Omdömen

3.0
Baserat på 30 omdömen och 249 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
4 apr 2023

Om lärare i skolan!

Det finns många lärare i skolan som faktiskt kan lära ut, och så finns det några som är VÄLDIGT dåliga. Tex är det en Svenska lärare som heter Sadaat. Väldigt dålig lärare pågrund av att hon inte ger en kritik och inte lär ut på ett bra sätt. Finns också väldigt bra lärare och personal. Tex dom i student care är väldigt duktiga på deras jobb och väldigt trevliga. Men vi har ett problem med svenska läraren och NO läraren. Dom båda lär inte ut bra och förstår inte själva ämnet. Tycker faktiskt dom båda borde få sparken! Och så har vi Rektorn. Väldigt otrevlig när man försöker prata med han och bryr sig inte om Eleverna. Han bryr sig bara om skolans omdöme!
Elev
28 mar 2023

SÄMSTA SKOLAN

Skolan är inte alls bra, ingen respekt mellan lärare och elever. Ordningen är skit och de flesta lärarna är inte bra utbildade.
Elev
21 dec 2022

Rasisiter mot Utomländingar och lär inga saker!

Den här skolan har inte lärt mig något och lärarna är rasister mot utomlädingarna. Maten är inte god och smakar äkligt. Och om du kommer sent 4 gånger så får du en detation som göt antligen att du måste vakna 1 timme tidigare eller vänta 1 timme efter skolan för att gå hem. Om inte du kommer så måste dina föräldrar vara med dig i en hel vecka. Och efter det så måste du skikas till en anann skola. Och mina uppleversel med den här skolan är att mitt efternamn slutar inte med son ex. Svenson, Erikson, osv . För att jag är utomlädning så ger svenka lärarna mig F i svenska och all svenskar får högre ån C. Så ni borde inte börja i den här skola, men det är erat val.

This school has taught me nothing and the teachers are racist against the foreigners. The food is not good and tastes disgusting. And if you're late 4 times, you get a detention that probably means you have to wake up 1 hour earlier or wait 1 hour after school to go home. If you don't come, your parents have to stay with you for a whole week. And after that you have to be sent to another school. And my experiences with this school is that my last name does not end with son ex. Svenson, Erikson, etc. Because I am a foreigner, the Swedish teachers give me F in Swedish and all Swedes get higher than C. So you should not start at this school, but that is your choice.
Elev
21 dec 2022

Inte bra skola

Denna skola har inte lärt mig något. Skolan vill bara förstöra din framtid genom att vara rasist mot dig om du är inte svensk, och inga av mina vänner som går i den här med mig har sakt samma sak om den är dåliga skolan. Börja inte!
Men ni vill så får ni!
Elev
21 dec 2022

Börja inte

Svenska

Den här skolan har inte lärt mig något, jag minns inte ens vad vi gjorde det här året. Och lärarna är rasister mot utomländningar. Men det finns en ok sak och det ät maten. Och jag har gått 1 och 1/2 år i denna dåliga skola. Mitt tips är att inte börja i den.

Engelska

This school has taught me nothing, I don't even remember what we did this year. And the teachers are racist against foreigners. But there is one ok thing and that is eating the food. And I have gone 1 and 1/2 years in this bad school. My advice is not to start in it.
Föredetta elev
3 jul 2022

Underbara lärare men katastrofal ordning

Gick på IES Huddinge för några år sen. Tyckte framför allt att lärarna var fantastiska, de var kunniga och verkade engagera sig för varje elev som individ. Undervisningen var strukturerad och givande, i efterhand har jag dock förstått att det nog gavs ut mer glädjebetyg än vad skolan själv vill erkänna.

Den bild IES utåt sett vill förmedla av ordning och reda och respekt för lärarna osv stämde tyvärr inte alltid överens med verkligheten på IES Huddinge. På de flesta lektioner var det ingen arbetsro på grund av en klick stökiga elever. Att hantera de elever som störde den tysta majoriteten verkade ledningen väldigt handlingsförlamad inför. Det mest patetiska är nästan att de stökiga eleverna som verkligen sabbade för andra fick härja fritt, samtidigt som man genast blev tillsagd om man hade ytterkläder inomhus och det friskt delades ut behaviour warnings för mindre förseelser, till och med för sånt som att ha med sig en kaffetermos i skåpet.

Oavsett så kunde man i alla fall trösta sig med skolmaten, som man nästan alltid tog om av för att det var så gott. Det vegetariska var också alltid välsmakande och varierat!

Överlag skulle jag säga att det i grunden är en skola med ärliga ambitioner som har mycket att ge. Det är tack vare eldsjälarna bland lärarna samt många fina klasskamrater som jag har mestadels positiva minnen av min tid på IES. Med hänsyn till de grova ordningsproblem som råder och skolans oförmåga att ta tag i dem skulle jag dock inte uppmuntra nån att gå här, utan rekommenderar att man gör sina trumhinnor och hjärnceller en tjänst och söker sig nån annanstans.
Elev
19 maj 2022

Det finns bättre skolor

Det bästa med skolan är att det finns surgeries, alltså man kan stanna efter skolan med lärare och få extra hjälp. Hur bra lärarna är beror dock väldigt mycket på. Vissa är helt fantastiska, såsom No lärarna man har i nian, bildläraren och mattelärarna. Sedan finns det dom som är hemska. Såsom, ena idrottsläraren- den längsta. Och ena So läraren- brunett tjej, och Svenska läraren. Dessa gör verkligen livet på skolan svårare eftersom de är väldigt dåliga på att ge betyg och sämre på att ge en kritik. Maten är okej, aldrig god fantastisk men inte hemsk. Långa dagar massor av prov. Bra vänner och dramatiskt för mestadels. hemsk skolgård.
Elev
17 mar 2022

SÄmsta skolan nånsin mannen

sämst skola börja aldrig här om ni vill ha en bra skolgång. Rektorn e största dränge o reglerna är fett skumma
Elev
1 feb 2022

tänk en gång till

just nu går ja i åk 9 och har gått här sen åk 6 och om det inte varit för hur bra lärare det är som jobbar här hade jag inte varit kvar. Skolledningens mål är att tjäna så mycke pengar som möjligt och i det skiter i sina anställda och eleverna. Bland eleverna är det mycket hot våld och har även förekommit drogförsäljning, eleverna dricker alkohol under skoletid samt vapear. Lärarna missar de men missar inte att du har en mössa på dig eller tuggar tuggummi. man får inte heller ha telefon under någon skoltid vilket är bullshit om du frågar mig. ** *** *****, ** *****, ** ***** och ** **** <3333
Elev
1 okt 2021

Mycket värdelös

Lärarna ger dig påriktigt en varning om du går med en jacka inomhus like det kommer inte skada någon och dom ska alltid hitta problem i allt tack o hej
Förälder / Vårdnadshavare
22 sep 2021

Varning - orten har tagit över

Haft barn i skolan i sex år. Detta är en skola med stora problem. En tuff och aggressiv kultur gör klimatet hårt. Särskilt utsatt är du som kille och etniskt svensk. Sexuella trakasserier mot tjejer förekommer. Har även hört om drogförsäljning på skolan. Engelska skolan har tappat greppet i denna utanförskapsmiljö.
Föredetta elev
7 sep 2021

BÄSTA SKOLAN

Bästa 4 år i mitt liv, denhär skola är nog den bästa skola i hela Stockholm. Nu när man kommit till gymnasiet så förstår man värdet av skolan.

Tips till alla barn som läser i skolan nu: Njut av skol tiden!

Om ni får en chans att gå Ies Huddinge, gör det!
Föredetta elev
20 jul 2021

Nöjd elev

Jag rekommenderar denna skola till alla studiemotiverade! Har gått i typ alla skolor i hela Huddinge (8-9st) och denna skola var jag absolut nöjdast med. Lärarna är väldigt bra och motiverande men mycket krävande. Kämpar du ihjäl dig så får du garanterat bra betyg. Förutom lärarna så är maten väldigt god och det finns en väldigt fin gemenskap bland eleverna, oavsett om man går i olika klasser. Är otroligt tacksam för denna skola!
Elev
29 mar 2021

Bästa skolan

Väldigt bra skola. Man får många bra vänner😃
Föredetta elev
28 mar 2021

Kärlek

** *****,** *** *****,** ****** *** ** ****** må vara de finaste personerna som går i denna planet. Fyra helt fantastiska lärare och saknar dem nästan varje dag!
Elev
25 mar 2021

ies **** skola

Jag började här i 6an och är just nu i mitt sista år, 9an då. I början var det bra för jag fick träffa många nya vänner och lärare, det var bra första intryck på skolan. Tiden gick och det kändes som lärare satte onödiga omdömen om dig, man blev betygsätt på orättvisa sätt och behandlad på andra sätt jämfört med andra. Många lärare bedömer på olika sätt och säger olika saker vilket förvirrat mig väldigt mycket. Det finns ingen bra struktur i planeringen och många lärare sätter många prov och uppgifter på samma vecka. Skolans policy är att man endast får ha 3 prov per vecka, detta är en sor lögn eftersom många lärare ändrar namn på proven till "Checkpoint. Vilket innebär att det är inte betygsatt, detta är ytterligare en lögn eftersom det sätter samma press på elever att göra bra ifrån sig på denna "Checkpoint"

Skol maten kan vara bland det värsta jag sett, skulle inte ens erbjuda det till min värsta fiende. Det finns inga andra möjligheter ifall man väljer att inte äta lunchen, man får inte lämna skolans område vilket jag tycker är skit snack. Allt för många äter inte lunchen och går skol dagarna hungriga. Varenda gång man försöker ta up skol maten på mentorstiden får man oseriösa svar och skolans tar inte elevernas åsikter seriösa. Skolan säger väldigt mycket att elevernas åsikter är viktiga, men gång på gång blir inte elever hörda och lärarna går alltid emot elevers åsikter om problem runt skolan.

Endel lärare är sköna och det finns många sköna elever. Det är lätt att bygga bra relationer med andra speciellt dom från Student care team. Man kan hitta många nya vänner eftersom det är mång kulturellt på skolan vilket gör det lätt att hitta folk att hänga med. Trots allt är det väldigt lätt att hamna i dåligt sällskap och med personer som inte är välkomnade. Det är viktigt att anpassa vem man hänger med eftersom skit snackare kommer du hitta överallt.
Annat
8 mar 2021

Dåligaste skolan i hela Stockholm!

Gå inte här jag varnar den är hemsk!
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2021

Utmärkt

Mina barn trivs, får bra undervisning och rättvis bedömning och behandling.
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2021

Välj en annan skola

Vissa lärare är fantastiska och vissa tyvärr jättedåliga. Stora klasser och ofta stökiga lektioner.
Elevhälsoteamet (student care) under all kritik.
Elev
21 jan 2021

En ärlig bedömning om skolan!

För och nackdelar med denna skola!

Fördelar:
- Lärarna är extremt engagerade, trevliga och ger bra undervisning. Bästa lärarna jag har haft i hela mitt liv.

- De flesta lärarna pratar engelska så lektionerna är på engelska förutom SO och Svenska såklart. I början var jag väldigt nervös för att prata ett nytt språk, men jag blev trygg väldigt fort. Engelskan är ju ett viktigt språk!

- Mentorerna gör månadsuppföljning varje månad där de ringer upp vårdnadshavarna och berättar hur det har gått för eleven och frågar ifall något hen undrar över.

- Studieron är bra tycker jag. Man har chansen att plugga i lugn och ro.

- Skolan har strikta regler vilket vissa inte gillar. När jag skulle börja sa många att skolan har extremt stränga regler vilket gav mig ett dåligt intryck på skolan. Men helt ärligt gillar jag det. Skolan är helt mobilfritt, men det är anledningen till att man kan fokusera på skolan så bra och umgås med sina vänner än en skärm.

- 99% av skolarbetet vi gör är på datorn vilket är praktiskt eftersom man nästan bara behöver bära den och inga böcker.

- De har läxhjälp till varje ämne efter skolan (dock har de temporärt tagit bort det nu pga corona så att man inte stannar kvar i skolan).


Nackdelar:
- Maten är inte det bästa, dock så har de förbättrats mycket sedan jag började i 6:an.

- Toaletterna är oftast ofräscha.

- Liten gård på skolan, på vintern är det inget problem men på sommaren är det rätt så tråkigt.

- Enligt mig ligger skolan på ett underligt område. Det är mitt i ett industriområde.

- Vi får nästan aldrig läxor utan mest inlämningar och prov vilket kan vara negativt för vissa. Det är stressigt vissa veckor. Dock vill de ge eleverna chansen att höja sig på olika ämnen.

- Man får inte tugga tuggummi. Okej, jag gillar reglerna i skolan, men inte denna. Man vill ju ha en fräsch andedräkt. Lärarna säger att elever slänger de på marken och sätter fast dem under bordet.

Jag är helt ärlig med det jag skrev så att de som ska börja ska få veta lite saker om skolan. Dock kan det bero från person till person om vad man tycker om olika saker.
Men om någon skulle frågat mig om jag rekommenderar skolan skulle jag sagt absolut.

Det blev ett långt omdöme men jag hoppas att detta hjälpte!
Förälder / Vårdnadshavare
25 nov 2020

Super!

Bättre bra skola! Bra lärare, bra ledning samt bra undervisning!
Elev
29 apr 2020

En bra skola med härlig personal

En bra skola med härliga lärare som ger en bra undervisning. Jag har snart gått i skolan i 4 år och jag är glad att jag har gått här eftersom jag har fått en bra undervisning. Maten är bra, ibland kan den vara tråkig med det finns alltid fler alternativ. Det finns en idrottshall på skolgården som är ett plus. Det är en fräsch miljö både inne i skolan och ute på skolgården. Det som är lite sämre är att miljön utanför skolgården är väldigt tråkig. Det är ett industriområde som man varje dag måste passera. Ibland kan det också vara lite trångt i trapporna, men bara under rusningstiderna.

Du kan få hjälp om du ligger efter, inte förstår eller om du missat ett prov då du kan komma på "surgery" som är extra lektioner efter du har slutat där fler lärare väntar för att få hjälpa dig. Skolan gör mycket för att skapa så bra sammanhållning i klassen som möjligt som oftast funkar. Var beredd på att det kan vara lite strikt ibland men det är bara bra tycker dom flesta. Man får mycket gjort om klassrummet är tyst som oftast sker. Ja, det finns kvar sittning. SJälv har jag aldrig varit på en men som jag har hört så pratar man bara lite med lärare och går hem sen. Du får kvar sittning om du bryter regler 4 ggr eller om du kommer sent utan anledning 4 ggr.
Föredetta elev
26 apr 2020

Grät när jag gick ut nian!

Älskade skolan!
De fyra åren jag hade på engelska skolan var de bästa skolåren i mitt liv! Det är otroligt bra lärare som man har en koppling till och skolan är akademisk och bra! Nivån på engelska är väldigt bra och jag kan idag flytande engelska tack vare skolan! Eleverna var superhärliga och den dagen jag fick kasta upp min graduation hat var ett tecken på hur kul jag haft eftersom jag grät under den dagen. Balen i nian är oförglömlig och clash of the classes varje år är otroligt kul.
Jag hade så kul!
Föredetta elev
14 apr 2020

Bra skola

En bra skola som har gett mig bra möjligheter för att söka mig vidare till gymnasiet
Elev
29 jan 2020

Helt ok

Jag tycker att skolan förtjänar en 4a. Maten är det värsta med skolan. Men annars tycker jag att arbetsron är väldigt bra, och jag har lärt mig mycket. Dock så är skillnaden mellan lärarna stora. Vissa lärare är ”Dröm lärare” medans andra är helt okunniga. Jag tycker att ordningsreglerna i skolan är väldigt bra, även om dom bryts frekvent. Skolan har ingen stor skolgård, men det behövs inte eftersom att dom flesta är ändå i elevrummet och biblioteket. Jag tycker, efter att jag gått här i några år behärskar det engelska språket. Likt dom flesta. Om jag har något klagomål på undervisningen så är det att lektionerna är i princip helt digitala. Dvs att vi knappt jobbar med papper och penna. Förutom förstås på matten och spanskan/Franskan. Jag ger skolan en 4a just för att maten är så äcklig. Annars så rekommenderar jag skolan fullt ut!
Elev
29 jan 2020

Sammanfattning av engelska skolan.

Om du är orolig över att din barn eller du inte kan bra engelska, behöver du inte oroa dig. Jag själv kom från en skola där engelska undervisningen bokstavligen var skit. Knappt två timmar engelska per vecka, om ens det. Men jag blev van snabbt av att ha undervisningen på engelska. Nu idag märker jag ingen skillnad på ifall lärarna pratar svenska eller engelska. Skolan vet att engelska undervisningen suger i lågstadiet, de anpassar engelskan för eleverna i början. Det är skönt eftersom jag har fått ett så stort ordförråd i engelska. Kollade dessutom på en av mina gamla uppsatser sen sexan, och jag har VERKLIGEN utvecklats. Att gå här har gjort att jag har utvecklats inom engelska enormt och svenska. Vi har trots allt inte alla lektioner på engelska. Svenska, SO, slöjd och spanska har vi på svenska. Men det beror då vilka lärare du får. Allmänt är det bara fördelar med att ha undervisningen på engelska. Man får ju också svenska begrepp på No:n och matten bla.

Allmänt sätt, har vi bra lärare. Såklart det är vissa lärare som är lite sämre och andra lite bättre. Några av dem klarar inte av att kontrollera en klass, vilket märks. Det blir ofta väldigt stökigt både i klassrummen och på korridorerna men de försöker sitt bästa. Tror det är scheman som strular upp det eftersom alla möter varandra samtidigt. Men undervisningen är verkligen fantastisk och har lärt mig OTROLIGT mycket.

Maten är nog inte det bästa. Bland annat så har den tagit slut många gånger innan niorna ska äta, vilket betyder att vi måste vänta 20 min på ny mat. Några elever orkar inte vänta och därför går på tom mage. Men det är dock en bra variation. När vi får maten, är den ändå ganska god, för att vara skolmat.

Skolan/lärarna sätter höga krav på oss elever. Vi kan ha många prov per vecka och många inlämningar. Dock så anser jag att det kommer vara positivt inför gymnasiet, då vi som går i denna skola är vana med hög studietakt. Lärarna är kompetenta och vet vad de gör.

Vi har många regler. Man får inte springa i skolan, tugga tuggummi, ha sin mobil alls etc. Ifall man bryter dessa regler fyra gånger får man kvarsittning. Samma sak ifall du kommer sent till lektionen, om du gör det fyra gånger får du också kvarsittning. Detta kan vara bra då man tänker på det i framtiden men ibland kan jag tycka att skolan är lite löjlig gällande dessa regler. (Finns många jag inte tagit upp.)

Skolan är BRA och genuint menar jag. Men det som gör skolan mindre bra är eleverna. Vi har dels haft flera stölder, där elever har tagit mobiler, dyra jackor osv. Jag känner också att föräldrar skickar sina stökiga barn till denna skolan för att få skolan att "uppfostra" dem. Vi har haft flera slagsmål, över löjliga saker. Dessa elever bidrar till en osäker miljö, vilket jag tror många kan hålla med om. Men det som dock är bra är att skolan tar tag i mobbning snabbt. Det har man märkt. Skolan fixar oftast ett möte med föräldrarna och eleven, för att ta tag i problemet. Men det kommer alltid finnas kränkande kommentarer osv. Vi har haft en stor brand i skolan, där personalen som släckte den behövde åka till akuten, eftersom de hade rök i sina lungor. Vilket var pågrund av elever.

Men lokalerna är dock väldigt fina, vilket är motiverande. Ifall någon klottrar tar vaktmästaren oftast bort det direkt. Ifall något slängs på marken tar någon oftast upp det.

Det som personen nämnde tidigare om att byta klasser, stämmer inte. Att byta klass var för mig det bästa som kunde hända, och man lär känna otroligt många människor. Det är också bra eftersom ifall elever går fyra år tillsammans, kan eleverna bli FÖR bekväma mer varandra. Vilket gör att det blir pratigare, jag kan inte föreställa mig hur min gamla klass hade slutat om vi gick kvar med varandra. Man får såklart önska vem man går med, vilket är bra. Om man VERKLIGEN inte kan gå i sin nya klass, får man byta.

Jag slutar denna skolan om fyra månader. Det har verkligen varit en bergochdalbana, men jag är ändå tacksam att jag gått här. Undervisningen har varit på topp och lärarna fantastiska. Det är bara eleverna problemet ligger vid.

Hoppas detta var till hjälp.
Lycka till!
Elev
23 jan 2020

bra skola om man vill lära sig saker.

bra lärare som verkligen bryr sig om eleverna och hur dom mår och lär sig. Många regler.
Elev
28 nov 2019

Jag skulle kanske ge skolan en 3.5/5 .

Skolan ligger dåligt till i ett industriområde som trafikeras av lastbilar och det finns inte så många övergångsställe. Skolan är alldeles för överfull det är kö övertalat och studentroom kan man nästan aldrig vara i för att det är så fullt. Det finns inga bänkar i korridorerna som man kan sitta på som elev. Jag som elev tycker att det bästa är biblioteket för det är lungt och alltid en lärare närvarande. Jag tycker att studentcare är synligt runt om i skolan som är bra men på vissa ställen som är lite gömda så kommer dom nästan aldrig till så där blir det att vissa elever hänger.
Jag tycker att år 7 har varit mycket sämre i år en år 6 för att ljudnivån i klassrummet har gått upp och som en person som har svårt att konstruera sig så kan det vara jobbigt. Jag tycker att ganska många lärare är för snälla det är så att dom inte vet hur man säger till elever att vara tysta (det är ofta det yngre lärarna)
Jag tycker att det är lite konstigt att man ska byta klasser hela tiden för om man trivs jättebra med sin klass så finns det ingen anledning till att blanda. Många lärare säger då att det är för att man ska kunna jobba med vem som helst men om en klass som fungerar jättebra tillsammans (-några elever som är lite jobbiga) blandas upp och de eleverna som trivdes bra hamnar i klasser som inte fungerar bra så har ju den här blandningen förstört för dom. Så jag tycker att man bara ska blanda klasserna om det finns behov av det så att skolsystemet inte förstör för en bra klass. Mentorerna kan kolla om sin klass fungerar bra och om den inte gör det så kan man jobba med dom problemen istället för att skapa mera problem för flera elever. Aja, bästa läraren är bibliotekarien och matte lärare som har samma efternamn som svanens konung och Svenska läraren som har samma namn som ett land i Afrika och träslöjds läraren som efternamnet börjar på K men jag vågar inte skriva deras namn för det kanske är olagligt.
Elev
27 nov 2019

Skolan är dålig, börja inte här

Det finns vissa bra lärare och vissa sämre. Det är mycket prov och väldigt stränga regler t.ex. man får inte tugga tuggummi och man får inte använda mobilen. Maten är SKIT. Eftersom det är en engelsk skola så lär man sig mycket engelska vilket är bra.
Elev
11 okt 2019

Helt okej

Bra lärare dålig skola/lokal stökigt

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen