Omdömen

2.7
Baserat på 27 omdömen och 227 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
8 mar 2024

Lägg ner verksamheten

Jag hade mina barn i skolan. Båda barnen säger samma sak. Mycket prov ock läxor. Så mycket att barnen mobbar varandra. Lärarna ser skolresultat först och struntar i mobbningen. Har du barn som behöver stöd så kan du glömma den insatsen. 35 ungar i varje klass. Skolan är där för att tjäna pengar på varje unge. Lärarna kan ingen svenska så ungarna kan öppet mobba varandra utan att lärarna förstår. Barnen har inga böcker, det är massa papper dom får i alla ämnen.
Skolan tror att dom står över lagen och kan gör precis som dom vill. Toppen att SVT nyheter tog upp caset från skolinspektionen. Nu ska skolan betala tillbaka en halv miljard,
Vill skolan inte ha ditt barn i sin verksamhet kommer dom göra allt för att få ut dig . Tex ringa till socialtjänsten.
Elev
24 okt 2023

Sämsta skolan i Solna

mycket mobbare. man känner sig alldrig säker, mycket otrevliga elever. Skolmaten är ofta gammal. Lärarna bryr sig inte om ifall man blir mobbad
Elev
21 aug 2023

börja inte på fängelska skolan

Alla blir mobbade då eleverna har hybris och lärarna inte kunde brytt sig mindre. extremt hårda regler då man får bns och detention små saker som att till exempel kolla klockan på mobilen i ens skåp då alla klockor i korridorerna är trasiga och inte funkar. prov varje vecka i minst två ämnen. många extermt otrevliga lärare och mer nän hälften kan inte prata ens ett ord svenska. det ända bra med skolan är att den förbereder till gymnasiet med allt plugg. maten har blivit bättre från förut då¨vi bytt leveransör men är fortfarande nästan medelmåttig.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2023

En skola som tar ansvar

Hej! Jag är oerhört nöjd med skolan. Dem tar tag i problemen när de uppstår och har en nära dialog med både elev och föräldrarna. Det är lyhörd för anpassningar som barnen behöver. Dock kan skolan var lite fyrkantig med alla sina regler, men det passar vissa barn. Och på senaste tiden har skolan även fokuserat mycket på att ge positiv återkoppling till föräldrarna, och inte bara negativ när något dåligt händer.
Elev
31 jan 2023

Goat Bonsal

Bonsal is the best teacher. Han gör så att engelsa ämnet blir som ett slags äventyr. Super insatt och roligt. Resten av skolan e mid.
Elev
6 dec 2022

fixa skolan

långa dagar mycket prov stor stress helt andra kunskapskrav från alla andra skolor
Elev
12 okt 2022

världens sämsta skola

Det är en jättedålig skolan som endast bryr sig om att tjäna pengar. För hårda regler och skolmaten är jätteäcklig och man har bara 55min rast och hinner inte göra något annat än att äta mat. man slitar sista lektionen innan lunch 11:35 och precis då har man lunch så man blir alltid sen och lunchtiden ännu kortare. Lärarna ger dåliga betyg och favoriserar.
Elev
28 sep 2022

Börja inte i IESB!

IESB är den sämsta skolan jag någonsin gått på. Jag har gått här sedan 4an och går nu i 7an och jag ångrar att jag började att jag ens började här. IESB har verkligen förstört min barndom och fått mig att hata skolan! Gör er själva en tjänst och börja inte här. Ofräscha lokaler, dåliga lärare med dåligt tålamod över elever, de tänker inte på eleverna och vissa sitter tillomed med mobilerna och bryr sig inte om elevernas mående. De är mobbning på skolan som lärarna inte ens märker eller bryr sig om och skolmaten är jättedålig, de har hittats insekter, hår naglar och massa andra äckliga saker. Kokarna är även väldigt otrevliga. Jag vill helt enkelt bara hjälpa era barn att inte ta de sämsta beslutet, de finns så många bättre skolor!
Elev
28 sep 2022

Från en elevs perspektiv

IESB är rent sagt en av de sämsta skolorna i stockholm. Dålig skolmat, riktigt dåliga lärare, kaosigt i skolans lokaler. Man får BN:s och kvarsittningar för endast små grejer. Ingen personal bryr sig om elevernas mående och vissa lärare är även rasister, homofober eller sexister.

Gör er själva en tjänst att inte börja i denna helvetesskolan!
//Elev på IESB
Förälder / Vårdnadshavare
28 sep 2022

Extremt dålig

Mina barn tycker dena skola var extremt dålig de har dåliga lärare dålig mat dåliga scheman och ännu väre artbets ro ännu mer tycker inte nått barn skulle behöva stå ut med denna skola.Det finns också fler rase lärare och sexist lärare.

Skulle inte rekomendera
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2022

Friskola för vem ?

Har anmält mitt barn för över 6år sedan och även skickat påminnelse utan att fått något erbjudande om plats...
Elev
25 feb 2022

Rasism

Gått på skolan sen 6-9an och har under min skolgång upplevt väldigt mycket rasism. lärarna säger att dem haft allvarliga konversationer med eleverna samt föräldrarna… det jag bara ville var en ursäkt från dem som diskriminerade mig men fick aldrig det.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2022

Inte en skola för alla

Vi har nu haft vår dotter i IESB i en dryg termin i grade 4. Det samlade intrycket är att det redan i fjärde klass är en stark "betygshets" och att detta skapar stress och oro inför prov och hemuppgifter. Skolans sätt att kommunicera uppgifter, material mm är under all kritik då lärarna väljer vilken platform de vill använda för just sitt ämne. Det kan innebära att man för att få kontroll över kommande veckas skoljobb behöver plöja igenom alla sektioner av SchoolSoft, Google Classroom och ibland även utskickade mail. Alltså väldigt lätt att missa något.
Vad vi också upptäckt, och detta kanske inte är generellt för skolan utan bara i vårt barns klass, är att det är ett ganska hårt klimat socialt. Om vi jämför med tidigare skola så är det betydligt mer fokus på att "vara rätt", hänga med "rätt kompisar", ha smink som 10-årigar etc. Kanske ett "Bromma-fenomen"? Trots att de under höstterminen jobbat med ämnen runt mobbing så upplever vi att många elever faktiskt utövar någon form av mobbing.
Elev
31 jan 2022

VÄLJ INTE DENNA SKOLA!!!!!!!! NI KOMMER SVIMMA

Den här skolan är skit, maten innehåller krypp och hår från den sura norska mattanten och det är samma mat hela tiden = ingen varitaion. grösnakerna är skit och pastan och riset är okokt, tanterna som jobbar plockar mat från bänkarna och lägger i skålar som vi äter. dem rör maten med händerna utan handskar. jag skulle tipsa dig om att inte äta maten som serveras.

korridorerna är ohygieniska har bland annat legat snus, majs, ägg, oreos och chips på golvet och väggarna. Kiosken nedanför skolan säljer energidricka och snus till barn under ålder.

rektorn har hybris och vill behåla sitt "goda" rykte. och tar inte åt dig av elevers klagomål och ideer. lärarna i språk kan inte språket dem ska undervisa och det är stress och press med betyg.

VÄLJ INTE DENNA SKOLA!!!!!!!! NI KOMMER SVIMMA
Föredetta elev
9 nov 2021

Överskattad!

Jag tycker att skolan är mycket överskattad och att pressen är för hög. Fyrorna får betyg och nästan alla får prestationsångest. Skolmaten är dessutom oätbar och det är aldelles för mkt läxor o prov och läraren hotar en: "om det inte går bar på dethär provet..." osv. '
Riktigt dålig skola!
Elev
9 nov 2021

Inte värt hypen

Väldigt mycket press på eleverna när det gäller betyg, många taskiga elever som använder mycket olämpligt språk till exempel rasistiska ord och andra diskriminerande utryck och ingen gör någonting åt det. Skolmaten är oätbar och lärarna är dryga och ger ut behaviour notices utan anledning eller så gör de ingenting åt den olämpliga arbetsron.Jag tycker att skolan också har blivit sämre med åren. Numera så slutar en fraktion av fyrorna då de inte klarar av pressen när det gäller betygen. Det är en bra skola om man klarar av press men själv så har jag fått prestationsångest. Nu så kommer jag att byta skola i sjuan då jag inte alls trivs. Enligt mig är skolan faktiskt inte så bra som många tror.
anonym  Elev
Elev
29 jul 2021

Skolan och personal är bra. Elver är ej.

Internationella skolan är bra inom kvalitet och undervisning. Men jag tycker ej att eleverna är särskilt bra. Det finns ej roliga aktiviteter och delar av skolans område (de vill säga skolgården och skolans skog) har tagits bort pågrund av dåliga elever. Jag kan ej vara så kritisk mot personalen som gör ett utmärkt arbete samt undervisar på ett utmärkt sätt. Jag trivs inte bland vänner och saknar mina gamla, det stör mig och jag tycker skolan borde försöka hantera ”jobbiga” elever mer hårt. Vi säger att det finns två val för mig, det första är att gå på engelska skolan tillsammans med de ”okej” eleverna, eller är rutten ägg indränkt med skit och döda flugor, skulle jag valt att äta det ruttna ägget. //eleven som gått tre år på skolan med ”unika” elever.
Elev
17 feb 2021

Sanningen om iesb

Om du vill att ditt barn ska få en bra utbildning, borde du välja den här skolan. Däremot tar det mycket på den mentala hälsan då det läggs mycket stress och press på betyg, prov och inlämningar. På grund av allt högpresterande från alla elever kan det vara mycket svårare att utmärka sig och få ett bra betyg. Ett C här skulle lika gärna kunna vara ett A i andra skolor vet vi.

I fyran börjar elever direkt med betyg (betygsliknande omdömmen). Nioåriga elever behandlar betygen som om det vore livsavgörande och mår dåligt efter de har fått ett B i betyg. Detta fortsätter även upp till nian då det är som allra stressigast.

Men om man ska tänka från ett annat perspektiv är skolan en fin plats med stora klassrum och trevliga elever. Alla har en diciplin mot varandra och behandlar alla med respekt. Det finns många temadagar och presentationer från lärarna om hur man beter sig rätt och med respekt mot alla. Man kommer alltid lyckas hitta någon att vara med och det är lätt att få vänner då det är stor mångfald mellan elever, samt att vi byter klass varje år vilket skapar nya relationer. Det är även väldigt bra arbetsro i klassrummen och näst intill inget störande under tyst arbete.

Många lärare är bra men det det finns såklart lärare som är mindre bra. Vi lär oss mycket och har effektiva studie och lektions-tekniker samt att det finns stor variation på det vi lär oss. Mot högstadiet kan det dock vara jobbigt då vi får väldigt mycket hemarbeten och prov. Ibland har vi niondeklassare haft tre prov på en vecka. Därför gäller det att satsa redan från start så man vänjer sig vid mängden uppgifter.

Något som också är bra med skolan är att det är många aktviteter och temadagar, speciellt i mellanstadiet. Till exempel crazy hat day, choice days (roliga aktiviteter i slutet av varje termin) year 6 sleepover (sova över i skolan) och ski trip i åttan. Detta har av pandemisjäl kortats ner en aning, men det sker alltid något roligt varje år.

Maten skulle jag personligen säga är bra. Det finns alltid fler rätter man kan välja mellan, dock har det funnits några klagomål om att det serveras samma rätter hela tiden.

Rektorn och administrationen tar inte åt sig våra klagomål, idéer och tankar. Vi har ett elevråd men trots det ser jag inga ändringar. Rektorn är mån om sitt rykte och vill behålla det.

Om du ska välja denna skola, blir du tvugnen att prioritera antingen utbildning eller mental hälsa.
Elev
9 jan 2021

internationella engelska skolan Bromma

IESB håller högklass och jag tycker skolan har hjälpt mig som elev väldigt mycket. Har man svårigheter eller behöver hjälp hjälper skolan mycket med det. Första åren med engelska kan vara lite utmanande då ens engelska inte är särskilt utvecklad men under åren blir det lättare och engelskan kommer mer naturligt. Skolan erbjuder extra lektioner under raster eller efter skolan där man får hjälp av lärare i ämnet med det man vill. I matten blir 2 klasser indelade i 3 grupper för den nivå man är i, Fast är en grupp med 30 elever som har det lättare för matten och får därför mer jobb att göra under lektionerna. Medium är en grupp med 25-30 elever där man får något mindre jobb än fast och något mer hjälp från läraren. Small är en liten grupp med 10-15 elever som får mer hjälp från läraren och något lättare uppgifter, har man någon diagnos som försvårar saker som matten hamnar man oftast i small. Alla grupper skriver samma prov och man lär sig samma sak bara i olika takter, detta är en bra uppdelning då många har svårt för matten. Man märker att både lärare och rektor försöker hjälpa eleverna så mycket som det går vilket är väldigt bra. Skolan är strikt och har mycket regler vilket kan vara jobbigt men man lär sig också hur man ska bete sig till framtida kollegor osv. Skolmaten är bra och skolgården är okej. Skolan har mycket status och har haft mycket händelser runt omkring den men det är något jag själv tycker har visat hur rektorn väljer att sköta svåra situationer, alla dessa tuffa saker har han skött väldigt bra utan tvekan. Skulle rekommendera er att börja.
Elev
11 dec 2020

IESB

Både lärare och rektor tar ansvar för eleverna och hjälper dem på bästa sätt. Skolan håller högklass och det är ganska mycket regler att följa men de gör bara att skolan blir lugnare. Skolmaten går verkligen inte att klaga på. Det ända negativa jag kan komma på är att skolan sätter hårda betyg om man jämför med andra skolor. Får ni chansen att börja skulle jag verkligen rekommendera att börja.
Elev
9 dec 2020

Dålig

Varit retad och sedan insätt att det är mobbning
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2020

Skola i världsklass

Tydligt ledning disciplin hög undervisningsnivå!
Elev
16 feb 2020

Internationella Engelska Skolan Bromma

Skolan är bra och nästan alla lärare kunniga. Arbetsro är bra i de flesta klassrum men maten är inte den bästa. Skulle gett 5 stjärnor om det var bättre mat och arbetsro
Elev
29 nov 2019

Den e nice :)

Jag älskar hur vi har et café så när maten suger kan man köpa typ croasang, matte (och engelska eftersom vi pratar engelska 50% av tiden (exklusiver rasterna)) är nog d ämnet d lär ut bäst på skolan men d har lite höga krav känns det som. Vi får också bubble vatten på lunchen. Jämfört me skolan jag gick i innan 4an så är den as bra!! Rekommenderar :)
Elev
28 nov 2019

Skolan är medioker

Vissa Bra lärare, helt ok mat dock är skolan vinstdriven vilket man märker som elev. Rektorn bryr sig inte om elevernas bästa utan om PR.
Elev
27 nov 2019

Skolan är bra

Bäst skolmaten i hela Bromma rekommenderar starkt
Elev
15 apr 2019

En jättebra skola

Rekommenderar starkt, inte bara på grund av alla lärare som tar tid åt varje elev, alla fördelar med att kunna engelska bra utan också alla traditioner och roliga aktiviteter som skolan har.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen