Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

11 Omdömen

4.4
Utmärkt
8
3
0
0
0

Extremt bra skola! Rekommenderas!

4.8
Elev · 19 oktober 2019
Elev · 19 oktober 2019
(Jag är på mitt första år just nu när jag skriver det här)
Otrolig skola! Redan från första dagen känner man sig välkommen och lär känna personer ifrån sin klass (och även några av de äldre årskurserna också!)
Tävlingarna mellan de 4 olika Houses-erna (tänk Harry Potter!) är roliga och uppmuntras av både lärarna och eleverna (och är för de mesta från jag sett hittills ledda av äldre elever).
Om jag fick beskriva det själv skulle det vara att skolan ger väldigt mycket till sina elever. Just eftersom alla är engagerade blir atmosfären helt otroligt bra!
Klubbar, aktiviteter och hjälpresurser delas hela tiden ut på löpande band för att utveckla en som person och annars akademiskt! Sen är bibliotekarien jättesnäll också!
Skolmaten är helt ärligt det enda lite mer negativa jag stött på hittills. Den är inte rätt ut dålig, men känns ändå som skolmat.

Bra skolan

5.0
Elev · 25 augusti 2019
Elev · 25 augusti 2019
Skolan är jättefint, bra lärare och man trivs jätte bra där.

Skolan är helt OK

3.8
Elev · 15 juli 2019
Elev · 15 juli 2019
Vad gäller arbetsro/ordnings regler och sådant så funkar det jätte bra men vissa lärare på skolan betygsätter jätte konstigt. Fick två helt olika betyg på samma arbete av olika lärare vilket är oacceptabelt. Det här sista kanske inte är så himla viktigt men skolmaten var inte bra alls 2/10 vissa dagar var det kanske 7/10 dom behöver verkligen byta leverantör från Kleins.

Riktigt bra skola!

4.1
Elev · 3 juli 2019
Elev · 3 juli 2019
Bra skola för personlig utveckling och akademisk utveckling

Hogwarts i Sverige

4.6
Elev · 28 juni 2019
Elev · 28 juni 2019
Skolan använder sig av samma typ av husmodell som i Harry Potter, detta innebär att alla elever blir indelade i fyra olika hus. Det här är något som hjälpt mig otroligt mycket då det skapar en känsla av tillhörighet och gör det lätt att få kontakt med elever i andra klasser. Vi har också mycket olika aktiviteter och tävlingar - både inom husen och emellan husen! Älskar den här skolan :))

Mycket bra skola

4.7
Elev · 23 juni 2019
Elev · 23 juni 2019
Tycker att skolan är väldigt utmanande men också mycket hjälpsamt. Man får hjälp av allt och alla och finna möjligheter för att klara och utveckla sig. Finns olika support grejer som temaveckor, kuratorer 5 dagar i veckan, massa stöd på schoolsoft för att alla ska må bra.
Lärarna är fantastiska, verkligen! Pedagogiska och engagerade.

Engelskan är inte alls ett problem. Man kommer in i det väldigt snabbt och lär sig mycket nytt. Rekomenderar dock inte för den skoltrötta, men om det känns ok med skola då är det verkligen en bra skola och kommer lämna er med vänner för livet, kunskap och bra minnen.

Bästa skolan!

4.8
Elev · 14 juni 2019
Elev · 14 juni 2019
Can’t imagine a better school for me! The school atmosphere is great and everyone is super friendly and unjudgemental! If there is a problem with your studies the staff will help you solve it as best they can! Great support team for students! Would recommend IEGS to everyone and I am truly sad that my three years at the school have passed </3 IEGS will have a special place in my heart forever! I would be lying if I wouldn’t say that I am jealous of those who have time left at IEGS!

Skolan är väldigt bra!

4.6
Elev · 14 juni 2019
Elev · 14 juni 2019
Väldigt bra skola! Seriösa lärare som är mån om din personliga utveckling!

Bra skola!

4.5
Elev · 14 juni 2019
Elev · 14 juni 2019
Personligen tycker jag att skolan är väldigt bra! De tar eleverna seriöst och försöker hjälpa till i utvecklingen av eleverna

Man får vad man ger

4.0
Elev · 5 juni 2019
Elev · 5 juni 2019
Skolan är i sig en väldigt bra skola; fokuserar mycket på relationen mellan eleverna genom mycket aktiviteter och tävlingar. Undervisningen är verkligen mycket om att ge och ta. Är du intresserad av att få bra betyg och få ut det mästa av lektionen så kommer du få det!

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Allhelgonagatan 4, 11858, Stockholm
08-56228700

Beskrivning

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm - gymnasium helt på engelska!


Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm, eller IEGS erbjuder 4 nationella program och International Baccalaureate (IB), där nästan all undervisning på skolan sker på Engelska. IEGS vilar på en akademisk och multikulturell tradition och ämnar att se en intellektuell och moralisk utveckling hos alla elever. Här kommer både elever och lärare från flera olika hörn av världen, vilket tillför en varierad och världsvan kultur till skolan.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.1
 • Antal elever
  714
 • Antal lärare
  51
 • Antal behöriga lärare
  -
 • Elever per lärare
  14.0
 • Föräldrar med högre utbildning
  76.1%
 • Andel med utländsk bakgrund
  45.0%