Omdömen

2.5
Baserat på 23 omdömen och 198 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
16 jun 2024

Mobbad

Bytte till engelska skolan i hässelby för mer än ett år sen i 8an för att jag inte trivdes i min skola. Blev direkt sönder mobbad. Lärarna gjorde inte piss åt saken så jag bytte tillbaka till min gamla skola efter fem veckor.

Lärarna tror att vi är AI Bottar och vi får tre veckors info på en dag. De bryr sig inte om elever vilket är konstigt för det är en jätteliten skola.

Bra mat i alla fall.
Förälder / Vårdnadshavare
9 sep 2023

Förfall

Min dotter har gått i IESH sådan ÅK 4 och vi har sett en gradvis försämring av skolan. De engagerade lärarna har lämnat skolan och ersatts av unga oerfarna lärare och skolledare. Det som tidigare var skolans adelsmärke, ordning och reda, har förvandlats till kaos och oordning. De regelverk om konsekvenser för överträdelser följs inte längre och de stökiga eleverna har tagit över klasserna. Som elev kan man tyvärr inte förvänta sig studiero och bra undervisning. Stämningen i skolan är hård och det förekommer ofta mobbing. Jag kan tyvärr inte längre rekommendera denna skola utan föreslår att ambitiösa elever söker någon annan skola.
Elev
22 jun 2023

Om skolan

Bra men lite jobbigt
Elev
25 apr 2023

Helt ok

den är helt ok. maten är inte god och vi har bara sena dagar.
Elev
25 apr 2023

BÖRJA INTE

Jag är en elev på IESH Den är helt kass. Jag går I 6an och vår klass kan inte fokusera alla stör andra. De påpekar hur man ser ut. Alla lärare som var bra slutade nu är vi kvar med arga elaka lärare. På fredagar när man vill hem och sova eller göra något med vänner så slutar vi 15:35 när vi börjar 8:20 men tro det eller ej det är inte våran längsta dag den är ju på onsdag och då börjar vi 8:10 och slutar 15:30 jag vet att det bara är några minuter men ändå vem vill sluta så sent. Vi har haft lärare som inte brytt sig om oss. En lärare har puttat in elever i väggen och om vi inte ser på filmen så sätter de sig framför oss även om vi vill jobba. På spanskan får vi läxor och prov även om vi inte hunnit lära oss saker. Vi får ingen inne rast även om det är 7 lager snö. Vi har ett lab som klassrum och det bor massa spindlar i fönstren. Det är stökigt överallt. Vi är uppdelade i 4 hus och då kör vi tävlingar. man är inte med sina vänner och det är orättvist med vinsterna för ingen försöker typ. Vi har 1 timmes rast på tisdagar men vi slutar ändå jätte sent. BÖRJA INTE PÅ DENNA SKOLA!
Elev
25 apr 2023

SKIT DÅLIGT

Jag är en elev här på IESH jag vill bara säga att detta är en hämsk skola. Det är många dagar när vi börjar 08:00 och slutar 15:30 jag hatar det. Vi har mycket läxor och prov. Vår spanska lärare ger oss prov och upgiftter varje vecka vi har inte tid att plugga för allt och så är det jätte sträsigt. Maten är jätte dålig vi har jätte otrevliga mat gubbar som skriker hella tiden. Vi har knappt några lärare kvar så vi har alltid vekarier som kan knappt svenska eller engelska. Många elever på denna skola är rasister och mobbare. Detta brukade vara en toppen skola med jätte bra diseplin och bra lärare men all bra lärare har slutat . Jag valde denna skola för att kunna lärar mig nåot inte bli mobbad eller andra hämska saker. Det är jätte stökigt på denna skola och väldigt trångt skolan har tagit in för många elever så man kan knappt röra sig i koridorenan. och många gör illa sig när man blir inkastad i skåp dör att det finns ingen plats. det är många som bankar på klassrumen även när man har nattinella prov. Och det är offta bråk i klassrumet och ingen arbetts ro. Istaälet för att sluat tidigare så får vi 2 timmrs rast efter lunch jag tacker att vi kunde haft en läktion där så vi kunnde sluta en timme tidigare. Jag bara säger börja inte på denna skola den är skit dålig
Elev
15 mar 2023

Lärare gillar barn

Hemsk skola, börja aldrih.
Hoppas den brinner, ingen individ ska behöva utsättas av sånt här tortyr. man blir inlåst av lärare, lärare brukar öppna när du sitter i toaltten. De serverrar friterade råttor ibland, de tar barnens frihet. De tvingar oss att gå ut i snö storm, lägger paraply på barn när de gör illa sig, man blir mobbad. LÄRARE DRAR UT HÅR FRÅN BARN OCH TAR MED HEM.
Historia:
Jag skulle gå på toa, sen kom en lärare och drog in mig och läraren i toaletten och sa att jag är lika fin som toaletten bokom honom sen slapa mig.

Posetivt: Franska lären e snygg, många personer har stor bak(killar),
Föredetta elev
22 feb 2023

Bra skola

Jag gick på IES Hässelby förra året och tyckte verkligen om den. Lärarna jag haft under alla mina år på skolan ( 4-9 ) har varit fantastiska, framförallt i ämnena engelska, SO, musik, matte och svenska!

Dock tror jag att det varierar väldigt mycket på sin årskurs, vet att andra årskurser haft mycket sämre lärare.

I början av min tid på IESH hade vi massa aktiviteter med våra ”houses”, tyckte det va superkul men sen togs det tyvärr bort… men har fått höra att det ska börja med det igen så jag hoppas att det blir lika bra. Utöver det så fanns ”funny friday” med olika teman där man klädde upp sig som twin-day, crazy hair day och fler.
Skolan hade oxå en Spring Fair, detta hände på en lördag under våren med massa aktiviteter som zumobrottning, allt för att tjäna in pengar till bl.a. niornas bal och skidresa

Tyvärr har de fått en ny rektor som jag hört inte vara så bra… men hörde att han ska gå av och jag hoppas på att skolan går tillbaka till det gamla IESH
Elev
20 feb 2023

Dålig skola

Bara en massa vikarier. Nya lärare hela tiden, stökiga lektioner utan arbetsro.
Förälder / Vårdnadshavare
19 jan 2023

Katastrof

Den här skolan har helt fallerat!
Har två barn som går där och har gått där sedan årskurs 4.
Senaste åren har varit katastrofala! Jag har inte längre koll på hur många olika rektorer som har kommit och gått, lärare som inte kan sitt jobb, MÄNGDER med vikarier som kontinuerligt byts ut.
Det förekommer skitsnack mellan lärare, godtyckliga ”straff” mot elever för att visa auktoritet, det finns inget försök till sampel mellan lärare och elever.
Nej, den här skolan har verkligen förfallit, kommer inte låta mitt yngsta barn gå där!
Elev
2 okt 2022

Inte längre vad den en gång var.

Nu har man gått på den här skolan i ett antal år. Så nu kan jag med gott samvete säga att man inte bör gå på den här skolan.

Vad är bra med skolan?
- Skolmaten; må vara ganska simpel med inte så mycket olika maträtter (ett gott exempel är panerad fisk varje vecka). Finns däremot någonting för alla där, då det serveras pasta och tomatsås varje dag för de som vill ha det.

- Trevliga lärare (obs; inte bra lärare, endast trevliga); Lärarna är väldigt "down-to-earth" och roliga, som man kan ha trevliga konversationer med.

- Lärare gör faktiskt något åt mobbning. Har du behandlat någon illa så får man ofta ta konsekvenserna. En nackdel är bara att lärare ofta gillar att vara partiska när de bedömer sådant.

Så, med det sagt så kan vi gå vidare till det dåliga med skolan:
- Katastrofala lärare. Man ska naturligtvis inte dra alla lärare över en kam då det finns några riktigt fantastiska lärare men de är i minoriteten. Nu snackar vi alltså lärare som varken kan svenska eller engelska och inte vet vad de ens lär ut. Elever behöver alltså rätta lärarna mer än vad eleverna rättar eleverna.

- Katastrofala scheman; Det kanske är något som alla i min ålder över hela sverige har problem med men tack vare brist på många lärare så har vi fått ett antal 90+ minuters raster. Fanns det verkligen ingen bättre lösning?

- För liten skola, och för stora och många klasser och det märks. När det är många på rast är det trångt och stökigt i korridorer och man får tränga sig fram överallt.
Hur löser skolan detta? Jo, det gör de genom att skicka ut elever ut på skolgården oavsett årstid. Alltså riktiga nödlösningar, vilket för mig vidare till nästa punkt:

- Nödlösningar; elever har märkt av bristerna i ledningen. Ett exempel är hur skolan hade problem med en årskurs som var stökig. Hur löste de detta? Jo, genom att omorganisera hela skolan mitt i skolåret. Med detta ta bort den enda ytan i skolan man hade att bara chilla och ta det lugnt under raster eller efter skolan, och sätta skåp där istället. Det finns alltså ingenstans inuti skolan att hänga runt om man vill undvika pissigt väder. Tillsammans med endast vita väggar genom hela skolan så kan man ju utan tvekan mena att dethär är västerorts mest deprimerande skola på insidan. Och detta är inte deras enda nödlösning.

IESH är inte längre vad den en gång var. När jag började här var den fantastisk, men på senare år så har många utav den fantastiska lärarkåren och ledningen slutat och lämnat oss med vad vi har idag.

Det här är en varning. Till föräldrar: Skicka inte eran barn till den här skolan. Skicka de till Hässelby Villastads Skola eller flytta här ifrån.
Elev
14 jun 2022

Dålig skola

Varför slutar vi onsdag den 15 och hela Sverige fredag den 10. Dåliga barn. Sparkar på klass rum och långa dagar, från 08:00 på morgonen till 15:30.
Elev
21 apr 2022

Nejjjjjj

Dåligt börja inte. Ingen arbeta ro. Dåliga barn som mobbar andra.
Elev
21 apr 2022

Nejj aldrig

Dåliga scheman. Dåligt arbeta ro någon måste banka i dörren.
Elev
2 feb 2022

Hemsk skola

Jag vill hellre dö än att gå till den här skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
20 jan 2022

Varning!

Det var en fin skola när den startade men under senare år har kvaliteten försämrats kraftigt. Unga oerfarna lärare, stökig miljö och omodern undervisning.
Elev
9 dec 2020

Engelska lärarna <3

Jag gick på IESH från 4-9 för två år sen och jag rekommenderar den STARKT! Lärarna är verkligen underbara och man vill inte lämna dem när man slutar, de gör allt för att man ska känna sig inkluderad och säker i sig själv och sina studier.

Jag måste dock säga att det kan variera väldigt mycket med lärarna för när jag började i fyran så hade jag inga bra lärare alls. Det var från femman och upp som jag började älska skolan i sig bara pågrund av de fantastiska lärarna som jag hade (framför allt engelska lärarna).

Det finns stödlektioner för alla ämnen inklusive slöjd/HKK/bild/musik ifall att man behöver extra hjälp eller mer tid.

Maten är sådär, den är mycket bättre än maten som jag får nu på gymnasiet iallafall och jag kan till och med sakna den ibland.

Skolan jobbar väldigt mycket för att stoppa mobbning i alla dess former och ibland kan det nästan bli lite tjatigt men de tar det också på största allvar.

De har något som kallas för reflection room som många säkert har hört talas om och är rädda för men i själva verket är det bara ett rum som man får gå till om man inte uppfört sig och så får man prata med någon lärare som är ansvarig för reflection room och som leder ut vad som hänt.

Skolan är ganska liten vilket gör att den får en stor myskänsla och man blir ’familiar’ med alla rum och människor. Utomhus har de utvecklat väldigt mycket och när jag lämnade för två år sedan fanns det en lekplats vid fyrornas byggnad, en basketplan och en fotbollsplan, och King-plan med andra öppna ytor också.

Även fast jag slutade för två år sedan så kan jag fortfarande inte släppa denna underbara skola så därför skriver jag detta och rekommenderar den till 100% !

Glömde lägga till att jag var helt nybörjare på engelska när jag började i fyran och kunde knappt säga vad jag heter, och efter jag slutade hade den förbättrats hur mycket som helst :)

Go IESH!
Föredetta elev
8 dec 2020

Bra skola

Gick på skolan från årskurs 4-9 och tycker absolut att det var en bra skola. Skolan fokuserar mycket på likabehandling där varje elev blir sedd och accepterad. Dock har skolan strikta krav på uppförande och att eleverna tar ansvar för sina studier, detta passar inte alla men jag skulle råda alla att testa för när det funkar så funkar det väldigt bra!
Förälder / Vårdnadshavare
17 sep 2020

Toppenskola!

Bra skola med ordning och reda. Fint engagemang i eleverna..
Föredetta elev
3 maj 2020

Bästa skolan

En väldigt bra skola. Gick där 2011-2013 i åttan och nian och det var dem två bästa skolåren i mitt liv!
Elev
7 feb 2020

Rekommenderar verkligen!

Mycket bättre en skolan jag gick på förut i närheten
Förälder / Vårdnadshavare
6 dec 2019

Mkt bra skola, bra engagemang från lärare.

Allt är riktigt bra! Engagemang från personal och bra arbetsro för eleverna.
Elev
3 dec 2019

Jätte bra skola, dock lite mycket läxor 7-9

Skolan är mycket bättre än den som jag gick på tidigare. Lärarna är superbra, håller kontakt med både elever och föräldrar, passionerade för sina ämnen och många är också ganska unga (21-35 tror jag är vanligast) och det tycker jag och många fler är bra eftersom det känns som att vi kan kan relatera till varandra på ett bättre sätt. Bra arbetsro och ganska många utflykter, studie dagar och andra dagar utan lektioner som tillexempel ”sports day” och dagar där vi bara firar halloween tillexempel. I början var det svårt med engelskan men efter en termin pratade alla flytande. I fyran hade man så kallade ”översättare” som återberättade det läraren sagt på svenska. Något negativt är dock att när man kom upp i 6:an kanske 7:an så blev det ganska stressigt. Många känner hög press och presentations ångest men lärarna hjälper till med stödlektioner och mycket mer. Skulle absolut rekommendera den här skolan

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen