Omdömen

2.4
Baserat på 41 omdömen och 320 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
27 mar 2024

Obalans.

Min relation till skolan låter jag vara osagd.

Uppenbart är att det bästa på skolan över åren har varit relationerna man har haft med familjer, personal och elever - Vad som är ställt utom rimligt tvivel är att skolan och företaget, in i absurdum. värderar sitt rykte över allt, till och med på bekostnaden av andras skolgång, integritet och liv.

Detta leder sedermera till att en tyst majoritet "tvingas" acceptera en skolan man inte respekterar. Elevers beskrivande av skolan som ett "fängelse" tycker jag är målande och talar sitt klara och tydliga språk.

Jag kan inte rakryggat stå och rekommendera skolan för någon som bryr sig om något utöver det akademiska (betyg, närvaro och ett "prickfritt register" hos sina mentorer, lärare och rektorer) utan att tycka att jag låter naiv. Har man hopp om garantier såsom utflykter, stöd eller skolans löfte om en lugn och trygg skolmiljö utan förekomst av mobbning, utanförskap eller våld kan verkligheten och sanningen visa sig vara en annan.

Jag är hoppfull då jag tycker mig ha sett positiv utvecklig med åren, speciellt på sistone. Jag både hoppas och tror att det kommer att bli bättre för alla i framtiden.
Förälder / Vårdnadshavare
14 nov 2023

Hur många lärare är utbildade!

Det borde granskas hur många lärare som är legitimerade.
Elev
5 sep 2023

dåligt!! börja inte.

jag tycker skolan är dålig. maten ändras aldrig och vi har samma mat varannan vecka. alltid panerad fisk eller pasta carbonara tex. vilket suger. alla klasser är dåliga och vi har en pedofil och en ohygenisk lärare som inte kan borsta håret rätt. skaffa bättre lärare och ta hand om dig själv.. plus skolgården är mindre än en hel lägenhet. skriver det här i klassrummet just nu och vill dö.
Förälder / Vårdnadshavare
26 maj 2023

Bristande resurser

Engagerade lärare. Få och bristande resurser för barn i behov av extra stöd och hjälp.
Inte bra att klasserna splittras och blanda varje år.
Föredetta elev
5 maj 2023

KOM INTE HIT

Det är ingen som inte har snackat skit och ingen som inte e fejk och inte snackat skit om sina "Bästa kompisar" jag lovar att lärarna snackar skit om eleverna också i lärarrummet och att dem berättar om allt hon har fått höra av olika elever . Dem får bara alla att må dåligt och min kompis fick en ätstörning på grund av en lärare . En lärare hjälper dem inte utan tittar bara på dem. Ärligt talat vill jag bara spy varje gång jag ser honom, han är så jävla vidrig
Förälder / Vårdnadshavare
27 apr 2023

Vissa bra & andra dåliga

Det går bra oskolad . Men jobbigt , med vikarier, ibland & skolmaten inte är för barn. Det dom
tycker om
Föredetta elev
25 apr 2023

Sluta vara äckliga

Folk måste alltid säg något om dig spelar ingen roll vad du har gjort om du är snäll eller inte. Vart man ens går får man blickar av folk man inte ens känner. Kan vi inte bara ge respekt till varandra? Vi går till skolan för att få en utbildning inte för att göra dumma saker som att sprida rykten om folk också skäms ni inte över detta. Ingen gör något för att stoppa detta heller så orka bry sig mer.
Föredetta elev
25 apr 2023

Vakna nu

Ingen bryr sig om hur du mår. Dom bryr sig bara om dina betyg och hur du ser ut om du är ful snackar folk skit om dig bitchblickar dig och mer. Kan man bara inte respektera alla liksom ge respekt till folk som ger det till dig och sluta sprida äckliga rykten om folk vi är fortfarande barn
Elev
25 apr 2023

Ies Älvsjö sanningen

Folk behöver alltid snacka skit om dig även om du har inte gjort något skit. Alla är också fett fejk har hört folk snacka skit om deras "bästa vänner "
Elev
13 apr 2023

skit liten skolgård

Skolan i säg själv är okej, dock, när man gått in i skolan e man fast där tills man slutar, skolmaten e ok men behöver förbättras. Varning, alla NO och Matte ämnen kmr läras ut på engelska vilket kan ge problem när d kmr t gymnasiet. skolgården är minimal
Föredetta elev
6 apr 2023

Visa lärare är helt tröga som inte ser!!!

Jag fick en plastbit i maten och så fick vi mögligt bröd. Visa lärare är snälla men andra suger på sitt jobb och borde få sparken som t.ex. pedofil läraren, dem andra lärarna säger att de säkert inte e så vi elever säger men de är inte dem som måste utsättas för honom plus att de andra lärarna måste kunna lita på oss och de vi säger. Till och med killarna ser ju vad han gör men visa lärare verkar ju vara lite tröga som inte fattar!
Elev
29 jan 2023

Dålig skola

Det är ingen bra skola man får dålig mat och det är brandalarm varannan vecka och man känner inte sig trygg.
Elev
28 jan 2023

Dålig skola!

Den här skolan är bara ren skit, maten ska de ju byta varje 16 veckor? Varför får vi samma mat varannan vecka då? Och med allt annat som reglerna. En gång skulle jag vässa min penna och då fick jag hem ringning. Värsta skitet gå inte i den
Föredetta elev
25 jan 2023

lärarna bryr sig inte om dig bara om hur smart du är.

gick här i ett år och det var ett helvete blev mobbad lärarna bryr sig inte om en utan bara om vilket betyg man har tex om man har fot underkänt i ett ämne så ger de dig ingen chans att förbättra det nästa termin och om man var sjuk när ett prov gjordes så behöver man gå på omprov och där finns bara barn med dåliga betyg som skriker och bråkar för att de själv inte bryr sig om sitt betyg tills en lärare kommer in och ser att det är kaos och ger alla i rummet ett mejl hem om hur det var i rummet även om man inte gjorde någonting. matsalen var stor men maten var alltid dålig och brödet mögligt de sa att det skulle finnas alternativ för de som var allergiska men det fanns sällan det.

dessutom så var skolgården skit liten och de låste dörrarna. lärarna förklarade inte bra innan ett prov. lärarna behandlade oss som om vi redan skulle veta allting och de förklarade ingenting. de säger inte till när de ser att någon blir dåligt behandlad och ändå säger dom att deras största prioritet är mobbning.
Förälder / Vårdnadshavare
24 jan 2023

IES ÄLVSJÖ

En fyrkantig skola som inte ser individers olikheter. Har inga inga resurser för elever som behöver xtra stöd.
Elev
18 jan 2023

Skolan suger

Jag har gått här ett tag nu och jag har märkt att skolan är jätte dålig. Folk smäller smällare i trappan och dom flesta lärarna är ganska dåliga. Några av dom har favorit elever och ibland sänker dom ditt betyg utan att kunna ge en anledning till varför.

Och inte bara det, en av lärarna kollar på sina elever på ett riktigt äckligt sätt och ibland kan han till och med röra dom och sen säga men jag skulle bara rätta till din position" liksom vad är det för ursäkt.

Utav alla lärare som jag själv har kan jag bara sig att jag gillar typ 2 kanske 3.
Berättar man något för rektorn så skiter hon i det helt också.

Och att lärarna suger är bara en av anledningarna att inte börja här.
Elev
18 jan 2023

KOM INTE HIT!!!!

Jag tycker verkligen inte om den här skolan. Lärarna är ointresserade och oengagerade, och det känns som att de inte bryr sig om elevernas utveckling alls. Och det finns inga verkliga möjligheter för eleverna att utvecklas eller utforska sina intressen. Skolans administrativa personal är också väldigt svår att få kontakt med och verkar inte bry sig om elevernas problem. Jag skulle verkligen inte rekommendera denna skola till någon.

Skolgården är väldigt liten och bollarna flyger över stängslen på grund av att dom är så korta, vi elever har sagt till personalen och våran rektor men de lyssnar inte på våra förslag. Skolmaten är väldigt dålig och ofräsch, samma med toaletterna och klassrummen. Vissa skåp stinker och korridorerna.

Jag tycker inte att det är lärarnas fel men själva ledningen, dom flesta lärarna är snälla och försöker förstå eleverna medans andra lägger för mycket press.

Om man vill prata eller ha ett möte med rektorn så är hon aldrig på plats, och vi har inte ens tillräckligt med material, vi måste ha en för 2-3 ämnen och dom är dålig kvalitet.

Jag rekommenderar inte denna skola till någon, snälla ansök inte ditt/dina barn hit.
Elev
4 okt 2022

Den här skolan är sämst.

Jag gick i den här skolan från 4-6 jag blev slagen varje dag och ingen gjorde något för att stoppa dem mina mentor var värst av alt jag fick hem ringning varje dag för minsta lilla saken byt inte era barn till den här skolan.
Personal
1 sep 2022

Mat sal

De serverar mat ur toalett och maten är sprut diarre
Elev
5 aug 2022

Behöver verkligen förbättras

Börja inte på den här skolan! Skolan ljuger om allt som skriver på sin webbsida bara för att ha en bra image. Några lärare favoriserar till och med sina elever och ger ut sämre betyg än innan och säger inte ens varför? I matten Översätter dem inte ens termerna. Vilket gör det svårare för dig i gymnasiet! Vi är i svergie och Inte i USA. Ja ja skolan heter IES men ändå lärarna borde ändå kunna termerna på svenska, det börjar bli oprofessionellt.
Väldigt många mobbare och elaka kommentarer och lärarna har ingen hänsyn till personen som blir kränkt eller mobbad under lektionen och tar det som att man bara stör. Jag har sett många personer under lektionerna som får rasistiska,kränkande och oförglömliga kommentarer och lärarna som undervisar bryr sig inte. Skolmaten är helt okej men kan verkligen förbättras.
Förälder / Vårdnadshavare
1 maj 2022

Kurator

Se till att er barn hamnar inte hos deras kurator då kommer ni bli av er barn
Eftersom efter deras träff kommer ert barn hata er
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2022

IES Älvsjö - an inspiring learning environment

After our daughter spent almost four years in IES Älvsjö, our opinion is that all students, regardless of background, are welcome, which provides an inspiring environment. The teachers are committed and enthusiastic. A small minus is the lack of textbooks, but the lesson planning is ambitious in Google Classroom.
Elev
19 jan 2022

Inte bra

Ingen bra skola kände mig inte trygg där alls mycket kritiserande ord och det var väldigt mycket drama och lärarna kunde vara otrevliga och inte ta saker på allvar!
Elev
12 jan 2022

IES 4ever

Det var inte kul när man började men blev bättre och bättre så nu är det inte så farligt. Det var inte outhärdligt. Maten är inte astronomiskt bra dock, ganska dålig faktiskt
Personal
29 nov 2021

A hazard

There is no follow through on the outrageous and continuous violence happening in the school. Saw many teachers assaulted and punched with no action.

Of course the school has other problems like no consistency, horrible admin, etc., but the violence is just something no one should accept.
Föredetta elev
16 okt 2021

Sätt inte ditt barn på den här skolan.

Rekommenderar inte. Jag gick åk 5-9 och något jag märkte var att de inte alls bryr sig om ordningsreglerna. Det är bara pr. Allt de bryr sig om är sin image som en skola med stränga regler, sedan om de faktiskt ser till att de följs bryr de sig inte om.

För de elever som inte kunde följa reglerna var skolan ett helvete. Kvarsittning varje fredag blev vardag i stället för ett straff.
Föredetta elev
16 sep 2021

Rekommenderar inte.

Reglerna är orealistiska, skolledningen var hemsk, och speciellt att sätta upp taggtråd runt skolan och ha låst entredörr är helt absurt. Man tycker att barn i den åldern ska ta så mycket ansvar men ändå är man tvingad att stanna kvar inne i skolbyggnaden? När man ifrågasätter skyller de på att ”man kunde valt en annan skola eftersom man skrev på reglerna när man börjaee”.... Jag måste säga att ämneslärarna var bra men det var dom som jobbade i administrationen (student care manager, rektor osv som var de hemska.)

Har man tex adhd eller nån liknande diagnos så skulle jag verkligen inte rekommendera den här skolan. Du kommer garanterat få många detentions och bli trakasserad dagligen av ’student care manager’. Jag var en av de få som inte hade någon diagnos som ändå fick massor av anmärkningar, men jag vet att i princip alla som var med på detentions på fredagar hade någon typ av diagnos. Ser ni nåt samband? De som redan har det svårt med skolan ska inte behöva sitta igenom 1 timme av sin fritid på fredagar.
Kände att jag behövde skriva av mig. tänk igenom konsekvenserna innan ni placerar erat barn här :)
/ L
Elev
7 sep 2021

Ganska bra

Skolmaten tycker jag är väldigt bra, men det finns inga lärare som översätter, ingen kafeteria som dem hade lovat. hittils så har jag inte lärt mig nåt. VÄLDIG rolig idrott men annars så tycker jag att dem andra ämnerna är lite sämre för man fattar ingetting och ingen är där och översätter det.
Föredetta elev
23 dec 2020

Inte så bra som de vill att man ska tro

På Engelska skolans hemsida berättar de att skolan har höga resultat, god arbetsro, "världens bästa lärare" och bra stöd. Tro inte på lögnerna. Visserligen är det ingen dålig skola, men den är helt klart inte heller så fantastisk som hemsidan vill låta påskina. Om du bor nära skolan eller har engelska som modersmål är Engelska skolan Älvsjö helt klart rätt val för dig. Annars är mitt råd att kika på alternativen innan ni bestämmer er.

Innan man ens börjar fundera på att välja Engelska skolan måste man förstå att skolan drivs av ett företag, och ytterst drivs inte företag av att ge kvalitetsutbildning åt svenskarna. De drivs av vinst. Företaget har flera knep för att maximera vinsten, bland annat reklam och betygsinflation. Båda ger sken av en skola som är mycket bättre än den egentligen är. Dessutom har lärarna låga löner och läraromsättningen är därför skyhög. Från det att jag började i sjuan till att jag gick ut nian byttes faktiskt alla mina lärare ut.

Vad gäller Engelska skolans flaggskepp, det engelska språket, måste jag också höja ett varningens finger. Alla termer i matte, fysik, kemi, biologi, teknik kommer ni bara att lära er på engelska. Har ni tur kommer er lärare på idén att översätta begreppen, vilket tyvärr oftast sker med Google översätt. Om ni väljer ett svenskt gymnasium innebär detta problem om man inte, som jag, löpande söker upp begreppen hemma för att inte stå helt handfallen på gymnasiet.
Undervisningen på engelska har en annan ganska uppenbar nackdel. NO-, språk-, idrotts-, bild-, engelska-, slöjd- och mattelärarna hämtas från andra länder. Detta är inte så bra om man betänker att andra länder har andra läroplaner. Lärarna är alltså inte utbildade lärare i Sverige. Tyvärr yttrar sig detta ganska tydligt på lektionerna. En lärare klagade till exempel högt på att kunskapskraven var svårbegripliga.

Skolgården på skolan är pytteliten, och till råga på allt omgiven av taggtrådsstängsel på två sidor. Många personer väljer med anledning härav att stanna inne på rasterna. Inomhusmiljön är däremot välstädad och fräsch; skolan är ganska ny. Det finns många toaletter. Korridorerna brukade vara målade i allsköns vackra färger, men dessa ersattes i år av idel tråkgrått. Det ekar ganska mycket i korridorerna p.g.a de stora öppna ytorna.

Stödet är ungefär på samma nivå som på en vanlig kommunal skola.
Föredetta elev
4 dec 2020

Helt ok

Min engelska nivå har hjälpt mig i gymnasiet, utmanande men ändå kul att ha lektioner på engelska. Dock är man inlåst i skolan under dagarna som är väldigt långa. Lärarna har stenkoll på vad man gör utanför lektionerna i skolan, jag anser att de lägger för mycket vikt vid saker som inte spelar någon roll.
Visar 30 av totalt 41 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen