Omdömen

2.6
Baserat på 35 omdömen och 304 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
19 nov 2023

Stabil Grundskola!

Helt okej grundskola, man får en stabil grund samt bra kunskap i engelska
Elev
1 jun 2023

Arg elev

De sparkar de bra lärarna bara för de inte har en svensk lärar utbildning.
Elev
6 apr 2023

SKOLAN FÖRSTÖR PSYKISK HÄLSA

Den här skolan krossade mig helt. Jag har aldrig haft det värre en vad jag har det nu i denna skola. Alla elever mobbar, drar av slöjor osv. De här killarna har vart elaka mot mig nästan hela skol året och jag har försökt säga till läraren HELA TIDEN. DE GÖR INGENTING. De finns så många dåliga elever i skolan. Det är KONSTANT slagsmål varje dag. Man kan få kvarsittning dessutom som är HELT FEL. Man byter klass varje år som gör så att man har bara 1 eller 2 vänner. Jag ser barn gråta varje dag i denna skola, man kan inte ens gå en vecka utan att skola! Dessutom så känns byggnaden väldigt liten och de har en väldigt liten skol gård.

Om du funderar på att byta skola till denna. GÖR INTE DET, SKOLAN KOMMER FÖRSTÖRA DIG. Helt seriöst en skola levererad från helvetet.
Elev
20 feb 2023

Skola från helvetet

Snälla jag ber er börja aldrig här. Ser massa barn ba sitta ensamma vid hörnet bara förvar de byter klass varje år. Bara nej.
Föredetta elev
26 jan 2023

Nja..

Jag gick här från 4an till 6an. Inget större fel. Okej mat, fräscha lokaler, okej lärare, och självklart blev jag mycket bättre på engelska. Jag bytte dock skola när jag skulle börja högstadiet, främst för att man bytte klasser VARJE år. När man precis hade lärt känna sin klass skulle man byta igen så man hann aldrig bli riktigt tajt eller få en nära vän. Ja, man lärde känna fler personer, men jag har hellre 2 jättebra kompisar än att vara bekant med alla. Skolgården var liten och det var liksom hänglås för att man inte skulle kunna gå ut, lite märkligt? Ganska instängt och inte så mycket frihet. Nu var det 3 så sedan jag gick här så saker kan ha ändrats, men mitt liv blev så mycket bättre när jag bytte skola. Bättre socialt liv, sammanhållning, och allmänt bättre livslust. (min engelska har dock blivit sämre) En del glädjebetyg, ingen studiero, allmänt dålig stämning. Ganka bråkigt. Men tiden på ies var ändå lärorik och jag ångrar inte att jag gick där i 3 år. Men jag skulle nog inte sätta mitt barn där ochär glad att jag bytte till högstadiet :) Jag älskade dock google classroom och schoolsoft! Lärarna var väldigt bra på att uppdatera.
Föredetta elev
19 jan 2023

IES är inte så bra som man tror.

Hej, har gått ut ur skolan 2018, och har märkt att ingen av de dåliga sakerna jag stöttat på har ändrats. Inga mobiltelefoner tillåtna, ingen använding av dator på rasterna, skolgården öppen vid bara en viss tid, iband aldrig öppen, man får inte gå ut utanför skolan under skoltid, oberoende av vilken klass man går i. Lärarna tvingar ut respekt ur eleverna som inte ens förtjänas, då de är stränga, elaka och nedtryckande, tvingade att kalla de Ms och Mr. Angående modersmål är det ännu värre. Man kan inte byta sin lärare eller klaga på hen, men min hemspråkslärare i mitt modersmål förtjänade att bli sparkad från sitt jobb. Rejält otrevlig, elak, favoriserade vissa enstaka elever medans kallade andra äckliga saker, tyckte främst om killarna och sänkte betyg på de som förtjända högre, och gav A till de som gick ut nian, oberoende av deras riktiga nivå. I åttan fick jag D i hemspråk, medans jag med en annan hemspråkslärare alltid hade A i modersmålet, sedan åk 6. Barn i nian som inte ens kunde läsa eller skriva på språket fick A, främst för att de var killar och gick i 9:an.
I helheten begränsar skolan barnen från allt, och stänger in eleverna i byggnaden som inte ens förses som en skolbyggnad, utan var innan ett gigantiskt kontor som köptes ut och gjordes till en skola. Alla de onödiga reglerna som bara finns i IES är helt enkelt dumma och man märker att de finns bara så att skolan får en bra reputation. Rekomenderas absolut inte.
Förälder / Vårdnadshavare
19 jan 2023

mera tillåtet i skolan

Denna skola behöer mer saker som kan vara tillåtna bland annat, telefoner och tuggmui. Många studier visar att till exempel tuggumi kan göra så att elever koncentera sig bätte.
Elev
5 okt 2022

nej, bara nej.

jag hatar skolan den är så dålig
Elev
14 sep 2022

Bra skola dåliga elever

Jag tror att jag måste nog sluta, jag seriöst orkar inte med allt mobbing. Lärarna försöker men det värkar inte bli bra
Elev
18 aug 2022

Jobbig skola

Skolan byter klass varje år, helt okej schema men a ibland blir man inte så glad när man byter klass varje år men de säger till att man har minst 1 vän där. Hatar maten, riset o pastat är okokat hela tiden. Lärarna är läskiga och de ger kvarsittning. De som går i 4:an har ett litet skåp och de som går över 4:an har ett större skåp. Arbetsron är nja.
Annat
7 jul 2022

Bad school

Awful inconpetent leadership, no adaption to the swedish schoolsystem or Lgr 11.

Bullying teachers, some of them hace No pedagogic profession.

Absolutely No tolerance from teachers, any little thing they can pic on they do. In the end the students dont kbow whats right or wrong.

No understanding from teachers when it comes to childrens development and different cultural aspect.

The leadership is very narrowminded, they show no interest in the Swedish traditions. The school is in Sweden and foreign children should have an opportunity to learn the Swedish traditions.

Very bad development at this school.

I would not recommend it.
Annat
7 jul 2022

Terrible school

Awful incompetent leadership, lack of knowledge about the Swedish schoolsystem and lgr11.
Techers bullying some students. Stressful environment.
Teachers have No understanding when it comes to childrens development.
I would not recommend this school.
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2022

Kollektiv bestraffning

Har blandad upplevelse av skolan. Men dom är extremt fyrkantiga och en del lärare mobbar eleverna. En del lärare riktigt bra. Mitt barn mådde jättedåligt där efter 1,5 år så vi bytte. Har i bland tänkt att vi skulle anmäla skolan så här i efterhand för hur dom psykiskt bryter ner vissa studenter och favoriserar andra. Dom får varningar hela tiden om dom är 1 min sen typ, ska tilläggas att dom har typ 6 våningar och inte speciellt brandvänligt på EIS telefonplan, trånga trappor med stressiga barn som har 5 min mellan varje lektion och typ 25 min lunch.
Vad är bra? Barnet lärde sig flytande engelska;)
Annat
28 mar 2022

nej tack

det finns många rasister, och lärarna gör inget om det.
Elev
25 mar 2022

Skolan är "nja"

Den är helt okej men vissa personer mobbar ju och maten är dålig om de inte är chicken nuggets 👹
Elev
24 mar 2022

Ganska ok

SKOL. DAGARNA. ÄR. FÖR. LÅNGA.
Mycket stressig skola, men ganska OK ändå kan man säga. Skulle jag rekommendera den? Nä, bättre skolor finns det.
SO lektionerna är på svenska, jag känner några personer som har svårt med svenska som lär sig mindre SO, lärarna är mycket stränga också.. Arbetsron är kass, det finns också INGA lärare som är snälla i princip. Det känns också som att vekarierna inte har nån utbildning (bruh) matten är också fruktansvärt dålig. Man blir ganska mobbad också, OCH LÄRARNA GÖR INGET ÅT DET?? Skolan låter perfekt, tro mig. Men det är motsatsen.
Elev
21 feb 2022

Helt okej skola som jag inte rekommenderar

Jag har gått på ies Liljeholmen sen åk 4. Och nu går jag i åk 8. Dåliga och bra saker:
1. Skola. Består av ca 950 elever. 30-32 elever i varje klass, och 5 parallellklasser i varje åk (4-9). Skolan är trång, med extremt mycket trappor. De har pratat om att flytta ända sen jag började 4 år sen, eftersom de hyr byggnaden. + de blandar klasserna varje år och man för önska sig vem man vill gå med, men det är inte garanterat.
2. Man får knappast någon rast alls.
3. Lunchen är oftast inte god, även fast det finns mycket att välja mellan. 1 av 5 dagar i veckan är maten helt okej annars så får man duga sig eller ta en macka, med bröd och smör. De har Klein som leverantör.
4. Alla ämnen förutom svenska, och so är på engelska. Och det mesta är digitalt.
5. De flesta lärare är trevliga men det kommer nya varje år och de betyder det att flera slutar varje år.
6. Det är hög press, och lärarna sätter mycket förväntningar på eleverna och det kan tas som en bra och dålig sak. Beroende på hur man ser på det. Jag personligen tycker att de sätter alldeles för mycket press och att de lär ut på ett väldigt snabbt tempo. Så man måste verkligen hänga med så att man inte blir efter.
7. Skolsköterskan är den snällaste personen på jorden. Hon är snäll och rolig, och om man nånsin behöver prata så kan man gå till henne. Kuratorer tycker jag har varit bra i början men att de blir lite mycket.
8. Det finns alltid Elever som är otrevliga och som kommer att kränka och mobba om man är annorlunda eller bara är i vägen för de. Men det finns väldigt många snälla elever
9. Det finns ungefär 30% svenskar, och resten är blandade från alla olika delar av världen, men det blir fortfarande mycket kränkningar.
10. Skolan har ett samarbete med Sveriges elevråd.
11. Skolan har en pytteliten skol gård. Och erbjuder fritids för de yngre eleverna, men det är oerhört dyrt med fritids.
12. Det är jättehögt, och ventilationen är dålig som fan.
13, skolan är granne med Ica, och har haft problem med att hålla elever borta från Ica, en varning är att försöka inte spendera på Ica, även fast du ser cool ut, du kanske tänker att du bara ska köpa en påse godis eller en dricka, som kostar 10 kr men sen så när man köper på varje dag så kommer du bli pank utan att märka det.
14. Toaletterna är ofräscha och luktar hemskt.
- pluspoäng till skolan för att man kan få gratis bindor Och tamponger från skolsköterskan och nästan vilken lärare som helst. Och om de inte har så letar de upp nån som gör det.
15. Det finns mycket grupperingar och det är svårt att passa in om man är osocial. Det är hemskt att det är så men det inget man kan göra.
16. Lärarna är inte så bra på att ge personlig feedback, eftersom det finns så otroligt många elever för lärarna att hålla koll på.
17. Omotiverade elever.
Jag kommer inte på nått mer. Men jag tror att det smartaste är att komma på öppet hus, prata med både elever och lärare, och kolla på scheman. De finns bredvid receptionen vid entrén.

För att avsluta,
Skolan i sig är helt okej, men jag skulle inte rekommendera skolan. Den har blivit mindre bra med åren, och alldeles för mycket press på elever.en varning är att skolan vill att den ska se bra ut, och brukar se bättre än vad den egentligen är, speciellt på öppethus. De lurar verkligen de som kommer för att titta på skolan.
Men om du tycker om när det är högljutt, trångt, nästan ingen rast, mycket press, jobbigt sedan i gymnasiet om man går på svensk gymnasiet efter, är okej med att spendera pengar, bryr sig inte om regler som till ex. Man får inte ha mobiler, har det lätt att jobba på dator hela tiden och äta en extrovert så är denna skola för dig.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2022

Dålig skola

Denna skola är inte bra, känns som att syftet med denna skola är att gå med så stor vinst som möjligt. Skolans lokaler är inte anpassade efter hur många elever som går i skolan, skolan har tagit in alldeles för många elever utifrån hur lokalerna ser ut. Luften blir dålig i klassrummen då det inte är tänkt att så många personer ska vistas där. Det är även väldigt trångt i korridorer. Skolgården är väldigt liten och rymmer inte alla elever som har rast samtidigt. Omsättningen på lärarna är väldigt stor, nya lärare i de flesta ämnen varje år. De flesta lärare är inte heller duktiga. Lektionerna är en timme långa redan från 4:e klass vilket är lång tid att sitta still speciellt som undervisningen är väldigt gammeldags, eleverna ska sitta i sin bänk och vara tyst. Det är i princip inga raster, mellan många lektioner är det endast fem minuter så det man hinner är att gå till skåpet och byta böcker. Den rast som är lite längre är vid lunchen. Det är också en väldigt tuff och hård jargong i skolan med mycket elaka uttalanden till varandra. Det som genomsyrar hela skolan är att skolan ska gå med så stor vinst som möjligt. Ta in så många elever som möjligt, ha så stora klasser som möjligt 30 elever eller fler i klasserna. Inga raster, den tid eleverna är i skolan ska utnyttjas max. Unga lärare eller lärare utan utbildning som de antagligen ger låga löner då personalomsättningen är stor. Skulle absolut inte rekommendera denna skola till någon.
Elev
19 jan 2022

Lärarskola

Bra skola med hjälp från lärare vid studier
Elev
19 jan 2022

meh helt okej inte bästa tho

hatar skolan. dåliga substitutes och ganska dålig lunch förutom fredagar ibland.
Elev
19 jan 2022

Bästa skolan

Världens bästa skola!! Bra hjälp från lärare som stöttar och peppar!!
Elev
19 jan 2022

Lever drömen

Tycker att det är superbra! är som en drömskola
Elev
19 jan 2022

Världens bästa skola

Bästa skolan och med mycket bra lärarhjälp om den behövs!
Elev
19 jan 2022

Dålig

Börja verkligen inte här!!!!!!!
Elev
19 jan 2022

Bra Skola

Skolan är väldigt bra och man lär sig mycket men internettet funkar inte alltid så bra. Det ända som gör att det inte är bra är en engelska lärare som älskar bin.
Elev
19 jan 2022

bra skola

så bra skola börja nuuuuuuuu
Föredetta elev
18 jan 2022

En riktig mardröm

Jag har gått här i 6 år, mellan årskurs 4-9. Jag gick ut skolan sommaren 2021 och det kan nog ha varit det absolut bästa som hänt mig.

Få aspekter av min skolgång har varit positiv. Till att börja med existerar en extrem makthierarki där många lärare oh vikarier saknar respekt för elever. Jag har under flera tillfällen själv bevittnat hur lärare trakasserat elever på lektioner, allt från att förnedra dem framför klassen till att sula sudd och pennor tvärs över klassrummet på en elev.

Miljön på skolan är, enligt mitt tycke, fruktansvärd. Byggnaden är ämnad som en kontorslokal och antalet elever som nu går där överskrider med råge det antal människor lokalen från början är byggd för. Jag skulle inte påstå att en skolgård ens existerar, istället skulle jag beskriva utomhusområdet som ett par bänkar på en betongyta. "Skolgården" är dessutom inhägnad vilket späder på fängelsekänslan.

Engelska skolan älskar att framställa sig som en skola med ordning och reda, men detta är långt ifrån fallet. Kulturen på skolan är rent ut sagt kaos. Jag har själv bevittnat ett flertal misshandlingar, grova slagsmål, innehavande av knark och en allmänt otrevlig aura. Eleverna får inte stå upp för sig själva när de behandlas orättvist av lärare, utan då får man istället kvarsittning.

Trots detta är skolan också rätt elitistisk när det kommer till betyg. Jag fick arbeta extremt hårt för att uppnå bra betyg och lärarna satte mycket orimliga krav. Utöver detta finns en stor favorisering och om en lärare ogillar dig kan du få mycket svårt att uppnå bra betyg.

Jag mådde extremt dåligt under min skolgång och utvecklade en stor psykisk ohälsa, vilket jag vet att många, många andra kan relatera till. Jag gick varje dag med en klump i magen till skolan.

Med det sagt vill jag dock säga att det finns lärare som är väldigt bra. I nian hade jag turen att nästan bara få trevliga lärare. På skolan finns exempelvis en lärare som jag utan tvekan skulle kalla för Sveriges absolut bästa. Tack vare dessa människor kunde jag ta mig igenom det helvete som skolan annars var för mig.

Engelska skolan är bra på att sprida vad jag skulle kalla propaganda i media. om ni vill höra en helt ärlig åsikt från någon som genomlidit 6 år på skolan skulle jag säga att IES enbart arbetar för vinsten och därför får inte eleverna en bra skolgång.
Låt inte era barn börja på skolan, ni kommer att ångra det.
Elev
18 jan 2022

helt ok

den är väl helt ok. lärarna är inte allt för kassa. jag har haft lärare som får mig att undra varför de undervisar här och inte någonstans bättre, vissa av de är legit så bra. men andra är väldigt eh. speciellt no lärarna. lärarna har mycket varierade undervisnings stiler, vissa är jättestränga och i andra lektioner är det chill. maten skulle kunnat va bättre, men asså man kan äta den. skolledningen säger att de försöker lyssna på elever men gör inte allting något åt det vi vill även om de har lovat, eller så gör de nån watered down version of det.
favorit grej på hela skolan är biblioteket den är så bra och bibliotekarierna har alltid varit jättenicea
skolan är typ som vilken annan skola som helst tbh
Elev
21 dec 2020

En skola levererad från helvetet

Jag blev utsatt för mobbning på både nätet då det spreds rykten om mig och i skolan, jag blev hotad osv att det slutade med att jag hoppade av sista terminen. Vi anmälde till rektorn och flera lärare, men inget hände. De vände allt mot mig och fick mig att framstå som boven, de förminskade allt och försökte skjuta det under mattan. Sedan anmälde vi till BEO och det visade sig att IES har gjort flera grova fel. Skulle absolut inte rekommendera denna skola, lärarna utövar makt och det har även varit massa vikarier som trakasserat barn sexuellt. Lärarna ger hemringning och kvarsittningar om man t.ex. råkar prata i klassrummet eller visar "attityd mot lärarna när man egentligen bara står upp för sig själv då lärarna har en tendens att nedvärdera en framför hela klassen. De favoriserar elever och bryter mot ens privata interigitet då en spansklärare läste ett personligt brev jag skrev under lektionen, var rädd att ta tillbaka det för att jag skulle få kvarsittning. Denna skola och deras förmörkade kultur är hemsk, vad du än gör så ber jag dig genuint att inte sätta ditt barn i denna skola. Min värsta period i livet var när jag gick i denna skola, de ville även bötfälla mig på 35 000 kr för något jag inte gjort då de utgick ifrån vad andra elever sa utan några bevis. Denna skola fick mig att ha ont i magen varje dag och behöva skolka en hel termin för att jag mådde så dåligt.
Elev
8 dec 2020

!Bra och dålig skola!

Skolan är bra men maten är shit! Om man gillar pannbiff med små bitar av potatis, så är det den bästa skolan för din son eller dotter. Byggnaden är fin men är lite gammal.

Annars är skolan bra.

Från Anonym
Visar 30 av totalt 35 omdömen
Tellusborgsvägen 83, 12629, Hägersten
Anna Karin Johansson
073-9620719

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen