Omdömen

2.5
Baserat på 30 omdömen och 255 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
7 jul 2024

SLAY!!!💅💅

This skola is so SLAY💅💅
Förälder / Vårdnadshavare
9 jun 2024

Vill ni att ert barn ska bli traumatiserat?

Vill ni att ert barn ska bli traumatiserat - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska bli våldsamt - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska ska lära sig en massa vulgära uttryck - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska bli mobbat - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska utsättas för inkompetenta lärare - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska bli förvirrat av en förvirrad inkompetent kurator - välj då IES Landskrona
Vill ni att ert barn ska ska gå i en klass med 30 skrikiga ungar - välj då IES Landskrona
Med andra ord - vill ni förstöra ert barns liv totalt - välj då IES Landskrona
Förälder / Vårdnadshavare
23 apr 2024

En skola att vara stolt över

Dottern har gått på skolan i två år och trivs väldigt bra. Lärarna är bra, rättvisa, lyhörda och pedagogiska. På fritids finns det trevlig och omtänksam personal.
Förälder / Vårdnadshavare
18 dec 2023

Behöver tydligt lärarledarskap

Lågstadiet är 4 stjärnor, ordning och reda, duktiga perdagoger. Övriga delar: Stökigt i klasserna. Lärare saknar pondus och genomslagskraft. Dock fortfarande bättre än de kommunala alternativen som är betydligt värre.
Annat
15 nov 2023

Narcissistisk rektor

Ingen skola jag rekommenderar till något barn. Rektorn är oproffessionell och ser inte vad som är bäst fpr skolan och barnen. Det hon kan sopar hon och ledningen vackert under mattan. Välj en annan skola istället.
Förälder / Vårdnadshavare
2 nov 2023

Grotesk

Grotesk skola. Lägg ner.
Förälder / Vårdnadshavare
6 okt 2023

Fantastiska högstadieår!

Fantastisk skola! Mitt barn har haft fantastiska högstadieår. Lugnt och enkelt. Bra stöd från lärare och bra vänner. Vi är otroligt glada att vi valde att byta till IES. Rekommenderas verkligen!
Föredetta elev
4 sep 2023

i love it

I changed my mind about the school this is my last year there so I want to give it a 5 star because they gave a chance and love this school. I like everything with the school the principal, the teachers ❤️❤️❤️❤️❤️
Förälder / Vårdnadshavare
21 aug 2023

VÄRSTA SKOLAN

skit dålig skola seriöst wannabe american school vadå pass bara för att kunna gå till toalleten seriöst denna skolan borde stängas ner nu
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2023

Poängen borde vara högre men ledning och rektor är så dåliga

Egodriven rektor, uppifrån och ned-strategi, lyssnar aldrig på människors behov. Hög personalomsättning och tydlig tystnadskultur. Kan inte förstå hur den nuvarande rektorn finns kvar. Hon måste spara företaget massor av pengar när så många lämnar. Förändra!
Elev
17 jul 2023

Värd att prova, men funkar inte för alla

Jag tycker att det är en bra skola, men det finns mycket mobbning och liknande. Om man gör det man ska och inte går emot någon så kommer man ha det bra, men det finns som sagt mycket mobbning i alla årskurser. Många lärare slutar och har slutat, på grund av elever och rektorn, men man får en bra skolgång om man ser till att göra det man ska. Hyfsat bra skola, men mobbningen är ett problem.
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2023

Undvik

Sedan ny rektor tillträdde 2022 har det tyvärr blivit en katastrof. Otrolig omsättning på lärare/personal som verkar fly. Undvik och ta artiklarna i HD/Sydsvenskan på allvar.
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2023

Undvik!

Katastrofskola sedan 2022 då ny rektor tillträdde. Helt sjuka historier som utspelar sig här. Undvik! Läs artiklarna i HD/Sydsvenskan och ta avstånd.
Förälder / Vårdnadshavare
14 mar 2023

Skit skola byta genast

Skit skola rektorn har ingen respekt och ingen av lärarna kan sitt jobb
Förälder / Vårdnadshavare
16 mar 2022

Bästa skolan i Landskrona.

Bästa skolan i Landskrona. Har barn på alla stadier och både de och vi föräldrar är jättenöjda. Fantastiska pedagoger och elevhälsa. När eleverna går ut åk 9 är de helt flytande i engelska vilket är en enorm fördel i vårt globala samhälle. Kunskaperna som eleverna har med sig till gymnasiet är helt outstanding jämfört med andra skolor. Rekommenderas varmt!
Förälder / Vårdnadshavare
1 mar 2022

Ogästvänlig och fyrkantig skola

En väldigt fyrkantig inriktning där allt är jante; barnen får inte läsa eller räkna i förväg, alla måste ligga på samma ställe osv. Stökigt i klassrummet. Hög ljudvolym och stor omsättning av rektorer och vice rektorer. Tror det var tre rektorer på fyra år.

De jobbar inte alls med sammanhållning i klasserna eller skolan. Eleverna hälsar knappt på varandra, bara på sin kompisar.
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2022

Välj en annan skola..

Mobbning långt ner i åldrarna, fritidspersonal som gärna använder fysisk hantering av elever, total oförmåga till självkritik och en tydlig "hålla varandra om ryggen" kultur. Otydliga krav på eleverna som gör det mycket svårt att nå betygskriterierna för framförallt de yngre barnen. Inget utrymme för individen i denna skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
27 dec 2021

USCHH

Byt aldrig hit om du vill byta skola!
Sämsta skolan i stan
De har ett otroligt bra rykte de ASBOLUT INTE LEVER UPP TILL SKA NI VETA
Lärarna och alla som jobbar dör är mer intresserad av inkomsten än eleverna.
Betygsättningen är katastrof och mycket favorisering förekommer.
Skolan är seriöst ett skämt har en dotter där som blev tafsad men inget hände då killen fick inte ens mail hem men när hon sprang i korridoren för att komma till sin lektion medans korridoren va tom dvs att det ej fanns någon skaderisk så fick hon hemringning!
Sexism o rasism förekommer överdrivet ofta hos elever men även bland lärare dock mer på indirekt sätt.
Väldigt mycket mobbning oxå skulle jag ha sagt.
Visst skolan är ordningsam osv men vad spelar det för roll när barnen sitter gråtandes i din famn dagligen över hur de blivit behandlade där?
Usch o fy säger jag!
Nästan all undervisning sker på engelska vilket kommer vara super förvirrande när man börjat gymnasiet då man kan det på engelska men ej svenska!?
Byt aldrig hit för era barns skull!
Elev
15 apr 2021

Katastrof

Mycket mobbing, lärarna har ingen koll på eleverna, stökigt, högljutt
Förälder / Vårdnadshavare
29 jan 2021

Bästa skolan i Landskrona.

Bästa skolan i Landskrona. Våra barn älskar att gå till skolan. Ingen skola har bättre ordning.
Elev
1 jan 2021

Falsk Marknadsföring!

(Har gått 4 år på skolan)

Jag hade höga förväntningar på Engelska Skolan när jag började år 2017, men är djupt besviken.

Fruktansvärd skola. Otroligt mycket mobbing förekommer. Sexism, rasism, homofobi - ja, det mesta. Lärarna är mycket unga och har minimal erfarenhet, och de internationella verkar ha flyttat till Sverige för att kunna resa runt i Europa, vilket märks i deras undervisning och framför allt på deras betygssättning.

Betygssättningen är otroligt partisk och bygger till stor del på vad läraren tycker om eleven.
Man hittar på egna kunskapskrav och bedömer felaktigt, alltså inte enligt den matris som utfärdats av Skolverket. Skulle någon - elev eller förälder - ifrågasätta detta, bemöts man av massiv kritik och sänker förmodligen sitt barns betyg.

Lärare har uttalat sig på sätt som inte är OK mot elever relaterat till, t. ex, deras utseende.
Engelska skolans marknadsföring rörande arbetsro är också en total flopp.

Lärare uttrycker sig i frågor de inte har något att göra med, favoriserar elever och vissa är mycket otrevliga, vilket skapar stort obehag hos oss elever. Skolan gör allt för ekonomisk vinning och verkar inte bry sig om sina elever speciellt mycket.

Skolan är ett fängelse. Inte ens skolans äldsta elever är tillåtna att under raster lämna det minimala skolområdet och gå omkring i trygga Borstahusen. Skolgården är gjord för små barn, och vi äldre uppskattar inte miljön.
På insidan är skolan likt ett sjukhus. Klinisk och opersonlig.

När man, som engelska skolan gjort, försöker göra lärare till extra-auktoritära personer över eleverna, ger man dem en ”höga hästar-position” som används flitigt för att felbevisa elever utan evidens.

Självklart finns det guldkorn bland lärarna, och elevhälsan är fantastiskt stöttande. Om resten av skolans personal var som skolsköterskorna och kuratorn hade skolan fått toppbetyg, stor eloge till dem.

Jag förstår om det jag skrivit låter överdrivet och klagande, men detta är verkligheten vi utstår varje dag. Skolan verkar toppen, men om man skrapar lite på utan får man se sanningen.

IES är en bluff. Sätt INTE ditt barn på denna skola om ni vill att de ska ha en trygg skolgång.
Annat
13 okt 2020

Svag ledning!

Ingen skola jag rekommenderar. En skola som sätter ekonomiska intressen framför elevernas bästa. En skola med mycket svag och otydlig ledning
Annat
2 okt 2020

Klagomål på engelska skolan

Jag förstår inte hur man kan bedriva bra undervisning när det är 32 elever i klassen??? Hur kan man undervisa matematiklektioner muntligen på engelska och samtidigt ha arbetsböcker på svenska. Det ger en otydlighet och gör eleverna förvirrade.Det finns mer att klaga på,men jag stannar här.
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2020

Mycket bra lärare

Personal
19 aug 2020

Inte vad dom lovade

Ny ledningen en katastrof Mr Nilsson var där så var det ordning de anställer rött ägg som fick sparken är tillbaka. Som sabbade för andra i personal. Oklar ledning dålig ledning rycktes som utländska lärare ska vi inte ha bara svenska lärare som passar. Tänk noga igenom om detta är en skola man ska placera sina barn i mobbing förekommer incidenter skiter dom i att ta tag i som de sa vi tar alla mobbing och utsatta på skolan på största Alvar skit snack hoppas på en bättring betyg hänfört med dagens kommunala är inte engelska skolan dugg bättre i Landskrona
Förälder / Vårdnadshavare
22 jun 2020

Hemsk skola

Mobbing, slagsmål och svårt att få bra betyg
Föredetta elev
11 jun 2020

Inte så bra som det verkar

Fina lokaler/miljöer och bra elevhälsa men överlag dålig undervisning. De flesta lärare är under kritik, lika så är ledningen. Där finns dock ett fåtal guldkorn bland lärarna. Lärarna har väldigt höga krav och ett C där är ett A på en annan skola. Lärare är orättvisa, faller för fjäsk och kan inte betygssystemet (främst de utländska). Mycket på skolan känns oklart, halvdant och oplanerat och maten är fruktansvärd. Saker som lovats vid uppstarten av skolan skedde aldrig. Mitt råd är att tänka över och överväga noggrant innan man väljer denna skola. Den är inte så bra, fin och perfekt som den utifrån målas upp att vara. Den ordning, struktur och arbetsro som lovats finns inte riktigt. Kritik tas inte emot bra på denna skola.
Elev
3 jun 2020

Blandat

Bra utbilding men svårt att få bra betyg. Ett A på en "vanlig" skola är ett C på engelska. Högt tempo och bra lärare. Skolan är inte alls så lugnt och strikt som den framställs och regler tänjs på ofta bland de äldre (kan bero på att de inte har gått här hela livet). Men skolan är bra och man får nog en av de bästa skolgångarna i Landskrona här.
Elev
14 feb 2020

Mycket bra

Är nog en av de bästa skolorna i hela Landskrona
Förälder / Vårdnadshavare
23 jun 2019

Bästa skolan

Bästa skolan I Landskrona

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen