Omdömen

2.3
Baserat på 31 omdömen och 258 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 nov 2023

Börja inte på IES dem kränker elever

Inte en bra skola. Eleverna beter sig inte och är extremet taskiga. Lärarna är inte bra och skolans regler kränker eleverna. Man får inte lov att gå på toa på lektionerna även om det är akut. Toaletterna är äckliga och jag rekommenderar inte denna skolan. Lärarna är extremet stränga och man får skit för det minsta lilla.
Elev
23 sep 2023

READ THIS BEFORE U APPLY!!!

WORST SCHOOL EVER! I joined IES 2 years ago and it must’ve been the worst decision I’ve ever made. The food is horrible and most of the days I just don’t eat anything and skip lunch, everyone is “orten” and the bathrooms smell and look like shit, I know a million people that are getting bullied for their race and getting discriminated every single day and the school doesn’t do anything about it even when you tell them about it. The teachers are weird asf like some of them don’t know Swedish nor English and bro I don’t even know how they got the job when most of them don’t even know what they’re teaching about💀💀 every kid vapes and you cant use your phone in lessons/on breaks, if they see your phone they “confiscate it” and put it in the reception. One time I had to stay 2 extra hours at school just to get my phone back because nobody was in the reception. ANY GOOD REVIEWS THAT YOU SEE WERE MADE BY TEACHERS!! I went from having nearly all As to failing 2 classes and having all Es because of the teachers that don’t care about their job💀💀when you walk in the corridors you might randomly get beaten up for no reason like bro trust me..DO NOT GO TO THIS SCHOOL NO MATTER WHAT ANYONE SAYS IM TRYING TO WARN YOU! choose ANY other school… trust me bro I’m doing u a favor💀💀
Förälder / Vårdnadshavare
25 aug 2023

Uselt!

Riktigt dålig skola med flykt av både elever och personal. Antagligen beror det på rektorn. Här ställer man skyhöga krav på elever och föräldrar, men inga på sig själva.
Föredetta elev
4 jan 2023

Allt är en lögn.

Det skolan säger är inte sant. De tallar mycket om hur de tar tag i mobbning osv så fort det uppstår, ren lögn. När mobbning tas upp skickas det direkt till ”CORE Team” vilket ät personalen som ska ta tag i konflikter osv. När det skickats till CORE, om det ens gör de, så händer inget. Det som kan hända är att personalen tar ett snack med den utsatte och mobbaren. Inget mer. När det kommer till utbildning så säger de att de fokuserar mycket på en bra utbildning. Det de menar med det är att de lägger alldeles för mycket på eleverna. De säger högst 2 prov per vecka. Lärarna är dåliga på att planera med varandra och med eleverna vilket resulterar i att allt krängs tillsammans på oftast de 2-3 sista veckorna innan lov eller betygen sätts. För att lura systemet lägger lärarna prov som ”Checkpoints” vilket är något man inte ska plugga till. De lägger även de som uppgifter. De försöker verkligen utge sig vara en fantastisk skola som bryr sig om eleverna bästa o deras mentala hälsa. De enda de gör är att trycka upp fler och fler uppgifter och prov i ens ansikte hela tiden. Istället för att ta det lugnt och faktiskt lära ut på ett bra sätt så kör de igenom så fort de kan. Man får ingen hjälp alls om man inte förstår. De säger: ”Gå på support!” Support är en efter skolan lektionen man kan gå på för att få extra hjälp, man får inte särskilt mycket hjälp där heller.

Vill tillägga att det finns lärare på skolan som är rasister och homofober.

Dress code. Dress code måste alla elever följa, detta är för att ”förbereda” oss för arbetslivet. Vad man får och inte får ha på sig. För det första dress coden är väldigt vänd mot tjejer. Tjejer får inte visa bh-band, de får inte visa mage, de får inte ha på sig håliga byxor, kjolar och shorts måste vara längre än ens lång finger, man får absolut inte ha urringat. Medans till killar är det att man inte får ha byxorna för långt mer så att man ser kalsongerna. För det andra gör detta så att lärarna kollar på vad man har på sig. Det kan bli obehagligt eller göra en obekväm runt läraren/personalen. Om man inte känner sig trygg runt om de som vill ge en en utbildning blir det svårt att delta osv.

När vi är på spåret om lärare som tittar på en pga kläder. Man får inte har mobiltelefoner i skolan, vilken man inte får i någon anna skola heller eftersom det nu blivit olagligt. Om man nu skulle få för sig att ha telefonen på sig i sin bakfickan t.ex. Det har hänt att manliga lärare säger till unga tjejer att lägga mobilen i skåpet, det betyder att de tittar på elevernas rumpa.

Skolan talar även om hur det inte finns någon oreda och det har en sån bra arbetsmiljö för eleverna. Det finns inte någonstans, inte ens när rektorn själv pratar vilken visar oredan i skolan. I skolmaten hittar man hår osv.

Överlag så är skolan inte vad den utger sig att vara, den är tvärtom.
Elev
4 jan 2023

från en elev i åk 6

Om ni tror att detta kommer vara som en sån amerikansk skola man ser på filmer...har ni fel
Elev
21 okt 2022

Sämsta skolan.

En usel skola.
De bryr sig inte om elever och de LJUGER när de skriver om skolan på en hemsida.
Elever stör lektioner och skolmaten är oätlig.
Elev
3 okt 2022

Gå inte här

Har aldrig mått så dåligt som jag gjorde i denna skolan, gå inte här du kommer ångra det
Elev
17 mar 2022

Spring medans du kan!!

Skolan är så dålig, eleverna blir diskriminerade av andra elever och det enda de gör är att anmäla till "CORE Team". CORE Team gör ingenting åt saken. Maten är inte bra. ex, kycklingen är rosa ibland. Det är ju lite kul att lärarna är från andra länder men många av dem fattar inte hur det är i Sverige och beter sig inte som en lärare i en svensk skola ska. Reglerna är extremt stränga och man får skit för minsta lilla. Om en lärare säger att det är ok så kommer en annan 2 minuter senare och skäller ut dig. Lärarna kan knappast samarbeta med varandra och ahr inte heller bra kommunikation med varandara. Men det finns få lärare som är bra. Rekommenderar fortfarande inte att börja här.
Föredetta elev
21 feb 2022

SUGER SKIT

Lyssna på mig bror de sämsta skolan man kan ens gå på!! Eleverna e skit taskiga mot varandra. Miljön suger, jag börja här för att hitta ngt bättre så fort jag börja blev mitt liv ett helvete har ingen fritid längre, o ingen frihet. Man får it ens ha uppe sina mobiler ur sin ficka och inte ens I nöd situationer, eleverna sitter o längtar efter att komma ut man får it gå UTANFÖR skolans gräns. Om man blir sjuk så gör de en utredning me court team o hur man har det hemma(liksom wtf) ALLA ARBETEN O LEKTIONER E PÅ GYMNASIEN NIVÅ ELEVERNA FAILAR SINA BETYG OCH KMR UT MED BARA F I ALLT RKT DÅLIGT!!! Prov 24/7. Skolmaten e god men dom har aldrig mackor framme. Lärarna hjälper ingen o skitet helt I eleverna. Assistenterna ljuger t mentorerna om Minsta lilla men d handlar ba om Blattar SKÖNT ATT HA SLUTAT DÄR BÖRJA IT DÄR LITA PÅ MIG UPP T 100%
Förälder / Vårdnadshavare
17 feb 2022

Bästa skola i Helsingborg

Great school! Vill man satsa på bra betyg, kunskaper och akademisk anda ska man definitivt välja denna skola
( en fyrabarns förälder som har många skolor!)
Elev
1 jan 2022

Börja inte på IES Helsingborg!!!!!

Denna skolan är sämst! Extremt dåliga lärare, dem flesta lärarna är antigen rasister, homofober, sexister och allt annat dåligt. Och även om man säger till någon som har en högre ''Ranking'' i skolan som till exempel, core team, så gör dem ingenting åt saken. Har hört ungefär 5 lärare säga rasistiska saker utan att det kommer konsekvenser för dem, har till och med rapporterat en lärare till core team, men läraren sitter fortfarande och säger massor av rasistiska saker. Skolans regler suger. Allting ska handla om att man ska vara som en ''perfekt'' elev, annars så blir man behandlad av lärarna som att man vore dum i huvudet. Lika dåligt med ''Dress code'', det kan vara det sämsta som någonsin har funnits. För det första borde inte elevens kläder distrahera, eller vara ''Unproffesional'' på något sätt. Om en lärare har problem med att ett BARN inte klär sig inom dress coden (Inga linnen (Bara för tjejer), Inga shorts eller kjolar som går över knäna (Bara för tjejer), inga ripped jeans(Bara för tjejer), och ingen tröja som visar ''Cleavege'') så går lärarna fritt upp till eleverna och hotar dem med en ''Behaviour notice''. Men det är oftast bara manliga lärare som går fram till eleverna (Tjejer) och ''dress codear'' dem. Detta är extremt obehagligt att männen (VUXNA) ska komma upp till oss elever och säga att vi ska sätta på oss något mer. Om lärarna tycker att det är distraherande av det som eleverna har på sig, som jag tidigare nämnde, så är det nog bara något fel med lärarna. Skol maten är också extremt dåligt, det är oftast samma mat var annan vecka. Man blir trött på att få den äckliga maten som man alltid får. En gång var det någon äcklig taco gryta, men istället för köttfärs, så hade dem lagt TORSK i maten. Det var det äckligaste jag någonsin ätit, det var till och med många lärare som inte heller åt maten den dagen.

Om du nu ska börja i IES Helsingborg, så vill jag bara ge dig en förvarning. För du kommer nog ångra att du började.
Elev
20 okt 2021

Needs to get checked out

ies helsingborg is an aweful school bullying is not taken care off, way too strict and the food is so repetative and bad many kids skip the lunch because of this.
Annat
30 sep 2021

Bör undersökas av skolinspektionen

Allt detta som skolan utger sig för att ge eleverna, en trygg och lugn miljö existerar definitivt inte. Här finna absolut ingenting av det skolan påstå sig stå för. Otrygg miljö, oväsen, mobbing, mentorskap som inte fungerar. Har ni tanke på att låta ert barn börja här så tänk, och låt inte er lockas av allt det positiva som står på skolans hemsida. Detta stämmer definitivt inte.
Elev
2 sep 2021

dålig skola

Rekommenderar inte skolan, skolan ger bara negativ energi. Dömmer elever utan anledning,maten flera veckor gammal. Rasitiska lärare, ger personer respekt efter etnictet. Skolkuratorn/skolsköterskan har ingen tystnadsplikt ingen lärare har det. Visar upp bilder/videos på elever utan tillåtese
Annat
18 aug 2021

Agera mot utanförskap

Hoppas bara att lärarna har ögonen på barn som inte riktigt har kommit in i gruppen. Så att det inte blir ett utanförskap.
Personal
10 maj 2021

Great school

A calm and safe environment. Great teachers who genuinely care about their students’ development.
Bilingual education according to the Swedish curriculum.
Elev
2 apr 2021

Dålig skolan. Rekommenderar inte!!!

Jag går i IES just nu och det är en riktig dålig skola som ett fängelse, läraren pressar och stressar en hela tiden! Om man kommer sent så får man kvarsittning alltså man får spendera dom minuterna man har kommit sent med en lärare efter skolan, om man skrattar eller pratar har det roligt med sina klasskamrater så hotar läraren med ”behaviour notice”. Läraren ger inte den hjälpen man behöver, läraren hjälper inte eleverna som blir utsatta för mobbning!!Skolmaten är dålig, flera veckor gammal.
Förälder / Vårdnadshavare
13 mar 2021

Gå inte på den skolan

Sämsta skolan lärarna förklarar inte bra visa lärare är inte en utbildade till lärare och tar in dom rekommendera inte uttset inte era barn
Föredetta elev
12 okt 2020

Bästs skolan jag har gått på!

Jag var en av de första niorna som gick ut skolan i IES Helsingborg (:
Det bästa med skolan var reglerna...
man fick inte ha mobilen under skoltid (lektioner och raster)
Man tilltalade lärarna med deras efternamn (Mr och Mrs/Ms)
Man fick inte gå utanför skolgården
Man fick inte springa i korridorerna
Man fick inte ha för korta kläder
....
Och mycket mer. (:
Lärarna bryr sig om eleverna och visar vad det är man måste göra för att höja sig ( jag höjde mitt betyg från 2A till 13A)
Stämningen är väldigt mysigt och man känner sig säker, man ser att lärarna bryr sig. Och om de finns elever som inte beter sig får de en ”behaviour notice” som är en varning. Om man får många behaviour notices får man någon sorts straff, däremot om man har gjort något bra som att hjälpa läraren eller en kompis, plockat upp skräp eller torkat bordet efter sig får man en ”gotcha” av lärarna. Man lägger in gotchasen i en låda. De som går i årskurs 4,5,6 och 7 lottar man ut varje vecka och en från varje årskurs får ett pris. Om man går i årskurs 8, lottar man ut varje månad och får en pizza om man vinner. Om man går i årskurs 9 lottas man också ut en gång i månaden och kan välja en kaffe från expresso house eller väla presentkort (150kr).

Man firar många olika dagar som t.ex ”world bok day” då man klär ut sig till en karaktär från en bok, och ”Thanksgiving” då vi får en stor variation på mat under lunchen

(Skol lunchen är som i alla andra skolor, jag tyckte om allt förutom fiskgratängen. Det är min åsikt)

Det finns inget våld, rökning eller snus i skolan tillskillnad från andra skolor i Helsingborg.

Jag rekommenderar verkligen den här skolan, jag älskade alla mina tre år där och min engelska har utvecklats väldigt mycket, jag har även fått lära mig om andras kulturer och traditioner.

Jag går på naturvetenskapsprogrammet och saknar skolan väldigt mycket!!!
Elev
27 aug 2020

Halloj!

Superbra skola! Regler är till för hållas..Går på skolan.
Maten, tja man är ju lite kräsen av sig..men vi får mat...
Elev
11 jun 2020

Riktig dålig skola

Riktig dålig skola,rekommenderar inte alls alla är golare och lärarna är fett respektlösa
Elev
5 maj 2020

helsingbotgs sämsta skola

skit dålig skola rekomderar inte alls
Elev
28 apr 2020

Värsta skolan

Ett fängelse där lärarna hotar en och diskriminering sker dagligen!!
Elev
21 apr 2020

ETT FÄNGELSE!!

går på skolan, det känns som ett fängelse! man blir övervakad 24/7 och lärarna hotar en med "behavior notice". Skolan håller inte vid sina "löften" som ordning och reda på lektionerna. Skolmaten är den värsta någonsin!! Skolans utlovande med lärare från engelsktalande länder hålls inte. Sämsta lärarna som inte gör sitt jobb! Speciellt nu vid corona tider där tiotal lärare stannar hemma för de är rädda och eleverna måste ha vikare som varken kan engelska eller svenska. Man börjar på skolan på egen risk!!!! snälla hjälp oss elever att stänga ned skolan!!
Elev
27 mar 2020

Sådär men bra

Det finns vissa bra lärare(vilket verkligen lyfter skolan, dessa lärare är väldigt duktiga. Skolmaten är bra och schemat är också bra. Betygen är väldigt rättvisa

Problem: Toaletterna är dåliga, det luktar kiss.
Reglerna är lite överdrivna, okej reglerna kan vara bra men de funkar inte. Reglerna anpassas inte till eleverna eller ålder av reglerna. Från en som går i nian känns det som om jag behandlas som ett barn.

Rektorerna är sådär, rektorn syns inte av. Det känns som om skolan drivs av mentaliteten: Alla är lika men vissa är likare än andra. Jag kan få dessa impulser från lärare och personal som är högre upp i styrelsen.
Elev
20 mar 2020

Riktigt dålig skola!

Riktigt dålig skola!!!!!!! Går på IES Helsingborg, började där i 6an. Blev skoltrött redan i början av 7an. Extremt mycket press och stress, favorisering från lärarnas sida, orättvisa betyg och omdömen, några riktigt dåliga lärare, skolmaten är ett skämt, listan är lång. Skulle aldrig ens rekommendera denna skolan till min värsta fiende. Mår väldigt dåligt psykiskt tack vare denna skolan, så det är ett nej från min sida.
Elev
5 mar 2020

Dålig skola

jag går på denna skolan och det känns som ett fängelse, väldigt mycket press och lärarna favoriserar även när det gäller omdömen och betyg! Det finns även lärare som använder det rasistiska kortet vilket jag inte tolererar. Som tonåring känner jag mig isolerad och instängd vi får inte gå utanför gränsen,så jag rekommenderar verkligen inte denna skolan!!
Förälder / Vårdnadshavare
29 jan 2020

Rekommenderar skolan

Mycket bra skola med engagerade lärare som motiverar mina barn och triggar igång nyfikenheten hos dem. Dialogen mellan skola och barn /förälder är på helt annat nivå än i den kommunala skolan som min barn gick tidigare på. Som förälder kan inget annat än varmt rekommendera Engelska Skolan i Helsingborg
Elev
14 jan 2020

Bra Dock mycket press

Mycket bra, lärde sig mycket dock mycket press
Elev
2 dec 2019

Man lär sig mycket roligt.

Den är bra för att man lär sig mycket både scocialt och akademiskt. Mycket bra och många regler
Visar 30 av totalt 31 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen