Omdömen

2.8
Baserat på 14 omdömen och 125 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 sep 2023

Skolan är ganska bra men kan bli bättre

Skolan är väldigt bra i både engelskan så och på att lära ut saker men jag förstår inte vissa saker ibland Det finns nästan ingen arbetsro i klassen och jag önskar bara att lärarna kunde vara mycket strängare mot eleverna ibland
Elev
14 maj 2023

Börja inte här

Jag tycker att skolan är dålig lärare är otrevliga, vill bara hjälpa elever som siktar på A-nivå struntar i de som har det tufft, reglerna är dåliga när personal är frågad om varför vi tex inte får ha luva eller tugga tuggummi får man inget svar. Skolan struntar i om de är slagsmål, det finns fåtal av personalen som faktiskt bryr sig om sina elever resten borde aldrig blivit lärare då de klagar på att behöva undervisa och är bara otrevliga. De ända bra med denna skola är deras elever, och vad jag vet ingen mobbning.
Förälder / Vårdnadshavare
26 jan 2023

Kan inte rekommenderas!

En skola som är mycket konservativ och inte är öppna för rätt anpassningar för de elever som är i behov. Stor okunskap i alla led när det kommer till vilka behov barn med npf har.
Elev
12 dec 2022

Skolan i borås av våran tid

När jag kom till den här skolan verkade allting vara normalt. Jag åker dit från Tranemo och jag trodde inte på att alla rykten jag har hört av Borås var sant. Men vad jag hade fel. Första dagen blev jag jagad av en demon sen kom Bill Clinton som en vikarie. Hjälp mig.

Overall en bra skola.
Elev
18 maj 2022

!!DU vill inte skada ditt barn evinnerligen!!

Var ska man egentligen börja? Hur beskriver man ett elände på 6 år på några rader?
Ingen rättvis skola, varken med beteende eller med studier. Skolans system är en tragedi när det gäller alla regler ett barn ska följa och inte får missta sig, de anser att ett !barn! ska vara felfri. När ett barn ''misstar'' sig ska hen straffas och då kör de på behaviour notice, får man tre har det konsekvenser, fyra andra konsekvenser osv. Andra oacceptabla regler där ledningen anser att skolan har rätt att styra vad tjejer på skolan ''får''/''tillåts'' ha på sig?
Super trist att man inte ger chansen för ett barn att få vara ett barn, det är ingen disciplin i praktiken utan maktmissbruk rättare sagt!! Maktmissbruket är även mycket tydligt ifall det inträffar en incident eller liknande med en lärare då skolan både rektorn men även lärarna ALLTID väljer lärarens sida trots att det är orättvist, det ska behöva gå så långt att man anmäler till skolinspektionen för att få sin rättvisa.
Undervisningen? En STOR brist; på resurser, lärare såsom undervisningen. Byter lärare minst en gång per termin både i de olika ämnena men även mentorer. GIVETVIS resulterar detta i en instabilitet!!
I det stora hela, rekommenderar inte! Utsätt inte ditt barn för en dålig skolgång, påverkan är så stor att det kommer följa hen för resten av deras liv!!
Elev
7 mar 2022

Dålig skola rekommenderar inte!

Maten är otroligt äcklig,det går inte att äta.Skolgården är tråkig och består mest av asfalt. Lektionerna är tråkiga och lärarna har sån dialekt så dem spottar på oss när dem pratar.Ibland sätter sig lärarna på våra bänkar och man får ofta en rumpa i ansiktet. Konstiga regler som inte passar i Sverige, t.e.x inga mössor inomhus. Rekommenderar inte denna skolan
Elev
25 okt 2021

Funkar väl ibland

Inte särskilt bra, lärare som antingen slutat bry sig och låter barnen lida eller skriker och gråter varje lektion. Maten är jätteäcklig, idag var det omelett med potatis i, härligt. Om ens penna försvinner får man ingen ny får de ”har inte råd”, men ett gigantiskt påskägg till lärarna har de alltid budget till. Ända bra läraren är ************, kärlek till honom. Vi får ingen information inför prov, läxor och prov varje dag, stress och behaviour notice ifall man hittar en karamell i jackfickan.

Alla elever är antingen emo, konstiga som man är rädd för att de ska skjuta upp skolan, högljudda och stökiga eller vi, 1% som är hyfsat vanliga.

Skicka dina barn hit ifall du vill, vissa aspekter är helt okej. Mina betyg förbättrades verkligen när jag kom hit. Kommer bli kul att se hur normala skolor beter sig när jag börjar gymnasiet.
Elev
3 jan 2021

Jätte dåligt

Jätte dålig vi får äta i källaren lärarna bryr sig inte om det är slagsmål.
Elev
16 feb 2020

En bra skola, vad ska man säga?

Jag tycker skolan är bra, men de behöver förbättra maten så den faltiskt går att äta. Det hade även varit roligt med en fruktstund. Jag vet att inte alla har med sig något mellanmål och då ofta går in i klassrummet hungriga, men det är just därför jag tycker vi ska dem. Istället för att lägga all frukt i lärarrummet där den bara ruttnar, kan man ge den till barnen.

De pratar om sociala medier då och då, men jag tycker de borde göra det oftare eftersom det är en så stor del av våra liv nu.
Tack för mig!
Elev
10 jan 2020

Snälla lyssna, har gått här sen 4:an

Jag är en elev på ies borås. Skolan här är inte den bästa, det finns bättre. Elever smäller fyrverkerier, tänder på papperskorgar elr sprayar dessa bajssprayer. Lärare hjälper inte till om inte ens förälder säger något, dom säger hur dom ”agerar” på mobbing men påriktigt... så gör dom inte det. Dom delar upp elever, vissa kan komma när dom vill och ingen lärare säger något men om någon som inte är från den ”gruppen” går t.ex utanför skolan, kommer sent mer än halva dagen eller fuskar då fan ska dom få problem. Maten här suger, ändrar leverantör och kock hela tiden. Deras sätt att ge ut varningar, telefon ”calls” hem och behave your notice är inte logiskt. Du kan bara säga ett ord och du blir skriven upp, men sen har vi dom som prata stup i kvarten och får inga varningar vilket jag tycker bara är orättvist behandlat.
Vi kan ge förslag och lärarna ”lyssnar” ju verkligen. Det blir aldrig någon ändring även om dom säger att dom LySsNaR😒
Om jag skulle vara en förälder skulle detta verkligen inte vara mitt första val för mitt barn. Det finns MÅNGA bättre skolor!!
Elev
7 jan 2020

Den är bra för att man lär sig mycket

Jag går på denna skolan. Heter sidney. Jag tycker skolan är bra fast den hjälper inte till när man kanske har det lite svårt. Dom står liksom bara där även om det är ett slagsmål på andra sidan skolgården. Så jag tycker det är 2/5 stjärnor för min del.
Förälder / Vårdnadshavare
30 nov 2019

Ok skola

Det är stor skillnad mellan klasser. Mitt yngsta barn går i en bra klass där jag upplever att de har studiero och regler fungerar. Alla barn har en mentor vilket fungerar väldigt bra om man behöver hjälp med något.

Min äldsta barn går i en klass som är allt annat än bra. Där fungerar inte regler och lärare har slutat för att de inte orkar. Mitt barn skulle gärna byta skola men har kommit fram till att det inte är så lång tid kvar av högstadiet.

De får träffa lärare från flera olika länder och lär sig engelska väldigt bra.
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2019

Toppen skola!

Min son mådde så dåligt och ville inte till skolan. Han hade skolan tills han började i 4:eklass denna terminen på Engelska Skola. Han är så glad nu och allt går så mycket bättre. De bryr sig om eleverna ! Super nöjd!
Förälder / Vårdnadshavare
5 okt 2019

Bra diciplin

De har bra diciplin.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen