutom Merjam <3) är som ett gäng spikmattor. + Dom ger
ej ut pepsi max i entren!!!!
Föredetta elev
24 jan 2023

BÄSTA SKOLAN EVER!!!!!!!!!!!

Världens bästa skola! Älskade den, och speciellt maten. Alla lärare var skit bra och önskar att jag hade kunnat gå där i hela mitt liv.
Personal
20 jan 2023

bra skola med duktiga lärare

Lärarna på skolan är både väldigt duktiga och engagerade. Skolan är mobiltelefonfri under hela dagen vilket är bra för alla elever även om många inte gillar det.
Det finns en duktig socialpedagog, en tydlig och engagerad rektor och bra stöd när det behövs.
Elev
14 jan 2023

bra skola

bra skola lärarna dom brys sig ksk lite för mkt
Personal
14 jan 2023

noor borde bli rektor

alla älskar noor we love you noor
Elev
11 jan 2023

Klart bättre

Skolan har blivt klart bättre nu. Mycket mer ordning man det är lugnt på lektionerna. Jättestor skillnad från förut. Jättemånga bra lärare som bryr sig.
Föredetta elev
31 dec 2022

Börja inte här

Skolan är hemsk. Du kan inte gå nån stans utan att känna dig utsatt. Bränder typ hela tiden å vi måste utrymma skolan. En gång va de mordbrand då nån tände eld i taket i skolan och räddningstjänst va tvungen att komma. Folk gömmer sprit å droger i skåpen å röker på på toaletterna samt har samlag på toaletterna vilket gör skolan osäker och läskig. Finns bara en bra lärare och det är John om undervisar i no matte och idrott. Han var min ända räddning för att gå till skolan. Maten är kass går knappast att äta plus fins ingen skolgård.
Elev
7 nov 2022

Bra lärare

Jag älskar Noor hon är min bästis festis!
Elev
26 okt 2022

helt ok

Skolan är bra. lärarna är seriösa och undervisar bra.Maten är helt okej. Rektorn sträng . man får inte skrika och springa och man måste vara väldigt lugn.
Elev
26 okt 2022

okej bra

rektorn e fett snäll och shoutout t noor och linus men maten e äcklig också aa
Elev
24 okt 2022

hmmmmmmmm

Jag tycker denna skola inte är så bra jag tycker den skulle kunna vara bättre och roligare. Skolmaten är sämst!!!!. Ganska stökigt, vissa lärare kan vara bättre.
Föredetta elev
6 okt 2022

Fenestra OG’s

Hi Again
Skit bra lärare
Grym skola
Maten är en annan liga
Mvh
K i m l
Elev
6 okt 2022

Perfekt skola

Helt ächo skola riktigt bra ni kommer inte ångra er
Elev
26 sep 2022

helt okej

skolan e okej. eleverna är super elaka och suger. alla e homofober, transfober, rasister osv. det har skett mycket på skolan, smällare brukar användas, en gång satte nån eld på taket inomhus. skolmaten e äcklig o kall, som tur finns det en willys eller coop man kan gå till. inga mobiler, ingen skolgård. nya rektorn e super elak o läskig.
Elev
26 sep 2022

vi har upplevt en mordbrand

ok skola. mycket folk i en liten lokal. 8orna är så jobbiga ska inte ljuga. lärarna är väl bra, inget extra. eleverna är jobbigast men det är lite kul. ingen skolgård men det är nice att vara i stan. nya rektorn väldigt sträng. jag gillar inte tavlorna dom har satt upp. hon ringde polisen för att några barn kastade bullar vid ingången (allegedly).
Elev
21 sep 2022

Okej.

Jag har precis börjat i denna skolan men hitills tycker jag den är okej.... Man ser rektorn hela tiden och dom är sträng med tt man ska bli behandlad med respket men det är äcklig skolmat typ varje dag och inga mobiler vi har inte ens en skolgård?!
Elev
15 sep 2022

En ärlig recension av en OG

Okej, så det här är sanning. Jag är just nu inne på mitt 9 år på innoviaskolan och började i 6 så detta är mitt fjärde är på skolan. Skolan är inte hemsk men inte jätte bra heller. Lokalerna är helt okej med det sagt har vissa av alrummen inga fönster så det känns ibland som om man kväs där. Lärarna är också helt okej, med det sagt så har jag haft 6 olika NO lärare sen jag började på skolan vilket såklart inte är så jättekul. Bamba maten är helt okej, ( dock är jag världen minst kräsna människa och jag vet att mina mer kräsna kompisar inte älskar maten lika mycket). Skolan är helt okej och läget är nice, det sitter faktiskt i samma byggnad som willys vilket gör matbutiken väldigt lättillgänglig om man är hungrig. Dock har skolan ingen skolgård vilket gör att dom flesta elever går till skolccafet och spelar biljard, pingis, uno och andra kortspel eller bara snakar med sin kompisar.

Jag skulle tyvärr överlag inte rekommendera skolan då den verkligen inte är nåt speciellt. Med det sagt är skolan inte hemsk och jag tror inte du hade hattat ditt liv om du började här.
Elev
19 jun 2022

Fantastiska lärare - men överlag en dålig skola

Jag har gått på Innovitaskolan i fyra år nu och har just avslutat min sista termin. Skolan som helhet har jag under den här tiden upplevt som bristande. Trakasserier och otrygghet har tillhört vardagen, och gäng har härjat i korridorerna och skapat en hotfull känsla hos förbipasserande. Ofta har personerna i fråga gjort utfall mot förbipasserande och låtsas att de ska slå dem. Under en ganska lång tid var jag själv nervös för att lämna allrummet.
Som HBTQIA+ person har min tid på skolan periodvis varit ganska tuff. Homofobiska och transfobiska kommentarer har varit vanliga. Vid flera tillfällen har jag känt mig otrygg i klassrummet på grund av detta (dock bara under vissa lektioner, för jag hade turen att hamna i en jättebra klass) och en gång sade några personer i min språkvalsgrupp att alla HBTQIA+ personer "borde skjutas". Sådana uttalanden är naturligtvis helt chockerande och väldigt upprörande, men vikarien som höll i lektionen i fråga lät det passera.

Trots allt detta måste jag säga att alla mina lärare har varit fantastiska. Jag är otroligt nöjd med dem alla: under deras ledarskap har man som elev verkligen lärt sig mycket, och känt sig väldigt sedd och uppskattad. Det har varit lätt att skapa en personlig relation till lärarna, eftersom man har haft flera av dem i många år. Jag har alltid upplevt lärarna som en stor trygghet. Lärarna gör det helt klart värt att gå på skolan.
Elev
8 jun 2022

Lätt att få bra betyg

Helt okej skola, men man behöver inte anstränga sig för att få bra betyg. Lunch får man innan man blir hungrig.
Elev
6 jun 2022

Börja INTE här

Innovitaskolan Johanneberg är det värsta som finns, och jag avråder alla starkt från att börja här. Hemska lokaler, inga mobiler, hemsk mat som ofta har hår och äckliga grejer i sig, ingen skolgård, byter rektorer och lärare oftare än underkläder, vidriga toaletter. Endast 1 av i princip alla lärarna på skolan är bra, alla andra är hjärndöda. 4/4 år här på skolan har varit skit, skulle aldrig i hela mitt liv rekommendera någon att börja.
Elev
7 maj 2022

Ehhhh

asså skolan e okej. Har gått här i 2 år o de kan va ganska stökigt, högljutt o äckligt skolmat, men om man inte gillar maten så kan man gå till willysen som ligger nära skolan. Vissa lärare e okej, vissa e läskiga (nämner inga namn). Ibland e de mycke vikarier, iaf förut pga pandemin. Vissa vikarier suger o vissa e helt okej, hade en vikarie som inte gjorde ett skit på lektionen o satt o pratade me eleverna. Ibland e de mycke rasism. Antisemitism händer extremt mycket, om man knte är kristen eller muslim så är man konstig. Kort sagt så är skolan bra, men eleverna förstör allt.
Visar 30 av totalt 66 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen