Omdömen

3.1
Baserat på 22 omdömen och 189 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
21 jun 2024

Happy, that our kids went to this school!

We have several children that went to the IES in Huskvarna and overall we, the parents and our kids, are very happy that we had made this decision. Very good eduction, motivated teachers, clear communication from the school and school management, pro-active and actively setting measures in place when there had been any problems or troubles. The rumor of giving "glädje betyg" is definitely not true. Our kids got everything from A to F and they had to learn hard to get a good result. Good and extra support for the children if they struggle in school to get them up on at least E level. Very good eduction in English while keeping high standards in Swedish and Maths. We liked the concept of responsibility sharing in the sense that "there are 3 in this game to make it a success: the school, the parents and the pupil"!
Elev
24 okt 2023

Dålig skola

Skolan är ren och maten är god. Men själva skolan störst av allt är den sämsta skolan jag någonsin har gått på. Jag har gått i den skolan i nästan 3 år från 7:an till 9:an. Jag tycker att IESJ var mycket bättre innan, där läranrna brydde sig mer om eleverna och lärde ut mycket bättre. Jag lär mig liksom ingenting nu eftersom vi har en vikarie nästan varje dag. Problemet är att de här vikariarna inte ens är utbildade till lärare. De lär inte ut bra och de är inte organiserade. Jag mår väldigt dåligt över hur lärarna i den här skolan inte bryr sig om mobbningen och låter eleverna skriva och sprida rykten om varandra. Lärarna är verkligen sexister och rassister. De tvingar oss att respektera och fira de homosexuella, men när det kommer till att nån kränker nån annan för sin hudfärg eller etnicitet, de gör ingenting. Väldigt dålig skola rekomenderar inte. Skulle rekomenderat den innan, men skolan håller på att bli sämre och sämre.
Föredetta elev
21 jul 2023

Medelbra skola i Huskvarna

Den är okej, jag gick där i 6 år sen gick jag ut, betygsystemen är skumma och hela minor major slip systemet är också skumt, lärarna är okej men de var mycket byten speciellt genom högstadiet, och hälften av året hade vi typ vikarier. Det är inte så stökigt, iallafall ingen mobbning.
Elev
21 apr 2022

börja inte på engelska skolan

hej jag har gått på engelska skolan i 9 år, kan vara det värsta jag gjort i hela mitt liv!!!! 1:an till 4:an var ändå ganska bra när jag gick där men nu är det bara synd om dem barnen. dem får inte vara barn och leka och ha kul utan ska vara tysta och skötsamma. dem har hög press på en från 5:an och du ska veta vad du vill bli redan då och jobba stenhårt. det är inte hälsosamt för barn att ha så hög press på sig själva när man är så ung, det förstör dem. Sen ska vi inte ens prata om hur sexistiska dem är! det är bara tjejer som har klädkod och inte killar. tjejer får inte visa mage bröst axlas och inte för mycket lår. men killar får göra det. dem får ha linne men inte tjejer, bara för att det är distraherande för killar. förlåt men borde vi inte lära killarna att inte sexualisera tjejer för vad dem har på sig istället för att lära tjejer att täcka sig för att inte bli utsatt av män. Skolan sexualiserar barn det är helt sjukt att det ens är okej och att man bara går med på det! för tjejer har inget val för dem kan få kvarsittning om man har på sig kläder som visar för mycket. Det är så hemskt att man lär unga tjejer detta, att dem inte får visa upp sina kroppar och ha på sig vad dem vill, det förstör deras självkänsla. sen ska vi inte heller prata om hur dem övervakar eleverna. är det ens lagligt att ha kameror på varje våning? visst om dem kollar dem om det händer något men snälla nån dem övervakar ju eleverna och kollar på dem hela tiden. lärarna är dumma i huvudet och kan inte lära ut för dem är inte utbildade vilket förstör elevernas kunskap. dem skiter i hur eleverna mår och bryr sig bara om att dem får ett bra rykte. sen är det en sån sjuk hierarki på skolan där eleverna "vinner" att få fika med rektorn om de har skött sig bra. detta gör man från 1:an till 9:an vilket är jätte fel.

rekomenderar inte denna skola, gå på en bättre skola där man inte blir sexualiserad. det är män som har varit idrottslärare som har gått in i tjejrnas omklädnings rum, kärare som har sagt rasistiska och sexistiska komentarer till elever, detta är inte okej!!

det är elever som har behövt sluta för att dem inte fått den hjälp dem behöver. dem har slängt ut elever som är för jobbiga för att lärarna inte vet hur dem ska hjälpa dem. tycker ni detta är okej? denna skola måste förändras, folk mår dåligt och dem bryr sig inte.
Elev
18 feb 2022

Lärarna på IES jönköping

Skolan har bra lärare och god mat. Dock så tar de in många lärare som inte är utbildade och bara jobbar som vikarie i några veckor och sedan drar. Vissa av dem är konstiga och ger skumma vibes. Men såklart finns det andra fantastiska lärare.
Elev
28 sep 2021

Rekommenderar stort att ansöka!

Jag är som elev oerhört nöjd över de 6 åren jag fått tillbringa på denna skola och allt som jag lärt mig. Skolans personal har alltid ett trevligt bemötande. De flesta lärarna är väldigt stöttande och vill verkligen hjälpa en att göra sitt bästa och få en att känna sig nöjd över sig själv och ens arbete. De har väldigt god mat de flesta dagarna av veckan och kökspersonalen pratar gärna med eleverna när de får chansen. Skolan vill hela tiden utvecklas och de tar ofta in feedback från eleverna och försöker förbättra sig. Vill man ändra på nånting så det dock viktigt att man visar att det är viktigt för en och fortsätter att stå på sig för att skapa en förändring. Från personlig erfarenhet så är rektorn alltid trevligt bemötande och gör allt för att få hans elever att personal att trivas. Han lyssnar ifall man påpekar negativa aspekter och arbetar långsiktigt för att ändra det. Kommer sakna denna skola väldigt mycket när jag rör mig vidare mot gymnasiet, här lärde jag mig att respektera och skapa starka band med nya människor. Lärarna kommer jag hålla kontakten med även i framtiden!

Rekommenderar er alla stort att söka till denna skola trots att väntetiden är lång! Våga vara intresserad och säga till om saker som känns fel så kommer du får uppleva några av dina bästa år i ditt liv här!

// Nöjd elev
Elev
13 dec 2020

Välj definitivt

Har gått mellan åren 2014-2019 och kan säga att dom verkligen tar bortskämda barn och gör dom till vuxna. Denna skola har förändrat mig för livet och gjort mig till en mer ansvarsfull person och inte bara har mina betyg förändrats från E till A. Jag har blivit en mer mogen person och har lärt mig varför regler måste följas. Självklart kommer man tycka att det är BS med en massa regler först men när man blir äldre förstår man varför dom har dom reglerna.
Föredetta elev
13 dec 2020

Välj Definitivt

När jag först började gjorde jag allt för att få byta skola. Nu har jag gått på IESJ i 5 år (2014-2019) och kan säga att man kan inte välja en bättre skola.

IESJ har strikta regler som först kan verka som BS för en elev. Men när man gåt några år så förstår man varför dom reglerna existerar. När jag kom till engelska skolan så var jag ingen A elev. Men nu när jag börjat gymnasiet så har jag A och B i hälften av alla mina ämnen och det har jag denna skola att tacka för. Dom får en elev att förstå ansvaret över sina egna studier något som jag inte ser folk från andra skolor göra. Man lär sig framförallt att handling har konsekvenser. Klädkoden är lika för alla och lärarna föregår som exempel genom att ha en ännu striktare klädkod

Mina vänner berättar om droger och alkohol på sina förra skolor men på Engelska skolan ser man inte ens en elev tugga tuggummi. Ordning upphålls på denna skola och lärarna kommer från alla världens hörn men även många svensktalande lärare finns där.

Engelska skolan har format mig till den person jag är och jag hade troligen spenderat mitt liv bakom kassan på Mcdonalds om det inte varit för den skolan.

!DOCK! Om du ska välja naturprogrammet i gymnasiumet ska du inte välja denna skola. Man lär sig NO på engelska redan från 4an och när du börjat gymnasie måste du lära dig om alla begrepp på svenska. Skolan har försökt fixa detta men än så länge verkar det inte ha effekt.
Elev
6 okt 2020

Börja inte på skolan

Som en elev som gått på skolan i två år måste jag säga att jag inte rekommenderar skolan alls! Reglerna är helt bisarra och klädkoden är sexistisk!
Förälder / Vårdnadshavare
20 jul 2020

Tveksam

För många ämnen är på engelska. Matematik och naturorienterade ämnen borde haft perioder med undervisning i svenska för att underlätta till gymnasiet. Språken man väljer i sexan översätts till engelska och inte svenska.
Stor omsättning av personal/lärare.
Svårt att få hjälp med extra stöd om man skulle behöva.
Svårt för eleverna i övergången till gymnasiet då allt plötsligt är på svenska, om man inte väljer IB-programmet.
Förälder / Vårdnadshavare
3 jun 2020

Bakom bilden gömmer sig sanningen.

För unga lärare och oerfarna.

Dålig ledning, regleras framför allt av ekonomin och inte efter elevens bästa.

Unga lärare som festar för mycket på helger och har mindre bra förebild för eleverna.

Lärar-assisterna är lika mindre bra på att
framförhålla en professionell ställning i klassrummen.

Personalen är nästintill buksvågrar och en kunde nästan tro att Ledningen är med på detta.

Säkerheten i skolan får lägsta betyg efter att man hört att droger och vapen cirkulerar bland eleverna och elevernas skåp.

Elever som blir skjutna med vapen utanför skolgården.

Lärare som inte rapporterar till föräldrar för att man är konflikträdd och inte vågar ta ställning.
Man delegerar det hellre.

Lärare som har höga positioner fast aldrig är på arbetet för att underhålla dessa arbetsroller.

Det går att säga mycket om denna skolan och mycket är inte bra.
//Besviken Föräler
Förälder / Vårdnadshavare
7 maj 2020

Besviken på kunskapsnivån

Fin skola i ett industriområde med utsikt över e4an.
Mitt barn gick ut nian förra året och började på ED med naturorientrad inriktning. Han hade stora problem att följa undervisningen på ED för att han inte lärt sig de svenska ord i kemi, biologi och fysik.
Hans toppbetyg från Engelska skolan var inte vära något i jämförelse med de andra eleverna på ED. Vi ångrar oss verkligen att vi valde Engelska skolan i Huskvarna.
Elev
6 mar 2020

dålig skola

hej jag är elev i engelska skolan och rekomendera det inte över huvud taget det kankse verkar som att det är en bra skolan i socialamedier men i verkligheten så är det inte bra och jag är inte den enda eleven som tycker så alla andra som går i engelska skolan tycker samma sak och deras föräldrar också det finns alltid vikarier som vill ta åt sig känslan som att vara en "riktig lärare" vilket gör att det blir strängare och de vägrar att lära ut något och de får en förjävlig atedyd med eleverna och det är samma sak med vakterna i engelska skolan de och är JÄVLA otrevliga att det går knappt att prata med dom som en vuxen. Engelska skolan var en bra skolan när den öppnades men nu de senaste åren så har det blivit sämre och de har jag bevis på eftersom mina kusiner var en av dom första eleverna i engelska skolan 2009 när de öppnade och nu så går deras lillebror här och man kan värkligen se hur FÖRJÄVLIG denna skola har blivit från 2009 till nu (2020) plus när det är så mycket vikarier i lektionerna så får ju ditt barn också sämre utbildning till fratiden. så jag rekomenderar verkligen inte denna skolan jag har förmodligen inte sakt allt dåligt om denna skolan eftersom det finns en masssa dåliga saker om denna skolan
Elev
20 jan 2020

Min bästa skola

Det betyder mycket för mig jag lär mig mer och jag har många vänner skit snälla och allt men min föra skola lång historia jag vill inte ens titta på den och jag bor jätte nära skolan det är öxnehaga skolan ♥︎♛
Elev
15 jan 2020

Skolan är bra men har en del stora brister

Mycket onödiga regler och lärarna är ibland väldigt på medans de ibland inte bryr sig. Men man vet ju att de lägger mer ber tid på eleverna än lärare från andra skolor. Dock stora problem med respektlösa elever.
Elev
20 dec 2019

Rekommenderar starkt!

Har gått på skolan i snart 6 år och trivs väldigt bra. Det är mycket fördomar om att det är för många regler men jag tycker att det gör stämningen trevligare, socialare och säkrare. Oftast väldigt bra och engagerade lärare.
Elev
17 dec 2019

Helt ok!

Jag tycker det är en bra skola i grunden, de lägger tid på eleverna och gör sitt yttersta för att de ska må bra.
Föredetta elev
11 dec 2019

Kan INTE rekommendera!

Riktigt hemskt! Fattar fortfarande inte hur rektorn kan stänga sv en elev i 3 dagar för att eleven blev slagen!
Elev
5 dec 2019

Super bra och trevlig skola❤️❤️

Jag hade ett krosat och svart hjärta men när jag började där förändrades hela mitt liv ❤️❤️❤️❤️❤️
Elev
4 dec 2019

Skolan funkar till studier

För många regler, beroende på vilka lärare bryr sig vissa inte om ens problem. Skolan ger dem o sedan struntar i oss, men hemfört med andra skolor är den ändå bra
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2019

En toppen skola

En bra skola med en bra grund och bra regler.
Elev
9 sep 2019

Jag tycker min skola är si sådär..

Nja, lärarna kan vara hårda på en och va jobbiga osv men i slutet sv dagen så får msn tänka sig att lärarna bara bryr sig mer än vilken annan vanlig lärare skulle.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen