Omdömen

3.0
Baserat på 30 omdömen och 247 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
16 jan 2024

åDen bästa skolan någonsinmiub hy

Du borde börja här det är den bästa skolan någonsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elev
16 jan 2024

DEN BÄSTA SKOLAN NÅGONSIN!!!!!!!!!!

Den bästa skolan någonsin!!!!!!!
Föredetta elev
11 aug 2023

F iesj

Gått på skolan tre år,rekommenderar ej ifall du inte gått på en ”sträng” skola innan,vissa lärare är helt off och seriöst störda. Dem låter inte elever göra vad dem vill och dem dampar seriöst för minsta lilla skitet,man kan inte prata med någon lärare om personliga saker utan att de ska spridas sen efter får man orosanmälan o massa sånt,ifall du vill ditt liv ska bli rena helvetet då anmäl dig annars rekommenderar jag ej du ska ta in ditt barn här ifall du inte vill att dem ska bli seriöst mentalt och fysiskt drabbade,men dock är vissa av skolans aktiviteter roliga och vara med på men förutom det har man ingen ”fritid” på denna skolan,dem skriver på deras hemsida en massa grejer som är helt bullshit och de inte värt att låta ditt barn gå igen sånt,tack o hej och anmäl ej❤️
Elev
6 jun 2023

Den var la rätt najs

Den var inte så farlig, mestadels bra lärare, fruktansvärd mat dock, spenderade 7 år här men kan inte klaga
Förälder / Vårdnadshavare
24 maj 2023

IES johanneberg är värst!

Värsta skolan någonsin!! Väldigt smutsig,racistiska läraren som ger dåliga betyg,inga lugna lektioner,Rektorn gör inget för att förbättra de,Vissa läraren är trevliga och vissa är dem värsta läraren.De kommer alltid vikarier, inga riktiga lektioner.Ingen bryr sig om elevernas hälsa!!
Elev
7 maj 2023

Johan M.

Best school I have ever studied in.
Föredetta elev
16 mar 2023

Suger

Ba allmänt en dålig skola, lärare som inte kan lära ut så eleverna förstår, höga krav som leder till dåliga betyg, och ofta dålig attityd. Sedan säger de alltid att de vill hjälpa till, men säger man minsta lilla problem blir man socanmäld.
Eleverna har man antingen tur med eller inte. Särskilda spår och klasser har sina roller och rykten. Hamnar man i en dålig klass kommer högstadiet (främst) vara ett helvete och man måste anstränga sig extremt för att övertyga lärare och personal att låta en byta klass. Det finns många som är utanför och inte har några vänner, vilket ingen gör något åt. Externa problem med drama mellan eleverna, och det är bråk och kaos ofta. Folk är taskiga mot varandra.
Polisen dyker upp då och då och då blir det kaos eftersom det är så många som gömmer saker i sina skåp, t.ex droger etc.
Fett deprimerande och gammal skola
Rekommenderar inte
Föredetta elev
2 mar 2023

Nej hejdå

Jag rekommenderar er absolut inte börja här de som ett fängelse.
Elev
30 nov 2022

Farligt.

Tips för er som vill börja här. Det är farligt. Eftersom att man inte fattar något i gymnasiet eftersom man har lärt sig engelska. Sen så har dem för många regler. Man får av ingen anledning inte ha luva eller keps inomhus. Liksom vad tror dem kommer att hända. Och jag hitta bajs på golvet. Jag skoja bara
Elev
28 nov 2022

intressant rubrik

Skolan är jättebra, förutom kaos i klassrummet, skit skolmat som aldrig gör dig mätt under skoldagen. Annars är allt bra.
Elev
26 nov 2022

Bra skola

Själv tycker jag att skolan är väldigt bra. De flesta lärare bryr sig verkligen om deras jobb och kan lära ut. Många säger att det är svårt att få bra betyg på den här skolan, men jag tycker att man kan uppnå det om man verkligen försöker. Rektorn är lite konstig och en snob (har alltid på sig en kostym med slips fastän han är en grundskolerektor). Jag har inte upplevt mobbning men skulle helt ärligt inte vara överraskad om det är så att det förekommer. Vi får nästan aldrig läxor, utan inlämningsuppgifter och prov som man behöver plugga inför.
Elev
29 jul 2022

Läs innan du börjar i IES Johanneberg

Vi kan börja med lärarna där som bara bryr sig om sig själva, bryr sig bara om sitt rykte.
Haha, mår du dåligt? Dröm vidare om att lärarna där ska bry sig om DITT mående. 99% av lärarna e där för pengarnas skull.
Har du psykiska problem? Lol din lärare e den sista som kommer vilja höra om dina bekymmer.
Min mentor ringde hem och sa ”jag orkar inte höra på er barns bekymmer”.
Säg mig, vilken lärare säger sådant.
Har du bra betyg och ska börja i den skolan? Waw lycka till för i Ies sänker man skiten ur sig.
Waw eleverna e verkligen d falskaste man kan tänka sig, alla bryr sig bara om sig själva d heeeelt sjukt.
Eleverna kan verkligen frysa ut andra elever för att se bättre ut på en riktig hög nivå.
E din svenska knas? Lycka till o lära dig
Själva rektorn kommer sänka dig.
60% av eleverna som har gått ut Ies mår bokstavligen piss av den skolan.
Haha lycka till alla som går där

//Anonym elev som gått ut nian
Elev
10 jun 2022

Medelmåttig. LÄS, om du funderar på att ansöka!!!

Jag är en elev som har gått i IES sen i 3:an och kan börja med att säg att det är en drastisk skillnad mellan hög och lågstadiet, även ifall det är ”samma skola”. Jag kommer dela med mig av min erfarenhet och vad jag upplevt. Du gör sedan vad du vill med den informationen. Säger också att allt jag säger är sanning och jag överdriver ej och lägger ej ett sockerlager på det.

Regler
Inga mobiler, grov disciplin, inga fula ord ”behaviour notices” notiser om ens dåliga handlingar, och massa annat mes… stå bakom stolarna för någon form av respekt för lärarna och en greeting, ställa sig på led innan man går in i klassrummet, ställa sig bakom stolarna när man kommit in i klassrummet, säga ”godmorning Miss/Mister” eller ”Goodafternoon” osv. Som sagt mesigt. Notera att man får konsekvenser om man ej hänger med och säger ”Goodmorning” etc! (Av egen erfarenhet)

Akademiskt
Sjukt svåra och höga krav. Ett A på vilken skola som helst kan motsvara ett D eller ett E i denna skolan. Lämnar en med dåliga betyg som hade kunnat vara topp betyg i andra skolor. Självklart så finns det vissa som förtjänar dessa dåliga betyg men att jag påpekar detta måste det ändå betyda någonting. Att det är alldeles FÖR höga krav. Omöjligt att få bra merit om man ej är einstein. Bara min upplevelse.

Lärare
Jag kan börja med att framföra att rektorn är skit. Han tar absolut inget ansvar, tar ingen kontroll och endast visar sig som existerande när han känner för det. Vissa lärare är guldkorn och jagar och strävar för elevernas framtid och gör välutvecklade och underhållande lektioner. Andra lärare är oerhört stränga, envisa, attityd åt helvette och går runt som om att de bär skolan på deras axlar. Väldigt mixat. Personalen och alla är väldigt strikta när det gäller att hålla sig till skolans regler vilket gör skolan en aning mer i ordning men också gör så att lärarna har mycket koll. Också att eleverna vet exakt hur de ska dölja saker så att de ej blir ”tagna i skiten”

Elever
Självklart så är alla elever på alla olika årskurser ej likadana men jag tar endast upp hur jag upplevt det. Skolan är generellt sätt oerhört grupperad. Passar du inte in så passar du inte in. Det är bara något man behöver acceptera. Är du utanför så är du utanför. Bara något man som sagt behöver acceptera. Jag skulle ej kunna säga att det finns någon typ av mobbing överlag, men det finns självklart kommentarer lite här och där.

Personal
Det finns något så kallat CAD team som står för ”Care And Development” vilket är ett väldigt bra koncept! Men dåliga personer. En av personerna i teamet har fått grova rykten där en video om honom där en föredetta man som jobbade på skolan pratar om hur denna personen i teamet smugglat in antiker från Egypten och använt sig av droger. Gör vad du vill med den informationen. Men kan generellt sätt säga att dem har misslyckats med detta koncept då den inte gör någon skillnad på skolan alls och knappt tar något ansvar. Förlåt för ordet men ganska meningslösa. Hjälper till extra mycket om dem känner för det kan man säga.

Generell aura
Skolan är väldigt gammal och är nästan lite död. Mestadels av eleverna är bara tråkiga och gör skolan ännu mer tråkig. Skolan är död och finns inget färgglatt vilket bara drar ner humöret på en ännu mer. En anledning till varför just jag vill byta skola är just pga detta. Väldigt dött. Ingen motivation. Personalen försöker täcka detta omotiverade och enfärgade ställe genom att lägga upp affischer osv för att sedan använda det som ett motargument och säga att de ” gjort sitt”. Känns nästan att de till slut bara gör allt för att de kan säga att de gjort sitt.

Aktiviteter osv
I skolan finns student lounge vilket är ett rum där alla kan gå till under sina raster och bara hänga. Där finns spel soffor osv. Men, där gäller också deras ”jobbiga” regler. Tystnad, inga mobiler och massa annat skit. Så egentligen får man inte någon frihet, alls. Decsiplin där är nog något av det värsta. Det finns ingen spex vecka, och när det finns så följer ingen av eleverna det vilket också poängterar ”Eleverna” paragrafen. Annars finns inga aktiviteter så utspritt men kan finnas nästan endast under början och slutet av terminerna.

Matsal
Oerhört liten. Till och med regler i bamba, man får endast sätta sig med sin klass i olika zoner och endast äta på matsalen under en specifik tid pga hur liten matsalen är. Självklart konsekvenser om man ej följer dessa regler. 2022 fick vi en ny kock vilket har gjort en stor skillnad och alla har börjat att ge väldigt positiv feedback då maten blivit så mycket bättre. Soppa, knäckebröd, vegetariska alternativ, ofta två stycken alternativ bortsett från de vegetariska alternativen, bred salladsbuffé, bröd och knäckebröd, kolsyrat vatten, citronvatten och kranvatten. Sedan så är han också jätte trevlig och hälsar på alla som kommer in och ut.

Personlig utveckling
Finns OASIS där man får extra hjälp om man får ej godkänt i ett ämne. Genialisk idé!

Generell bedömning
Har du inga vänner i skolan, kommer du hata ditt liv där. Har du vänner så är alla dörrar öppna för dig så länge du inte är lätt påverkad, då är alla dörrar stängda. Polis är i skolan ofta, snus är populärt, e-cigarretter osv. Det värsta är att eleverna har ett gemensamt gömställe för dessa prylar när polisen besöker skolan. Lite skrattretande men det är verkligheten.
Finns bättre och sämre skolor men denna är medelmåttig.
Gör vad du vill med denna information men detta är endast mina åsikter mitt perspektiv och min upplevelse. Tack för mig.
Föredetta elev
9 jun 2022

Good very good

Skolan var utmärkt, toppen fick A på allt alla lärare var snälla och maten var icke äckli. Den var utmärkt! Jag gillar denna skolan jättemycket och jag vill att mina framtida barn ska gå i denna skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
4 jun 2022

De har missat helheten.

Bra skola som klarar att hålla bra lektioner, bra lärare, bra utmaningar, bra lärande, bra engagemang

Skolan klarar inte av att hantera interninformation. Den är obefintlig, rörig, otydlig och oläsbar ibland.

I bamba (matsalen) serveras aldrig fläskkött, vilket är kränkande anser vi. Fläskkött är en del av det svenska köket och viktigt att barnens kulturella utveckling.

Alldeles för stökigt och oordning på eleverna och runtomkring skolan, under ej lektionstid. Skolan håller för dålig ordning och dålig disciplin på eleverna. Egna regler följs inte. Vi var chockade hur stökigt och rörig det var i skolan när vi var inne i den. Även förekom ovårdat språk i korridorerna.
Men det är lugnt på lektionerna

Skolan rättar inte elevernas engelska. Efter 3 år uttalar vårt barn inte engelska korrekt. Kan i nian inte uttala tex orden wound, is, very, though, osv.
Dessa kunde jag uttala korrekt i 6:an
Föredetta elev
16 maj 2022

Börja inte här!!!!

Börja inte på den här skolan. Den är kaos
Föredetta elev
9 maj 2022

Bra skola……

Lärarna är generellt ganska bra, men det finns vissa saker som är överdrivet (t.ex idrotten (man måste simma i havet under hösten)). Annars är skolan bra, lärandet är bra och föreberedande för gymnasiet
Annat
9 maj 2022

Besviken

En hemsk skola som inte jobbar med barn och mobbing! Inget ingripande vid mobbing! De jobbar absolut inte som vi ska göra i svenska skolor! Är mycket besviken på denna skola! Rektorn tar inte problematiken till sig. Får bara till svar att det finns inget att göra! Jag dömmer inte all personal , det finns någon eller några som ser problematiken och vill göra ett bra jobb! Jag kan absolut inte rekommendera denna skola!
Föredetta elev
7 okt 2021

vet inte

eftersom de har bytt personal så har skolmaten blivit hemsk, ganska många regler som man måste följa och ibland finns det jobbiga lärare. Du som A-elev kommer automatiskt sänkas till ett D eller ett E, hur mycket du än försöker så kommer det aldrig gå suveränt. Flera inlämingar under en liten vecka. Ångesten sätter sig på dig när du kommer in i skolan. Du kommer att vara hungrig och trött hela tiden.
Förälder / Vårdnadshavare
18 sep 2021

stor bredd i elevunderlaget och fin personal

Personalen har överlag ett fint bemötande av ungdomarna, och har varit bra på kontakt med hemmet vid behov. De är också snabba på bollen när kränkningar förekommer mellan eleverna. Mitt barn verkar känna sig tryggt med att hen får vara sig själv i skolan. Det finns en stor bredd av elever här, vilket är både en utmaning och en tillgång.

Akademiskt sett har hen alltid trivts med IES. Mitt intryck är att det är rätt höga krav och mycket jobb för eleverna. Men jag är också imponerad av nivån på de uppgifter jag sett. Jag tycker hen verkar lära sig mycket, och ofta är engagerad i inlämningar etc. En nackdel är att det finns en hel del stökiga elever, och att studieron kan brista rejält under vissa lektioner. Dock not for lack of trying från lärarnas sida, utifrån vad mitt barn säger.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2021

For very dedicated students

Many many other parents are asking us about this school.
How is it? Are there strict rules? Do they learn English well?
We usually answer that the most important is that the student itself wants to begin there, and N O T the parents will. The students at IES who are pushed in there against their own will probably will be much better off in a normal Swedish school.

And it is difficult to just give a straight answer, since it to 100% depends on the student. The school is of course good, but what is good?
Think it has to be experienced. This school is definitely not like and far far far from a normal Swedish school with "just some more English in it"

So here is a supposed straight forward and an objective review with no pros or cons on purpose mentioned.

If you are a very skilled student and utmost committed to your studies it is probably the right school for you.

Which means in order to get high marks you need to study and prepare handing-ins for close to all your free time, evenings, weekends, holidays, etc. If you are ready for that it is the perfect school.
For the ones who like to do several sports and having a larger portion of free time with friends etc. this school probably not the perfect solution for you.
Activities or field trips or anything like that the school hardly doesn't do at all. There is no choir, school orchestra, events, school plays in the auditorium, or anything in common. There is a chess club, a book club, a science club. That's it! Well, one day they had a Harry Potter day.

To summarize a good word would be: Dedication
Förälder / Vårdnadshavare
24 mar 2021

Tänk er för innan ni börjar här

Bra på många sätt, miljön överlag, arbetsmiljön för eleverna, studiemotivationen, engagemanget överallt, bra lärare som är duktiga.

Men för många sämre saker finns med denna skola.
Vårt barn hade bara A och B i tidigare skola och är intresserad av skolan utan att vi har pushat på. Vårt barn har själv önskat att få börja på IES.
Men här sätts kraven annorlunda. Nu har vårt barn mest C, D och E fastän mkt bra resultat på prov och inlämningar. De är på tok för petiga. Många inlämningar är onödigt långa och omfattande. Vissa inlämningar kan ta dagar att göra och då hinns inte andra läxor med så vårt barn halar efter hela tiden och får lägga stor del av helgerna på läxor.
På helgen skall man vila upp sig och göra annat, inte tvingas göra läxor stor del.
De enda ämnena som fungerar normalt med normala uppgifter och inlämningar är engelska, språkval och matte.
Har rådfrågat lärare på andra skolor och visat upp provresultat och annat. Enligt dem har vårt barn A i nästan allt, men får C i betyg här. Har svårt för att riktigt kunna ta tag i detta.
Har fått luddiga svar från lärare. Rektorn sa att de har tidigare fått kritik för att de gett för för höga betyg. Men förstod jag mellan raderna berodde det egentligen på att eleverna var mycket bättre på IES. Det var kanske någon avundsjuka bakom och IES blev rädda och ändrade?
Resultatet är för oss att vårt barn blivit deprimerat och det är på en nåder att vi orkar hålla igång vårt barn.

Gemenskapen för eleverna är helt kass för skolan gör knappt några längre aktiviteter med barnen, även innan Covid. Det är för mycket som ett komvux i stilen.

Rasterna är för korta, 5 minuter ibland, de hinner inte ens gå på toa.
Lunchrasten är kort, 25 minuter. De hinner knappt äta för det kan vara kö.
Det blir stressigt helt i onödan på denna skola.


Gymnastiklektionerna är ganska märkliga. De ägnar en del till teori ibland som verkar helt onödigt och det är ingen fart alls i lektionerna. Ibland har de varit ute och gått. Barnen behöver fysisk aktivitet på lektionerna!Därför har vi sökt till en annan skola till hösten.
Föredetta elev
22 dec 2020

Skolan för den som vill läraktig engelska

Engelska skolan är en fantastisk skola för den som vill ha en bra grund att bygga på vid vidare utbildning på gymnasiet. Lärarna är motiverade och bryr sig om sina elever. Det går ofta att maila och lösa problem om man inte hinner med inlämningar osv. En bättre engelska undervisning är nog svår att hitta. Det finns inget bättre sätt att lära sig engelska än av något som vuxit upp med språket, vilket kan vara bra om man har ambitioner att åka utomlands och studera.

Skolan är dock inte för alla. Det krävs att man är någorlunda studiemotiverad för att det sak gå bra och reglerna är något striktare än på en vanlig skola, dock inget orimligt. Rektorn som var där under större perioden då jag gick på skolan var dock inte den bästa, men nu ska en ny börja så jag hoppas att det blir bättre igen.
Föredetta elev
22 dec 2020

Skola för den som vill lära sig engelska

Skolan är bra. Lärarna är engagerade och bryr sig, problem tas upp och tas hand om. För den som vill ha en bra utveckling och grund för gymnasiet är det verkligen rätt skola. Särskilt om du har ambitioner att åka utomlands att studera, antingen under gymnasiet eller senare. Engelska lärarna är verkligen fantastiska, det är en helt annan sak att lära sig ett språk av någon som har det som modersmål än lärt sig det senare i livet.

Sen är skolans vibe inte riktigt för alla. Det är ganska strängt, med mycket regler, inget orimligt men hårdare än många andra skolor. Sedan krävs det att man är någorlunda studiemotiverad och faktisk lägger ner lite tid på skolan för att det ska gå bra:).
Elev
31 maj 2020

ARG ELEV

Skolan är inte bra. De flesta av lärarna har valt att lämna skolan på grund av den nya rektorn. Det enda viktiga för honom är hans bild och hur andra uppfattar honom. Han är okej med att lärare säger N-ordet. Han bryr sig fullständigt inte om elevers välmående. Flera elever har hamnat i depression för att det är för mycket press i skolan. Naturligtvis bryr de inte sig om detta. Vi gör flera enkäter men det händer inget. Varje gång vi tar upp detta med våra mentorer händer det inget. Det värsta misstaget jag har gjort är att jag stannat kvar i den här skolan. Jag mår i allmänt dåligt över att komma till skolan. Om man jämför proven och inlämningar vi får med andra skolor är skillnaden stor. Vi kan få upp till 21 uppgifter/prov att göra klart på 3 veckor. Sedan undrar de varför elever inte lämnar in i tid. Här har ni svaret. Börja verkligen inte här om du inte vill gå igenom 3 värsta åren av ditt liv!
Elev
20 feb 2020

Rektorn ska bort

Ingen bra skola rektorn är väldig dålig och han är rasist .Han har förstört skolan och han är aldrig änns i skolan.Han är alltid bortrest
Elev
21 jan 2020

börja it här

om alla runt om kring dig har sagt att denna skola är bra. nej. de ljög. denna skola suger verkligen. som dåvarande A-barn har ja typ bara massa D o E nu. här sänker man sig REJÄLT. du kan försöka hur mycket du vill.
Elev
7 jan 2020

Rekommenderar starkt INTE denna skola!

Alla lektioner hålls på engelska förutom de obligatoriska som ska hållas på svenska men det beror också om läraren är svensk så talar man svenska bara i estetsiska ämnen dock, vilket är en fördel för förmåga i skrift och tal på engelska. Det kan dock vara en negativt för elever med svårigheter på engelska. Det beror helt enkelt på eleven men för mig förstår jag hellre på svenska. Det är väldigt högt akademiskt krav och det ställs väldigt höga förväntningar. Proven och inlämningarna är svåra. Om du får A på en svensk ”normal” skola på samma inlämmning lär du få C här. Det är väldigt påfrestande. Kontakten mellan lärare och elever framställs inte, det är väldigt dåliga lärare och oftast lärare som saknar helt eller är under utbildning. Scheman är väldigt långa med 9-16 varje dag! Rektorn har ingen empati för eleverna och är inte förstående, i år har ALLA lärare i skolan valt att sluta. Jobbigt för oss som går i nian och måste få alldeles nya lärare. Det finns ingen sammanhållning. Ingen ampassad undervisning heller.
Elev
30 dec 2019

Den är bra

Skolan är jättebra! Mycket trevlig och bra!
Förälder / Vårdnadshavare
12 sep 2019

Bra skola för vissa

Bra skola för motiverade och ambitiösa elever. Då mesta undervisningen sker på engelska av engelsktalande lärare får eleverna en bra kunskap i språket både i tal och skrift.
Om eleven däremot har svårt för sig eller omotiverad av att gå i skolan finns inte någon hjälp att få. Så för dessa elever är detta helt fel skola att välja.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen