Omdömen

2.3
Baserat på 33 omdömen och 281 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
4 jul 2024

vild skola

0/10 jag skulle inte rekommendera. elever som tror att de är gangsters och svär hela tiden och är så högljuda man kan höra de utanför korridoren av klassen. ej legitimerade lärare som kan inte ens ta hand om barn blir anställda. elever som tror de är roliga men de bara gör oss stanna i klassen mer. det är INTE roligt att du har en dator i din bänk och gör oss missa lunchen. mat som gör dig sjuk och illmående. lärare som kan inte en dug svenska även om de är vikarie i en svenska lektion. elever som gör hål i väggarna och fönster och personal som bryr sig inte och bara ligger träplankor på dem. det finns en sönder trampolin som ingen har fixat i 2+ år. också alla elever är kommunister
Elev
2 jul 2024

Dålig skola

Inte bra skola passar inte för barn 👎👎👎👎eftersom det finns mobbning och en gäng som hotar och slår barn och väntar på barn utanför skolan för att jaga och slå barnen😫🥵 jag rekommenderar aldrig 👎det var sämsta upplevelse i mitt och mitt barns liv
Elev
18 apr 2024

Värdens sämsta skola

Wallah skolan e fett dåligt. Man skaffar vänner sen snakar de skit bakom ryggen om dig. Jag har bara börjat den här skolan den här terminen och jag har redan tänkt att flytta skola. För att jag har ledan blivit mobbat, man snakar skit bakom min rygg och jag har redan bråka jätte mycket. Om du inte e popullär och svag kommer man underskata dig och göra att du mår dåligt varje dag. Så snälla börja inte på den här skolan. Plus om du bråkar med någon så hjälper fröken inte dig de bara ringer hem. Plus det finn fett många dåliga människor här som skaffar bråk hela tiden och om du e vän med fel person kommer de göra att du mår dålig plus om du bråkar med någon kommer de forsätta tills du ger upp. Toaleterna e fett äckliga och maten. Om du inte betyder något för flera personer kommer man använda dig. Man snakar skit om varandra och om de man kan säga popullära personer i skolan hattar dig kommer de bråka med dig och hämta alla popullära personer till dig och börja en jätte stor bråk. Plus fröknarna hjälper om man har bråk men det räker inte. De bara ger hämrigning eller bara pratatar med de som har bråkat. Så snälla ni som läser det här BÖRJA ALDRIG PÅ DEN HÄR SKOLAN! Du kommer få super mycket skit om du börjar i den här skolan och du kommer må fett dåligt.
Elev
11 feb 2024

Till ies kista: skolan e är inte bra men inte dålig.

Skolan är sådär den är inte bra men inte dåligt. Skolmaten är inte så god men det finns alltid något annat att äta om du inte gillar maten som till exempel frukt, soppa och knäckebröd. Toaletterna är jätte smutsiga men det är evernas fel. Vissa fröknar är jätte snälla och gör sitt jobb jättebra men Vissa gör ett dåligt jobb och eleverna är elaka mot de fröknar som inte kan ha kontroll över eleverna, och det är mest kaos på de ämnen som eleverna tycker att det är svårt. Men man skaffar bra vänner som bryr sig om dig. Men ibland finns det dåliga. Skolan är faktiskt jätte bra men det är bara eleverna som förstör Skolan och om du behöver prata med någon finns det nästan alltid någon vuxen du kan prata med och Vissa elever e jätte snälla.💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💝💖
Elev
17 jan 2024

how bad the school is

the school has to many favorites and when I asked for help from my mentors the said no and the teachers forget to give sheets and most students who fail aka the favorites and they still don't get a call,home if there in a fight they don't get in any trouble so I hate this school 😒 and the schedule is ass I haven't had any good sleep unless its scholl break
for a week the summer 2 moths and the winter 4 weeks mr lanecy is the nicest and ms stark and mr locke
Elev
8 sep 2023

Bajs skolan gå inte hit.

så dålig skola, maten är så dåligt jag såg en tant i den.
Elev
8 jun 2023

Inte så dåligt😒

Inte den bästa för vissa men jag tycker att de skönt att skaffa så fina vänner där även fast det blir tjafs bråk och drama som det är på alla skolor så håller alla alltid ihop igen och att ha gått här snart 4år lär man sig mycket lärarna är inte alltid hur eleverna vill men dem flesta gör ett bra jobb som alla elever kommer märka till slut t.ex dem stränga och eleverna kan va lite elaka eller bråkiga i början men dem har lärt sig att hålla ihop och vissa har bara olika gäng för vi alla har olika personligheter så att passa in är inte lätt men i ies kista så hittar alla vänner som passar en maten är ganska dålig förutom 2 rätter toan försöker städaren göra rent tills elever förstör vilket är jätte synd men det finns mycket lärarna måste utveckla och elever för att det ska bli en bra stabilitet i skolan.
Elev
19 maj 2023

VHahahahahaha918282u37

SKOLA ÄR DEN DÅLIGASTE SKOLAN I HELA VÄRLDEN🤑🤑🤑
Elev
30 mar 2023

Skolan är bajskorv

Det är en dålig skola, man mobbar lärare som är korta, man låter inte alls oss att gåt ner för trapporna, man mobbar barn, rektorn är 100% svenne och har ett dåligt svenska&engelska. Eleverna beter sig på dåligt sätt och läraren säger ingenting. Bibliotekarien är fett gammal och han vet inte vad han gör och stänger biblioteket när han vill. Den är väldigt gammal och det fanns bara gammla böcker. Det finns många rasistiska lärare som har sina favoriter. Det finns en ända lärare som är jättebra och man mobbar honom för att han är en stark människa. Han lär oss om livet och allt och är vädligt starkt. han levde i eiritrea och lärde sig utomhus bredvid en träd. Han är en väldigt starkt människa. Han lär oss att inte ljuga och vara stark men ingen tar han seriöst.
Elev
5 mar 2023

du kommer inte få den utbildning du vill ha i denna skola

Det är den sämsta skolan jag har gått på speciellt i sista året så har man inte lyckas förbereda oss till gymnasiet och läraren kan inte ens förklara bra och lärarenkan inte ens hålla reda på klassen. skolmaten suger och elever använder tobak och plus skolmiljön suger,inga aktiviteter eller skolutflykt. Skolan tvingade oss att kämpa för utflyk och ies ville inte ens ge oss en enda krona.
Föredetta elev
17 feb 2023

#IESforlife

Skolan var väldigt bra jag har många kompisar där och jag lärde mig mycket
Jag är väldigt ledsen att jag inte går där längre!!! 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
Elev
13 jan 2023

Not good School

Dålig schema man kan inte börja varje dag 8 alltid dålig skola!!!
Elev
7 jan 2023

Hemsk, hemsk, hemsk skola.

Hemsk skola enligt mig, djuriga elever som inte kan bete sig på rätt sätt, smutsig, otroligt smutsig, inte en enda ren toa, knappt några lärare som kan lära ut på rätt sätt. Ej rekommenderat, finns flertal bättre skolor i området, ansök ditt barn ditt istället, här förstörs de bara istället för att byggas upp.
Elev
11 okt 2022

jepla fyfpan

jepla fyfan what da fack de problem med denna schola inte bra bråk hela tiden lärare e racar börja inte snälla fyfan
Föredetta elev
21 sep 2022

Börja inte här

Enda reviewen du behöver!. Gick i denna skola från åk. 4-9. För varje år blev det bara sämre och sämre, undervisningen var faktiskt bra men vissa lärare var fortfarande mindre bra som t.ex Mr Qaiser (Andrej på SVT) absolut katastrofal lärare kan inte undervisa för fem öre. Ett annat problem är elev som går på denna skola, majoiriteten (80%) är som apor, smutsiga toaletter vilket får en att vilja hålla för resten av dagen. Hemska lektioner beroende på vilken klass du går i och vilken lärare du kan ha. Shoutout till Ms Andrén för bra lärare💯. Sammanfattningsvis ej rekommenderad
Elev
19 sep 2022

bajs mat

de e fett dålig mat.
bror de e som att äta mat derekt från sopptunan.
Elev
19 sep 2022

fett dålig mat

de e fett dåligt mat här i skolan det går inte ens att äta
Annat
14 jun 2022

Inte den bästa, men inte den sämsta.

IES Kista är inte den bästa skolan någonsin, men inte heller den sämsta.

Även om skolan har problem med mobbning och arbetsro, så finns det många lärare som faktiskt bryr sig.

Apropå lärare, så jag har själv märkt hur elever respekterar och värderar lärare som enligt dem är "stränga", medans man på en lektion med en "snäll" lärare, kan märka att de flesta av dina klasskamrater inte är där. Alltså bryr vissa elever inte sig, om de vet att lärare si och så inte kommer ringa hem eller ringa en lärare för att hämta en.


Toaletterna i skolan är så vidriga, och det är inte städarnas fel. Nej, det är elevernas. De kastar runt toapapper och "glömmer" att stänga av kranen. Om du skulle öppna vilken toalett som helst i skolan, skulle du förmodligen mötas av ett vått golv, en toa fullproppad med toapapper, en kran som inte funkar. Kanske till och med belysning som inte funkar.


Även om det finns mycket som behöver reform på skolan, kommer jag när jag går ut nian, ändå defenitivt sakna de år jag spenderat där.
Föredetta elev
20 feb 2022

Statistics YUP

Själv tyckte jag att skolan var väldigt bra. Visst var det vissa saker som inte var bra med skolan men det som var bra skulle nog väga mer än vad det dåliga är.

Finns vissa som gick i min årskurs som inte tyckte om skolan men jag skulle nog säga att det är deras egna fel.

Lärarna var väldigt engagerande och ville lära ut saker, men det största problemet är eleverna.

I skolan ska de ju lära ut disciplin och sådant med eleverna vägrar att lyssna på något alls. De flesta brukade inte respektera lärarna. De lyssnade bara på lärare som var "stränga" och om du var en "snäll" lärare låg du inte bra till.

Man såg det som ett tillfälle att mobba dem. Vet inte hur många spanska lärare som slutade eftersom ELEVERNA var elaka mot de.

Tycker också att skolan är väldigt inclusive när det gäller HBTQ+. Finns många elever som är med i communityn och vissa lärare är också med. Vilket får eleverna att känna sig en viss trygghet. Lärarna har också 0 tolerans mot homofobiska kommentarer.

Något dåligt med skolan skulle jag nog säga att det var maten. För det mesta var maten inte så god, men det gick att äta. Finns också bra urval av grönsaker, och knäckebröd fanns alltid.

Toaletterna var också skit äckliga. Men det är inte städarnas fel. Eleverna brukar stöka till det och göra så att toaletterna var helt vidriga. Ibland tog man också sönder handfaten, starkt av personen.

Eftersom det finns ganska många personer i en årskurs så kommer det vara lite svårt att komma med i en grupp, men en bra sak skolan gör är att blanda alla klasser för varje årskurs man går upp i. Det gör ju också att du träffar nya personer och kan skaffa fler vänner. Lite tråkigt om man inte hamnar i samma klass som sin vän men man tar sin tid för varandra.

En annan sak jag vill lägga till är att det finns lärare eöeör pedagoger som finns för elever som har särskilda behov. De flesta är för anger management lol.

Kommer inte på något mer. 2020 graduate
Elev
9 feb 2022

Bättre än vad man tror

Går i nian, har gått här sedan 2016 och har varit här under alla tre rektorer skolan har haft. Jag skriver det här under svensklektionen.

Skolan har ungefär 75% bra lärare, 25% inte så bra. De dåliga lärarna är ofta de som är nya och fortfarande inte förstått hur skolan fungerar. De bästa lärarna är de som har niorna, vi lär oss mycket, de är snälla, försöker alltid att hjälpa och det är ganska lugnt under lektionerna. De försöker alltid att anpassa sig till oss, de blir inte arga eller kallar oss dumma. De vill att vi ska ha höga betyg lika mycket som vi vill ha höga betyg. Problemen uppstår när eleverna vägrar att lyssna, som de flesta skolor. Lektionerna är rätt nivå för alla årskurser, jag skulle även säga att vi lär oss mer än andra skolor i vissa lektioner.

För att vara ärlig, så har de som säger att det är stökigt och för många elever i skolan glömt att denna skola är bara så på grund av eleverna. Skyll inte skolan så mycket. Eleverna beteer sig som att världen revolverar runt dem, och är ofta rasistiska, anti-semiter eller hatar HBTQ+. Lärarna arbetar för att motverka dessa beteenden (det har hänt flera gånger att läraren har blivit arg på elever som säger dessa saker, och folk blir hemskickade när de beteer så). Skolan är också det största i Kista, och elever kommer hit hela vägen från Sollentuna, såklart det är många här. Jag tycker inte ens att det är för många elever, som någon som faktiskt gått här.

Skolan kan jag erkänna är smutsig, men jag skulle gissa att det är pga att eleverna stökar till det hela tiden, och skolan har för få anställda som städar här. Största problemen är toaletterna som blir vandaliserade av elever (stor problem med elever i nian som brottas i toaletterna eller leker där).

Även om jag har haft en mycket dålig upplevelse på grund av mobbning, så kan jag inte skylla administrationen på skolan. Ofta är eleverna som mobbar bra på att ljuga om vad de gör till deras klasskamrater.

Väldigt få dåliga lärare, och de värsta läraren som jag haft har varit vikarier som hade ingen aning vad de gjorde, eller var lärare som har redan fått sparken. Inte svårt att få bra betyg, lärare försöker alltid att hjälpa alla få bra betyg. Jag skulle inte säga att skolan ger elever högre betyg pga att den är en friskola. Jag har varit på mycket hårdare skolor och fått ungefär samma betyg.

Maten är bajs ungefär 3/5 av veckan, men det är inte så dåligt att man kommer behöva gå hem. Det händer nästan aldrig att någon går hem på grund av maten.

Rasterna är roliga för de yngre årskurserna, men det är väldigt tråkigt för niorna. Man får dock ta med brädspel, vi brukar spela UNO på rasterna, det även några som spelar poker (rekommenderar inte det).

TLDR: Skolan har för det mesta underbara lärare, kan vara smutsig och stökig, men eleverna är största anledningen till det. Det är inte lika dåligt som de flesta omdömen säger.
Elev
18 jan 2022

Fem bra år!

Om man bortser från eleverna, vilket det oundvikligt finns dåliga såna, så är skolan väldigt bra i min åsikt. Har gått här sen 4:an och går nu i 9:an, alltså sista året. Det som gör skolan bra är lärarna. Vare sig det är en SO eller svensklärare, musik eller teknik är de oerhört bra. Kan vara något stökigt med vikarie men oftast organiserar den frånvarande lärare bra material om de inte kommer den dagen. Lärarna är, såvitt jag vet, helt otroliga. Självklart är varje lärare inte lik den nästa, men i överlag är de jättebra. T.ex. Så är SO och NO lärarna jag haft väldigt involverade, glada och varierar i hur de lär ut (slides, genomgångar där elever får komma och rita t.ex: elektronkonfigurationer på tavlan, föreläsningar med förinteseöverlevare osv.). Svensklärarna jag haft är helt otroliga och ger så mycket stöd för att eleverna ska lyckas. Alla lärare tror jag är utbildade, och kan sina ämnen väldigt bra. De försöker också vara snälla med proven genom att bra med varandra innan de sätter ett provdatum, och ger gärna uppgifter för kompletteringar eller omprov. De vill helt enkelt att man ska lyckas.

Med Engelska i fokus gör många väldigt bra ifrån sig i det ämnet. Rektorn och vice rektorn är väldigt involverade och försöker tillgodose elevernas behov och önskemål så gott det går.

Fin skola med två skolgårdar där det bl.a. finns läktare, två fotbollsplaner, trampoliner, basketplaner, klätterställning osv. Vi har också rum inomhus "Student lounge" där det finns arkadspel, biljardbord och pingisbord. Två gympasalar, fyra labb och ett bibliotek. Stora fönster som ger bra med soljus på sommaren men lite kallt blir det på vintern. Väggarna har fina målningar eller andra fina saker.

Elevhälsoteamet är stort engagerat. Skolan pratar också aktivt mycket om mental hälsa, mobbning, våld osv.. I korridorer finns många resurser för stöd om man behöver hjälp.

En sak är att skolmaten ibland är lite meh. Men det finns alltid soppa att ta, knäckebröd och sallad. Ett annat lite synd är toaletterna som är ganska äckliga. Skolans elever är stökiga (vissa) och det sker slagsmål och andra konflikter något ofta, men jag tycker att skolan hanterar det väl och för in bra konsekvenser.

Om man verkligen ser lärarna för hur bra de här är skolan jättebra :)
Elev
18 jan 2022

Börja inte här

Innan jag började på IES Kista trodde jag det var en skola med disciplin och arbetsro, vilket absolut inte stämmer. Skolan tränger in maximalt med elever i lokalen (som även är väldigt smutsig) och skolan är byggt som ett fängelse med två minimala innergårdar.
Ledningen lyssnar ej på eleverna och tar inte elevernas mentala hälsa seriöst. (Dock har det förbättrats sedan den senaste rektorn Mr. Ö slutade).
De flesta eleverna är stökiga och det råder ingen arbetsro överhuvudtaget.
Det enda positiva är lärarna. De är alla engagerade och gör sitt bästa för att lära ut till eleverna.
Elev
18 jan 2022

ett fängesle, ingen skola.

lärarne lyssnar inte , de tror dem vet bäst när dom inte vett nåt. skolan är väldigt snål , inga utflyckter ellr roliga aktiviteter bara depressio. det är polis här varje dag. små barn som tror de är gangsters.
Elev
17 jan 2022

Hemsk

Den här skolan är lätt bland de värsta skolorna i hela Stockholm. Kanske inte nummer 1 på listan men den toppar alla andra skolor i området när det kommer till kaos, respektlöshet och allmän oordning.

6 av 10 eller (i min åsikt) struntar i skolan och förstör för andra elever som faktiskt har drömmar och en ljus framtid.

Dessa elever verkar knappt bry sig om sin framtid och speciellt deras framtida jobb. De är väldigt ohyfsade och förtjänar att stängas in i ett mörkt rum i resten av deras liv då de bara duger till att förstöra för normala människor.

Vårdslöshet och idioti är dessutom väldigt vanligt i den här skolan.

Det ända bra är maten och rasterna och därför får skolan 2 i betyg.
Förälder / Vårdnadshavare
9 sep 2021

Bra skola

Det är en mycket bra skola alla lärare hjäper dig när det behövs och dom lär disciplin och gör allt för eleverna att klara och lyckas så du kan få bra jobb
Elev
15 apr 2021

En vanlig grunskola

Skolan var ganska bra men det finns den rasistiska lärare som gav mig F i det svenska nationella provet trots att jag föddes i Sverige och det förstörde mitt betyg och gjorde mig stressad. annars är det en vanlig skola.
Föredetta elev
24 feb 2021

mycket bra för vanliga elever

Bra skola för disciplin och vänskap. Fantatiskt mat och fin skola med bra skolgård. Otroligt bra mat och utbud av frukost och frukt på rasterna. De har anställt akademiska lärare och skolan har gått med toaletter och olika rastplatser. Däremot så har eleverna väldigt stora koncentrations problem. Vissa elever med diagnoser eller problem har mordhotat lärare, sprängt toaletter, rökt hasch samt bränt upp saker så att brandkår och polis behövt komma. Elever lämnar inte in mobiler och följer inte skolans regler. Därför är skolan rörig. De elever som vill finns gott om och tillsammans hittar man fina vänskaper med personer med olika religioner och kulturer. Rektor och lärare som välkomnar elever varje morgon och en receptionist som är väldigt betryggande. Dubbla lås på dörrar så inte vem som helst kommer in. Utflykter till bra ställen också. Extra lektioner och lärare för stöd. I varje ämne kan man delta i extra lektioner och läxhjälp efter skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
16 nov 2020

Elever lär sig väldigt lite

Dåligt skolan mycket stekigt i klassen dem har byte många lärare ,för att dem misslyckas skolan ser fint ut utifrån men inne är det som amrikansk dåliga fängelse med bråk och konfligt mellan elever och lärarna .
Det hände några gången som någon försökte brinna i papperskorgen och blev larm pch brandkåren på plats
Elev
10 sep 2020

dom hjälper inte eleverna

dom hjälper inte eleverna
Elev
24 feb 2020

People LYIIING

Wow alla skriver de är en hemsk skola överdriver. Är kanske inte Sveriges bästa skola men några positiva grejor är;
Maten (fred gör skit bra mat ngl)
Mr. Makanda, Mr. Guier, Mx garcia, Mr. Adriasola, Ms.parada
Vi lär mycke engelska
Stor skola
Nya rektorn tar skolan allvarligt
Visar 30 av totalt 33 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen