Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
Jobbar du här?
Registrera och få tillgång till er skola gratis.
Registrera gratis

Omdömen

3.1
Baserat på 12 omdömen och 240 svar
0
0
0
0
0
Föredetta elev
7 okt 2021
2.8

vet inte

eftersom de har bytt personal så har skolmaten blivit hemsk, ganska många regler som man måste följa och ibland finns det jobbiga lärare. Du som A-elev kommer automatiskt sänkas till ett D eller ett E, hur mycket du än försöker så kommer det aldrig gå suveränt. Flera inlämingar under en liten vecka. Ångesten sätter sig på dig när du kommer in i skolan. Du kommer att vara hungrig och trött hela tiden.
Förälder / Vårdnadshavare
18 sep 2021
4.0

stor bredd i elevunderlaget och fin personal

Personalen har överlag ett fint bemötande av ungdomarna, och har varit bra på kontakt med hemmet vid behov. De är också snabba på bollen när kränkningar förekommer mellan eleverna. Mitt barn verkar känna sig tryggt med att hen får vara sig själv i skolan. Det finns en stor bredd av elever här, vilket är både en utmaning och en tillgång.

Akademiskt sett har hen alltid trivts med IES. Mitt intryck är att det är rätt höga krav och mycket jobb för eleverna. Men jag är också imponerad av nivån på de uppgifter jag sett. Jag tycker hen verkar lära sig mycket, och ofta är engagerad i inlämningar etc. En nackdel är att det finns en hel del stökiga elever, och att studieron kan brista rejält under vissa lektioner. Dock not for lack of trying från lärarnas sida, utifrån vad mitt barn säger.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2021
3.9

For very dedicated students

Many many other parents are asking us about this school.
How is it? Are there strict rules? Do they learn English well?
We usually answer that the most important is that the student itself wants to begin there, and N O T the parents will. The students at IES who are pushed in there against their own will probably will be much better off in a normal Swedish school.

And it is difficult to just give a straight answer, since it to 100% depends on the student. The school is of course good, but what is good?
Think it has to be experienced. This school is definitely not like and far far far from a normal Swedish school with "just some more English in it"

So here is a supposed straight forward and an objective review with no pros or cons on purpose mentioned.

If you are a very skilled student and utmost committed to your studies it is probably the right school for you.

Which means in order to get high marks you need to study and prepare handing-ins for close to all your free time, evenings, weekends, holidays, etc. If you are ready for that it is the perfect school.
For the ones who like to do several sports and having a larger portion of free time with friends etc. this school probably not the perfect solution for you.
Activities or field trips or anything like that the school hardly doesn't do at all. There is no choir, school orchestra, events, school plays in the auditorium, or anything in common. There is a chess club, a book club, a science club. That's it! Well, one day they had a Harry Potter day.

To summarize a good word would be: Dedication
Förälder / Vårdnadshavare
24 mar 2021
3.8

Tänk er för innan ni börjar här

Bra på många sätt, miljön överlag, arbetsmiljön för eleverna, studiemotivationen, engagemanget överallt, bra lärare som är duktiga.

Men för många sämre saker finns med denna skola.
Vårt barn hade bara A och B i tidigare skola och är intresserad av skolan utan att vi har pushat på. Vårt barn har själv önskat att få börja på IES.
Men här sätts kraven annorlunda. Nu har vårt barn mest C, D och E fastän mkt bra resultat på prov och inlämningar. De är på tok för petiga. Många inlämningar är onödigt långa och omfattande. Vissa inlämningar kan ta dagar att göra och då hinns inte andra läxor med så vårt barn halar efter hela tiden och får lägga stor del av helgerna på läxor.
På helgen skall man vila upp sig och göra annat, inte tvingas göra läxor stor del.
De enda ämnena som fungerar normalt med normala uppgifter och inlämningar är engelska, språkval och matte.
Har rådfrågat lärare på andra skolor och visat upp provresultat och annat. Enligt dem har vårt barn A i nästan allt, men får C i betyg här. Har svårt för att riktigt kunna ta tag i detta.
Har fått luddiga svar från lärare. Rektorn sa att de har tidigare fått kritik för att de gett för för höga betyg. Men förstod jag mellan raderna berodde det egentligen på att eleverna var mycket bättre på IES. Det var kanske någon avundsjuka bakom och IES blev rädda och ändrade?
Resultatet är för oss att vårt barn blivit deprimerat och det är på en nåder att vi orkar hålla igång vårt barn.

Gemenskapen för eleverna är helt kass för skolan gör knappt några längre aktiviteter med barnen, även innan Covid. Det är för mycket som ett komvux i stilen.

Rasterna är för korta, 5 minuter ibland, de hinner inte ens gå på toa.
Lunchrasten är kort, 25 minuter. De hinner knappt äta för det kan vara kö.
Det blir stressigt helt i onödan på denna skola.


Gymnastiklektionerna är ganska märkliga. De ägnar en del till teori ibland som verkar helt onödigt och det är ingen fart alls i lektionerna. Ibland har de varit ute och gått. Barnen behöver fysisk aktivitet på lektionerna!Därför har vi sökt till en annan skola till hösten.
Föredetta elev
22 dec 2020
4.3

Skolan för den som vill läraktig engelska

Engelska skolan är en fantastisk skola för den som vill ha en bra grund att bygga på vid vidare utbildning på gymnasiet. Lärarna är motiverade och bryr sig om sina elever. Det går ofta att maila och lösa problem om man inte hinner med inlämningar osv. En bättre engelska undervisning är nog svår att hitta. Det finns inget bättre sätt att lära sig engelska än av något som vuxit upp med språket, vilket kan vara bra om man har ambitioner att åka utomlands och studera.

Skolan är dock inte för alla. Det krävs att man är någorlunda studiemotiverad för att det sak gå bra och reglerna är något striktare än på en vanlig skola, dock inget orimligt. Rektorn som var där under större perioden då jag gick på skolan var dock inte den bästa, men nu ska en ny börja så jag hoppas att det blir bättre igen.
Föredetta elev
22 dec 2020
4.0

Skola för den som vill lära sig engelska

Skolan är bra. Lärarna är engagerade och bryr sig, problem tas upp och tas hand om. För den som vill ha en bra utveckling och grund för gymnasiet är det verkligen rätt skola. Särskilt om du har ambitioner att åka utomlands att studera, antingen under gymnasiet eller senare. Engelska lärarna är verkligen fantastiska, det är en helt annan sak att lära sig ett språk av någon som har det som modersmål än lärt sig det senare i livet.

Sen är skolans vibe inte riktigt för alla. Det är ganska strängt, med mycket regler, inget orimligt men hårdare än många andra skolor. Sedan krävs det att man är någorlunda studiemotiverad och faktisk lägger ner lite tid på skolan för att det ska gå bra:).
Elev
31 maj 2020
1.5

ARG ELEV

Skolan är inte bra. De flesta av lärarna har valt att lämna skolan på grund av den nya rektorn. Det enda viktiga för honom är hans bild och hur andra uppfattar honom. Han är okej med att lärare säger N-ordet. Han bryr sig fullständigt inte om elevers välmående. Flera elever har hamnat i depression för att det är för mycket press i skolan. Naturligtvis bryr de inte sig om detta. Vi gör flera enkäter men det händer inget. Varje gång vi tar upp detta med våra mentorer händer det inget. Det värsta misstaget jag har gjort är att jag stannat kvar i den här skolan. Jag mår i allmänt dåligt över att komma till skolan. Om man jämför proven och inlämningar vi får med andra skolor är skillnaden stor. Vi kan få upp till 21 uppgifter/prov att göra klart på 3 veckor. Sedan undrar de varför elever inte lämnar in i tid. Här har ni svaret. Börja verkligen inte här om du inte vill gå igenom 3 värsta åren av ditt liv!
Elev
20 feb 2020
1.1

Rektorn ska bort

Ingen bra skola rektorn är väldig dålig och han är rasist .Han har förstört skolan och han är aldrig änns i skolan.Han är alltid bortrest
Elev
21 jan 2020
1.6

börja it här

om alla runt om kring dig har sagt att denna skola är bra. nej. de ljög. denna skola suger verkligen. som dåvarande A-barn har ja typ bara massa D o E nu. här sänker man sig REJÄLT. du kan försöka hur mycket du vill.
Elev
7 jan 2020
2.1

Rekommenderar starkt INTE denna skola!

Alla lektioner hålls på engelska förutom de obligatoriska som ska hållas på svenska men det beror också om läraren är svensk så talar man svenska bara i estetsiska ämnen dock, vilket är en fördel för förmåga i skrift och tal på engelska. Det kan dock vara en negativt för elever med svårigheter på engelska. Det beror helt enkelt på eleven men för mig förstår jag hellre på svenska. Det är väldigt högt akademiskt krav och det ställs väldigt höga förväntningar. Proven och inlämningarna är svåra. Om du får A på en svensk ”normal” skola på samma inlämmning lär du få C här. Det är väldigt påfrestande. Kontakten mellan lärare och elever framställs inte, det är väldigt dåliga lärare och oftast lärare som saknar helt eller är under utbildning. Scheman är väldigt långa med 9-16 varje dag! Rektorn har ingen empati för eleverna och är inte förstående, i år har ALLA lärare i skolan valt att sluta. Jobbigt för oss som går i nian och måste få alldeles nya lärare. Det finns ingen sammanhållning. Ingen ampassad undervisning heller.

Jobbar du på skolan? Kom igång gratis!

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis