Omdömen

1.9
Baserat på 47 omdömen och 400 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
21 apr 2024

Helt okej skola, men inte för alla!!

Från en fördetta elev på Ies länna, var skolan helt okej under dem 4 åren jag gick där. Dock nu i efterhand efter att ha gått på gymnasiet i ca 2 år. Så ser man att skolan typ var lite som ett fängelse, ingen frihet att göra nått under raster och oftast inte mycket att göra om man gick på "senior school" alltså högstadiet. Även väldigt strikta lärare som oftast inte lyssnade när man sa att det var mycket läxor och uppgifter, speciellt under nationella prov-tider etc. Skulle dels säga att skolan absolut inte är för alla, lite mer anpassad för låg och mellanstadiet, hellre än högstadiet. Överlag hade jag en helt okej upplevelse av skolan, fanns vissa positiva upplevelser som tillexmpel vissa lärare och övrig personal på skolan som var hjälpsam m.m. Men som sagt skolan är absoulut inte för alla.
Förälder / Vårdnadshavare
26 feb 2024

En bra skola med ordning och reda samt engagerade lärare

Mycket bra skola med ordning och reda, engagerade och duktiga lärare och en god sammanhållning i klassen. Skolan ger eleverna mycket goda förutsättningar för att lyckas med sina studier, men ställer samtidigt krav, vilket vi ser som positivt. Har sett en stor kunskapsökning hos vårt barn, i tidigare skolan lärde de sig knappt någonting. Perfekt med Extra Class för varje änne på fasta tider, så eleverna ges möjlighet att ta igen sådant de missat. Har svårt att förstå alla negativa omdömen, men det är väl resultatet av att precis vem som helst kan skriva ett omdöme här, ingen kontroll av att man verkligen har anknytning till skolan. Finns alltid utrymme för förbättringar, därav blir betyget 4 och inte 5. Till exempel kunde skolmaten vara bättre och det vore önskvärt med fler läroböcker. Men på det stora hela en mycket bra skola som vi är väldigt nöjda med.
Förälder / Vårdnadshavare
20 feb 2024

Mobbning, Okompetenta lärare

Extremt okompetenta lärare. De är sjukt oseriösa och oprofessionella, dåliga på att hålla tider och obrydda om sina elever. Mina barn utsatts för mobbning och lärarna gjorde absolut ingenting. De har även rekommenderat stökiga elever att byta skola för att upprätthålla skolan ansikte.
Personal
18 dec 2023

Den var bra i sina primedays.

Edvin Möller sänker min recension
Föredetta elev
18 dec 2023

Bränn upp denna skola!!!!!

sämsta skolan i hela Huddinge. Lärarna mobbar elever och säger kränkande kommentarer. När eleverna är stökiga så använder lärarna våld och slänger stolar och pennor. Eleverna har hittat flera lärares nakenbilder online vilket är oacceptabelt men rektorn värkar inte bry sig och väljer att ha kvar dom lärarna på skolan. Det har hittats insekter, mögel i bröd och ost och benbitar i flingorna flertal gånger men ändå fortsätter skolan att servera maten. Helt klart sämsta skolan i Sverige. Brist på lärare är ett problem och vi har nya vikarier hela tiden.
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2023

Dålig mat

Denna skola är jätte dålig. Skolan är dålif för att man får extremt dålig mat så man äter väldigt sällan. Själv skulle jag inte rekomendera dennna skola
Förälder / Vårdnadshavare
23 jan 2023

Trakasserier på skolan.

Alltså helt seriöst, bland Sveriges sämsta skolor. Lärarna bryr sig inte alls om eleverna om dem inte har A i alla ämnen och vissa lärare vågar knappt stå upp för sig själva i klassrummet. 90% av lärarna är vidriga och snuskiga, dem postar konstant halv nakna - om man ens kan kalla det "halv naken", rektorn säger N ordet istället för att bara säga "N ordet" hon förlät sig sedan inte efter. Slagsmål i skolan är också någonting som händer ofta, någon student slog 5 personer in nyllet och mobbning händer hela tiden även av lärarna. Skolmaten har hår och smöret tappas på golvet, sedan plockas upp och används vidare. Vidrig skola helt ärligt.
Elev
18 jan 2023

Dålig skola

Skolan är helt utom kontroll!! När jag först började i skolan skulle jag ändå kunna säga att det var en hyffsat bra arbetsmiljö, och ganska så god och bra kvalititet på mat. Men efter varje år har det bara blivit sämre och sämre. Det är helt omöjligt att lära sig någonting i klassrummet, då det inte är någon som hellst ordning på varken lärare eller elever. Det kastas omkring saker i klassrummen, då lärarna antingen bara sitter och inväntar tystnad eller går ut ur klassrummet, och lämnar dem helt galna eleverna själva. Det har även funnits flertal situationer då lärare har använt sig av våld mot elever, för att de själv inte kan få ordning på klassen, på ett normalt sätt. Relationer mellan lärare ses även normalt på denna skola, inte bara privat utan man ser det även väldigt tydligt vid tillexempel toaletterna eller i korridorerna. Även mobbning ses mycket överallt i skolan, och inget görs åt saken. Det som anses viktigt här är skolans utsida för kommun och andra skolor. BÖRJA ABSOLUT INTE HÄR FÖR DITT BÄSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elev
25 okt 2022

Finns värre men finns även mycket bättre.

Okej. till att börja med finns det inte någon sim helst arbetsro på det här stället. Vi har inte heller så många lärare vilket gör att vi har vikarier i nästan varenda ämne eller lärare som inte har någon som helst utbildning, med ett undantag av NO och engelska lärare. Säkerheten och tryggheten existerar inte. På rasterna kastar folk blöta papper på varandra och på andra, det har varit situationer där folk har kastat mat på folk och ett tillfälle där de kastade en gaffel. Miljön inomhus känns därför väldigt osäker för det mesta. När man vill ha stöd eller behöver extra hjälp lobvar lärarna att hjälpa till, men inget händer om man inte faktiskt är diagnotiserad . Det finns ingen som helst ordning och lärarna är inte alls bra. Lärare lägger upp nakenbilder på sin offentliuga instagram, kallar oss för gnälliga kärringar och jävla hästar, hotar med att skjuta sig själv och matpersonalen har inte hygien för att rädda sitt liv då de inte har på sig hårnät, plockar upp mat från golvet, byter inte handskar och använder sin trasa för att sopa i den tappade maten i den maten vi senare ska äta. Dock finns det vissa saker som är bättre med IES länna, så som extra hjälp på extra class (man måste gå efter skolan) och utomhusmiljön samt hur bra vi lär oss det Engelska språket, men det är allt tyvärr. Det finns absolut värre skolor men jämfört med tidigare upplevelser på andra skolor finns det definitivt bättre.
Förälder / Vårdnadshavare
20 sep 2022

Sorglig så kallad skola

Mycket dålig skola där profit motiven leder till dåliga lokaler och obehöriga lärare. Mycket vandalism i skolan och mycket läxor från lärare som inte riktigt vet hur svensk skola fungerar. Det är tydligt i betygsättningen att lärare inte vet hur man gör och elever får oegentliga betyg. För mycket makt i lärarstolen. Maten är ohygienisk och trist.
Elev
19 sep 2022

Lärarna förstör skolan

Varje dag jag går på den här skolan känner jag att min mentala hälsa blir värre. Skolmaten är okej, men personalen plockar upp och lägger i mat från kanten. De flesta lärare är helt omöjliga. De har attityd mot elever och när man inte förstår någonting blir de irriterade istället för att förklara. Finns ett fåtal lärare som faktiskt bryr sig och försöker lära istället för att bli arga. Om en lärare försöker förklara någonting för till exempel ett prov och en person pratar så blir alla straffade och läraren säger bara "oh good luck then I won't help you anymore I will laugh in your face on the test." Absolut ingen support från många av lärarna. Om man behöver lite stöd från lärarna så säger de bara "jaha synd att du inte kan det, testet är imorgon". Ibland behöver man bara stöd. De bryr sig inte om våran mentala hälsa utan lägger allting på oss på samma gång. Jag försöker att inte klaga eftersom att jag har lärt mig mycket under åren på skolan och är stolt över många av mina betyg, men det är omöjligt att inte klaga när så många av lärarna gör det så svårt för oss elever konstant. Bara för att du vet vad du pratar om betyder inte att du är bra på att förklara det eller att du är en bra lärare. Hade varit så mycket bättre om lärarna inte hade varit som de är.
Förälder / Vårdnadshavare
13 maj 2022

Mycket stress!

Mycket stress! Skolan har hög omsättning a personal och lärare som inte förstår svensk betygsättning. Ofta överbelastas elever, till och med när de måste ta Nationella Prov. Har varit mycket extern orosmoment under 2021 och 2022, med fysiska konflikter på skolgården med folk som inte hör hemma på skolan. Ofta är faciliteter sönder, tex toaletter som aldrig blir fixade, vandalisering och ingen tvål. Elever får gruppbestraffning och utfrågning när något händer.
Positivt: vissa lärare är väldigt engagerade och skolan brukar ha bra information på SchoolSoft tex när det är lössutbrott, eller vandalism, eller polis på skolan,elavbrott etc.
Elev
12 maj 2022

Sämsta skolan

Sämsta skolan jag ångrar att jag började lärarna ger oss mycket läxor och flera prov samtidigt de kan inte hantera eleverna alltid kaos i klassrummet kommer alltid hem med huvudvärk. Dessutom suger skolmaten och det är alltid smuts eller så är fönster eller dörrar tradiga.
Elev
16 mar 2022

säääämst och börja inte

för det första så suger läararna, då vi har lärare som inte bara favvoritiserar men också dåliga på planering och lägger aaaaalllllltttt på oss och stressar allt innan alla lov. de flesta lärarna tar 10 år på sig att rätta prov. t.ex har vi ett prov vi gjorde I DECEMBER TYP, det är snart april... snälla???? Sen har vi lärare som lägger ut typ naken bilder på sin instagram. samt lärare som typ är deprimerade. är inget fel med folk som är deprimerand emen de bord einte ta ut det på oss, istället för att säga "im just a piece of garbage, like im not depressed or anything but i just wanna die rn" ASSÅ VA? VEM SÄGER SÅ FÖR ELEVER? de kastar pennor och är aggresiva hela tiden. Vi har lärare som flörtar med tjejer. och när man ställer en fråga till e lärare blir de antingen dumförklarade, ignorerade eller så blir de arga. tacksam att detta är mitt sista år.
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2022

Förälder

Angerad personal, fräscha lokaler och snabba på att informera om vardagliga saker (läxor, scheman, etc.) och akuta (Corona, händelser på skola och i närområde). Har två barn i skolan och är nöjd att vi flyttade dem från den kommunala där det var bråkigare i klassrummet och utanför, samt många vikarier.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2022

sämst ingen gillar debnna skolan

alla barnen sover och lyssnar aldrig detta suger skit
Föredetta elev
1 feb 2022

Helt okej men rekomenderas inte riktigt.

Helt ok mkt favorisering pågår. Bra med extra class men alltid proppfullt så man får ofta inte hjälp. Mkt engagerade lärare som gärna vill hjälpa till (förutom några speciella individer). Många mat alternativ men inte alltid det bästa vegetariska utbudet. Lite ohygieniskt, ofräscha toaletter (dock inte skolans fel). Varning för spanska.
Elev
2 dec 2021

VÄRSTA SKOLAN I SVERIGE!!!

Helt ärligt, förmodligen Sveriges mest förfärliga skola. Dom tillåter mobbning, tillåter elever ge på sig andra elever, i form av både fysisk och psykisk våld. Personalen på skolan är för inkompetenta för att göra något åt saken… har aldrig sett något liknande. Börja inte i denna skolan om ni bryr er om er son/dotter, snälla.
Elev
1 dec 2021

BÖRJA INTE!!!!

Att börja i denna skola är det sämsta jag har gjort!!! Aldeles för många regler som ör omöliga att följa sen får man kvarsitnibg hela tiden!! Läxsor får man dagligen i alla ämnen jag går bara i 6 an och har mycket stress över läxsor!!! SNÄLLLLAAAA BÖRJA INTE FÖR DITT EGNA BÖSTA!!!!
Elev
16 sep 2021

sämst

sämsta skolan har gått här i 4 år o hatar den varje dag
Elev
27 maj 2021

BÖRJA INTE!!!

Denna skola är inte värd att söka in till! Jag började här när skolan starta och märkte redan innan några månader att detta var fel skola för mig,men ville ge den en chans. Som jag nu ångrar att jag gjorde. Skolmaten är helt okej och inget jag klagar extremt på men det finns såklart ändringar som bör ske. *** ****** är väldigt snuskig och använder sig av sina bara händer och kan även plocka upp mat ifrån sidorna eller som ramlat ner på golvet och lägga in det där vi sedan ska ta våran mat. Det har hänt många elever att de ligger hårstrån och massa opassande föremål i maten. Denna skolan ahar även fullt av dålig personal och speciellt rektorerna. Extremt otrevliga och bryr sig bara om de som är A elever. Favorisering är något som sker dagligen. Är man inte lika bra i skolan blir man inte lika sedd. Man kanske tänker att man borde få mer hjälp ifall man finner skolan svårare men så ligger det inte till i vår skola. Jag känner mig hatad av lärarna dagligen eftersom jag inte smörar för de som nästan de flesta eleverna gör så de ska bli omtyckta. Vi får läxor som kan vara upp till 6 styckna i veckan samt lika mycket prov. Jag råkade svara fel på en fråga på en läxa och fick då svaret att jag ska få mejl hem till mina föräldrar eftersom jag inte hade lyssnat på lektionerna vilket jag hade gjort. De hotar med kvarsittning till nästan alla och det kan vara beroende på att man råkat prata medans en annan pratar eller att man satte sig eller tog en dator när ingen annan gjorde det. Lärarna totalt ignorerar mobbningen som sker i skolan och är även rädda för vissa elever. Jag har haft problem med specifika personer och istället för att de ska börja förändra sig är de enligt **** ******** ** ** *********** jag som ska undvika att bli puttad och slagen. Denna skola har ingen sympati för andra och är extremt dålig . Börja absolut inte i denna skola.
Elev
19 feb 2021

Ställ inte era barn i kö

Detta är en klappkass skola där lärare rektor och annan personal vänder kinden till när det kommer till mobbning, och belönar dåligt bettende. Personalen på skolan är rädda för eleverna som inte beteer sig, och istället för att straffa de som beteer sig illa straffar de personerna som är utsatta för mobbning. Blev mobbad under en period i denna skolan, och trots många samtal med många olika medlemmar i personalen gjordes ingen vilket ledde till en depression. Med tanke på att denna skola är väldigt noga med att konstant prata om mobbning, trygghet och respekt, är det lite komiskt att det inte gör något för att förhindra dessa problem när något händer. Känner många i 9an vars vämående försämrats av att gå på denna skolan. Även så har elever blivit favoriserade av lärare, fått högre betyg än någon annan som svarat samma sak som de, och till och med fått tårta av en lärare på deras födelsedag. ************ ut*********** och skriver till elever****** på******* ******. Inte nog med detta men maten är inte alls bra, och kränkningar och mobbning förekommer dagligen. Rektorn tar in elever som blivit mobbade på möte med mobbaren, och tvingar den utsatta att sympatisera med mobbaren och själv be om ursäkt. Lärarna lär ut för stunden men inte för något långvarigt. På grund av bristande kunskaper om hur saker och ting fungerar i sveruges kultur, leder det till att elever ger ut varandra till lärare för att käna "bonuspoäng." Personlaen tar alltid den enklaste vägen ur problemen, och löser aldrig konfliketer och problem långsikt.
Elev
12 feb 2021

Börja inte i denna skola!

Dålig skola, maten är motbjudande man kan ofta hitta hårstrån i maten dessutom kan kycklingen vara rå på insidan ibland. Mat tanterna kan slänga in mat som legat på golvet och man får bara äta en viss summa av mat. Lärarna tvingar en plocka upp andras skräp som kan va ruttna bananer eller tuggummi. dessutom är det alltid skräp, mackor och äpplen på golven vilket är inte så kul att spendera 8 timmar från måndag till fredag. Lärarna är oprofessionella och erbjuder inte eleven hjälp, dom favoriserar starkt dom smarta eleverna. Vikarierna vet hälften av tiden inte ens hur man tar närvaro eller vad dom ska lära ut. Skolan är för sträng med regler, man kan få 15 minuter kvarsittning bara för att man har på sig en hatt. Dessutom så kan lärarna använda olämpligt språk som exempel hade jag en lärare som skrek på klassen att vi var tröga. Rasterna är för korta, varje rast är 5 minuter förutom lunchrasten och på denna enda stunden du får vara ute så är skol gården liten och trång då hälften av skolans barn är på fotbollsplanen eller basketplanen, som är väldigt små och dåliga. Resten av eleverna är inomhus för det finns inget bättre att göra. Rekommenderar ej skolan.
Elev
10 feb 2021

Motbjudande och otrevlig skolmiljö.

Skolan spenderar inga pengar på eleverna. Jag har gått i skolan sen 2018 och på dessa år har vi inte haft en enda studieresa, ett enda kulturellt evenemang och inte en enda UTFLYKT. Nu klagar lärarna på att dom börjar få slut på pengar för skolmaterial också. Trots en pågående pandemi och dussintals coronafall på skolan har ingen ställning tagits. Jag har tappat allt engagemang för skolan och nu ser jag kommunala skolor som en dröm.
Elev
10 feb 2021

Motbjudande och otrevlig skolmiljö.

Skolans lärare favoriserar elever väldgt mycket. Det är mycket trakasserier i skolan som lärarna för de mesta blundar för tycker jag personligen. Mycket svordomar, kränkande ord och overall inte en trevlig miljö att vara i. Det är ofta mat på golvet i hela skolan så som halvätna äpplen och mackor, och toaletterna är väldigt äckliga. Vikarierna har ingen aning om vad dom gör, och det finns bara ett fåtal bra lärare i hela skolan. Väldigt mycket press på eleverna och för mycket läxor. Skolmaten är dessvärre inte god, och jag har hittat hår och tuggummin i maten och matpersonalen kastar in grejer som har legat på golvet och smulor från disktrasor kastar dom tillbaka in. Lärarna tar knappt hänsyn till eleverna och kan sätta 5 prov på samma dag. En väldigt motbjudande skolmiljö om jag ska vara helt ärlig. Skulle inte rekommendera skolan alls.
Elev
26 jan 2021

Bra service

tycker att den är bra gissar jag väll
Elev
26 jan 2021

nej tack

******* ******* favoriserar enormt mycket med tanke på att han ger choklad till elever FRAMFÖR andra elever som inte får. samt att lärarna har en hel del fördomar och attityd mot lärare, vi ska hinna göra saker som ingen elev ska göra.
Elev
26 jan 2021

För höga krav

Skolan är inte så jäkla dålig. Det finns bra lärare men de är riktigt få. Lärarna förväntar sig att eleverna ska kunna saker som de själv inte ens kan. Problemet med skolan är hur de inte bryr sig om eleverna. Jag som elev känner mig inte alls respekterad men det är ju ingen ide att sluta när man går i 8:an. Skolmaten är inte på något plan bra, mattanten är inte den fräshaste, tyvärr, hon har gjort otroligt äckliga saker som att tvätta händerna med potatisgratäng. Det låter för otroligt. Jag hade kunnat skriva några sidor om vad hon har gjort. Det finns mycket bättre skolor och den här skolan har fått mig att tappa lusten av att närvara.
Elev
26 jan 2021

HJÄLP!!!!!!!!!!

Jag får panik, Kommer hem varje dag och sätter mig med läxorna. Inte nog med att man får 1 läxa utom lärarna ger oss 5 minuter på en uppgift som vanligtvis tar en timme och förväntar oss att bli klara, blir man inte klar är det läxdags:D

Förbättra arbets tiden.
Annat
26 jan 2021

Skolan suger är deprimerad nu

jag tycker att skolan är helt fruktansvärt dålig. Killar i min klass kastar snöbollar på mig på lektionerna och lärarna ignorerar det till fullo. En annan kille i min klass slår och sparkar mig (årskurs 8) hursomhelst om vi inte ska prata om min klass så tycker rektorn att det är mer behövligt att lägga tid på att inte lämna in mobiltelefonerna istället för att lägga tid på att stoppa slagsmål och mobbning. ************** i årskurs 8-9 lägger ut nakenbilder på sin offentliga instagram och favoriserar eleverna på ett öppet och medvetet sätt, till exempel ger han vissa elever choklad och chips medans andra får ett mejl hem om att man inte hann klart med uppgiften som man fick 10 minuter på sig o göra. Resten av lärarna har ingen skolutbildning och lär ut på ett konstigt och dåligt sätt.
Visar 30 av totalt 47 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen